Ψηφοφορία

Ποιό ρολόι ταιριάζει περισσότερο τελικά να διαλέξει ο "NavalArchitect" ως το "...μεθ'επόμενο";

Τώρα, το Jaeger-LeCoultre Duometre Unique Travel Time σε Rose Gold, Ref. 606 25 20.
7 (17.5%)
Τώρα, το IWC Portuguese Perpetual in Stainless Steel (boutique ed.), Ref. IW502308.
2 (5%)
Το φθινόπωρο του 2015, το A. Lange Soehne Datograph Up/Down σε πλατίνα 950.
6 (15%)
Κανένα από τα παραπάνω, αλλά κάτι άλλο από PP / ALS / AP / VC / Blancpain / Zenith.
3 (7.5%)
Κανένα - έχει ήδη αρκετά κομμάτια. Να ασχολείται περισσότερο με γκομενάκια κι όχι με ρολόγια.
22 (55%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Σεπτέμβριος 23, 2014, 11:22:55 πμ

Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 59016 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #80 στις: Αύγουστος 25, 2014, 05:09:46 μμ »
Αρπάζοντας την ευκαιρία, του ζητώ να δω το κλασικό Calatrava (hobnail bezel).

"Σε τί θέλετε να το δοκιμάσετε; Σε yellow or rose gold;"

"Rose gold", του λέω.

Μου φέρνει όμως και τα δύο.

Αυτό ομολογώ μου άρεσε περισσότερο. Είναι πολύ κλασικό κομμάτι, δεν είναι πολύ μικρό, το open back είναι όμορφο, ε, δε θέλουμε και κάτι άλλο.

Ελαφρύ, άνετο, απαρατήρητο, Πατέκ. Έτσι είναι αυτά. Αν έπαιρνα ένα τόσο κλασικό κομμάτι, θα ήταν αυτό.

---///---

Στο τέλος έβαλα κι άλλο ένα, δε θυμάμαι τον κωδικό του και δε χρειάζεται να τον θυμάμαι μιας και την άλλη εβδομάδα γίνομαι 45 κι όχι 75. Όταν με το καλό φτάσω τα 75, "θα το σκεφτώ" που έλεγε κι ο Σαλονικιός στην ωραία εκείνη προσπάθεια εκπομπής αυτοκινήτου (με τα μέσα και budget που πάντα είχαν στην Ελλάδα, καλά τα πήγαιναν - ποτέ δεν τους άφησαν να κάνουν κάτι καλύτερο).

Μετά άρχισε η κουβέντα. Εκεί είναι τα ωραία. Ο κος Φου έχει πάει 3 φορές στο εργοστάσιο της Lange, όπου κάθε φορά τους έκαναν σεμινάρια πάνω στο πώς κατασκευάζονται τα ρολόγια, στο τί τεχνικά χαρακτηρηστικά διαθέτει το κάθε μοντέλο, λεπτομέρειες για την παραγωγή του κάθε movement, κλπ.

Ο κος Φου έχει ακόμη τα βιβλία της Lange που τους έδιναν σε όλα τα στάδια του course που περνούσαν, και μοιράστηκε μαζί μου λίγες λεπτομέρειες για τις διαφορές της βασικής σχεδίασης και στησίματος μεταξύ των μηχανισμών της Patek Philippe και της Lange.

Οφείλω να ομολογήσω, μετά από αυτά τα λίγα που άκουσα απόψε, πως αυτό που λέγεται ότι τα Lange είναι ακόμη και ανώτερα από τα ΡΡ σε πολλά μοντέλα (κυρίως αναφορικά με το μηχανισμό) είναι αλήθεια. Ο κος Φου πουλούσε και Lange στον προηγούμενο AD που εργαζόταν, τώρα εκεί που είναι δεν κάνουν ALS μιας και η Lange δεν θέλει τα ρολόγια της να πωλούνται μαζί με τα Patek.

Ήμουν ανοικτός μαζί του πριν καν δοκιμάσω τα Calatrava: του είπα πως έχω καταλήξει 99% σε JLC. Του λέω: "Μπορείτε να μου φέρετε JLC;"

Μόλις το άκουσε, μου λέει αμέσως: "Όχι, αλλά θα σε συστήσω στον φίλο μου που δουλεύει εκεί, θα τα κανονίσω όλα εγώ, και έκπτωση και όλα, μην ανησυχείς" (σε άλλο πολύ γνωστό AD της Σιγκαπούρης, εκεί που εργαζόταν πριν ο κος Φου).

Και προσέθεσε: "Ποιό JLC θες;"
Του λέω: "Το Duometre".

