Συμφωνητικό εγγραφής

Με την εγγραφή σας στο φόρουμ, συμφωνείτε ότι δε θα χρησιμοποιήσετε υλικό ή κείμενο στις δημοσιεύσεις σας το οποίο είναι αναληθές, δυσφημιστικό, συκοφαντικό, ανακριβές, υβριστικό, αγενές, που να προκαλεί μίσος, πρόστυχο, βλάσφημο, που να απειλεί ή να παραβιάζει την ιδιωτική σφαίρα ενός άλλου μέλους, ή να έρχεται σε αντίθεση με κάποιον ελληνικό η διεθνή νόμο, δεν είστε έμπορος και δεν έχετε πρόθεση να εκμεταλλευτείτε εμπορικά με ή χωρίς κέρδος τις υπηρεσίες του φόρουμ. Επίσης, συμφωνείτε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε υλικό το οποίο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία κάποιου τρίτου χωρίς να έχετε την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του υλικού αυτού. Επιπλέον, απαγορεύονται σε αυτό το φόρουμ τα ανεπιθύμητα εμπορικοδιαφημιστικά μηνύματα (spam), η αποστολή τεράστιων όγκων πληροφοριών (flooding), κάθε είδους διαφημίσεις, οι αλυσιδωτές επιστολές (chain letters), το πυραμιδικό μάρκετινγκ και κάθε είδους παρενοχλήσεις προς άλλα μέλη.

Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οι ιδιοκτήτες αυτού του φόρουμ δεν μπορούν να επαληθεύσουν την εγκυρότητα της κάθε δημοσίευσης. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι δημοσιεύσεις  δεν παρακολουθούνται συνεχώς, επομένως οι ιδιοκτήτες του φόρουμ δεν είναι υπεύθυνοι για το όποιο περιεχόμενο τους και δεν εγγυώνται την ακρίβεια, πληρότητα ή τη χρησιμότητα των παρατιθέμενων πληροφοριών. Οι δημοσιεύσεις εκφράζουν τις απόψεις του μέλους που τις συνέγραψε και όχι απαραίτητα τις απόψεις του συγκεκριμένου φόρουμ, των διαχειριστών και των συντονιστών του ή του ιδιοκτήτη του. Οποιοδήποτε μέλος θεωρήσει ότι ένα δημοσιευμένο μήνυμα είναι ανάρμοστο, παρακαλείται να ειδοποιήσει αμέσως ένα διαχειριστή ή συντονιστή του φόρουμ. Το προσωπικό και ο ιδιοκτήτης του φόρουμ διατηρούν το δικαίωμα να διαγράψουν το ανάρμοστο περιεχόμενο, μέσα σε εύλογο χρονικό πλαίσιο, αν κρίνουν ότι είναι απαραίτητη η διαγραφή του. Επειδή αυτή η διαδικασία δεν είναι αυτόματη, παρακαλούμε καταλάβετε ότι δεν είναι εφικτό να διαγραφούν ή να διορθωθούν οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις άμεσα. Η ίδια τακτική ισχύει και για τις πληροφορίες που υπάρχουν στα προφίλ των μελών.

Έχετε υπόψη ότι παραμένετε αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων σας. Επιπλέον, συμφωνείτε να προστατεύετε και να απαλλάσσετε από κάθε ευθύνη τους ιδιοκτήτες του φόρουμ, τους διαχειριστές και τους συντονιστές, καθώς και τους ιστότοπους που σχετίζονται με το παρόν φόρουμ. Επίσης, οι ιδιοκτήτες διατηρούν το δικαίωμα να αποκαλύψουν την ταυτότητα σας (ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετική με εσάς η οποία έχει αποθηκευτεί στην παρούσα υπηρεσία) σε περίπτωση επίσημης καταγγελίας ή δικαστικής αγωγής που έχει προκύψει σχετικά με τη χρήση του φόρουμ από εσάς.

