Αποστολέας Θέμα: ο "αιρετικος"  (Αναγνώστηκε 36012 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ο "αιρετικος"
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 13, 2008, 01:03:18 πμ »
μετα απο την κουβεντα με ενα σημαντικο και ενεργο μελος μας θα ηθελα να δωσω και 1,2 φωτο με τις ομοιοτητες των δυο γεφυρων στηριξης

jlc

rolex

επρεπε να ειμαι πιο σαφης

sorry

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 13, 2008, 01:13:31 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 13, 2008, 01:23:03 πμ »
Αρχίζει το ματς, αδειάσαν οι δρόμοι, η ώρα ζυγώνει αρχίζει το μάτς  :rock:

JLC - Rolex = 0 - 1.

Στην κρίσιμη στιγμή όμως μπαίνουν στο παιχνίδι οι εξής δύο παίχτες: Η χρήση κεραμικού τριβέα και ο μηχανισμός μετάδοσης κίνησης με τον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό μερών για σημαντικά μικρότερη τριβή. Μια μαγκιά που ενδέχεται να αποτελέσει μονόδρομο. Και να την ακολουθήσει και η Rolex ;D

JLC - Rolex = 2 - 1. Χε χε.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 13, 2008, 01:30:15 πμ »
καπου τα ειδα προσφατως αυτα...χμμμ ;D
2-1 ε?....χαχα

τραξιον!ρουλεμαν!μηπως ομως ειναι λιγο πιο πολυπλοκη απο μια ρολεξ? ;)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 13, 2008, 09:38:38 πμ »
Καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά για το ρολόι πληρώνεις 1000Ε και άλλα 4000Ε για το στάτους σύμπολ=5000Ε
Και μη μου πείτε για τις διάφορες βελτιώσεις υλικών που γίναν τελευταία, γιατί αναλογικά οι τιμές παραμένουν ίδιες όπως πριν τις βελτιώσεις. Ή κάνω λάθος;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιούνιος 13, 2008, 09:43:08 πμ »
ο μηχανισμός μετάδοσης κίνησης με τον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό μερών για σημαντικά μικρότερη τριβή.

τραξιον!ρουλεμαν!μηπως ομως ειναι λιγο πιο πολυπλοκη απο μια ρολεξ? ;)

Aπορία. Αν κάποια μηχανή ελαχιστοποιεί τα μηχανικά της μέρη πως γίνεται πιο πολύπλοκη;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιούνιος 13, 2008, 03:00:04 μμ »
Απορω που εχετε μπει στο τριπακι να συγκρινεται 2 εκ διαμετρου αντιθετες manufactures.
Η μια συννωνυμη της λεξης innovation στην υψηλη ωρολογοποιια και η αλλη του сonservation  :D
Kαι οι δυο ειναι μοναδικες στο ειδος τους κι ο οποιοσδηποτε θα πρεπε να ναι ευτυχης σαν κατοχος τους.
Αφηνω εξω τον οικονομικο παραγοντα που ειναι μεγαλη κουβεντα,και υποκειμενικο θεμα...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιούνιος 13, 2008, 03:37:13 μμ »
η συγκριση γινεται για τον απλο λογο οτι το νεο αυτο caliber ειναι σχεδιασμενο τελειως διαφορετικα απο την φιλοσοφια της εταιρειας και αναπαραγει την φιλοσοφια της ρολεξ μεσα απο τον δικο τους τροπο αντιληψης της ωρολογοποιας,στο 1ο ποστ αναφερω αυτα που πολλοι αλλοι περα απο μενα αναγνωρισαν οταν ειδαν τη νεα μηχανη.ΒΒ σε μια μηχανη δεν υπαρχει μονο το winding train(4) τροχοι ,αλλα και τα υπολοιπα μερη που ειναι για την GMT λειτουργια ,ημερομηνια και οτι αλλο .στα 4 αυτα γραναζια μιας και η εταιρεια αποφασισε την φορτιση μονο   προς την clockwise φορα (εκρινε οτι εχει καλυτερη αποδοση)εχει στον μηχανισμο ενα κινητο γραναζι του οποιου εχουμε την εμπλοκη στο winding train μονο κατα την κινηση του ροτορα clockwise(λογω επ[ιλογης φορτισης προς την μια φορα) ,προσωπικα το θεωρω μια πιο πολυπλοκη λυση ,κινητο μερος ,στην φορτιση και εχω καποιες αμφιβολιες.

οτι δεν εχουμε την χρηση  Breguet overcoil ειναι μειον μονο θεωρητικα πλεον διοτι και τα νεα flat hairspring δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν ,αφου και το σφαλμα με τις μεθοδους κατασκευης εχει μειωθει αλλα και γιατι γινεται χρηση καμπυλων.με αυτα τα ελασματα μειωνουμε το παχος της κατασκευης.

