Ψηφοφορία

Ποιό ρολόι ταιριάζει περισσότερο τελικά να διαλέξει ο "NavalArchitect" ως το "...μεθ'επόμενο";

Τώρα, το Jaeger-LeCoultre Duometre Unique Travel Time σε Rose Gold, Ref. 606 25 20.
7 (17.5%)
Τώρα, το IWC Portuguese Perpetual in Stainless Steel (boutique ed.), Ref. IW502308.
2 (5%)
Το φθινόπωρο του 2015, το A. Lange Soehne Datograph Up/Down σε πλατίνα 950.
6 (15%)
Κανένα από τα παραπάνω, αλλά κάτι άλλο από PP / ALS / AP / VC / Blancpain / Zenith.
3 (7.5%)
Κανένα - έχει ήδη αρκετά κομμάτια. Να ασχολείται περισσότερο με γκομενάκια κι όχι με ρολόγια.
22 (55%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Σεπτέμβριος 23, 2014, 11:22:55 πμ

Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 58949 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #200 στις: Σεπτέμβριος 18, 2014, 02:17:30 μμ »
το IWC που εδειξε ο Πανος ειναι απο αλλη διασταση το πανεμορφο το προσβαλει...
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Σεπτέμβριος 18, 2014, 02:32:41 μμ »

Το λουράκι όμως, εκεί που πλησιάζει στα lugs, με χαλάει που αφ'ενός δεν είναι όσο χοντρό (σε πάχος) όπως στο Double Chrono, κι αφ'ετέρου που δεν έχει τα δύο μεταλλικά rivets... Ασήμαντες λεπτομέρειες, αλλά για να βλέπουμε πού κολλάει ο καθένας...

Ειλικρινά το δερμάτινο χοντρό μαύρο λουράκι του Double Chrono είναι όλα τα λεφτά για μένα. Κοιτώ διάφορες εναλλακτικές, φυσικά, άλλα μοντέλα, κλπ. ...

Το μαμά λουράκι κι εμένα δε μου αρέσει πολυ στο 3777 ( του μικρού πρίγκιπα μου αρέσει παρά πολύ..) αλλά δεν πρεπει να σε χαλάει.Μπορείς άνετα να βάλεις κατι τέτοιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 18, 2014, 02:53:54 μμ από argo98 »

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Σεπτέμβριος 18, 2014, 05:48:19 μμ »
Συζητούσαμε σήμερα για τα IWC. Πολύ καλή ευκαιρία για να βγω πάλι έξω και να δοκιμάσω μερικά ωραία κομμάτια.

Φύγαμε.

Miramar, Top Gun chrono 3880 αλλά και Μεγάλος Πιλότος 5019. Ελαφρύ, ωραίο, το strap ιδανικό για τον καιρό εδώ, όμως λίγο κοντό. Απλό pin buckle από τιτάνιο. Το dial μέτριο χρωματικά. Θα μου πεις τώρα, military στυλ είναι, όχι deco στριπτιζάδικου με Ρωσίδες και στρομπομπάλλες να γυρίζουν... Το BP, παρά το πιό απλό complication, είναι πιό ωραίο στο χέρι. Ο πωλητής συμβούλεψε "όχι για κάθε μέρα αυτά, το κεραμικό/τιτανιούχο είναι επίφοβο..."

Top Gun Big Pilot Perpetual 5019. Μαύρο κι άραχνο. Ποτέ δεν το συμπάθησα, δεν ξέρω γιατί. Κεραμικό/τιτανιούχο κι αυτό. Το διηνεκές εντάξει, έχουμε δει κι άλλα (είδατε τί άνετος που είμαι πλέον, ε?) Το strap μακρύ κι ωραίο, με deployant. Με τρελλαίνει ευχάριστα όταν κουμπώνω το clasp από κάτω και περισσεύει η μακριά ουρά από το strap, οπότε χρειάζεται να το περάσω μέσα από τους δύο 'κρίκους'.