Έχετε τη δυνατότητα με την εγγραφή σας να επιλέξετε το ψευδώνυμό σας. Παρακαλείστε να επιλέξετε ένα ψευδώνυμο που να αρμόζει με τους παραπάνω κανόνες του φόρουμ. Με τον λογαριασμό που πρόκειται να ενεργοποιήσετε, συμφωνείτε να μην ανακοινώνετε ποτέ τον κωδικό σας σε κάποιο άλλο μέλος, εκτός από τον διαχειριστή, για την προστασία του λογαριασμού σας και για λόγους εγκυρότητας. Επίσης, συμφωνείτε να μη χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ τον λογαριασμό κάποιου άλλου μέλους για οποιονδήποτε λόγο. Επιπλέον, συνιστούμε ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να χρησιμοποιήσετε έναν περίπλοκο και μοναδικό κωδικό για τον λογαριασμό σας, για να αποτρέψετε πιθανή παραβίαση του λογαριασμού σας.

Μετά την εγγραφή σας, κι όταν συνδεθείτε στο φόρουμ, θα μπορείτε να συμπληρώσετε ένα λεπτομερές προφίλ. Είναι δική σας ευθύνη να συμπεριλάβετε ευπρεπείς και ακριβείς πληροφορίες. Οποιαδήποτε πληροφορία κρίνει ο ιδιοκτήτης του φόρουμ ή το προσωπικό του ότι είναι ανακριβής ή ανάρμοστη, θα διαγράφεται, με ή χωρίς προειδοποίηση. Μπορούν να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

Πρέπει να λάβετε επίσης υπόψη ότι με κάθε δημοσίευση καταγράφεται και η διεύθυνση IP σας, σε περίπτωση που χρειαστεί να αποκλειστείτε από το φόρουμ ή να επικοινωνήσουμε με τον Παροχέα σας Υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP). Αυτό θα συμβεί μόνο σε περίπτωση σοβαρής παραβίασης της παρούσας συμφωνίας.

Τέλος, λάβετε υπόψη σας ότι το λογισμικό του φόρουμ καταχωρεί ένα cookie, ένα αρχείο κειμένου δηλαδή που περιέχει μικρά κομμάτια πληροφοριών (όπως το όνομα και ο κωδικός σας), στην προσωρινή μνήμη (cache) του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Το cookie χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ για να παραμένετε συνδεδεμένος στο φόρουμ ή να αποσυνδέεστε από αυτό. Το παρόν λογισμικό δεν συλλέγει ούτε στέλνει κανένα άλλο είδος πληροφοριών στον υπολογιστή σας.


-Απαγορεύονται κάθε είδους μηνύματα με περιεχόμενο που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή με διάφορους τρόπους αποδοκιμαστέο. Επίσης αν παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται πάραυτα και θα επιβάλλονται κυρώσεις.

-Τα μέλη δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία πληροφορία που αφορά άλλα μέλη. Αν γίνει αντιληπτή η διακίνηση «προσωπικών» στοιχείων, τότε έχουμε το δικαίωμα διαγραφής αυτών των δημοσιεύσεων, καθώς και επιβολής κυρώσεων.

-Απαγορεύεται η ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση λογισμικού ή περιεχομένου κάθε μορφής (κειμένου, εικόνας, ήχου, video, animation) που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε φορέα (συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών μυστικών).

-Απαγορεύεται η πρόκληση βλάβης σε ανήλικους με οποιοδήποτε τρόπο.

-Τα μηνύματα θα πρέπει να είναι ουσιώδη και να μην δημιουργούνται με σκοπό την παραπλάνηση των αναγνωστών τους με οποιονδήποτε τρόπο.

-Τα μηνύματα δεν θα πρέπει να περιέχουν απόψεις οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις σε μια μεγάλη ομάδα χρηστών/επισκεπτών.