Και στο καπάκι μου λέει: "Α, μάλιστα, καταπληκτικό ρολόι, ό,τι καλύτερο κάνει η JLC σε μικρή μαζική παραγωγή - πάρα πολύ καλή επιλογή, όσοι πελάτες μου το έχουν πάρει είναι κατευχαριστημένοι. Η JLC στέλνει πολύ λίγα Duometre στους dealers. Και μεταξύ μας, το επόμενο, αν προσθέσεις κάποιο αργότερα, πρέπει να είναι Lange..."

Όταν με το καλό έρθω και τα ξαναπούμε από κοντά, θα σας διηγηθώ και τα υπόλοιπα...

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #81 στις: Αύγουστος 25, 2014, 06:18:29 μμ »
Για duometre εισαι !!! Μην το σκέφτεσαι αλλο!!! Το ρολοι ειναι αλλου  :o , μακαρι να το παρω και εγω καποτε. O:)
Με nautilus και duometre αγγίζεις την τελειότητα.. Ουτε ALS θελεις μετα ουτε τιποτα αλλο.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Αύγουστος 25, 2014, 06:27:10 μμ »
Χεχεχεχεχε.................Κωνσταντίνε κοίτα τι έχω βγάλει με λούπα πριν από πολλά χρόνια στο ATHNAFAIR   ;D

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Αύγουστος 25, 2014, 06:36:30 μμ »
Συμφωνώ, αλλά κυρίως διότι το Duometre είναι ένα ρολόι που (α) πάει με το στυλ, χαρακτήρα και επίσης καρπό μου και (β) συμπληρώνει το Patek που έχω πολύ ωραία.

Αρκετά ρολόγια είναι "αλλού", το θέμα είναι όμως να τα φορά κανείς κι όχι να τον φοράνε... Κι αυτό θέλει δοκιμές, ψάξιμο, μεράκι, υπομονή, επιμονή, κλπ.

Επίσης, το σχόλιο του Χάρη είναι πολύ ενδιαφέρον. Οι διαστάσεις του 40.5mm Moonphase πιθανόν να είναι πιό καλά ζυγισμένες, αν και άλλο ένα ρολόι με Moonphase complication δεν θα έφερνε κάτι διαφορετικό στο τραπέζι...

Πάνι: Το open back του chrono είναι και λίγο πιό μεγάλο (αναφορικά με το πόσο φαίνεται ο μηχανισμός) από αυτό του World Time, αλλά και πιό ωραίο (πιό συναρπαστικό στο μάτι).

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Αύγουστος 26, 2014, 08:49:23 πμ »
Κωνσταντινε το 5127 το ειχε;

Παντως συμφωνω οτι το duometre ειναι ιδανικη επιλογη. Στεκεται αναμεσα σε dress και casual, κουβαλαει τεχνολογια και καινοτομια, εχει παρουσια στον καρπο σου, τι αλλο θες;

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Αύγουστος 26, 2014, 12:59:33 μμ »
Κωνσταντινε το 5127 το ειχε;

Παντως συμφωνω οτι το duometre ειναι ιδανικη επιλογη. Στεκεται αναμεσα σε dress και casual, κουβαλαει τεχνολογια και καινοτομια, εχει παρουσια στον καρπο σου, τι αλλο θες;

Βίκτωρα,

Το 5127 δεν το ρώτησα για να είμαι ειλικρινής, καθ'ότι δεν πιστεύω ότι έχει. Κακώς όμως, θα μπορούσα να κάνω μία ερώτηση.

Tα μόνα που έχω δει σε pre-owned shops εδώ τριγύρω είναι δύο (2) 5070, ένα κίτρινο χρυσό και το άλλο λευκόχρυσο. Μιλάμε εδώ κινείται πολύ ρολόι πάλι, περνώ από τους pre-owned κάθε 3-4 μέρες και τα ρολόγια στις βιτρίνες συνεχώς αλλάζουν...

Και φυσικά, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το Duometre στη δική μου περίπτωση.

Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις σε αυτά που περιμένω επαγγελματικά, θα δώσω προκαταβολή πολύ σύντομα και το ρολόι θα παραληφθεί αρχές 2015. Δεν έχω ακόμη την τελική τιμή αλλά αφού πάω συστημένος από τον ΡΡ AD μου θα γίνει κάτι καλό. Αν υπάρξει αλλαγή του τύπου μετακόμιση σε Βραζιλία, το ρολόι το ξεχνάμε (γι'αυτό και κρατιέμαι τώρα) και το Patek πάει στη θυρίδα στην Ελλάδα μαζί με τα περισσότερα από τα άλλα κομμάτια που έχω.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Αύγουστος 26, 2014, 02:34:19 μμ »
Α, στη θυριδα θα το βαλεις...

