Ψηφοφορία

Ποιό ρολόι ταιριάζει περισσότερο τελικά να διαλέξει ο "NavalArchitect" ως το "...μεθ'επόμενο";

Τώρα, το Jaeger-LeCoultre Duometre Unique Travel Time σε Rose Gold, Ref. 606 25 20.
7 (17.5%)
Τώρα, το IWC Portuguese Perpetual in Stainless Steel (boutique ed.), Ref. IW502308.
2 (5%)
Το φθινόπωρο του 2015, το A. Lange Soehne Datograph Up/Down σε πλατίνα 950.
6 (15%)
Κανένα από τα παραπάνω, αλλά κάτι άλλο από PP / ALS / AP / VC / Blancpain / Zenith.
3 (7.5%)
Κανένα - έχει ήδη αρκετά κομμάτια. Να ασχολείται περισσότερο με γκομενάκια κι όχι με ρολόγια.
22 (55%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Σεπτέμβριος 23, 2014, 11:22:55 πμ

Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 59008 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #100 στις: Σεπτέμβριος 01, 2014, 04:10:29 μμ »

Το δοκ´ιμασα σ´ημερα. Αυτ´η η Lange δεν πα´ιζεται...

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Σεπτέμβριος 01, 2014, 04:20:32 μμ »
Zeitwerk!!!?Από τα πιο ωραία lange!!!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Σεπτέμβριος 01, 2014, 04:22:19 μμ »
Το μοναδικό Lange που μου αρέσει...

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Σεπτέμβριος 01, 2014, 04:56:14 μμ »

δεν μπορω να πω οτι τρελαινομαι

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Σεπτέμβριος 01, 2014, 05:16:41 μμ »

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Σεπτέμβριος 01, 2014, 05:20:43 μμ »
παντως το Zeitwerk ειναι αυτο που εβαλα και κατα την γνωμη μου δεν ειναι ρολοι (σχεδιαστικα)

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Σεπτέμβριος 01, 2014, 05:38:15 μμ »
παντως το Zeitwerk ειναι αυτο που εβαλα και κατα την γνωμη μου δεν ειναι ρολοι (σχεδιαστικα)

+1  :smt023
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

dpsaromialos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #107 στις: Σεπτέμβριος 01, 2014, 05:48:42 μμ »
Zeitwerk!!!?Από τα πιο ωραία lange!!!

+10000000000000000000000000000000 Aναμένεται από IWC παρόμοιας λογικής μοντέλο αλλά πιό φθηνό!!!

• 50mm case
    • Προφίλ
Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #108 στις: Σεπτέμβριος 01, 2014, 05:53:57 μμ »
Ναι, βέβαια. Αυτό είναι, Zeitwerk απλό (όχι το Striking Time) σε κάσα από ροζ χρυσό...

Πέρασα από το Sincere στο Vivocity, για να συζητήσω τις λεπτομέρειες αναφορικά με πιθανή παραγγελία Duometre Unique Travel Time σε ροζ χρυσό. Το εν λόγω JLC φυσικά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, και δεν δέχονται προκαταβολή αν δεν πάρουν πρώτα ειδοποίηση από τον εισαγωγέα ότι έχει έρθει (ή ότι θα έρθει σίγουρα) κομμάτι.

Το ρολόι έχει 37,470 Ευρώ λιανική, και κάνουν 20% off. Αν κανείς κερδίσει και το Φ.Π.Α. (6.5-7.0%) τότε το ρολόι έρχεται περίπου στα 26,000 Ευρώ.

Πάω να φύγω, και μου λέει ο διευθυντής του καταστήματος (που με εξυπηρετούσε): "Και τα Lange είναι πολύ δυνατά..."

Του λέω: "Ναι, τα έχω δοκιμάσει αλλά είναι πιό ακριβά".

Μου λέει: "Έχω ένα εδώ, είναι σπέσιαλ κομμάτι που μόλις μας ήρθε, κάναμε 2 χρόνια να μας το φέρουν, η αντιπροσωπεία δεν κάνει καθόλου έκπτωση σε αυτό, εμείς ένα 10%. Θέλετε να το δείτε;"

[Πώς να πώ όχι, κι ας μήν ήξερα το μοντέλο;]

Πάει μέσα και σε 3 λεπτά βγαίνει με το Zeitwerk ατσαλάκωτο, ολοκαίνουργιο, ροζ χρυσός. Το λουράκι κλασικό ALS με απλό tang/ping buckle. Κάνω το λάθος και το βάζω στον καρπό μου, τί ρολογάρες βγάζει η Lange ρε παιδί μου...

