Αποστολέας Θέμα: ο "αιρετικος"  (Αναγνώστηκε 36022 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ο "αιρετικος"
« Απάντηση #40 στις: Ιούνιος 13, 2008, 09:38:24 μμ »
Πολύ ωραίο post! Ωραίος! Μου φαίνεται θες τσίκλισμα για να ανεβάζεις τέτοιο υλικό.  ;D

Τώρα, για τη διαβάθμιση στο φινίρισμα του μηχανισμού κάθε μοντέλου βάσει τιμής διάθεσης στην αγορά ... ξέρω γω, δεν το βλέπω και τόσο άδικο. Κάθε εταιρεία θέλει κατά πρώτον να εξοικονομήσει κόστος και να αυξήσει τα κέρδη της. Βασική αρχή της οικονομίας είναι αυτή. Ο αγοραστής οφείλει να ενημερώνεται για το τι αγοράζει, και να πράττει κατά το δοκούν.
Αν η Rolex ωστόσο εφαρμόζει το ίδιο φινίρισμα σε όλα της τα μοντέλα, ανεξαρτήτως price tag, μπράβο της.
Άλλωστε είπαμε. Οι μηχανισμοί της Rolex παίρνουν τα εύσημα.
Αλλού ήταν και είναι η "ένστασή" μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 13, 2008, 09:44:55 μμ από nin »

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιούνιος 13, 2008, 09:47:22 μμ »
thx φίλοι μου,απλά megale  σήμερα είχα χρόνο και τα θέματα μου κίνησαν το ενδιαφέρον.........φίλε nin η αγάπη μου για τα IWC ηταν και θα είναι ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ  :-* που θα πάει θα γυρίσουν πιστεύω σιγά-σιγά στον "ίσιο" δρόμο  :D
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιούνιος 13, 2008, 11:00:38 μμ »
άντε ας δώσουμε και λίγη ακόμη συνέχεια..............βρείτε μου ρολόι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ στα 6 χιλ. που να έχει στεφάνη και καντράν από ΠΛΑΤΙΝΑ και να μπορείς να το χαρείς κάθεμερα όλη μέρα,εγώ αυτό θα επέλεγα αλλά δεν έχω γιώτ,οπότε δεν μου πάει ;D :

όσο από ομορφιά τί να πώ και πανεράι με μηχανισμό ρολεξ,από τα "παλιά" για όσους πιστεύουν ότι η ρόλεξ
 "πάσχει" σε επίπεδο φινιρίσματος:

konakis.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούνιος 14, 2008, 02:40:49 πμ »

για να ειμαστε αιρετικοι αλλα και να δωσουμε την αλλη πλευρα ας παρουσιασουμε και την 975 και το ρολοι που ειναι ο αμεσος ανταγωνιστης,master compressor diving GMT:η πιεση που ασκειται σε βαθος 1000 μετρων ειναι 147 λιβρες ανα τετραγωνικο εκατοστο,για να κατασκευασεις ρολογια για τετοιες συνθηκες η JLC εκανε τις απαραιτητες βελτιωσεις που αρμοζουν σε μια μεγαλη εταιρεια:κρυσταλλο ζαφειρι 2,1 φορες πιο παχυ απο τα αναλογα αλλων sub,βιδωτο καπακι με βιδες(70% πιο ανθεκτικο!) ,χρηση τιτανιου στις κασσες που δινει υψηλοτερο δεικτη αντοχης στο  θαλασσινο νερο αλλα και στις πιεσεις που δεχεται η κασσα(παραμορφωση),δοκιμη στα 1250 μετρα