Αποσυνδεδεμένος TAMtime

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Αύγουστος 26, 2014, 03:02:19 μμ »
Κύριοι ένα έχω να πω....είμαστε πολύ τυχεροί σε αυτή την κοινότητα που έχουμε μέλη σαν τον NavalArchitect.
Τέτοιες φώτο και παρουσιάσεις σε ξένα φόρουμ σπάνια θα βρείς.
Έυγε Αρχιτέκτονα!!
IWC               Rolex               Omega

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Αύγουστος 26, 2014, 04:33:34 μμ »
Όλοι μας συνεισφέρουν από κάτι. Κάποιοι τις γνώσεις τους σε μοντέλα, μηχανισμούς, μαγαζιά, κλπ., κι άλλοι με την κριτική τους, τις εύστοχες παρατηρήσεις τους ή ακόμη και τη διαθεσιμότητά τους να κάνουν baby-sitting σε ρολόγια άλλων, έτσι Βικτωράκο? χεχεχεχε

Εγώ είμαι από αυτούς που μου αρέσει η περιπέτεια, να τη ζω, να δοκιμάζω σε τόπους πλούσιους και μακρινούς, και μετά να το μοιράζομαι.

Αν υποσχεθεί ο όποιος baby sitter να το προσέχει ευλαβικά, ένα σ/κ δικό του τό'χει κλείσει υπό κάπα σίγμα που λέμε εμείς οι μηχανικοί. Θέλω να δω τί θα διαβάσουμε μετά, τί κριτική θα δούμε... "Ήταν λεπτό, ήταν στραβό, δεν ταίριαζε με το χρώμα της μπεμβέ μου" κ.ο.κ.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Αύγουστος 26, 2014, 05:12:27 μμ »
Κωνσταντινε επειδη ειμαι ατσουμπαλος, αστο καλυτερα...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Αύγουστος 27, 2014, 12:59:21 μμ »
Οι παραπάνω δύο αναρτήσεις αποτελούν κόσμημα για την κοινότητά μας.

In the pure spirit of mywatch, που λέν' και στο χωριό μ'.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Αύγουστος 27, 2014, 05:00:37 μμ »
...
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 27, 2014, 05:12:34 μμ από pontioz1 »

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Αύγουστος 27, 2014, 05:11:04 μμ »
Φέρτο Κέρκυρα Κωνσταντίνε να του ριξω μιαδυο ματιές να του κάνω και καναδυο βόλτες να δω πως ταιριάζει με σοφρίτοπαστιτσάδο, πως θα ταιριαζει στα μέγκαγιώτς, αλλά και με τη φόδρα από την άδεια τσέπη, πως κάθεται στο πικάντο, αλλά και σε μία 8C competizione που μπάνισα προχτές και θα'χουν να λένε και τα εγγόνια μας...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Αύγουστος 28, 2014, 05:59:50 μμ »
^^ Θα έρθει και Κέρκυρα, απ'ό,τι φαίνεται κάποτε θα γίνει το "NavalArchitect Novelties tour" στη Βόρειο Ελλάδα με curator το μέλος "andrey_" κι επίτιμο τεχνικό σύμβουλο το μέλος "dimis".

Για να μη χαλαρώνετε όμως, μέχρις ότου παραγγελθεί το "μεθ-επόμενο κομμάτι", πάμε με τις αποψινές δοκιμές:

Πέρασα από τον Σαμ (watchlink.com.sg). Έδινε εκείνη την ώρα σ'ένα παιδάκι ένα BNIB GMT II two-tone. Αυτό με τον πράσινο δείκτη GMT. To ρολόι πουλήθηκε 7,800 Ευρώ (grey ήταν, πιθανότατα από Ευρωπαίο AD). Έξω στην Orchard μού'πε ο Σαμ πως δύσκολα το βρίσκεις κάτω από 9,100 Ευρώ.

Έβαλα το ΡΑΜ 210 που τού'ρθε χθες, του 2008 αλλά αφόρετο και LNIB. Στα 3,000 Ευρώ ακριβώς, το άφησα όμως, δεν μού'κανε κλικ καθόλου.

Μετά έβαλα δύο pre-owned, το Reverso Ultra Thin Tribute 1931 U.S. Edition (στα 4,100 Ευρώ) και ένα πολύ όμορφο Moser & Co. white gold (στα 7,000 Ευρώ).

To Reverso έχει την δεύτερη (εσωτερική) πλευρά της κάσας κενή, είναι σκέτο ατσάλινο μέταλλο, για engraving.