Το φοράς το ρολόι και σου μιλάει, λέγοντας: "...τί πας να κάνεις ρε παπάρα, να πάρεις JLC;" Υπερβάλλω λίγο αλλά πραγματικά αυτά τα ALS όσο πιό πολύ τα δοκιμάζεις τόσο περισσότερο σε κερδίζουν.

Πιάνω την κουβέντα με τον κο. Tay.

"Πώς είναι η χρονομετρία των JLC;"
"Πολύ καλή, από όσο ξέρω", μου λέει. "Έχουμε δώσει τρία Duometre εδώ και κάποιους μήνες, και κανένας δεν είχε παράπονο. Ένα από αυτά ήταν κι LE".
"Για τα Lange και τη χρονομετρία τους τί έχετε ακούσει;" Ρωτώ.

Αλλάζει ύφος, χαλαρώνουν λίγο οι μυς του προσώπου του, χαμογελά και μου λέει: "Για τα Lange είναι πολύ πιό βέβαιο ότι δεν έχουν τέτοια θέματα, οπότε ναι, κρατάνε πολύ καλό χρόνο."

Το Zeitwork που φόρεσα κάνει 72,000 Ευρώ λιανική. Όσο ωραίο κι αν είναι, που είναι, να σας θυμίσω ότι με περίπου 3,000-4,000 Ευρώ παραπάνω παίρνει κανείς το νέο Datograph Up/Down σε πλατίνα 950...

Ο Ben Lee μου έδωσε τον AD του στο Hong Kong, και πήρα τλφ για το Duometre Unique Travel Time. H λιανική εκεί είναι 35,174 Ευρώ και ο εν λόγω AD κάνει ένα 20-22% off (από ό,τι μου έγραψε). Το ρολόι δεν υπάρχει σε στοκ, παραγγέλνεται με μία προκαταβολή 5,000-6,000 Ευρώ.

Πάντως Βίκτωρ έχεις δίκιο, το Zeitwerk είναι πολύ σπέσιαλ στο χέρι, στην αίσθηση που σου αφήνει. Αυτές οι κάσες της ALS είναι μοναδικές.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Σεπτέμβριος 01, 2014, 08:45:23 μμ »
+10000000000000000000000000000000 Aναμένεται από IWC παρόμοιας λογικής μοντέλο αλλά πιό φθηνό!!!
Δημήτρη τι πληροφορία ηταν αυτή!!!Δεν εχω ακούσει κατι!!Οποτε έχεις νέα ενημέρωσε! :)

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 07:58:26 πμ »
Στη μπουτί της Sincere, Ngee Ann City (Takashimaya) έφεραν πριν λίγες μέρες ένα World MC σε RG. Τους πήρα τηλέφωνο σήμερα, και πέρασα να το δω. Κάθε άλλο παρά dress κομμάτι, αλλά για να είμαι σίγουρος μία δοκιμή ποτέ δεν βλάπτει...

Αυτού του τύπου οι δοκιμές όμως εξελίσσονται πολλές φορές σε ...βασανιστήρια, όπως έγινε και σήμερα - πάνω στην κουβέντα για το εν λόγω κομμάτι, και με το που ανέφερα ότι έχω στο μυαλό μου το Duometre Unique Travel Time, μου είπαν:

"Έχουμε ένα Duometre εδώ."

"Μα", λέω εγώ, "Duometre δεν υπάρχουν στις μπουτίκ σας, αν και η μπουτίκ της JLC έχει."

"Ναι", απαντά ο ευγενέστατος πωλητής, "το ένα και μοναδικό που έχουμε είναι minute repeater στα S$340,000. [σσ 210,000 Eur λιανική]
"Μισό λεπτό να το φέρω να το δείτε..."

Είχα προνοήσει να έχω το iPhone μαζί μου (μιας και το εταιρικό BlackBerry είναι κάκιστο για close-up photos), οπότε ακολουθούν οι φωτό και τα ανάλογα σχόλια...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 08:35:44 πμ »
To ψάχνω το minute repeater στο internet, πού να το βρω. Πρέπει να πάω πίσω το βράδυ, ένας από τους δύο τόμους της JLC που έχω σπίτι θα το έχει.

Αλλά ας μη βιαζόμαστε κι ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πάω λοιπόν στη Sincere Ngee Ann City σήμερα να δοκιμάσω το Ref. Q1762451, ή αλλιώς JLC Master Compressor Extreme World Chrono, in Rose Gold.

Αν δεν απατώμαι αυτό είχε παρουσιαστεί στην SIHH το '10, LE 200 pcs. Titanium & RG για την ακρίβεια, μ'αυτό το ωραίο calf leather strap. Το είχε αγοράσει δεύτερο χέρι ένα μέλος εδώ, το 2012, κι είχε γράψει στα γρήγορα 2-3 πράγματα στο νήμα της JLC.