η 975 ειναι στα χναρια της 31χχ σειρας με καποιες κατα την jlc αναβαθμισεις οπως τις εκφραζει η φιλοσοφια της  ,ακομα και στο φινιρισμα(κατι που θεωρω σε ενα σπορ ρολοι δευτερεον πραγμα)

η αναφορα εγινε για να "αποδαιμονοποιησουμε" την ρολεξ που τοσο ευκολα ριχνουμε στην πυρα.

κατι αλλο που θα βρει κανεις στην νεα μηχανη ειναι ενα ηθελημενο κενο,ενας χωρος στην κεντρικη πλατινα οπου αφηνει μια υποψια για μελλοντικη χρηση του caliber σαν βαση για αλλα.

πολυ ενδιαφερον ,ειναι το νεο προφιλ δοντιων που αυξανει το παραγωμενο εργο και μειωνει τριβες .πολλα αλλα θα αναφερθουν απο τους λατρεις τις εταιρειας,κολλησεις με χρηση laser,autotractor system etc..θετικα και αρνητικα μετα ομως το τεσταρισμα στην καθημερινη χρηση.εχουμε καιρο μπροστα μας . ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 13, 2008, 06:47:10 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιούνιος 13, 2008, 03:44:02 μμ »
Απορω που εχετε μπει στο τριπακι να συγκρινεται 2 εκ διαμετρου αντιθετες manufactures.
Η μια συννωνυμη της λεξης innovation στην υψηλη ωρολογοποιια και η αλλη του сonservation  :D
Kαι οι δυο ειναι μοναδικες στο ειδος τους κι ο οποιοσδηποτε θα πρεπε να ναι ευτυχης σαν κατοχος τους.
Αφηνω εξω τον οικονομικο παραγοντα που ειναι μεγαλη κουβεντα,και υποκειμενικο θεμα...

οχι ,αυτην την ιδεα προσπαθω να σου αποδειξω οτι δεν ισχυει!εαν ηταν συντηρητικη δεν θα την ακολουθουσαν σαν λυσεις στι μηχανες για σκληρη χρηση αλλες εταιρειες,αναπαραγωντας την αρχιτεκτονικη των μηχανων στα βασικα μερη
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 13, 2008, 03:59:49 μμ από george_ »

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιούνιος 13, 2008, 04:06:46 μμ »
Δε σημαινει συντηρητικος=παρωχημενος.
Κανεις δεν αμφισβητει την τεχνογνωσια της Rolex σε τετοιου ειδους μηχανισμους κι εχει δικαιωθει στα χρονια με πολυ υψηλα ποσοστα αξιοπιστιας.Δες και τον 4130 της Daytona ενας σχετικα απλος χρονογραφος που εχει ριξει στο καναβατσο ολους τους αλλους-προσωπικα τον θεωρω τον Νο1 χρονογραφο αυτη τη στιγμη σε παραγωγη.Το πνευμα ομως ολων των δημιουργηματων και της ιδιας της μαρκας ειναι ας το πουμε συντηρητικο: We simple want to get the job done. :)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιούνιος 13, 2008, 04:16:45 μμ »
ναι ,ισως γιατι παραγει μεγαλο ποσοστο σε βιομηχανικη κλιμακα?αλλα ποιος ειναι πιο τιμιος απεναντι στον καταναλωτη?αυτος που σου λεει εγω παραγω με αυτον τον τροπο και μια πιο ρεαλιστικη προσεγκιση ,που σιγουρα χαλαει την μαγεια του ρολογιου η καποιους που εχουν ενα πολυ ωραιο περιτυλιγμα αλλα το οποιο εντεχνα αυξανει καποιες φορες τηνν τιμη του τελικου προιοντος?δεν ειναι χωρις ευθηνες η ρολεξ και σιγουρα οσο εχει ουριο ανεμο ,φταινε λιγο και οι αλλοι ανταγωνιστες της, θα το εκμεταλλευεται.. :(

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιούνιος 13, 2008, 04:28:42 μμ »
Eιχα ξαναγραψει σε ανυποπτο χρονο την αποψη μου οτι αυτο που κανει η rolex κι ο τροπος που στεκεται στη σκηνη της ωρολογοποιιας ειναι μοναδικος,δε μπαινει σε στεγανα του τυπου υψηλη ωρολογοποιια-μεση ωρολογοποιια,complications,tourbillon κτλ...Απλα υπαρχει η rolex και οι αλλες.Αυτος ο διαχωρισμος της επιτρεπει να πουλα οσο ακριβα θελει,οι πιστοι προσερχονται,οι απιστοι κατακεραυνωνουν κι ετσι εχουμε κι εμεις ν ασχολουμαστε ;D