-Απαγορεύεται η δημοσίευση οποιουδήποτε περιεχομένου (κειμένου, εικόνων, ήχων, γραφικών κ.ο.κ.) με κομματικό, θρησκευτικό και εθνικιστικό χαρακτήρα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.

-Απαγορεύεται η παρεμβολή στις υπηρεσίες ή στους servers του forum.

-Απαγορεύεται η παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων μελών (όπως η συλλογή ή/και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων μελών).

-Απαγορεύεται η παραβίαση, με ή χωρίς πρόθεση, οποιασδήποτε τοπικής, εθνικής, ευρωπαϊκής, διεθνούς νομοθεσίας ή/και οποιουδήποτε κανόνα που έχει νομοθετική ισχύ και αφορά ή/και καλύπτει οποιαδήποτε υπηρεσία του forum.

-Απαγορεύεται το spamming καθώς και οι διαφημίσεις.

-Συνιστάται στα μέλη να μην δημοσιεύουν το κύριο e-mail τους στο forum, καθώς αυτό μπορεί να γίνει εύκολη λεία σε προγράμματα "αλίευσης" e-mails από forum.
-Επιτρέπονται avatars για τα μέλη. Διαστάσεις μέχρι 80x80 pixels και μέγεθος μέχρι 50Kb.

-Προσοχή στις επισυναπτόμενες εικόνες! Να μην υπερβαίνουν σε μέγεθος τα 640x480 και φωτογραφίες μόνο από sites τύπου imageshack.

-Το MyWatch.gr δεν εμπλέκεται στην όλη συναλλαγή μεταξύ αγοραστών και πωλητών μελών του. Σαν αποτέλεσμα δεν έχει και δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο της ποιότητας, ασφάλειας ή νομιμότητας των καταχωρημένων ειδών, της ακρίβειας της περιγραφής τους και της δυνατότητας των πωλητών να διαθέσουν ή των αγοραστών να αγοράσουν. Το MyWatch.gr τέλος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι ένας πωλητής ή αγοραστής θα ολοκληρώσει μία συναλλαγή στην οποία συμμετέχει.

-Το MyWatch δεν έχει κανένα όφελος ούτε παίρνει κάποια προμήθεια για τις συναλλαγές που διεξάγουν τα μέλη του.

-Καθώς το MyWatch.gr δεν έχει ενεργό συμμετοχή σε συναλλαγές των μελών του σε περίπτωση διαφωνίας ή αντιδικίας με έναν ή περισσότερους χρήστες απαλλάσσεται από απαιτήσεις ή αξιώσεις για ζημίες κάθε είδους άμεσες ή έμμεσες, γνωστές ή άγνωστες, αποδεδειγμένες και μη που προκύπτουν από τις αντιδικίες ή διαφωνίες αυτές.

-Οι χρήστες/μέλη κατανοούν και αποδέχονται ότι το MyWatch.gr διατηρεί το δικαίωμα να απενεργοποιεί λογαριασμούς μελών που παραμένουν ανενεργοί για χρονικό διάστημα, το οποίο το MyWatch.gr διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει όποτε το θεωρεί σκόπιμο και χωρίς προειδοποίηση.

-Κάθε άτομο έχει τη δυνατότητα να διατηρεί μόνο έναν λογαριασμό πρόσβασης στο MyWatch.gr. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί παράβαση του συγκεκριμένου όρου, οι διαχειριστές του δικτυακού τόπου έχουν το δικαίωμα να διακόψουν την παροχή των υπηρεσιών σε όλους τους λογαριασμούς που διατηρεί ο χρήστης.

-Το MyWatch.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή/και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα, μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του με ή χωρίς προειδοποίηση προς τους χρήστες/μέλη.

-O χρήστης/μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι το MyWatch.gr διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψει τη χρήση του λογαριασμού μέλους και του κωδικού πρόσβασης στις υπηρεσίες του ή/και να διακόψει τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες/μέλη που πιστεύει ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.