auto tractor:δινει μεγαλη σταθεροτητα και αντοχη στο balancier που μεταξυ των αλλων εχει variant oscillation, για την κολληση των δυο ακρων του σπιραλ με την χρηση laser(auto tractor) ειναι το πρωτο βημα της επιτυχιας για ενα σπορ ρολοι σε σκληρες συνθηκες,ceramic ball bearings για το ροτορα μεγαλου μεγεθους ,μικρο winding train (4) τροχοι, ολα αυτα για την μειωση τριβων,αυξηση αποδοσης στην φορτιση με μειωση των απωλειων,το βαρελακι στην κεντρικη πλατινα βρισκεται πανω και κοντα στον αξονα της κορωνας με μειωση τριβων κατα το  χειροκινητο κουρδισμα,τελειος ανεξαρτητος ο μηχανισμος γραναζιων αυτων  οταν η κορωνα ειναι κουμπωμενη(θεση 0) και κουρδιζει μονο απο τον ροτορα,εκ νεου εχουμε μειωση τριβων και επιπλεον καλυτερη αντοχη  του αξονα κουρδισματος που ειναι απεμπλεγμενος απο τα γραναζια αυτα.
στο συστημα μεταδοσης,η ακριβεια κοπης της αγκυρας, αλλα και το προφιλ του τροχου(escape wheel pinion) δινουν την δυνατοτητα για πιο ομαλη και σταθερη ροη του συστηματος με αποτελεσμα την καλυτερη χρονομετρια

θα σταθω στις διαστασεις της μηχανης, το auto tractor,την διπλη γεφυρα του balancie,inertia,free sprung,τα οποια δινουν την δυναμικη για κατι αξιολογο.να αναφερω ,για τους λατρεις οτι και το φινιρισμα ειναι σε πολυ υψηλα επιπεδα.

δε γνωριζω την τιμη καταλογου αλλα ουτε την τιμη μετρητοις που μπορει καποιος να το βρει :(

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 14, 2008, 03:17:09 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιούνιος 14, 2008, 06:23:23 πμ »
ξεκίνησες όπως έπρεπε το θέμα "αιρετικός" και κατέληξες ακόμα καλύτερα,πέρασες το νοημά σου σωστά και παραστατικά!τα σημεία δηλ. όπου "έπασχαν" οι μηχανισμοί από τους διάφορους οίκους υψ.ωρολογοποιίας και που στην συνέχεια "βελτίωσαν" για να ανταπεξέλθουν των σκληρών και δύσκολων καταστάσεων της καθημερινής χρήσης(και αφού βέβαια σε "τσίκλισε" ο nin μας έφερες και το παράδειγμα με ένα αντίστοιχο ρολόι σε όλα τα επίπεδα.well done george,επί ευκαιρίας ΦΟΒΕΡΟ το jlc σε ΟΛΑ τα επίπεδα,stef η αγάπη σου  :-*
konakis.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιούνιος 14, 2008, 06:35:22 πμ »
να σαι καλα αλλα οπως εχω ηδη πει ηθελα να υπογραμμισω την συμβολη της ρολεξ σε αυτο που λεγεται αξιοπιστο ρολοι αλλα και τεχνολογικο γιατι κακα τα ψεμματα το μεγαλυτερο τεστ ενος μηχανικου ρολογιου ειναι η αξιοπιστια της μηχανης του.
η σκεψη του ΝΙΝ για το οτι καποτε η ρολεξ θα ξεπεραστει απο τις αλλες μπορω να πω οτι κατα καιρους την εκανα και εγω και εψαξα το τι εχουν να προτεινουν οι αλλοι?περα απο τις 2-3 αξιοπιστες ετα ειδα βασεις απο αυτες σε μεγαλες εταιρειες η "απαλλοτριωση" τεχνικων λυσεων κατα κυριο λογο.το επομενο βημα ηταν να πληρωσουν με το ιδιο νομισμα την ρολεξ,υιοθετω τις μηχανες της και τις αναβαθμιζω με την δικη μου φιλοσοφια για το ρολοι,δεν ειναι αρνητικο αλλα ηθελα να το πω δημοσια και σε οσους δε γνωριζουν

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούνιος 14, 2008, 09:52:28 πμ »
Πολύ ωραία ΌΛΑ αυτά και για τους Calibres της ROLEX και IWC,
αλλά και για τον Caliber 975 της JLC !!!

