Αρπάζοντας την ευκαιρία, του ζητώ να δω το κλασικό Calatrava (hobnail bezel).
"Σε τί θέλετε να το δοκιμάσετε; Σε yellow or rose gold;"
"Rose gold", του λέω.
Μου φέρνει όμως και τα δύο.

Αυτό ομολογώ μου άρεσε περισσότερο. Είναι πολύ κλασικό κομμάτι, δεν είναι πολύ μικρό, το open back είναι όμορφο, ε, δε θέλουμε και κάτι άλλο.

Ελαφρύ, άνετο, απαρατήρητο, Πατέκ. Έτσι είναι αυτά. Αν έπαιρνα ένα τόσο κλασικό κομμάτι, θα ήταν αυτό.
---///---
Στο τέλος έβαλα κι άλλο ένα, δε θυμάμαι τον κωδικό του και δε χρειάζεται να τον θυμάμαι μιας και την άλλη εβδομάδα γίνομαι 45 κι όχι 75. Όταν με το καλό φτάσω τα 75, "θα το σκεφτώ" που έλεγε κι ο Σαλονικιός στην ωραία εκείνη προσπάθεια εκπομπής αυτοκινήτου (με τα μέσα και budget που πάντα είχαν στην Ελλάδα, καλά τα πήγαιναν - ποτέ δεν τους άφησαν να κάνουν κάτι καλύτερο).

Μετά άρχισε η κουβέντα. Εκεί είναι τα ωραία. Ο κος Φου έχει πάει 3 φορές στο εργοστάσιο της Lange, όπου κάθε φορά τους έκαναν σεμινάρια πάνω στο πώς κατασκευάζονται τα ρολόγια, στο τί τεχνικά χαρακτηρηστικά διαθέτει το κάθε μοντέλο, λεπτομέρειες για την παραγωγή του κάθε movement, κλπ.
Ο κος Φου έχει ακόμη τα βιβλία της Lange που τους έδιναν σε όλα τα στάδια του course που περνούσαν, και μοιράστηκε μαζί μου λίγες λεπτομέρειες για τις διαφορές της βασικής σχεδίασης και στησίματος μεταξύ των μηχανισμών της Patek Philippe και της Lange.
Οφείλω να ομολογήσω, μετά από αυτά τα λίγα που άκουσα απόψε, πως αυτό που λέγεται ότι τα Lange είναι ακόμη και ανώτερα από τα ΡΡ σε πολλά μοντέλα (κυρίως αναφορικά με το μηχανισμό) είναι αλήθεια. Ο κος Φου πουλούσε και Lange στον προηγούμενο AD που εργαζόταν, τώρα εκεί που είναι δεν κάνουν ALS μιας και η Lange δεν θέλει τα ρολόγια της να πωλούνται μαζί με τα Patek.
Ήμουν ανοικτός μαζί του πριν καν δοκιμάσω τα Calatrava: του είπα πως έχω καταλήξει 99% σε JLC. Του λέω: "Μπορείτε να μου φέρετε JLC;"
Μόλις το άκουσε, μου λέει αμέσως: "Όχι, αλλά θα σε συστήσω στον φίλο μου που δουλεύει εκεί, θα τα κανονίσω όλα εγώ, και έκπτωση και όλα, μην ανησυχείς" (σε άλλο πολύ γνωστό AD της Σιγκαπούρης, εκεί που εργαζόταν πριν ο κος Φου).
Και προσέθεσε: "Ποιό JLC θες;"
Του λέω: "Το Duometre".
Και στο καπάκι μου λέει: "Α, μάλιστα, καταπληκτικό ρολόι, ό,τι καλύτερο κάνει η JLC σε μικρή μαζική παραγωγή - πάρα πολύ καλή επιλογή, όσοι πελάτες μου το έχουν πάρει είναι κατευχαριστημένοι. Η JLC στέλνει πολύ λίγα Duometre στους dealers. Και μεταξύ μας, το επόμενο, αν προσθέσεις κάποιο αργότερα, πρέπει να είναι Lange..."
Όταν με το καλό έρθω και τα ξαναπούμε από κοντά, θα σας διηγηθώ και τα υπόλοιπα...