1. Στους χρήστες/μέλη που παραβιάζουν τους κανόνες κατά περίπτωση θα δίνετε γραπτή προειδοποίηση με ΠΜ (Προσωπικό Μήνυμα) και όχι δημόσια.
2. Εάν το παράπτωμα με βάση τους κανόνες κρίνεται σοβαρό ο χρήστης/μέλος δεν θα λαμβάνει προειδοποίηση με ΠΜ.
3. Εάν το παράπτωμα με βάση τους κανόνες κρίνεται σε μικρό βαθμό ο χρήστης μέλος θα έχει 3 προειδοποίησης μέχρι την τελική του αποχώρηση/αποκλεισμό, με ΠΜ και όχι δημόσια.

-Όλες οι πληροφορίες, τα δεδομένα, τα κείμενα, τα γραφικά, οι φωτογραφίες, οι εικόνες, τα μουσικά αρχεία, τα βίντεο, τα μηνύματα και εν γένει κάθε περιεχόμενο, είτε αναρτάται από τους χρήστες δημόσια στο MyWatch.gr είτε μεταφέρεται ιδιωτικά μέσω των υπηρεσιών, παραμένει στην αποκλειστική ευθύνη του φυσικού ή νομικού προσώπου από το οποίο προέρχεται. Συνεπώς κάθε χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλο και οποιοδήποτε περιεχόμενο αναρτά, δημοσιεύει, αποστέλλει, μεταφέρει ή άλλως καθιστά διαθέσιμο μέσω των υπηρεσιών του MyWatch.gr.

-Το MyWatch.gr, οι διαχειριστές του ή οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που συνδέεται ή σχετίζεται με το MyWatch.gr, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στις υπηρεσίες και σελίδες προσωπικού περιεχομένου (π.χ. forums, my gallery, my links κ.λ.π.) προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις των επισκεπτών/μελών.

-Απαγορεύεται η ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση περιεχομένου που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή/και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.

-Τα μέλη δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μεταφέρουν με τις δημοσιεύσεις τους στις σελίδες του δικτυακού του τόπου αυστηρώς προσωπικά θέματα, όπως διαμάχες, αντιδικίες, προβλήματα κ.α. με άλλα μέλη ή τρίτους. Το παρών ισχύει ανεξάρτητα από το μέγεθος του προβλήματος ή τη σημαντικότητά του.

-Μην ασκείτε κριτική στους ανθρώπους

-Η υποβολή νέων απαντήσεων σε οποιοδήποτε από τα θέματα συζήτησης που φιλοξενούνται στο forum είναι ευπρόσδεκτη εφόσον αυτές περιέχουν ουσιώδεις πληροφορίες. Οι μονολεκτικές, οι «ανούσιες» και οι μη ολοκληρωμένες απαντήσεις οι οποίες δε συμβάλλουν ουσιαστικά στις υπάρχουσες συζητήσεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους διαχειριστές, χωρίς καμία προειδοποίηση.

-Εφόσον μερικές ή όλες οι δημοσιεύσεις που περιέχονται σε κάποιο θέμα συζήτησης έχουν παραβεί τους όρους χρήσης, το μέλος καλείται να μην τις σχολιάσει και να μην υποκινήσει με οποιοδήποτε τρόπο τη συνέχιση δημοσίευσης άλλων μηνυμάτων, που επίσης παραβαίνουν τους όρους χρήσης.

-Εφόσον μερικές ή όλες οι δημοσιεύσεις που περιέχονται σε κάποιο θέμα συζήτησης είναι αντίθετοι από τους παρόντες όρους χρήσης, το μέλος δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε δημοσίευση συστάσεων προς τα υπόλοιπα μέλη. Αρμόδιοι για το συγκεκριμένο θέμα είναι τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα διαχείρισης οι οποίοι έχουν και το δικαίωμα να προβαίνουν στη λήψη των κατάλληλων μέτρων, ανάλογα με την περίσταση.