Πάμε καλύτερα να το δούμε και μετά να πούμε περισσότερα.

To ρολόι έχει λιανική στη Σιγκαπούρη 29,560 Ευρώ, και θα γίνει ένα 20-25% off. Στην Αμερική τωρινή ιντερνετική τιμή 21,024 Ευρώ, τα νομίσματα κι οι συναλλαγματικές τους ισοτιμίες όμως μπορεί μερικές φορές να παίξουν άσχημα παιχνίδια.

Είναι όχι πολύ βαρύ κομμάτι κατά την προσωπική μου άποψη, από άποψη βάρους στον καρπό. Κάθεται ισορροπημένο στο χέρι, δεν ενοχλεί καθόλου. Η κάσα είναι 46.5 χιλιοστά διάμετρο και κάπου στα 16.5 χιλιοστά πάχος αν δεν απατώμαι. Το dial είναι από ένα περίεργο υλικό σχετιζόμενο με carbon fibre, δεν διαβάζεται απολύτως εύκολα όμως.

Οι τρεις κορώνες δεξιά δεν ενοχλούν, αυτό που όμως εμένα προσωπικά δεν μου έκατσε καλά είναι το άνοιγμα/κενό που αφήνει το leather strap στα lugs, μεταξύ του ρολογιού και του καρπού. Στο χέρι του Πάνου θα καθόταν πολύ καλύτερα, φερ'ειπείν. Λένε οι πωλητές ότι το strap θα μαλακώσει μετά από αρκετό φόρεμα, αλλά και πάλι πιστεύω πως το άνοιγμα προκαλείται κυρίως από τη μεγάλη κάσα (κατά την κατακόρυφη διεύθυνση).

Εν γένει ένα ωραίο σπορ ρολόι, με καλή παρουσία στον καρπό και έτσι-κι-έτσι dial, αναφορικά με το ότι θα μπορούσε να διαβάζεται ακόμη πιό καλά. Ίσως να ήταν και ο φωτισμός της μπουτίκ, δεν ξέρω. Σε όλες τις μπουτίκ ο φωτισμός είναι πολύ περίεργος, σου βγαίνει το μάτι όταν δοκιμάζεις κομμάτια.

Πάμε στο Duometre minute repeater, το οποίο απέδειξε από το πρώτο δευτερόλεπτο το πόσο καλύτερα καθόταν η κάσα του στον καρπό μου (οι φωτό δυσκολεύονται να δείξουν καλά την πολύ καλύτερη εφαρμογή).

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Σεπτέμβριος 05, 2014, 08:57:28 πμ »
Ref. no δεν το έχω βρει ακόμη, αλλά τί σημασία έχει. Υπέροχο κομμάτι, κυρίως στο πώς καθόταν στο χέρι μου. Αρκετά βαρύ, χωρίς όμως να ενοχλεί. Μετά από τόσες δοκιμές όλους αυτούς τους μήνες, έχω ούτως ή άλλως συνηθίσει.

Open back που δε σταματάς να το χορταίνεις. Πιό ποιητικό από κάθε Lange...

Toν ήχο του minute repeater δεν τον άκουσα, υποθέτω το ρολόι ήταν αφόρτιστο/ακούρδιστο, αλλά και να ήταν εντάξει νομίζω πως σε τέτοιο ακριβό κομμάτι δεν θα έπρεπε να κάτσουμε να το δοκιμάσουμε.

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας μιας και μ'εμένα εδώ ξέρετε πολύ καλά ότι θα το ζήσουμε κι αυτό, κάποια στιγμή. Ούτε στα μισά δεν είμαστε ακόμη, έχοντας δει τόσα κομμάτια από ένα μεγάλο κομμάτι της Σιγκαπούρης.

Μένουν κομμάτια τύπου RM, Greubel Forsey, αλλά και το να πάμε εκτενώς στο Hong Kong για δοκιμές και φυσικά και για αγορές (γι'αυτό κι έγραψα πως ούτε στα μισά δεν είμαστε ακόμη).