Παρεμπιπτόντως η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου
με αυτό http://img388.imageshack.us/my.php?image=22622qe9.jpg το rubber,
είναι 6.500-6.650 αρχική με την max -15% έκπτωση είναι 5.525-5.653~
Είναι πολύ καλή η τιμή του αν συνυπολογίσουμε ότι είναι από Ti τιτάνιο,
είναι 1000Μ WR στεγανό και δοκιμασμένο σε πραγματικές συνθήκες,
έχει και το complication του GMT, είναι και limited edition 1500 κομμάτια ανά μοντέλο !!!

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούνιος 22, 2008, 09:21:38 πμ »
Πολύ ωραία ΌΛΑ αυτά και για τους Calibres της ROLEX και IWC,
αλλά και για τον Caliber 975 της JLC !!!

Παρεμπιπτόντως η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου
με αυτό [url]http://img388.imageshack.us/my.php?image=22622qe9.jpg[/url] το rubber,
είναι 6.500-6.650 αρχική με την max -15% έκπτωση είναι 5.525-5.653~
Είναι πολύ καλή η τιμή του αν συνυπολογίσουμε ότι είναι από Ti τιτάνιο,
είναι 1000Μ WR στεγανό και δοκιμασμένο σε πραγματικές συνθήκες,
έχει και το complication του GMT, είναι και limited edition 1500 κομμάτια ανά μοντέλο !!!

Φιλικά Στέφανος.

εχεις δικιο πολυ ωραιο ρολοι
λιγο ακομα να προσπαθουσαν θα ηταν φτυστο rolex submariner :):):)

Η δικη μου αποψη ειναι οτι η ρολεξ θα ειναι η παντοτινη βασιλισσα της ωρολογοποιιας οχι μονο λογω ποιοτητας, αλλα κυριως επειδη κρατησε αναλλοιωτο το σχεδιασμο της για 50 και πλεον χρονια.  Αυτο την εκανε αναγνωρισιμη σε ολες τις γενιες και αδιαμφισβητητο status symbol.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιούνιος 22, 2008, 09:33:16 πμ »

Εγώ πάλι νομίζω ότι το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι δείχνουν την ώρα και είναι και τα δύο αδιάβροχα ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιούνιος 22, 2008, 07:50:48 μμ »
Και εγώ τα ιδια νομίζω φίλε Στέφανε.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιούνιος 23, 2008, 12:52:07 πμ »

Α χα χα, καλό.  :jg: Ευθυμήσαμε και σήμερα!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιούνιος 23, 2008, 12:59:05 πμ »
με τιμα  που τα θεματα μου αρεσουν και θρεφουν γεννιες και γεννιες! ;)

ρολεξ  η  jlc?στο τελος οποιος και να μην βγει κερδισμενος η χαμενος θα εχει πρωτοστατησει ο σεβασμος του αντιπαλου! :smt067 :smt068 :smt070 :smt071

το χωμα βαφτηκε κοκκινο! ;D

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούνιος 23, 2008, 09:55:58 πμ »

Η δικη μου αποψη ειναι οτι η ρολεξ θα ειναι η παντοτινη βασιλισσα της ωρολογοποιιας οχι μονο λογω ποιοτητας, αλλα κυριως επειδη κρατησε αναλλοιωτο το σχεδιασμο της για 50 και πλεον χρονια.  Αυτο την εκανε αναγνωρισιμη σε ολες τις γενιες και αδιαμφισβητητο status symbol.

Και για του λόγου το αληθές ...  ;)

http://i290.photobucket.com/albums/ll245/StefanosMac/Watches/DSC00007.jpg

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος xaralampos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούνιος 23, 2008, 09:57:10 μμ »
maestro εγραψε:" η ρολεξ θα ειναι η παντοτινη βασιλισσα της ωρολογοποιιας οχι μονο λογω ποιοτητας, αλλα κυριως επειδη κρατησε αναλλοιωτο το σχεδιασμο της για 50 και πλεον χρονια.  Αυτο την εκανε αναγνωρισιμη σε ολες τις γενιες και αδιαμφισβητητο status symbol." 
  Δηλαδη η ελειψη φαντασιας σχεδιασμου την εκανε βασιλισσα? και πριν αυτα τα 50 χρονια ποιος την ηξερε?Δεν μπορει να σταθει διπλα στην JLC ουτε κατα διανοια.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιούνιος 23, 2008, 10:04:28 μμ »
πωπω  ,αρχισαν τα  :-({|=! θελω να πω οτι ολο το σκηνικο ειναι χωρις τη χρηση κασκαντερ,με πραγματικες σφαιρες ! ;D