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιούνιος 13, 2008, 06:11:43 μμ »
θυμάμαι όταν πρωτοασχολήθηκα με το "άθλημα" πριν αρκετά χρόνια και ΧΩΡΙΣ να κατέχω τις σημερινές μου γνώσεις,ελαφρώς "παραμυθιασμένος"από περιοδικά του χώρου(Ελληνικά) ,από πωλητές και από την "πρωτοτυπία" του εκάστοτε ρολογιού (πραγματικά το 1996-97 δεν υπήρχε αυτό το σημερινό "χάλι" της αντιγραφής αφού φυσικά δεν υπηρχε και τόση μεγάλη ζήτηση και φυσικά ούτε και τόσες μα τόσες μαιμούδες-ρολόγια),είχα πει τότε σε γνωστό κοσμηματοπώλη των νοτίων προαστίων:Καλά ποιος αγοράζει ρόλεξ την σημερινή εποχή...............γλυκοκοίταζα τότε τα νεοφερμένα G.P.  (ΝΑΙ μου λέει τους ξέρω πολύ καλά έχω πάει μέσα στο εργοστάσιο,ξέρω κι εδώ τα παιδιά που έχουν την επίσημη αντιπροσωπεία και κάτι άλλα κουραφέξαλα....για να πουλήσει ο τύπος),έ λοιπόν ποτέ δεν πίστευα ότι ένα ρολόι ρόλεξ,ότι θα ήταν τόσο καλοφτιαγμένο σε όλους τους τομείς από dial,δείκτες,κρύσταλλο,κάσα,κορώνα και φυσικά μπρασελέ.Τα αποφεύγω όλα τα παραπάνω και πάω κατευθείαν στο ζουμί!Τον Μηχανισμό:
όταν αφαιρεθεί το καπάκι το εσωτερικό είναι έτσι:
στην συνέχεια αφαιρόντας το σύστημα του αυτομάτου (δηλ.τον ρότορα,την γέφυρα στήριξης της συνδεσμολογιας των γραναζιών τα κόκκινα που περιέγραψε ο george,δηλ. το διάσημο oyster perpetual rotor both directions σύστημα  αυτόματου κουρδίσματος)  έχουμε:
και μετά αφαιρόντας και τις δυο γέφυρες δεξιά και αριστερά που εδράζεται το balance wheel
λεπτομέρια,το pallets wheel (tροχός άγκυρας) βρίσκεται προς το κέντρο του πιάτου του μηχανισμού,σε αντίθεση με ότι "επικρατεί"στην πιάτσα όπου συνήθως βρίσκεται δεξιά ή αριστερά του balance αναλόγως.
Συνέχεια under dial κατάσταση:με και χωρίς το δίσκο της ημερομηνίας.Λεπτομέρια,στο 10,παρατηρήστε τον τροχό αλλαγής της ημερομηνίας,ενώ στο κέντρο το πηνίο των κεντρικών δευτερολέπτων.
Συμπέρασμα,πλήρες φινίρισμα αν όχι σε όλα,στα περισσότερα-απαραίτητα μέρη του μηχανισμού!Ποτέ δεν περίμενα πως ένα τόσο μεγάλης παραγωγής μηχανισμός θα μπορούσε να πληροί βασικές ΑΛΛΑ αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής και φινιρίσματος.Τα συμπεράσματα δικά σας..................

konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιούνιος 13, 2008, 06:31:41 μμ »
 :smt023 =D> εξαιρετικος