-Τα μηνύματα, προσωπικά ή δημόσια, που δημοσιεύονται στις ομάδες συζητήσεων (forums) από τους χρήστες / μέλη του MyWatch.gr, καθώς και τα άρθρα, τα σχόλια και οποιασδήποτε μορφής κείμενο, που δημοσιεύεται σε οποιαδήποτε από τις σελίδες του MyWatch.gr, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα τους, της οποίας όμως τη δημοσιευμένη υπόσταση παραχωρεί στο MyWatch.gr και δεν μπορεί να αποσύρει σε ουδεμία περίπτωση.

-Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε οποιαδήποτε από τις σελίδες του MyWatch.gr, καθώς και τα αρχεία που επισυνάπτονται σε προσωπικά ή δημόσια μηνύματα στις ομάδες συζητήσεων (forums) του MyWatch.gr, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του δημιουργού τους και μπορούν να αποσυρθούν κατά βούληση. Απαγορεύεται η χρήση των συγκεκριμένων φωτογραφιών ή αρχείων, χωρίς την έγγραφη άδεια του δημιουργού τους.

-Το MyWatch.gr διατηρεί το δικαίωμα χρήσης ολόκληρου ή μέρους των κειμένων, των φωτογραφιών και των αρχείων που δημοσιεύουν οι χρήστες/μέλη του σε οποιαδήποτε από τις σελίδες του δικτυακού του τόπου για τη παραγωγή άρθρων ή τη διαφημιστική προώθηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

-Οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα (όχι όμως και την υποχρέωση) να προβούν στην άμεση διαγραφή κειμένων, πληροφοριών, αρχείων, εικόνων, γραφικών και δημοσιεύσεων γενικότερα, οι οποίες αντιτίθενται στους παρόντες όρους πρόσβασης και χρήσης.

-Ο χρήστης/μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι το MyWatch.gr δεν κάνει προκαταρκτικό έλεγχο του περιεχομένου, αλλά ότι το MyWatch.gr και οι αρμόδιοι συνεργάτες του (ομάδα διαχείρισης) διατηρούν το δικαίωμα (και όχι την υποχρέωση) της αποκλειστικής επιλογής, άρνησης, ανάρτησης/δημοσίευσης ή μετακίνησης ή διαγραφής οποιουδήποτε περιεχομένου διατίθεται μέσω των υπηρεσιών του MyWatch.gr.

-Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του MyWatch.gr, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση τους, διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αναιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ του MyWatch.gr και του αναγνώστη/χρήστη των σελίδων και υπηρεσιών του και δε δεσμεύει παρά μόνο αυτούς. Καμία τροποποίηση των όρων αυτών δε θα λαμβάνεται υπόψη και δε θα αποτελεί τμήμα της συμφωνίας αυτής, εάν δεν έχει διατυπωθεί εγγράφως και δεν έχει ενσωματωθεί σε αυτή.

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ποστ σχετικά με ρολόγια αντιγραφών.

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι δημοσιεύσεις τιμών πέραν των επίσημων τιμών απο τις αντιπροσωπείες

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ κάθε είδος διαφήμισης εμπορικών καταστημάτων που εμπορεύονται ρολόγια

-Το φόρουμ δεν φέρει καμία ευθύνη εάν κάποιο μέλος παροτρυνθεί από κάποιο άλλο ή από μόνος/η του και προβεί σε αγορά από την οποία έχει προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα ή μη.  

To MyWatch.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο που ποστάρουν οι χρήστες του, κοινά μέλη και Moderators.

Είναι υποχρέωση του καθενός να ακολουθεί την νομοθεσία κατά γράμμα!

Εάν ζητηθούν προσωπικά στοιχεία μελών του MyWatch.gr για νομική χρήση μετά έγκριση εισαγγελικής αρχής θα δοθούν.

Ο καθένας είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τον εαυτό του!

What is Copyright?
Copyright is a form of protection provided by the laws of the United States (title 17, U.S. Code) to the authors of "original works of authorship" including literary, dramatic, musical, artistic, architectural and certain other intellectual works.

***This protection is available to both published and unpublished works.

Material in the "public domain" is intellectual property that does not come under copyright laws.
Nearly all work before the 20th C. is not copyrighted.

What is Plagiarism?
Plagiarism is the the act of stealing and passing off the ideas, words, or other intellectual property produced by another as one's own. For example, using someone else's words in a research paper without citing the source, is an act of plagiarism.

History of copyright:

    * First law enacted 1790.
    * 1976 copyright law followed international law, extending copyright for 50 years after death of the author/creator.
    * On October 27, 1998, President Clinton signed into law the "Sonny Bono Copyright Extension Act," which extends the terms of almost all existing copyrights by 20 years, to provide copyrights in the United States the same protection afforded in Europe. The basic term of copyright protection, the life of the creator plus 50 years, has been increased to life plus 70 years. The term for "work for hire" has been extended from 75 to 95 years.


How long does copyright last?

    * Works created on or after Jan 1978 - life of author + 70
    * Work for hire 95 years

The OWNER/manufacturer/creator[but not always the creator ] of the work CAN:

    * copy the work.
    * create derivative works based upon the work.
    * sell, rent, lease, lend copies of the work.
    * publicly perform literary, musical, dramatic, motion picture and other audiovisual works.
    * publicly perform sound recordings.

It is not necessary to have a notice of copyright (i.e.: © 1997 Jane Doe) for material to be copyright protected in the U.S.  Once something tangible is produced, text, graphics, music, video, etc., it is automatically copyrighted. Sound recordings and some other property use other copyright symbols.  Anyone can use the copyright symbol on her or his original work.

The Internet and Copyright:

"The Internet has been characterized as the largest threat to copyright since its inception. The Internet is awash in information, a lot of it with varying degrees of copyright protection. Copyrighted works on the Net include new s stories, software, novels, screenplays, graphics, pictures, Usenet messages and even email. In fact, the frightening reality is that almost everything on the Net is protected by copyright law. That can pose problems for the hapless surfer." ("The Copyright Web site" http://www.benedict.com/)

What is protected on the WWW?
    The unique underlying design of a Web page and its contents,  including:

    * links
    * original text
    * graphics
    * audio
    * video
    * html, vrml, other unique markup language sequences
    * List of Web sites compiled by an individual or organization
    * and all other unique elements that make up the original nature of the material.

When creating a Web page, you CAN:

    * Link to other Web sites. [However, some individuals and organizations have specific requirements when you link to their Web material. Check a site carefully to find such restrictions. It is wise to ask permission. You need to cite source, as you are required to do in a research paper, when quoting or paraphrasing material from other sources. How much you quote is limited.]
    * Use free graphics on your Web page. If the graphics are not advertised as "free" they should not be copied without permission.

When creating a Web page, you CANNOT:

    * Put the contents of another person's or organizations web site on your Web page
    * Copy and paste information together from various Internet sources to create "your own" document. [You CAN quote or paraphrase limited amounts, if you give credit to the original source and the location of the source. This same principle applies to print sources, of course.]
    * Incorporate other people's electronic material, such as e-mail, in your own document, without permission.
    * Forward someone's e-mail to another recipient without permission
    * Change the context of or edit someone else's digital correspondence in a way which changes the meaning
    * Copy and paste others' lists of resources on your own web page
    * Copy and paste logos, icons, and other graphics from other web sites to your web page (unless it is clearly advertised as "freeware." Shareware is not free).  Some organizations are happy to let you use their logos, with permission - it is free advertising.  But they want to know who is using it.  They might not approve of all sites who want to use their logo.

Many aspects of the issue of copyright and the Internet are still not resolved.  This information, however, should serve as a useful guide to help you avoid violation of copyright rules and the pitfalls of unknowingly plagiarizing someone else's material. When in doubt, please consult the official copyright rules and guidelines.