Η εταιρία που εργάζομαι έχει travel policy στο οποίο αναφέρεται ότι κάτω από 7 ώρες ταξίδι, πρέπει να χρησιμοποιείται Οικονομική θέση στο αεροπλάνο για Area και General/Regional Managers. Υπό κανονικές συνθήκες, ταξίδια πάνω από 4-5 ώρες τα κάνουμε πάντα σε Business Class, κι ας λέει το policy αυτά που λέει.
Η απ'ευθείας πτήση για Perth είναι 5 με 5:30 ώρες (από Σιγκαπούρη). Για διαφόρους λόγους που δεν είναι της στιγμής να εξηγήσω, θέλω να είμαι προσεκτικός στο χειρισμό τέτοιων θεμάτων. Κατά συνέπεια έπρεπε να βρω μία λύση, αφού να πετάξω Οικονομική θέση για 5 ώρες δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω σε καμμία μα καμμία περίπτωση - είτε για προσωπικό είτε για επαγγελματικό ταξίδι. Δύο με δυόμιση ώρες σε Οικονομική, πτήσεις τύπου ως την Ταυλάνδη, και πολύ είναι.
Οι διαθέσιμες λύσεις λοιπόν ήταν με μία εκ των MH (μέσω KL), CX (μέσω HKG), TG (μέσω ΒΚΚ). Με την πολυαγαπημένη SQ (απ'ευθείας από Σιγκαπούρη) το εισητήριο κοστίζει από 850 Ευρώ και άνω στην Οικονομική, και 2,300 Ευρώ στην Business.
Με ΜΗ σε Business Class το συνολικό ταξίδι με transits μέσα κλπ. είναι 7-8 ώρες, κόστισε 1,160 Ευρώ, και (α) περνώ από ένα familiar αεροδρόμιο με πολύ καλές τιμές, που μπορώ να ψωνίσω, (β) τα μίλια πάνε στην κάρτα της QR όπου κοντεύω τα 200,000 εκεί, (γ) είμαι εντάξει με το travel policy και κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε, (δ) η πτήση είναι σε κλάση ταξιδιού όπως ήθελα και χωρίς μεγάλο deviation ή καθυστέρηση.
Τώρα αν τύχει να ξαναδώ και την Jillian, ακόμη καλύτερα.
Για το Μεγάλο Πιλότο ετοιμαζόμουν να τον παραγγείλω, μου είπε ότι θέλει να της το πω 10 μέρες πριν, όμως τώρα δεν ξέρω, ειδικά μετά από αυτά που άκουσα εχθές στην μπουτίκ.