Ουδέν άλλο σχόλιο, ούτε φωτό δεν το τράβηξα (!) αν και ωραία τα μικρά κοκκινάκια πάνω στο dial. Μου θυμίζουν τις 52 καταμετρημένες Ferrari που ήταν χθες βράδυ έξω από ένα club στο Baywater, είχε λέει πάρτυ η Ferrari Σιγκαπούρης (λόγω του επικείμενου GP F1 την Κυριακή). Τίγκα στα θηλυκά. Απόψε έχει πάρτυ η Hublot. Καταλαβαίνετε, δεν συνεχίζω (διότι αν το κάνω πρέπει να μιλήσω μόνο για γυναίκες κι όχι για ρολόγια).

BP WG & SS:

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Σεπτέμβριος 18, 2014, 06:07:37 μμ »
Μεγάλος Πιλότος 500402 (λευκός χρυσός, καφέ strap) και 5009 (ατσάλι, μαύρο strap). To χρυσό discontinued (αν υποθέτω σωστά, το είχα δοκιμάσει στην Κορέα το 2012 όταν πήρα το Da Vinci). Εδώ αυτό τό'χουνε φέρει από κάπου και το δίνουν κανονική τιμή (26,870 Ευρώ λιανική). Ε, στη Σιγκαπούρη είμαστε, όλο και κάποιο κορόιδο θα βρεθεί να το πάρει.

"Είμαστε μπουτίκ, αλλά σε αυτό ένα 5% μπορώ να σας το κάνω, και για κάτι παραπάνω μπορώ να ρωτήσω τον προιστάμενό μου". Α μπε μπα μπλομ, του κείθε μπλομ, α μπε μπα μπλομ του κείθε μπλομ, μπλιμ μπλομ, που μισολέει κι ο Χάρης (λέει το πρώτο μισό για να πω εγώ το υπόλοιπο).

Το πιό ταιριαστό από αυτά που δοκίμασα. Πολύ ωραίο το μεταλλικό γκρι dial, αθεράπευτα ταιριαστό με το χοντρό καφέ strap, λίγο βαριά η κάσα, χρυσό γαρ.

Ποιά άλλα είδα? Α, το απλό Spitfire που πάει πολύ στον καρπό του Πάνου, τον σύνηθη ατσάλινο Μεγάλο Πιλότο με το μαύρο strap, κι επίσης πάλι τον ατσάλινο διηνεκή Πορτογάλο (τον συνέκρινα με τον λευκόχρυσο Μεγάλο Πιλότο). Ήμουν στην τρίτη μπουτίκ της εταιρίας στην πόλη, στο DFS Galleria (ή αλλιώς στο μέρος που λένε ότι πουλάνε duty free κι είναι πιό ακριβά από τους ADs έξω). Φρουτ ρε!

Έχω 1-2 φωτό ακόμη, το Photobucket κόλλησε τώρα, θα τις ποστάρω κάποια στιγμή αργότερα...

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Σεπτέμβριος 18, 2014, 10:21:34 μμ »
σου παει το IWC για εδω εισαι...
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Σεπτέμβριος 19, 2014, 09:24:13 πμ »

220,000 HKD λιανική στο Hong Kong το λευκόχρυσο IW5004-02, ήτοι 22,000 Ευρώ. Με το 22% που κάνει ο AD του Ben Lee, ο Μ. Πιλότος έρχεται στα 17 χιλιάρικα.

Αποσυνδεδεμένος TAMtime

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Σεπτέμβριος 19, 2014, 03:05:56 μμ »
Αν και πανευτυχης κατοχος 3789 θα ελεγα πως το big pilot ειναι η πιο τελεια επιλογη.....all time classic!
IWC               Rolex               Omega

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 10:21:52 πμ »
Πριν καμμιά ώρα, εδώ δίπλα στο GR Luxury:

Pre-owned του 2007. Το δίνει 24,560 Euros, υποθέτω θα κάνει κάτι καλύτερο αλλά όχι πολύ.

Μου λέει ο τύπος: "Δώσε μου το 5712 που έχεις και λίγα χιλιάρικα [σσ: Σιγκαπουριάνικα], κι είμαστε εντάξει."

Ωραία...

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 10:46:30 πμ »
πολυ ωραιο.
δεν ξερω αν αυτη η τιμη που το δινει ειναι καλη η ακριβη, σου ταιριαζει παντως.

εχω την αισθηση ομως οτι ψαχνεις κατι αλλο, καποιο πιο ενδιαφερον κομματι.

Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 10:55:21 πμ »
να του δωσεις το 5712 και κατι χιλιαρικα? πες του και εσυ κανενα ανεκδοτο με τον Τοτο.
Γαυρος οπαδος....

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #210 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 11:04:56 πμ »
Το deal που μου προτείνει είναι πολύ κακό.

Ψάχνω για κάτι άλλο, ναι, αλλά σαν deal θα το εξετάσω. Όλα έχουν ενδιαφέρον. Έχω ήδη σκεφθεί (αρκετές εβδομάδες πριν) να δώσω το 5712 και να πάρω είτε ένα ακριβώς σαν αυτό είτε το Annual 5726.

To συγκεκριμένο 5711R είναι, λέει, το μοναδικό στη Σιγκαπούρη αυτή τη στιγμή, και 'σπάνιο'. Μόλις του πεις όμως ότι μπορείς να βρεις τέτοια κομμάτια στην Αμερική και μάλιστα σε πιό ανταγωνιστική τιμή, σου αρχίζει τα μα μου σου του αφού δεν έχει τίποτε άλλο να πει...

"Η Σιγκαπούρη είναι διεθνής..." σου συνεχίζει. Ναι, βέβαια. Έτυχε αυτός που το έχει να το βαρέθηκε, ή βρήκε καμμιά μικρούλα που τον έχει φάει να πάρει κανένα Bulgari ή Hublot, και νομίζουμε ότι πέσαμε στο σπάνιο κομμάτι.

Πάμε τώρα στο trade του 5712. Για να τον δω πώς θα απαντήσει, του λέω "40 χιλιάρικα δίνεις αυτό, εγώ βασικά σκέπτομαι να δώσω το 5712 χωρίς να βάλω άλλα χρήματα." Υπ'όψιν ακόμη κι αν κάνω trade στα S$40k (δηλαδή 24,560 Ευρώ), πάλι χάνω. Trade όμως στη δική τους γλώσσα σημαίνει να σου πάρουν εσένα το κεφάλι για να πάνε ένα κομμάτι ψωμί σπίτι τους. "I am sorry", προσθέτει με χαμόγελο.

Σε μία ζωή στην οποία βγαίνει έξω σκληρά και ψυχρά ο καθένας για να πάρει το δέρμα του άλλου, επιλέγω να μη συμμετάσχω.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 11:32:44 πμ »
Αντε και να δωσεις το 5712.
Το πηρες καινουριο, θα το εδινες για ενα αλλο PP του 2007?

Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 11:42:06 πμ »
Patek Philippe μερικών μηνών, σε γενικές γραμμές, δεν συμφέρει να ανταλλάξεις ή να πουλήσεις. Ένα τέτοιο ρολόι αποφέρει την καλύτερη απόδοση που μπορείς να πάρεις από αυτό, κάπου κοντά στη δεκαετία.

Ο άλλος έχει το χρυσό Ναυτίλο μιά οκταετία, το μοντέλο έχει γίνει discontinued, οπότε σου λέει πάμε τώρα να πάρουμε όλα τα λεφτά μας πίσω. Με πολύ κόσμο εδώ να βιάζεται για το επόμενο κομμάτι, πουλάνε όσο θέλουν, καμμία αμφιβολία περί τούτου.

Προσοχή στη λεπτομέρεια όμως οι άτιμοι, για να το φορέσω στα μέτρα μου πήγα να αλλάξω θέση στο κούμπωμα που είχε το deployant στο λουράκι, και δεν έβγαινε (όπως σε όλα τα ρολόγια). Ήταν βιδωτό, για ασφάλεια... Απίθανη Patek, μιά ακόμη φορά.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 11:42:38 πμ »
Συγνώμη κιόλα (χωρίς ς ), αλλά θα έλεγα να γείρεις πίσω στην καρέκλα σου και να χαλαρώσεις, απολαμβάνοντας κατά το δυνατόν το Πατέκ σου.
Απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι εκεί επικρατεί μια φρενίτιδα με την αγορά ρολογιών οπότε μπορεί πολύ εύκολα, χωρίς να το καταλάβεις, ν' αρχίσεις να τραγουδάς στον εαυτό σου το “πέφτεις σε λάθη, τι έχεις πάθει”.
Γενικά ομιλώ. Καλημέρα.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Σεπτέμβριος 22, 2014, 11:46:35 πμ »
Έτσι είναι Χάρη, απολύτως έτσι.

Κι αυτός είναι ο λόγος που περιμένω και δεν έχω ήδη μπουμπουνίσει ακόμη κι άλλο κομμάτι.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Σεπτέμβριος 30, 2014, 04:31:53 πμ »
Άλλη μία επίσκεψη στη μπουτίκ IWC ION Orchard εχθές, βασικά για το composite strap του Da Vinci, το οποίο είναι πιό λεπτό και πιό εύκαμπτο από το μπλε κροκό που φορά η Laureus έκδοση.

Δεν αρνήθηκα βέβαια να καθήσω για κουβεντούλα και αφέψημα, αλλά και στην πρόταση να δοκιμάσω πάλι τους ατσάλινους και λευκόχρυσους Μεγάλους Πιλότους.

Σε 10 μέρες πάω Αυστραλία μέσω KLIA. Παρ'όλα τα προβλήματα και δυσκολίες της ΜΗ φέτος (μετά τα δύο δυσάρεστα συμβάντα των πτήσεων 17 και 370), το δρομολόγιο με εξυπηρετεί από αρκετές πλευρές. Μία εξ'αυτών είναι πως στο duty free της KL έχω γνωρίσει την Jillian, η οποία εργάζεται στην ενότητα JLC & IWC.

Την προηγούμενη φορά που είχα πάει Μαλαισία μου είχε δώσει το τλφ της, ώστε να της στείλω ένα μήνυμα WhatsApp πριν περάσω ξανά από το αεροδρόμιο. Με αυτόν τον τρόπο θα παραγγείλει το ρολόι πριν πάω, και θα το πάρω του κουτιού κατά τη διάρκεια του transit.

Το καλό με αυτές τις επισκέψεις στις μπουτίκ όμως είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τί θα σου τύχει. Ο πωλητής με τον οποίο μιλάω στη μπουτίκ είχε κέφια χθες κι άρχισε να κελαιδάει διάφορα νέα, ένα εκ των οποίων πάρα πολύ ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, άκουσα ότι το 2015 η εταιρία θα βγάλει καινούργιο (σχεδιαστικά) Da Vinci.

Περισσότερα σύντομα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #216 στις: Σεπτέμβριος 30, 2014, 08:56:22 πμ »
Κωνσταντίνε δεν ταξίδευα με malaisian ακόμα κι αν η Jillian με περίμενε γυμνή στο πίσω δωματιάκι της μπουτίκ. Είσαι μ@υνοδουλος όμως ρε μπαγάσα...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Σεπτέμβριος 30, 2014, 09:38:16 πμ »
Η εταιρία που εργάζομαι έχει travel policy στο οποίο αναφέρεται ότι κάτω από 7 ώρες ταξίδι, πρέπει να χρησιμοποιείται Οικονομική θέση στο αεροπλάνο για Area και General/Regional Managers. Υπό κανονικές συνθήκες, ταξίδια πάνω από 4-5 ώρες τα κάνουμε πάντα σε Business Class, κι ας λέει το policy αυτά που λέει.

Η απ'ευθείας πτήση για Perth είναι 5 με 5:30 ώρες (από Σιγκαπούρη). Για διαφόρους λόγους που δεν είναι της στιγμής να εξηγήσω, θέλω να είμαι προσεκτικός στο χειρισμό τέτοιων θεμάτων. Κατά συνέπεια έπρεπε να βρω μία λύση, αφού να πετάξω Οικονομική θέση για 5 ώρες δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω σε καμμία μα καμμία περίπτωση - είτε για προσωπικό είτε για επαγγελματικό ταξίδι. Δύο με δυόμιση ώρες σε Οικονομική, πτήσεις τύπου ως την Ταυλάνδη, και πολύ είναι.

Οι διαθέσιμες λύσεις λοιπόν ήταν με μία εκ των MH (μέσω KL), CX (μέσω HKG), TG (μέσω ΒΚΚ). Με την πολυαγαπημένη SQ (απ'ευθείας από Σιγκαπούρη) το εισητήριο κοστίζει από 850 Ευρώ και άνω στην Οικονομική, και 2,300 Ευρώ στην Business.

Με ΜΗ σε Business Class το συνολικό ταξίδι με transits μέσα κλπ. είναι 7-8 ώρες, κόστισε 1,160 Ευρώ, και (α) περνώ από ένα familiar αεροδρόμιο με πολύ καλές τιμές, που μπορώ να ψωνίσω, (β) τα μίλια πάνε στην κάρτα της QR όπου κοντεύω τα 200,000 εκεί, (γ) είμαι εντάξει με το travel policy και κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε, (δ) η πτήση είναι σε κλάση ταξιδιού όπως ήθελα και χωρίς μεγάλο deviation ή καθυστέρηση.

Τώρα αν τύχει να ξαναδώ και την Jillian, ακόμη καλύτερα.

Για το Μεγάλο Πιλότο ετοιμαζόμουν να τον παραγγείλω, μου είπε ότι θέλει να της το πω 10 μέρες πριν, όμως τώρα δεν ξέρω, ειδικά μετά από αυτά που άκουσα εχθές στην μπουτίκ.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Σεπτέμβριος 30, 2014, 04:53:19 μμ »
Κωνσταντίνε δεν ταξίδευα με malaisian ακόμα κι αν η Jillian με περίμενε γυμνή στο πίσω δωματιάκι της μπουτίκ. Είσαι μ@υνοδουλος όμως ρε μπαγάσα...

Δύο μεγάλα δυστυχήματα εντός ολίγων μηνών. Για να γίνει και τρίτο εντός του έτους οι πιθανότητες θα είναι στο άπειρο. Εγώ θα προτιμούσα να ταξιδέψω με Μαλαισιανές αντί με κάποια άλλη στο ίδιο δρομολόγιο γιατί οι πιθανότητες είναι εναντίον της άλλης. Είμαι σίγουρος πως λόγω κατάστασης θα δεκαπλοτσεκάρουν τα πάντα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Σεπτέμβριος 30, 2014, 05:21:03 μμ »
Δύο μεγάλα δυστυχήματα εντός ολίγων μηνών. Για να γίνει και τρίτο εντός του έτους οι πιθανότητες θα είναι στο άπειρο. Εγώ θα προτιμούσα να ταξιδέψω με Μαλαισιανές αντί με κάποια άλλη στο ίδιο δρομολόγιο γιατί οι πιθανότητες είναι εναντίον της άλλης. Είμαι σίγουρος πως λόγω κατάστασης θα δεκαπλοτσεκάρουν τα πάντα.

Eτσι θα λέγανε και μετά την πρώτη πτώση...

Τελοσπαντων, πλακα κάνουμε, μια χαρά πτήση θα έχει ο φίλος μας και περιμένουμε και φωτογραφικό υλικό γιατί μας έχει καλομάθει!