Σαφέστατα λοιπόν το Duometre Minute Repeater με πολύ περισσότερο flair και χάρισμα από ένα Terraluna, διακριτικό και ταυτόχρονα ποιητικό. Τόσο γλυκό όσο πρέπει. Στον αντίποδα των ομολογουμένως δυναμικών και πειθαρχημένων Γερμανών, οι οποίοι πραγματικά ανβάζουν τον πήχυ λίγο και πιό ψηλά κάθε χρόνο. Αλλά, χρειάζεται τόσο πολύ τελικά αυτό;

Για την ιστορία της Υ.Ω., ναι. Για τον καρπό μου, δεν είμαι σίγουρος, ειδικά μετά τη σημερινή δοκιμή. Από τα λίγα κομμάτια, αν όχι το μόνο, που ακόμη τώρα το νιώθω σαν ένα ελαφρύ χάδι μιας όμορφης κοπέλλας.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:23:33 μμ »
Έγινε το καφεδομάζωμα εδώ σήμερα. Είμασταν 7 συνολικά, κάτσαμε για ένα καφεδάκι και φωτογράφηση ρολογιών, και μετά έγινε εφόρμηση στη νέα μπουτίκ της ΑΡ στο Marina Bay Sands.

Έχω πολλές φωτό, κι επειδή το εγχείρημα για μένα μπαίνει και κάτω από την ομπρέλλα του "μεθ-επόμενου κομματιού", τα παραθέτω όλα εδώ. Μετά και τη σημερινή βόλτα και δοκιμές, έχω καταλήξει στα 2 κομμάτια που αποφάσισα να αφήσω να μονομαχήσουν πριν την τελική επιλογή.

Πάμε μία πρόγευση:

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:50:42 μμ »
Η συνάντηση ήταν καθορισμένη για τις 1:30μμ. Πήγα, ως συνήθως, στις 2μμ. Τα παιδιά, ευγενέστατα, με περίμεναν. Είχαν κάτσει σ'ένα καφέ στο basement 2 του Marina Bay Sands Shoppes.

Είχαν βγάλει τα ρολόγια έξω, πέρναγε κόσμος και κοσμάκης από δίπλα, απ'έξω, τους κοίταζε, κι αυτοί στα τέτοια τους. Αθάνατη Σιγκαπούρη με την ασφάλειά σου...

Ο γιατρός με το Dato (το πήρε δεύτερο χέρι πριν λίγο καιρό από φίλο του προς 36,300 Ευρώ), ο άλλος γιατρός με το ολοκαίνουργιο ROO από ανθρακόνημα, ο Ben που είχε έρθει με τον διηνεκή Πορτογάλο για να τον ξαναδώ, ο άλλος με το vintage President του παππού του, κλπ. Κόλλησαν με το 5712 οι μισοί. Είχε φέρει ο Ben ένα ΑΡ stand ρολογιού, κι έκανε ...λαχειοφόρο αγορά, το πήρε αυτός με το blue dial 15202. Τρέλλα, παιδάκα όλοι και τα μυαλά στα κάγκελα.

Το 15202 blue dial πολύ ωραίο.

Εγώ του Ben, κι αυτός το δικό μου.

Λίγο αργότερα θα δοκίμαζα μόνος στην παρακείμενη μπουτίκ IWC και το ίδιο σε ατσάλι, LE 500 pcs, cream dial, red sub-dial hands...

Συνεχίζεται...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 05:01:46 μμ »
Επίσκεψη, μετά τον καφέ, στην ολοκαίνουργια μπουτίκ της ΑΡ (Marina Bay Sands). Είναι η δεύτερη μπουτίκ της ΑΡ στη Σιγκαπούρη.

Μας περίμεναν ο S.E. Asia GM της ΑΡ, Antonio Seward, κι η μάνατζερ της μπουτίκ, Bindy Kaur. Δοκίμασα πολλά κομμάτια, RO & ROO, σε carbon fibre, steel και rose gold, όπως και αρκετά novelties 2014.

Leo Messi.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 05:01:47 μμ »
... (double post)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 07, 2014, 03:36:54 μμ από NavalArchitect »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 05:10:41 μμ »

Volcano...

Περισσότερες φωτό σύντομα, μερικές εκ των οποίων και αυτό:

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 05:47:09 μμ »
καλησπερα!
ομορφα ρολογια για ψαγμενα "αλανια" παρε ενα χρυσουλινι και εχεις κλεισει....προς το παρων!!!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Σεπτέμβριος 06, 2014, 06:15:21 μμ »
Γειά σου Ντίμη γίγαντα, συμφωνώ απόλυτα, αν κι έβαλα σήμερα τον διηνεκή Πορτογάλο σε ατσάλι, ο οποίος με αναστάτωσε λιγάκι. Απλός και ευκολοφόρετος, κι αλλάζει το strap σε μαύρο ή μπλε (οχι αυτό το γεροντίστηκο καφέ που τού'βαλαν).

Πήγα μετά πάλι στην JLC να (ξανα)δώ το Duometre για να είμαι σίγουρος πριν στείλω την προκαταβολή για το όποιο κομμάτι στον AD του Ben Lee στο Hong Kong.

ΑΡ πάντως δεν θα είναι το ρολόι που θα επιλέξω!

Προσεχώς: