Ψηφοφορία

Ποιό ρολόι ταιριάζει περισσότερο τελικά να διαλέξει ο "NavalArchitect" ως το "...μεθ'επόμενο";

Τώρα, το Jaeger-LeCoultre Duometre Unique Travel Time σε Rose Gold, Ref. 606 25 20.
7 (17.5%)
Τώρα, το IWC Portuguese Perpetual in Stainless Steel (boutique ed.), Ref. IW502308.
2 (5%)
Το φθινόπωρο του 2015, το A. Lange Soehne Datograph Up/Down σε πλατίνα 950.
6 (15%)
Κανένα από τα παραπάνω, αλλά κάτι άλλο από PP / ALS / AP / VC / Blancpain / Zenith.
3 (7.5%)
Κανένα - έχει ήδη αρκετά κομμάτια. Να ασχολείται περισσότερο με γκομενάκια κι όχι με ρολόγια.
22 (55%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Σεπτέμβριος 23, 2014, 11:22:55 πμ

Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 59013 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 29, 2014, 04:49:56 μμ »

149.653 EUR - 10% = 134.687 EUR

149.653 EUR - 15% = 127.205 EUR

=)

= 365 ημ Χ 2 βίζιτες την ημέρα.

Ε, που θα πάει; σε καν'α χρόνο θα τα 'χω μαζέψει.
Άμα φορτσάρω, σε ένα εξάμηνο. Κι αν ξεκολωθώ; στο τρίμηνο πάνω περνώ σε άλλη διάσταση.

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 29, 2014, 04:59:05 μμ »
= 365 ημ Χ 2 βίζιτες την ημέρα.

Ε, που θα πάει; σε καν'α χρόνο θα τα 'χω μαζέψει.
Άμα φορτσάρω, σε ένα εξάμηνο. Κι αν ξεκολωθώ; στο τρίμηνο πάνω περνώ σε άλλη διάσταση.

Αντε και καλη "δουλεια"..........!!!
αυριο θα ερθεις στο κιτσεν, η θα αρχισεις τις υπερωριες απο σημερα!

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 29, 2014, 05:07:33 μμ »
Από Δευτέρα δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 29, 2014, 05:08:38 μμ »
Ακριβός είσαι.. ;D

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 29, 2014, 05:15:29 μμ »

:)

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 29, 2014, 05:20:43 μμ »
Ο Τάσος χτύπησε το ΑΡ και συνάμα το WG Daytona με strap. Ωραία κομμάτια. Όλοι ωραίοι είμαστε όμως, αλλά δέκα από 'δώ, δεκαπέντε από 'κει, νάτα τα εικοσιπέντε. Χονδρικά μιλάμε. Με εικοσιπέντε συν κάτι παίρνεις Patek. Βάλε στον ένα καρπό το RO white dial και στον άλλο ένα Nautilus (5711) white dial, κι άμα μετά θελήσεις να ξαναφορέσεις το ΑΡ εγώ θα σκύψω και θα στον φιλήσω (σόρυ δηλαδή αλλά λέω τα πράγματα με το όνομά τους, δεν γίνεται αλλιώς). Προσωπικές απόψεις και τίποτε εναντίον κανενός φυσικά, αλλά δεν ξέρω, θες Daytona? Πάρε το choco/RG case με το λουράκι ρε παιδί μου, πιό reference, ή ακόμη καλύτερα ένα Daytona full RG. Κάνε το μπαμ και κάντο με τρόπο πολύ σπέσιαλ. Δεν ξέρω, απογοητεύτηκα ίσως λίγο

Καλησπερα!
δεν νομιζεις οτι υπερβαλεις....και οχι απλως λιγο, αλλα παρα πολυ!!!
αλλα σε καταλαβαινω ειναι απο τον ενθουσιασμο σου! σε λιγο καιρο θα αλλαξεις σε πολλα και η οπτικη σου στα ρολογια θα ειναι πολυ διαφορετικη!!!
σε καμμια περιπτωση το RO δεν υστερει απο τον ναφτιλο ειδικα απο αυτον που εχεις.Απλως ειναι λιγο πιο βαρυ το ονομα!!! σε φινιρισμα και σε οτι αλλο θελεις αιναι στην ιδια κατηγορια!!!
Εχεις ακομη πολλες κορυφες να ανεβεις!!!
και σου ευχομαι να τις κατακτησεις ολες!!!
Φιλικα Δημητρης.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 29, 2014, 05:41:52 μμ από dimis »