Ποστάρισα το Moser πριν λίγο στο Instagram και βγήκε μία φίλη αμέσως κι έβαλε "like". Η εν λόγω όμορφη δεσποινίς σπάνια σχολιάζει τα ρολόγια που ποστάρω. Μη βγει κανείς μόνο κι εδώ και μου πει πως μου πάει πιό πολύ από το Duometre γιατί θα φρικάρω...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Αύγουστος 28, 2014, 07:12:43 μμ »
Ε ναι ρε Κωνστσντινε, ενα μοζερ λειπει απο τη συλλογη σου...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Αύγουστος 28, 2014, 07:31:27 μμ »
Τέλεια, χίλια ευχαριστώ. Συν τοις άλλοις pre-owned Moser δεν έχω ξαναβρεί εδώ.

Αν είναι έτσι, τότε αφήνω και ένα pre-owned Datograph του '07 που βρήκα σήμερα (κομπλέ, χαρτιά κλπ.) σε τιμή λίγο πιό φθηνό από καινούργιο Duometre Travel Time [27k Eur]. Τί τις θες τις πολυπλοκότητες...

Σοκ και δέος!

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Αύγουστος 28, 2014, 07:44:14 μμ »
Καλησπερα!
το ντατογκραφ η τιμη αυτη ειναι πατος και ποτε δεν θα παει πιο κατω...!!!
το ντουομετρ μετα απο λιγο ποσο θα πιανει φιλε μου?
ασε απο συγκριση, καμμια σχεση!!!
αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιττα.....!!!
παρε οτι σου κανει κλικ και μην ακους κανενα!!!
το ειπες πριν απο μονος σου  ''Σοκ και Δεος''

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Αύγουστος 28, 2014, 08:08:23 μμ »
Παιρνω το θαρρος και σου γραφω την γνωμη μου!
ποτε μου δεν θα εδινα 25Κ η και περισοτερα για γιεγκερ,δεν ξερω ποσο κανει το ντουομετρ.
επειδη κανενα ρολοι δεν θα το εχεις για παντα τουλαχιστον να μην χανεις και τα ωραια σου λεφτουδακια!!!
ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Αύγουστος 28, 2014, 08:15:02 μμ »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Αύγουστος 29, 2014, 02:57:22 πμ »
Σωστός ο dimis. Για να είμαι ειλικρινής, το Duometre μου αρέσει πιό πολύ, όμως Datograph σε τέτοια τιμή δεν το συγκρίνεις με άλλο καν, πας απλά και το παίρνεις. Αυτή είναι η αλήθεια.

Πιό συγκεκριμένα:

Το Duometre έχει 37k λιανική (Ευρώ), ας πούμε ότι θα το βρω 20-25% κάτω, δεν ξέρω ακόμη τελική τιμή.

Το Datograph λέει ότι το δίνει 30k ακριβώς (Ευρώ) αλλά υποθέτω πως κάτι καλύτερο θα γίνει, ίσως όμως όχι πάρα πολύ και πιθανώς να μην συμφωνήσει στα 27 που στα γρήγορα του πέταξα. Το ρολόι είναι του '07, rose gold με το cream dial, και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη στο χέρι ούτε το έχω δει από κοντά.

Δεν γνωρίζω αν έχει service history, ούτε άλλες λεπτομέρειες (όπως φερ'ειπείν αν ο ιδιοκτήτης είναι συλλέκτης, κλπ.) Ήμουν πάντα δυσκοίλιος με αγορές μεταχειρισμένων, για διαφόρους λόγους, είτε πρόκειται για τα χαρτιά που προτιμώ να είναι στο όνομά μου, είτε για σέρβις που μπορεί να χρειαστεί άμεσα.

Η ουσία είναι ότι Datograph σε τέτοια τιμή δεν βρίσκεις κάθε μέρα, και φυσικά μπροστά σε Patek που κάνει λογικό πενταψήφιο νούμερο πάντα θα πάρεις το Dato. Για σύγκριση με JLC κλπ. βέβαια δεν το συζητάμε καν. Από την άλλη, δεν είναι το μόνο Dato, δεν είναι το τέλος του κόσμου, θα ξαναβρεθεί άλλο, ειδικά στο Hong Kong.

Δεν θα το πιέσω, πρέπει να ξεκαθαρίσει και το πού θα είμαι σε ένα δίμηνο (πιθανή αλλαγή τοποθεσίας/δουλειάς κλπ.) κι αυτό το χρονοβόρο θέμα δυστυχώς εξακολουθεί να καθυστερεί. Αν το συγκεκριμένο Dato είναι ακόμη διαθέσιμο μόλις η όλη κατάσταση οριστικοποιηθεί, τότε ίσως "ναι".

Για το Moser φυσικά αστιευόμουν. Το Dato το έχω βρει εδώ και μία εβδομάδα αλλά δεν είχε πάει καν το μυαλό μου (κακώς). Είναι πραγματικά κομμάτι-δυναμίτης.