Ψηφοφορία

Ποιό ρολόι ταιριάζει περισσότερο τελικά να διαλέξει ο "NavalArchitect" ως το "...μεθ'επόμενο";

Τώρα, το Jaeger-LeCoultre Duometre Unique Travel Time σε Rose Gold, Ref. 606 25 20.
7 (17.5%)
Τώρα, το IWC Portuguese Perpetual in Stainless Steel (boutique ed.), Ref. IW502308.
2 (5%)
Το φθινόπωρο του 2015, το A. Lange Soehne Datograph Up/Down σε πλατίνα 950.
6 (15%)
Κανένα από τα παραπάνω, αλλά κάτι άλλο από PP / ALS / AP / VC / Blancpain / Zenith.
3 (7.5%)
Κανένα - έχει ήδη αρκετά κομμάτια. Να ασχολείται περισσότερο με γκομενάκια κι όχι με ρολόγια.
22 (55%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Σεπτέμβριος 23, 2014, 11:22:55 πμ

Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 59010 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #60 στις: Αύγουστος 21, 2014, 04:12:59 μμ »
Βίκτωρα το 5127 είναι πιό κλασικό (όντας και vintage) αλλά είναι 37-άρι. Δεν θα τα χαλάσουμε εδώ, αν και προτιμώ το 5227.

Κανένα πρόβλημα στην δεύτερη παρατήρηση, προβλέπεται μετακόμιση πιθανώς σε 2 μήνες. Τώρα Ασία θα είναι, Νότιο Αμερική θα είναι, ιδέα δεν έχω ακόμη. Στο γραφείο μας στο Ρίο βγαίνουν έξω για βόλτα οικογενειακώς οι Ευρωπαίοι χωρίς ρολόγια στο χέρι φυσικά και με απλό T-shirt + τζην κι 20 Ευρώ στην τσέπη. Οτιδήποτε παραπάνω είναι λόγος να γίνει κανείς άμεσα στόχος.

Οπότε αν πάω εκεί, έχω κι υποψήφιο να κουράρει το/τα Πατέκ όταν θα λείπω...

Ξέχασα να αναφέρω νωρίτερα πως κοιτώ επίσης τα Duometre, το chrono αλλά και το καινούργιο (SIHH 2014) RG Travel Time. Τά'χω δοκιμάσει στην Κορέα πριν 18 μήνες κι είναι ρολογάρες αλλά λίγο μεγάλα, επίσης το λουράκι έχει κόκκαλο στο μισό μήκος του (το κόκκαλο μου τη δίνει λίγο, θέλω το λουράκι να αγκαλιάζει πιό φυσικά τον καρπό μου). Θα δούμε.

Α, να πω και για τα VC. Δεν ήμουν ποτέ 'κοντά' σε αυτήν τη μάρκα, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κανένα κομμάτι τους πλην του Overseas. Καμμία αμφιβολία ότι φτιάχνουν κι αυτοί διαμάντια, για το εν λόγω είναι πολύ λεπτό - κοιτάμε για κάπου στα 8.5 - 11.5 χιλιοστά πάχος κάσας. Το 42-άρι Duometre είναι στα 13.6, το 40-άρι στα 13.4 (αυτό δεν το έχω δει στον καρπό μου).

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #61 στις: Αύγουστος 21, 2014, 04:18:59 μμ »
Καλά, το duometre είναι ολόκληρο κεφάλαιο...
Πάντως, αν το αποφασίσεις, μπορώ να στο προσέχω δωρεάν  ;D

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Αύγουστος 21, 2014, 04:20:07 μμ »
Βίκτωρα, το δικό σου Ζενίθ, αν το είχες σε χρυσή κάσα, θα ταίριαζε με casual ντύσιμο, τζην κλπ.;

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Αύγουστος 21, 2014, 04:26:23 μμ »
Οχι μόνο το συγκεκριμένο, πολλά dress ταιριάζουν με casual ντύσιμο. Εξαιρούνται τα breguet και το calatrava με την κλασσική στεφάνη. Ολα τα υπόλοιπα calatrava θεωρώ ότι φοριούνται άνετα..