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 29, 2014, 05:30:13 μμ »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 29, 2014, 05:32:44 μμ »

:rolleyes:

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 29, 2014, 05:37:47 μμ »

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 29, 2014, 05:40:10 μμ »

Αποσυνδεδεμένος dimis

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιούλιος 29, 2014, 05:48:43 μμ »
   α
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 29, 2014, 05:54:52 μμ από dimis »

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιούλιος 29, 2014, 05:49:23 μμ »
1 of 3

Price CHF 340k - 279.606 EUR

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιούλιος 30, 2014, 07:35:14 πμ »
Πολύ ξεχωριστό Πάνο.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιούλιος 30, 2014, 08:38:28 πμ »
Καλησπερα!
δεν νομιζεις οτι υπερβαλεις....και οχι απλως λιγο, αλλα παρα πολυ!!!
αλλα σε καταλαβαινω ειναι απο τον ενθουσιασμο σου! σε λιγο καιρο θα αλλαξεις σε πολλα και η οπτικη σου στα ρολογια θα ειναι πολυ διαφορετικη!!!
σε καμμια περιπτωση το RO δεν υστερει απο τον ναφτιλο ειδικα απο αυτον που εχεις.Απλως ειναι λιγο πιο βαρυ το ονομα!!! σε φινιρισμα και σε οτι αλλο θελεις αιναι στην ιδια κατηγορια!!!
Εχεις ακομη πολλες κορυφες να ανεβεις!!!
και σου ευχομαι να τις κατακτησεις ολες!!!
Φιλικα Δημητρης.

Υπερβολή ή όχι, είναι αλήθεια πως εν γένει είμαι αρκετά ακραίος σε απόψεις και επιλογές αρκετές φορές. Γι'αυτό και πιστεύω πως αυτά που κατά καιρούς γράφω ή λέω πιθανώς προκαλούν αρκετά. Αυτό είναι μία πραγματικότητα, και το αναφέρω απλώς γενικά, όχι ειδικά ως απάντηση προς κάτι συγκεκριμένο που περιέχεται στα παραπάνω.

Αναφορικά με τη σύγκριση RO & Nautilus, στο επίπεδο των μοντέλων που συζητάμε, ομολογώ πως δεν έχω εξετάσει προσεκτικά τους μηχανισμούς που φορούν τα ΑΡ. Είχα όμως το ROC 41mm 26320 (το οποίο δεν έχει open back), και αναφορικά με την ποιότητα κατασκευής ως ρολόι (μπρασελέ, dial, φόρεμα, timekeeping, κλπ.) μπορώ να πω ότι το ΡΡ 5712 είναι ξεκάθαρα ένα σκαλί πάνω.

Το ΑΡ ήταν με τη σειρά του ξεκάθαρα μία κλάση πάνω από το DeepSea ή από το GMT II.

Αναφορικά με τις χθεσινές δοκιμές, το 5170 απογοήτευσε μερικώς αφ'ότου (α) το dial του είναι λιγότερο εντυπωσιακό από αρκετά άλλα που έχουν παρόμοια ρολόγια χαμηλότερης τιμής, και (β) βάζοντας μετά (έστω και με τη χοντρή ζελατίνα) το 5270, ο απλός χρονογράφος έδειχνε κυριολεκτικά 'φτωχός συγγενής'.

Φυσικά τα πράγματα δεν είναι απολύτως έτσι, ειδικά όταν μιλάμε για κομμάτια που κοστίζουν πάνω από 48,000 Eur (τόσο έρχεται το 5170G tax free). Tο 5170 είναι ο πρώτος και μόνος χρονογράφος της ΡΡ με in-house movement και πρωτοποριακό σχεδιασμό αυτού. Το 5270 είναι σε άλλη κλάση αίσθησης στο χέρι αλλά και τιμής, από όλες τις πλευρές. Σε σχέση με το ALS 1815 Rattrapante, το 5270 παρουσιάζεται ως ένα πιό απλό και καθημερινά ευκολοφόρετο ρολόι σε ελαφρώς χαμηλότερη τιμή (πολύ γενικό και εισαγωγικό σχόλιο).