την αποψη μου θα την πω στο τελος,αλλα βλεπω οτι θα εχουμε πολλες απωλειες ικανων και γνωριμων φορουμιστων σε αυτην τη αιρεση!πολλοι θα καταληξουν στην πυρα ;D

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιούνιος 23, 2008, 10:34:57 μμ »
πωπω  ,αρχισαν τα  :-({|=! θελω να πω οτι ολο το σκηνικο ειναι χωρις τη χρηση κασκαντερ,με πραγματικες σφαιρες ! ;D

την αποψη μου θα την πω στο τελος,αλλα βλεπω οτι θα εχουμε πολλες απωλειες ικανων και γνωριμων φορουμιστων σε αυτην τη αιρεση!πολλοι θα καταληξουν στην πυρα ;D

:D Χαχα,οχι κι ετσι ρε Γιωργο  :D
Πολυς λογος για το τιποτα.Η ουσια ειναι να μπορεις να διακρινεις τα δυνατα και αδυνατα σημεια καθε μαρκας.Ετσι αποφευγεις να γινεσαι οπαδος η εχθρος της...εσυ το ξερεις καλα αυτο.
Το να συγκρινεις γενικα 2 οποιεσδηποτε μαρκες κατα τη γνωμη μου δεν εχει απολυτως κανενα νοημα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιούνιος 23, 2008, 10:38:08 μμ »
αιρετικε!eisenberg ! αφου εχουμε μια αποψη του φιλου χαραλαμπου και το φιλου μαεστρο περιμενω το επομενο σκαλοπατι τεκμηριωσης που ο καθενας πιστευω θα παραθεσει για να αποδειξει τι τον επεισε να ειναι υπερ της μιας η της αλλης,αλλιως θα ειναι μια αντιπαραθεση κενη περιεχομενου!

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιούνιος 23, 2008, 10:45:31 μμ »
Οκ,εγω πειραζει να μαι και με τις δυο,η θα με ριξετε στην πυρα ;D

ekontax

• Επισκέπτης
« Απάντηση #58 στις: Ιούνιος 23, 2008, 10:55:42 μμ »

Φίλε ελπίζω να μην τα εννοείς αυτά που λές αλλά τα γράφεις για να περνά η ώρα. Η έκφραση ότι αν προσπαθούσαν λίγο ακόμα θα έφταναν την Rolex , άστο να το πεί κάποιος σαν εμένα που έει αγοράσει τολάχιστον 12 rolex στη ζωή του. Και σε διαβεβαιώ πως ούτε τολμώ να το σκεφθώ όταν έχω αοέναντί μου μια βασίλισσα όπως η JLC. Επί τη ευκαιρία george αγόρασα τελικά και το master tourbillon σε ατσάλι (28500 €)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιούνιος 23, 2008, 11:13:24 μμ »
Φίλε ελπίζω να μην τα εννοείς αυτά που λές αλλά τα γράφεις για να περνά η ώρα. Η έκφραση ότι αν προσπαθούσαν λίγο ακόμα θα έφταναν την Rolex , άστο να το πεί κάποιος σαν εμένα που έει αγοράσει τολάχιστον 12 rolex στη ζωή του. Και σε διαβεβαιώ πως ούτε τολμώ να το σκεφθώ όταν έχω αοέναντί μου μια βασίλισσα όπως η JLC. Επί τη ευκαιρία george αγόρασα τελικά και το master tourbillon σε ατσάλι (28500 €)
μπραβο!καλοριζικο!συντομα και ενα review