φίλε nin γνωρίζεις την αγάπη μου προς τα ρολόγια της IWC,ΚΑΙ από το avatar kai μόνο καταλαβαίνεις.........αυτό που δεν μ'αρέσει τα τελευταία χρόνια στην εν λόγω εταιρία,είναι οι περικοπές σε βασικές αρχές για τις οποίες με είχε "κερδίσει" η συγκεκριμένη εταιρία.Πάω κατευθείαν στο θέμα :
απαράδεκτο για ρολόι της τάξης των 6χιλ.ευρώ το φινίρισμα να είναι αυτού του επιπέδου (cal.80110) όπως φαίνεται ο μηχανισμός under dial,πόσο δε που θεωρείται νέος και βελτιωμένος μηχανισμός(in-house)με το σύστημα φόρτισης pellaton

,επειδή δηλ. έβαλαν το σύστημα pellaton έπρεπε να κάνουν περικοπές κάπου αλλού;Σφάλμα για μένα,ναι όμορφος,"πατενταρισμένος" μηχανισμός αλλά κατε μένα μισή δουλειά στα 6χιλ.δεν δικαιολογείται

,άντε να βάλουμε και την όμορφη πλευρά:

και χωρίς τον ρότορα για να φανεί το σύστημα κουρδίσματος pellaton:

Παλαιότερα χρησιμοποιούσαν το gold platted φινίρισμα στους μηχανισμούς δες όμορφα πράγματα:

τώρα πια χρησιμοποιούν nickel,ταιριάζει λέει περισσότερο με την φιλοσοφία της (είναι κοινό μυστικό ότι η iwc χαρακτηρίζεται στους κύκλους της υψ.ωρολογοποιίας ως η "βιομηχανική" εταιρία υψ.ωρολ/ιας)

πάμε στα χειρότερα............ρολόι Mark παλαιάς σειράς,ενώ φέρει πολύ όμορφο calibre (jlc base 889)από φινίρισμα απλά μάπα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!,ενώ όταν το κόστος αυξάνεται δες ο ίδιος μηχανισμός :

και λέω εγώ,ότι αν δεν "ψαχτεί" κάποιος και πάρει λέμε το παραπάνω ρολόι Mark sειράς καμαρώνοντας ότι φέρει καλιμπρέ της αξιόλογης jlc,που να ήξερε ότι ο μηχανισμός μπαίνει "αυτούσιος" στο ρολόι με μηδαμινή χειροποίητη εργασία...(άλλο ένα λαθος)!
Κάπως έτσι σκάφτηκε και απάντησε (θέλω να πιστεύω ο φίλος warover για "φτωχές" και "πλούσιες" σειρές).......κ.ο.κ.
Πάλι τα συμπεράσματα δικά σας............