Ψηφοφορία

Ποιό ρολόι ταιριάζει περισσότερο τελικά να διαλέξει ο "NavalArchitect" ως το "...μεθ'επόμενο";

Τώρα, το Jaeger-LeCoultre Duometre Unique Travel Time σε Rose Gold, Ref. 606 25 20.
7 (17.5%)
Τώρα, το IWC Portuguese Perpetual in Stainless Steel (boutique ed.), Ref. IW502308.
2 (5%)
Το φθινόπωρο του 2015, το A. Lange Soehne Datograph Up/Down σε πλατίνα 950.
6 (15%)
Κανένα από τα παραπάνω, αλλά κάτι άλλο από PP / ALS / AP / VC / Blancpain / Zenith.
3 (7.5%)
Κανένα - έχει ήδη αρκετά κομμάτια. Να ασχολείται περισσότερο με γκομενάκια κι όχι με ρολόγια.
22 (55%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Σεπτέμβριος 23, 2014, 11:22:55 πμ

Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 58988 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #160 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 10:28:13 πμ »
Πιό πολύ σκεπτόμουν το IWC Da Vinci chrono που έχω (το οποίο παρεπιπτώντος μόλις επροχθές έμαθα ότι είναι flyback). To έχω δυόμιση χρόνια και απ'αυτά 2 μήνες τους έχει περάσει στο χέρι, τον υπόλοιπο καιρό στη θυρίδα.

Για τα ppc το ξέρω, είναι να μη σου μείνει ακούρδιστο (η πιό εύκολη περίπτωση) ή να μην κάνεις το λάθος και το σετάρεις με άλλη ημερομηνία, κυρίως παλαιότερη. Το διηνεκές πρέπει να το φοράς κάθε μέρα.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 11:03:29 πμ »
...
Το Zeitwork που φόρεσα κάνει 72,000 Ευρώ λιανική. Όσο ωραίο κι αν είναι, που είναι, να σας θυμίσω ότι με περίπου 3,000-4,000 Ευρώ παραπάνω παίρνει κανείς το νέο Datograph Up/Down σε πλατίνα 950...
...

Διόρθωση: οι σωστές τιμές είναι οι ίδιες αλλά σε U.S. $ (κι όχι σε Ευρώ όπως ανεφέρθη).

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 11:50:50 πμ »
Εγω σου ειπα.. δωστα ολα ¨(iwc , breitling κτλ) και κρατησε μονο το Patek. Στην συνεχεια συμπλήρωσε μερικά ακομα χρηματα και παρε το jlc σε rose gold. Με αυτα τα δυο εκλεισες.... Βουρρρρρ στα γκομενακια  :D

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 12:41:15 μμ »
Βλέπω ότι τα γκομενάκια δίνουν και παίρνουν.
Κωνσταντίνε να θυμάσαι ότι τα λεφτά που δίνεις για τα γκομενάκια, φίλησέ τα ( όχι τα γκομενάκια) αντίο  :smt006
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 09, 2014, 12:49:27 μμ από PanosI »

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 02:46:28 μμ »
Αν ειναι γκομενακι πως θα το δουμε το incoming;

φίλε, κάπως έτσι

Μερικα οπισθια απο αυτα που εχω "παρει" στο παρελθον.....!!!

Dimis speeking

Strifteros
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 03:11:40 μμ »
Αυτα ειναι... πολυ καλα οπισθια αλλα εχω δει καλυτερα  :P :P και γω ψηφησα το προφανες... γυναικες... αλλα  ειλικρινα με ταξιδευουν τα ποσταρισματα σου Κωνσταντινε... ειδικα εδω στην Ελλαδα που εγω ακομα ψαχνομαι επαγγελματικα διαβαζω τα ποστ σου και μου δινουν κουραγιο... μπας και πρεπει να φυγω και γω;  :P και για να ειμαι στο θεμα... εγω θα ειχα τον ναυτιλο που εχεις εξαλλου ταιριαζει με ολα τα ντυσιματα... ειναι all around... και μετα θα πηγαινα και για ενα καλο κομματι για να φαινεται οτι εισαι χομπιστας και κατεχεις το αθλημα σε θεμα Υ.Ω. ολα τα αλλα ειναι περιττα κομματια...