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Αύγουστος 21, 2014, 04:29:03 μμ »
Ναι, ευχαριστώ, γι'αυτό και ρώτησα, όχι δηλαδή μόνο για το Ζενίθ Ultra Thin, αλλά για όλα αυτού του τύπου.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Αύγουστος 21, 2014, 09:22:49 μμ »
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε.
Το συγκεκριμένο Glasshute (σε ατσάλι) το έχω πάντα στην άκρη του μυαλού μου...

Ξέχασα να αναφέρω νωρίτερα πως κοιτώ επίσης τα Duometre, ...

Μα φυσικά. :up:

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Αύγουστος 22, 2014, 06:29:05 πμ »

IWC Perpetual WG, αυτό είναι καινούργιο (από τις δοκιμές νωρίτερα φέτος στο Galleria DFS) αλλά το ίδιο έχει ο Ben Lee του TRF και μου το δίνει 21,100 Ευρώ. Το ρολόι είναι Σεπτ. 2013, αγορασμένο από το Hong Kong.

Ούτως ή άλλως στις 6/Σεπτ. έχουμε συνάντηση όλοι εδώ (οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ΑΡ) οπότε θα το ξαναδώ το ρολόι από κοντά.

Αποσυνδεδεμένος Simon

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Αύγουστος 22, 2014, 06:45:26 πμ »

IWC Perpetual WG, αυτό είναι καινούργιο (από τις δοκιμές νωρίτερα φέτος στο Galleria DFS) αλλά το ίδιο έχει ο Ben Lee του TRF και μου το δίνει 21,100 Ευρώ. Το ρολόι είναι Σεπτ. 2013, αγορασμένο από το Hong Kong.

Ούτως ή άλλως στις 6/Σεπτ. έχουμε συνάντηση όλοι εδώ (οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ΑΡ) οπότε θα το ξαναδώ το ρολόι από κοντά.
Ε  φιλε  Κωστα  βρηκα  το  ιδιο  σε  pink  gold  tο  πασχα  περιπου 17.500. αλλα  δεν  εβγαινα  αν  εδινα  ρολογια  θα  τα  σκοτωνα........ και  κατι  ακουσα  για  πολυ  δαπανηρο  σερβις  και  διστασα... Στα  υποψη  σου  οτι  αυτο  δυσκολα  πουλιεται.......αν το  βαρεθεις  πολυ  δυσκολα.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Αύγουστος 22, 2014, 08:04:06 πμ »
Δεν είναι κομμάτι που ξεσηκώνει, είναι διηνεκές μεν αλλά από την άλλη είναι IWC (δηλαδή όχι ALS / όχι Patek / όχι ΑΡ, JLC κλπ.)

Σίγουρα η μεταπωλητική αξία είναι θέμα. Καλύτερο βέβαια στην κτήση από να το πάρεις καινούργιο, αλλά και πάλι είκοσι χιλιάρικα είναι είκοσι χιλιάρικα, τα βάζεις στην άκρη, περιμένεις λίγο και πας και παίρνεις ένα ολοκαίνουργιο Patek ή ALS. Το σέρβις τους είναι χρονοβόρο κι έχουν ακουστεί και διάφορα, επίσης το Richemont Group θέλω να το αποφύγω αν γίνεται.

To dial διαβάζεται όχι τόσο εύκολα, αν αργότερα έρθει και καμμιά πρεσβυωπία τότε ακόμα χειρότερα, αλλά από την άλλη λες εντάξει, δεν είναι άσχημο στο χέρι, μπας και το κάνω το βήμα...

Είχα μιά συζήτηση με την αδελφή μου εχθές, για το θέμα του ποιό κομμάτι πάει καλύτερα στο χέρι μου. Η απάντηση ήταν ότι από όλα όσα έχω δοκιμάσει τα καλύτερα ήταν τα Terraluna, 5960, Portuguese Perpetual, Langematic κι εγώ προσθέτω και το 42-άρι Duometre του οποίου ακόμη δεν έχω φωτό στον καρπό.