Ευχαριστώ για τα σχόλια κι ευχές αναφορικά με τις "κορυφές", οι οποίες φαντάζομαι πως είναι ο στόχος του να ζει κανείς σε αρμονία με τον εαυτό αλλά και τους γύρω του, όπως και το να καταφέρει να συνειδητοποιήσει αλλά και να αξιοποιήσει όλες του τις δυνατότητες ως άνθρωπος αλλά και ψυχή. Αυτά δηλαδή που ισχύουν για όλους μας, οπότε και ανταποδίδω!

Αποσυνδεδεμένος StavrosChatz

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιούλιος 30, 2014, 09:34:15 πμ »
1 of 3

Price CHF 340k - 279.606 EUR

Στο τοπ 3 των πιο κιτς σιγουρα.

• 50mm case
    • Προφίλ
Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #35 στις: Αύγουστος 02, 2014, 07:53:08 μμ »
^^Τρακόσα χιλιάρικα για ένα μάτσο μπλινγκ-μπλινγκ.

Πάμε στα σημερινά.

Πέρασα από τους αγαπημένους ρολογάδες σήμερα. Δεν έχω όμως φωτό, δοκίμασα ωραία κομμάτια.

Ξεκίνησα από αυτό το "GR ..." μαγαζί, έβαλα ένα ΑΡ ROO 42-άρι. Ένα από τα καινούργια, με τα κεραμικά κουμπιά και το open back. Ωραίο αλλά βαρύ. Leather band με red stitching.

Είχε ένα Patek σφραγισμένο από το σέρβις της εταιρίας στην Ελβετία. Χρυσή κάσα και ολόχρυσο λεπτό μπρασελέ, ώρα και sub-dial με seconds τα μόνα complications. Δε θυμάμαι ref, 2457, 2547, δε θυμάμαι. Κοντά στα 9 χιλιάδες Ευρώ.

Πιάσαμε την κουβέντα πάλι με τον τύπο, τον μικρό. Simon το όνομά του. Είχε ένα Big Pilot Perpetual ceramic του '14, φορεμένο 4 φορές, λιανική 32,000 Ευρώ εδώ, το δίνει 17,100. Τον αρχίζω στην κουβέντα για αυτά τα ΑΡ ROO και τον διηνεκή πιλότο, και του σηκώνεται η τρίχα. "Όχι το διηνεκές, ποτέ στο νερό, ποτέ στην πισίνα, έχουν θέμα, δεν αντέχουν, ποτέ..."

"Μα αφού είναι 5 ατμόσφαιρες???"

"Όχι, ποτέ, έχουν θέμα, αυτά είναι να τα βάζεις για σπέσιαλ εξόδους, αν χαλάσουν 5 parts μέσα το ρολόι θέλει Ελβετία και 3,000 Ευρώ σέρβις, όχι... Ένας πελάτης είχε πάρει το διηνεκές σε πλατίνα, το προηγούμενο (τύπου 5002) και τού'χει φύγει η κορώνα 2 φορές στις πρώτες 3 εβδομάδες, είχαν θέμα αυτά, όταν άλλαξαν και πήγαν στο 5004 το έφτιαξαν αυτό, η κάσα κι ο μηχανισμός δεν μπορούσε να υποστηρίξει την εν λόγω κορώνα..."

"Τα πιό καλά είναι τα ΑΡ, να παίρνεις μόνο chrono για tool watch, ποτέ άλλο ρολόι με complications τύπου annual, perpetual..." μου συνεχίζει.

Είχε 3-4 Panerai, τίποτε το ιδιαίτερο, τα Rolex τα πέρασα στα γρήγορα, το vintage IWC quartz all YG για τη βασιλική οικογένεια του Ομάν τού'χει μείνει, έφυγα.

Πάω πιό πάνω στο Lucky Plaza, στον Kasey Poh που είχα πάρει το ΑΡ. Μιλάμε τώρα για μαγαζί 5x5. "Hello boss, τί κάνεις boss, κλπ." Όλα τα κόλπα και προσφωνήσεις για να σου πάρουν τα λεφτά. Μπαίνω μέσα, χαιρετάω. Πάμε στη βιτρίνα: 2-3 Lange, 5-6 ROO, ένα 5070G να κάθεται βασιλικά στο ανοικτό κουτί του, Exp II μαύρο dial, κι ένα τετραψήφιο Exp II αυτό το σπάνιο που φοράει ο SteelerFan στο TRF, καμμιά 15-αριά άλλα Rolex, 3-4 Breguet κλπ. (τα Hublot στη βιτρίνα δεν τα αναφέρω καν φυσικά.

