Πριν πάω στον Σαμ, ο οποίος είναι στον 2ο όροφο του Far East Plaza, περνάω από έναν άλλο, ο οποίος είναι στον 1ο όροφο. Ήρεμος όπως πάντα, αλλά έχει πιό πολύ στοκ Ρόλεξ κι ως γνωστόν εμείς που πιάσαμε ΑΡ και ΡΡ στον καρπό μας τα σνομπάρουμε τα Ρόλεξ τώρα.
Εκεί είχα δει πριν 3 μήνες ένα Πανέρι Arktos με το φοβερό strap του Jason με τριχρωμία και διπλό hornback. To φόραγε ο ίδιος στο μαγαζί, θα τό'χε φάει από κανέναν βλάκα που δεν καταλάβαινε ή δεν νοιαζόταν για το τί είχε.
Τέλος πάντων. Κάθομαι στη βιτρίνα, πολύ ρολόι αυτή τη φορά, JLC χρυσή κάσα master calendar που γυάλιζε, κάπου στα 7 χιλιάρικα, ένα σούπερ ΑΡ ROO δεν ξέρω 'γω τι έκδοση, carbon fibre με red stitching, 20-21 χιλιάρικα, ένα πολύ ωραίο El Primero, κλπ. Δεν μπήκα μέσα.
Ανεβαίνω πάνω. Ήθελα να ρωτήσω το Σαμ για το χρυσό Reverso Geographique, αλλά και για το NOS ΡΑΜ 232Ι. Ρίχνω μιά ματιά στη βιτρίνα, 3-4 Πατέκ, 5-6 ΑΡ, καμμιά ντουζίνα Πανέρια, άντε να μπούμε μέσα. Το μαγαζί είναι 6x4 και το 75% αυτού είναι με στοκ για μοντελισμό. Τα ρολόγια είναι σε μία γωνία, κι εκεί γίνεται το παιχνίδι. Ε, ρε, να πάρω μιά κάμερα μαζί μου καμμιά μέρα....
Μου βγάζει το pre-owned Reverso, LE 500 pcs, καταπληκτικό και πολύ ωραίο χρώμα λουρί, αλλά λίγο μικρό, δεν ήταν grande. Τον ρωτάω για το (NOS 232I) Πανεράϊ, του λέω "Τό'βγαλε 2-3 μέρες στο σφυρί στα S$8,800 αυτός?" (σημ.: το κομμάτι είναι consignment).
"Όχι ρε" μου λέει, "...αυτό ήταν άλλο, 232 αλλά όχι old stock, ήταν λίγο χτυπημένο..." Καλώς.
Εκείνη τη στιγμή λοιπόν, εισέρχεται εις την σκηνήν -δίχως προτέρας ειδοποιήσεως- ο guest star της ημέρας. Σκάει μύτη τύπος το πολύ 40 χρονών με τζηνάκι, φάτσα Τούρκικη ή Λιβανέζικη, μπλούζα μπλε-άσπρο οριζόντιο ριγέ, γυαλί ηλίου, τσάντα (χαρτοφύλακας) όλη δέρμα μπλε/γκρι LV περασμένη χιαστί, βγάζει ένα πακέτο πράσινα μικρά βιβλιαράκια Rolex μαζεμένα με λαστιχάκι, και τα δίνει στον Σαμ.
Δεν φεύγει, πάει έξω στη βιτρίνα να δει. Φοράει μυστήριο ΑΡ diver two tone κάσα, αυτό το απλό μοντέλο, με γκρι λουρί. Τον κόβω, είναι της δουλειάς αυτός. Του προτείνω να κάτσει στο stand που καθόμουν εγώ. Ευχαριστεί ευγενικά και αρνείται. Πιάνει το Reverso που μόλις είχα δοκιμάσει. Αρχίζει η κουβέντα, φέρνει ο Σαμ το iPad και μας το δείχνει και στο site, είναι το RM από κάτω στην ιστοσελίδα οπότε ο άλλος ρωτάει "...πόσο το RM?"
Του λέω 'γω "69,000 Ευρώ, αλλά αυτά έχουν όλα θέμα, είναι ευαίσθητα."
"Αυτό..." μου λέει, "...το έχω, το πήρα από τη μπουτίκ εδώ καινούργιο, με έκπτωση..."
"Τα chrono της RM είναι δύσκολα, να τα αποφεύγεις, τα manual και skeleton όμως είναι σούπερ..." μου λέει.
Ανοίγει το iPhone του και μου δείχνει φωτό. Έχει δύο. "Έχω φλιπάρει διάφορα κομμάτια και μάρκες", συνεχίζει, "...σε κάποια έβγαλα κιόλας, αν μιλάμε όμως για την RM τότε όντως το σέρβις είναι όντως πανάκριβο..."
"Είσαι", του λέω, "στη δουλειά, ε;"
"Είμαι", μου απαντά, "...και σ'αυτή τη δουλειά, 15 χρόνια". Μάλιστα.
Φεύγει αυτός, χαιρετώ τον Σαμ και φεύγω κι εγώ.
Συνεχίζω σε άλλα δύο μαγαζιά, στα οποία έβαλα δύο υπέροχα κομμάτια. Το πρώτο ήταν ένα NOS PAM 368 στα 10,600 Ευρώ τελική. Έμεινα με το στόμα ανοικτό, απίθανο στο χέρι. Το άλλο κομμάτι ήταν ένα πανέμορφο pre-owned JLC Grand Reverso GMT rose gold... Στα ίδια χρήματα... Τί να πει κανείς...
Αυτά για σήμερα. Πολύ ρολόι εκεί έξω, πέφτει πολύ φλιπάρισμα, δεν ήταν έτσι πριν 3-4 μήνες.