Ο Ben εν τω μεταξύ τον έχει δει ψηλά τον αμανέ, λέει το πήρε 34,000 Αμερικάνικα στο Hong Kong πέρυσι το Σεπτέμβριο, δηλαδή 25,470 Ευρώ με το τότε rate. To δίνει λοιπόν 4 χιλιάρικα πιό κάτω τώρα, και προσθέτει "...αν αποφασίσω τελικά να το δώσω, ένα ίδιο πουλήθηκε 24,100 Ευρώ την περασμένη εβδομάδα στο Σιγκαπουριάνικο φόρουμ..."

Δεν περιμέναμε φυσικά τίποτε καλύτερο με βάση τη σχιζοφρένεια που επικρατεί εδώ. Έφυγα από το γραφείο χθες κατά τις 18:30, πήρα το λεωφορείο, και στη διαδρομή μέχρι το σπίτι είδα τέσσερις Ferrari, μία GT3, κλπ. Κι αν βλέπατε τα άτομα που τις οδηγούσαν θα σας έπεφταν τα μαλλιά. Πώς μετά να μην πηγαίνουν εδώ όλοι σαν τα ζώα και να αγοράζουν τα Greubel Forsey ή οτιδήποτε άλλο σε εξωπραγματικές τιμές, λες κι είναι πακέτα τσιγάρα? Δεν υπάρχει λογική.

Θα μου λείψει η Σιγκαπούρη όταν με το καλό φύγω σύντομα, αλλά δεν έχω παράπονο - χόρτασα ρολόι, χόρτασα δοκιμές, γνώση και εμπειρίες.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Αύγουστος 22, 2014, 02:45:10 μμ »
Επίσκεψη σήμερα στη μπουτίκ JLC, Marina Bay Sands:

(Τί τό'θελα να δοκιμάσω το Duometre, είχαν φέρει το καινούργιο Unique Travel Time RG...)

Τιμή περίπου S$61,000 χωρίς το 10% που κάνουν και χωρίς το περίπου 6.5% που είναι το G.S.T. (αν είσαι τουρίστας/επισκέπτης).

Η δουλειά που έχει κάνει η εταιρία σ'αυτά τα κομμάτια είναι πραγματικά εξαιρετική.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Αύγουστος 22, 2014, 02:51:16 μμ »
Κωνσταντίνε, κανόνισε να σου φορτώσει την κοκκαλάρα ο Ben και σε τιμή εξωφρενική.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Αύγουστος 22, 2014, 02:51:44 μμ »
Το chrono, κλειστό dial (Ref. 601 24 20), RG:

Το μόνο από όλα που δοκίμασα που είχε dark choco strap + RG deployant.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Αύγουστος 22, 2014, 02:54:57 μμ »
Επίσκεψη σήμερα στη μπουτίκ JLC, Marina Bay Sands:

(Τί τό'θελα να δοκιμάσω το Duometre, είχαν φέρει το καινούργιο Unique Travel Time RG...)

Τιμή περίπου S$61,000 χωρίς το 10% που κάνουν και χωρίς το περίπου 6.5% που είναι το G.S.T. (αν είσαι τουρίστας/επισκέπτης).

Η δουλειά που έχει κάνει η εταιρία σ'αυτά τα κομμάτια είναι πραγματικά εξαιρετική.

Όμως και η παρουσίαση που του κάνεις (καθώς και οι φωτογραφίες σου) είναι, επίσης, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ!!

Και σου πηγαίνει φοβερά!!! :smt023

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Αύγουστος 22, 2014, 02:55:52 μμ »
To chrono με ανοικτό dial (Ref. 601 25 21):

Γύρω στα 2,500 Ευρώ πάνω από το Travel Time, ίδια τιμή με το κλειστό chrono.

Καταπληκτικό στο χέρι...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Αύγουστος 22, 2014, 03:03:28 μμ »
Όλα τα παραπάνω ήταν RG και 42-άρια.

Έβαλα και το 40.5mm Moonphase, το οποίο συγκριτικά με τα άλλα δεν τα πήγε καλά. Moonphase complication έχω στο Patek ούτως ή άλλως.