Βγαίνει γρήγορα ο Kasey έξω, όπως στη λαική πού'ρχεται ο γύφτος μπροστά απ'τον πάγκο να σου διαλέξει τις ντομάτες (Nτίμη μη γελάς, έτσι τα έπαιρνες τα ALS και ΑΡ κάποτε). Τέλος πάντων, καταλαβαίνετε τί έχει να γίνει σε συνάντηση βοράς-νότος στο φόρουμ. Κοιτάω λοιπόν τα 'κομμάτια', άντε του λέω παλικάρι μου να δοκιμάσουμε δύο Οντεμάρ.

Μπαίνω μέσα, βάζω το πρώτο, 42-άρι του 2008 με δερμάτινο λουράκι, ROO, κάπου στα 11 χιλάρικα Ευρώ. Το δεύτερο ήταν το steel 44-άρι με το rubber strap και τα τετράγωνα κουμπιά, 20 χιλιάρικα. Ήταν ένας ψηλός Αμερικάνος δίπλα, είχε φέρει ένα ΡΑΜ 322 και τού'χαν βγάλει έναν διηνεκή μεγάλο πιλότο να δει, το φλιπάρισμα πάει σύννεφο, μιλάμε για φουλ σχιζοφρένεια. Φεύγω.

Πάω στον Σαμ (Watchlink.com.sg), ώρε εκεί να δείτε γνωριμίες...

Συνεχίζεται.

• 50mm case
    • Προφίλ
Δοκιμάζοντας για το μεθ-επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #36 στις: Αύγουστος 02, 2014, 08:44:46 μμ »
Πριν πάω στον Σαμ, ο οποίος είναι στον 2ο όροφο του Far East Plaza, περνάω από έναν άλλο, ο οποίος είναι στον 1ο όροφο. Ήρεμος όπως πάντα, αλλά έχει πιό πολύ στοκ Ρόλεξ κι ως γνωστόν εμείς που πιάσαμε ΑΡ και ΡΡ στον καρπό μας τα σνομπάρουμε τα Ρόλεξ τώρα.

Εκεί είχα δει πριν 3 μήνες ένα Πανέρι Arktos με το φοβερό strap του Jason με τριχρωμία και διπλό hornback. To φόραγε ο ίδιος στο μαγαζί, θα τό'χε φάει από κανέναν βλάκα που δεν καταλάβαινε ή δεν νοιαζόταν για το τί είχε.

Τέλος πάντων. Κάθομαι στη βιτρίνα, πολύ ρολόι αυτή τη φορά, JLC χρυσή κάσα master calendar που γυάλιζε, κάπου στα 7 χιλιάρικα, ένα σούπερ ΑΡ ROO δεν ξέρω 'γω τι έκδοση, carbon fibre με red stitching, 20-21 χιλιάρικα, ένα πολύ ωραίο El Primero, κλπ. Δεν μπήκα μέσα.

Ανεβαίνω πάνω. Ήθελα να ρωτήσω το Σαμ για το χρυσό Reverso Geographique, αλλά και για το NOS ΡΑΜ 232Ι. Ρίχνω μιά ματιά στη βιτρίνα, 3-4 Πατέκ, 5-6 ΑΡ, καμμιά ντουζίνα Πανέρια, άντε να μπούμε μέσα. Το μαγαζί είναι 6x4 και το 75% αυτού είναι με στοκ για μοντελισμό. Τα ρολόγια είναι σε μία γωνία, κι εκεί γίνεται το παιχνίδι. Ε, ρε, να πάρω μιά κάμερα μαζί μου καμμιά μέρα....

Μου βγάζει το pre-owned Reverso, LE 500 pcs, καταπληκτικό και πολύ ωραίο χρώμα λουρί, αλλά λίγο μικρό, δεν ήταν grande. Τον ρωτάω για το (NOS 232I) Πανεράϊ, του λέω "Τό'βγαλε 2-3 μέρες στο σφυρί στα S$8,800 αυτός?" (σημ.: το κομμάτι είναι consignment).

"Όχι ρε" μου λέει, "...αυτό ήταν άλλο, 232 αλλά όχι old stock, ήταν λίγο χτυπημένο..." Καλώς.

Εκείνη τη στιγμή λοιπόν, εισέρχεται εις την σκηνήν -δίχως προτέρας ειδοποιήσεως- ο guest star της ημέρας. Σκάει μύτη τύπος το πολύ 40 χρονών με τζηνάκι, φάτσα Τούρκικη ή Λιβανέζικη, μπλούζα μπλε-άσπρο οριζόντιο ριγέ, γυαλί ηλίου, τσάντα (χαρτοφύλακας) όλη δέρμα μπλε/γκρι LV περασμένη χιαστί, βγάζει ένα πακέτο πράσινα μικρά βιβλιαράκια Rolex μαζεμένα με λαστιχάκι, και τα δίνει στον Σαμ.

Δεν φεύγει, πάει έξω στη βιτρίνα να δει. Φοράει μυστήριο ΑΡ diver two tone κάσα, αυτό το απλό μοντέλο, με γκρι λουρί. Τον κόβω, είναι της δουλειάς αυτός. Του προτείνω να κάτσει στο stand που καθόμουν εγώ. Ευχαριστεί ευγενικά και αρνείται. Πιάνει το Reverso που μόλις είχα δοκιμάσει. Αρχίζει η κουβέντα, φέρνει ο Σαμ το iPad και μας το δείχνει και στο site, είναι το RM από κάτω στην ιστοσελίδα οπότε ο άλλος ρωτάει "...πόσο το RM?"

Του λέω 'γω "69,000 Ευρώ, αλλά αυτά έχουν όλα θέμα, είναι ευαίσθητα."

"Αυτό..." μου λέει, "...το έχω, το πήρα από τη μπουτίκ εδώ καινούργιο, με έκπτωση..."

"Τα chrono της RM είναι δύσκολα, να τα αποφεύγεις, τα manual και skeleton όμως είναι σούπερ..." μου λέει.

Ανοίγει το iPhone του και μου δείχνει φωτό. Έχει δύο. "Έχω φλιπάρει διάφορα κομμάτια και μάρκες", συνεχίζει, "...σε κάποια έβγαλα κιόλας, αν μιλάμε όμως για την RM τότε όντως το σέρβις είναι όντως πανάκριβο..."

"Είσαι", του λέω, "στη δουλειά, ε;"

"Είμαι", μου απαντά, "...και σ'αυτή τη δουλειά, 15 χρόνια". Μάλιστα.

Φεύγει αυτός, χαιρετώ τον Σαμ και φεύγω κι εγώ.

Συνεχίζω σε άλλα δύο μαγαζιά, στα οποία έβαλα δύο υπέροχα κομμάτια. Το πρώτο ήταν ένα NOS PAM 368 στα 10,600 Ευρώ τελική. Έμεινα με το στόμα ανοικτό, απίθανο στο χέρι. Το άλλο κομμάτι ήταν ένα πανέμορφο pre-owned JLC Grand Reverso GMT rose gold... Στα ίδια χρήματα... Τί να πει κανείς...

Αυτά για σήμερα. Πολύ ρολόι εκεί έξω, πέφτει πολύ φλιπάρισμα, δεν ήταν έτσι πριν 3-4 μήνες.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αύγουστος 02, 2014, 08:59:11 μμ »
Λογικά ο τυπάς φόραγε το diver qeii cup!Φοβερό κομμάτι!!!

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Αύγουστος 04, 2014, 12:15:33 πμ »
Κωνσταντινε οταν με το καλο ξαναρθεις Ελλαδα βρες μου μια δουλεια εκει και ερχομαι παρεα να κανουμε τσαρκα για ρολογια :P γιατι η BIC πανω απο 2000€ το μηνα δε θα μου δωσει ποτε :P  :P :P περα απο τον χαβαλε τα κομματια που δοκιμασες ειναι ολα υπεροχα... σου ευχομαι να καταληξεις στο καλυτερο για σενα!
http://instagram.com/watchanish
εδω εχει μερικες καλες φωτο και αξιολογα ρολογια για να δεις και να παρεις μερικες ιδεες...  :)
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Αύγουστος 04, 2014, 04:05:34 πμ »
Ευχαριστώ, και σ'εσένα εύχομαι τα καλύτερα.

Στο instagram ακολουθούσα τον Khalid, τον έκοψα όμως, κι έχω αφήσει μόνο τον FremStar.

Συνεχίζοντας την αναζήτηση, εχθές βρήκα BNIB grey import GMT II YG green dial (116718), όλα μα όλα τα stickers φυσικά πάνω, τελική 18,500 Eur. Τα χαρτιά είναι σφραγισμένα 27/4/2014, δύο χρόνια εγγύηση.

Η κάρτα έχει σφραγίδα AD και ως τοποθεσία αναφέρεται "Dortmund."