φιλικα Δημητρης...  ;)
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 03:55:14 μμ »
Κατ'αρχάς, ευχαριστώ Στριφτερό και Δημήτρη για τα σχόλια. Σωστός ο Ντίμης, τό'χω ξαναπεί, και φυσικά Δημήτρη δεν νομίζω να χρειάζεται να στο πω: φύγε, αν έχεις ποτέ την ευκαιρία. Η Ελλάδα, με σπάνιες εξαιρέσεις, ανέκαθεν έτρωγε συστηματικά τα παιδιά της.

Πάνο, γι'αυτό ακριβώς το λόγο έχω κόψει τα έξοδα εκεί, πεταμένα χρήματα είναι, δε μένει τίποτε στο τέλος. Σημασία έχει να θέλει από μόνος του να μένει κανείς μαζί σου, όχι να τον πληρώνεις σαν το παρκάρισμα που πριν τελειώσουν οι 3 ώρες γράφει αντίστροφη μέτρηση.

Επειδή έχω κολλήσει με το ατσάλινο διηνεκές IWC, απόψε πέρασα άλλη μία βόλτα από την κεντρική μπουτίκ της εταιρίας εδώ στη Σιγκαπούρη. Ο στόχος: να δω δίπλα-δίπλα τις δύο εκδόσεις, με χρυσή και ατσάλινη κάσα.

Πάμε:

Έβαλα το χρυσό (rose gold) και το ατσάλινο (το οποίο είχα δοκιμάσει πάλι επροχθές).

Το ατσάλινο:

Η μπουτίκ εδώ συμφώνησε σε ένα 5% κάτω στην τιμή λιανικής συν 2 straps για τον διηνεκή Πορτογάλο (ένα πάνω του κι ένα spare), ένα strap για το Da Vinci μου συν έναν winder IWC. Αν έρθει και το φιλαράκι μου από Ελλάδα (το πιθανότερο σενάριο) στα τέλη του μήνα, το παίρνει στο όνομά του και πάμε μία μέρα Μαλαισία, οπότε γλιτώνουμε το ΦΠΑ. Μ'αυτό το σύστημα, το ρολόι έρχεται πιό φθηνά από Hong Kong.

Το ρολόι είναι πολύ versatile, έχει το ίδιο ακριβώς dial (cream) με αυτό της πλατινένιας έκδοσης, παίρνει πιό εύκολα άλλα straps (μου έδειξε ένα υπέροχο γκρι Santoni) και εν γένει συνδυάζεται με διαφορετικά ρούχα ευκολότερα από το rose gold version.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 04:00:46 μμ »
Πάντως Κωνσταντίνε, επειδή πιστεύω εσένα σε ενδιαφέρουν αυτά, η μηχανή νομίζω έχει σα βάση της ΕΤΑ..!

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 04:02:39 μμ »
Πολύ όμορφος ο χρυσός πορτογάλος

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 04:14:50 μμ »
Πάντως Κωνσταντίνε, επειδή πιστεύω εσένα σε ενδιαφέρουν αυτά, η μηχανή νομίζω έχει σα βάση της ΕΤΑ..!

???

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 04:16:34 μμ »
Κωνσταντίνε,
sorry αλλά εγώ δεν ψήφισα γιατί καμία από τις επιλογές σου δεν περιλαμβάνει milf. Ή και milf ή δεν έχει ψήφο....
Strifteros

και όχι βιασύνη. δεν εννοώ τέτοιο milf
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 04:22:05 μμ »
???

Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι ΕΤΑ πάνω στην οποία τοποθέτησαν το σύστημα διηνεκούς ημερολογίου του Klaus, pellaton κτλ.
Είμαι σίγουρα λάθος;

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 04:24:17 μμ »
Κωνσταντινε το RG IWC ποσο εχει;;

Απο οσα εχεις ποσταρει ειναι το πιο ομορφο.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 04:35:48 μμ »
Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι ΕΤΑ πάνω στην οποία τοποθέτησαν το σύστημα διηνεκούς ημερολογίου του Klaus, pellaton κτλ.
Είμαι σίγουρα λάθος;
Αυτό Βίκτωρα λέγεται για τους cal 80xxx όπου αν θυμάμαι καλά έχει μια μικρή σχέση με το 7750.Ο διηνεκης Πορτογάλος ειναι cal 50xxx δλδ ο 7ημερος του big pilot ,Portuguese 7 days κτλπ που από όσο ξέρω ειναι in house.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 09, 2014, 04:43:33 μμ από argo98 »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 05:13:00 μμ »
Κωνσταντινε το RG IWC ποσο εχει;
Απο οσα εχεις ποσταρει ειναι το πιο ομορφο.
To RG έχει το 34000 Ευρώ προ έκπτωσης. Δεν είναι boutique item, οπότε η έκπτωση δύναται να είναι μεγαλύτερη.

Η δοκιμή σήμερα έγινε για να ξεκαθαρίσω μεταξύ διηνεκούς Πορτογάλου σε ατσάλι ή χρυσό. Το ρολόι σαν κόψιμο, κάσα και φόρεμα στον καρπό, μου αρέσει πολύ.

Το Duometre είναι ολοκαίνουργιο μοντέλο, θα υπάρχει και αύριο και μεθαύριο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όλα τα διηνεκή IWC, όμως τον ατσάλινο Πορτογάλο (αν τον διάλεγα τελικά) θα προτιμούσα να τον πάρω του κουτιού κι όχι pre-owned οπότε σε αυτή την περίπτωση η κίνηση θα πρέπει να αποφασιστεί τώρα.

Από την άλλη, χρυσό JLC και χρυσό ιδίου χρώματος διηνεκές, δεν είναι ιδεατός συνδυασμός. Το ατσάλινο (ή ένα λευκόχρυσο) IWC πάει πολύ καλύτερα με το Duometre RG ως κομμάτια μιας συλλογής. Σε θέματα complications ταιρίαζουν τέλεια, GMT το Duometre και διηνεκής ο Πορτογάλος. Παρέα με το 5712 και το Da Vinci chrono flyback έχει κανείς 4 κομμάτια όλα διαφορετικά μεταξύ των σε functions, λουριά/μπρασελέ αλλά και σε μέταλλα κάσας.

Η άλλη επιλογή φυσικά είναι παραγγελία JLC τώρα και χρυσός (WG/RG) ή ατσάλινος διηνεκής Πορτογάλος του χρόνου.

Ομολογώ πως σήμερα το Portuguese PPC σε ροζ χρυσό ήταν πανέμορφο, απλά σαν κομμάτι είναι λιγότερο versatile και καλό είναι σε μία συλλογή το άλλο incoming να είναι σε άλλο χρώμα πολύτιμου μετάλλου.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 05:17:17 μμ »
Είμαι σίγουρα λάθος;

Βίκτωρα σήμερα διάβαζα μία συνέντευξη του Kurt Klaus από το 2003, όπου εξηγούσε διάφορα επί του θέματος. Δεν κράτησα λεπτομέρειες. Πιθανώς η βάση να είναι ΕΤΑ, όχι όμως όπως και όσο σε άλλα μοντέλα. Τα εν λόγω διηνεκή έχουν καλό όνομα και σχετικά ικανοποιητική αξιοπιστία.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 05:29:09 μμ »
Ισως τότε αυτό να ίσχυε στα πρώτα διηνεκή του Klaus..

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 05:33:28 μμ »
Ισως τότε αυτό να ίσχυε στα πρώτα διηνεκή του Klaus..
Αυτό ναι,για παράδειγμα στο gst perpetual calendar .

dpsaromialos

• Επισκέπτης
Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #178 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 05:34:10 μμ »
Κωνσταντίνε,
Δε σου άρεσε το μπλέ PPC IWC;

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Σεπτέμβριος 09, 2014, 05:34:31 μμ »
Αυτό ναι,για παράδειγμα στο gst perpetual calendar .

Θα το ψάξω όμως, να είσαι σίγουρος...