Ξέχασα να βγάλω φωτό τα open back αλλά εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα... Η μπουτίκ είναι ακριβή και για να χρυσώσει το χάπι δίνει δώρο (συζητήσιμο) μανικετόκουμπα, winder και κάτι άλλα ψιλά, όπως και voucher 1,000 Euro για ψώνια στα μαγαζιά του Marina Bay Sands shopping center (το λεγόμενο ως και  bonus της αδελφής μου για το consulting ως τώρα).

Travel Time ή Chrono λοιπόν?

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Αύγουστος 22, 2014, 03:31:07 μμ »
Travel time φυσικα, εκτος απο πανεμορφο και πρωτοτυπο, η πολυπλοκοτητα του θα σου φανει χρησιμη!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Αύγουστος 22, 2014, 03:31:21 μμ »
Πέστα φίλε Πάνο!!!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Αύγουστος 22, 2014, 03:31:39 μμ »
Thanks Victor + svl
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 22, 2014, 03:36:50 μμ από NavalArchitect »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Αύγουστος 22, 2014, 05:50:01 μμ »
Travel Time ή Chrono λοιπόν?

Moonphase.
Η μεγαλύτερη διάσταση των 42 mm των άλλων δύο μοντέλων θεωρώ ότι κλέβει ένα μέρος από την αρτιότητα του συγκεκριμένου ρολογιού ως σύνολο.
Τώρα, αυστηρά μεταξύ των 2 παραπάνω, μιλάμε για το duometre (!!!), αρνούμαι/αδυνατώ να διαλέξω...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Αύγουστος 25, 2014, 04:35:13 μμ »
Συνεχίζουμε.

Ορμώμενος από την προτροπή του Αντρέγιεφ για να δω τα Calatrava, κανόνισα από την περασμένη Παρασκευή άλλη μία επίσκεψη στον AD μου ώστε να γίνει η απαραίτητη δοκιμή.

Σήμερα το απόγευμα μετά τη δουλειά είχα κέφια, οπότε πέρασα. Η έκπληξη ήταν όχι τα 4 Patek που δοκίμασα, αλλά η μιάμιση σχεδόν ώρα που πέρασα πάλι με τον κο. Φου (Sales Mgr) και κατά την οποία συζητήσαμε από το πώς κατασκευάζει η Lange μερικά μοντέλα της ως τα βιβλία ιστορίας που και οι δύο διαβάζουμε με πάθος.

Ας αρχίσουμε από τα ρολόγια.

Το 5227R. Κλασικό, απλό, δεν μπορώ να πω ότι με τράβηξε ιδιαίτερα. Όμως σε αυτό το επίπεδο (ΑΡ, ΡΡ, ALS) το ρολόι το εκτιμάς πολύ περισσότερο αφ'ότου το αποκτήσεις - οπότε τα σχόλια πρέπει να είναι φειδωλά.

Το ρολόι νιώθει λίγο, ελάχιστα προς το μικρό, η σχεδίαση του πίσω μέρους είναι πολύ περισσότερο ενδιαφέρουσα από το dial εμπρός. Το hinged cover του open back κλείνει και ανοίγει απίστευτα διακριτικά, αποκαλύπτοντας και προστατεύοντας τον μηχανισμό 324 κάτω από το κρύσταλλο.

Αξιοσημείωτο το πόσο καθαρά φαίνεται ότι η κάσα σχεδιάστηκε χωρίς η προσαρμογή του movement πάνω της να είναι προτεραιότητα (ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάνει η Lange στα ρολόγια της). Το movement είναι σχετικά μικρό μέσα στην κάσα.

Το εσωτερικό του hinged cover στο πίσω μέρος μπορεί να δοθεί τοπικά στο σέρβις της ΡΡ και να χαραχθεί. Το λουράκι είναι αρκετά λεπτό αλλά στέκεται και συμπληρώνει το ρολοί ωραία. Pin buckle, RG, φυσικά.

Τιμή δεν ρώτησα, είδα όμως το καρτελάκι. Την περασμένη Παρασκευή που είχα μιλήσει με τον κο. Φου μου είχε πει πως έχουν όλα τα 5227, ήτοι G, J, R. Σήμερα είχε μείνει μόνο το rose gold, τα άλλα δύο πουλήθηκαν... Το 5227 πάει, λέει, καλά σε πωλήσεις.