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιούνιος 13, 2008, 06:59:01 μμ »
konakis.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Ιούνιος 13, 2008, 07:26:33 μμ »
Εγώ είμαι κάτοχος ενός submariner το οποίο μου έκαναν Δώρο οι γονείς μου και όταν το άνοιξα  ναι μεν χάρηκα για να μην τους στεναχωρήσω  αλλά από μέσα μου έλεγα να μην ήταν κάνα zenith  αλλά μετά από πολύ ψάξιμο είδα ότι το ρολόι άξιζε τα χρήματα του και δεν θα το άλλαζα με τίποτα.
Από την εμπειρία μου με το ρολόι ένα έχω να πω το φοράω και χαίρομαι όχι γιατί φαίνεται ότι είναι ένα ακριβό ρολόι αλλά γιατί δεν φαίνεται σαν το «φτωχό αδερφάκι » μιας  σειράς από κάποιας κορυφαίας εταιρείας .με λίγα λόγια ναι μεν η Rolex έχει ένα ενιαίο στυλ αλλά τουλάχιστον φοράς ένα ρολόι το οποίο εκφράζει άμεσα την εταιρεία και όχι ένα φτωχό ρολόι σε σύγκριση με τα υπόλοιπα της εταιρείας για αυτό νομίζω ότι η Rolex είναι η βασίλισσα στην κατηγόρια τον 5000 ευρο (για αυτό και η κορόνα ;D)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιούνιος 13, 2008, 08:05:13 μμ »
η προθεση μου ηταν η εξης,οταν ανοιξα το θεμα,οτι η εταιρεια αυτη κινηθηκε εως τωρα σε απλες αλλα εξυπνες λυσεις που επιβεβαιωθηκαν σαν αξιοπιστια,αντοχη ,ευκολια στο σερβις μεσα στην χρηση πολλες φορες εκ πρώτης όψεως  ,λυσεων χωρις να αποτελουν την τελευταια τεχολογικη ανακαλυψη.ενας απο τους λογους δεν ειναι οτι δεν πειραματιζεται (π.χ silicium) επενδυοντας μεγαλα ποσα ακομα και με την συμμετοχη της  σε γκρουπ με αλλους γι αυτο το σκοπο,αλλα διοτι πρεπει να γινει η δοκμη τους σε βαθος χρονου.ετσι αν και απο τις πρωτες δοκιμασε τα σπιραλ απο silicium δεν τα υιοθετησε λογω των προβληματων που ακομα αναζητουν λυσεις.αλλες λοιπον εταιρειες που ειχαν προθεση να φτιαξουν μια ανθετικη μηχανη για χρηση σε σπορ ρολογια ακολουθησαν ενα δρομο επιτυχημενο .αυτα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 13, 2008, 08:16:23 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιούνιος 13, 2008, 08:12:36 μμ »
κάποτε είχαν ρωτήσει(συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό) τον Κο Ν.Βήχο... O άνθρωπος απάντησε: ... όλοι έχουν από ένα τουλάχιστον rolex και μετά ακολουθούν και οι υπόλοιπες επιλογές.

"Όλοι;" Και "από ένα τουλάχιστον"!  :?
Στο δικό του κόσμο ζει μου φαίνεται ο αγαπητός κ. Βήχος.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιούνιος 13, 2008, 08:14:57 μμ »
η αναφορα εγινε για να "αποδαιμονοποιησουμε" την ρολεξ που τοσο ευκολα ριχνουμε στην πυρα.

Εγώ θα το 'λεγα ανάποδα. Δεν τη ρίχνουμε στην πυρά. Αποειδωλοποίηση χρειάζεται.
Και κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιούνιος 13, 2008, 09:17:26 μμ »
φίλε nin γνωρίζεις την αγάπη μου προς τα ρολόγια της IWC,ΚΑΙ από το avatar kai μόνο καταλαβαίνεις.........αυτό που δεν μ'αρέσει τα τελευταία χρόνια στην εν λόγω εταιρία,είναι οι περικοπές σε βασικές αρχές για τις οποίες με είχε "κερδίσει" η συγκεκριμένη εταιρία.Πάω κατευθείαν στο θέμα :
απαράδεκτο για ρολόι της τάξης των 6χιλ.ευρώ το φινίρισμα να είναι αυτού του επιπέδου (cal.80110) όπως φαίνεται ο μηχανισμός under dial,πόσο δε που θεωρείται νέος και βελτιωμένος μηχανισμός(in-house)με το σύστημα φόρτισης pellaton
,επειδή δηλ. έβαλαν το σύστημα pellaton έπρεπε να κάνουν περικοπές κάπου αλλού;Σφάλμα για μένα,ναι όμορφος,"πατενταρισμένος" μηχανισμός αλλά κατε μένα μισή δουλειά στα 6χιλ.δεν δικαιολογείται  :-\,άντε να βάλουμε και την όμορφη πλευρά:
και χωρίς τον ρότορα για να φανεί το σύστημα κουρδίσματος pellaton:

Παλαιότερα χρησιμοποιούσαν το gold platted φινίρισμα στους μηχανισμούς  δες όμορφα πράγματα:

τώρα πια χρησιμοποιούν nickel,ταιριάζει λέει περισσότερο με την φιλοσοφία της (είναι κοινό μυστικό ότι η iwc χαρακτηρίζεται στους κύκλους της υψ.ωρολογοποιίας ως η "βιομηχανική" εταιρία υψ.ωρολ/ιας) :-\
πάμε στα χειρότερα............ρολόι Mark παλαιάς σειράς,ενώ φέρει πολύ όμορφο calibre (jlc base 889)από φινίρισμα απλά μάπα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!,ενώ όταν το κόστος αυξάνεται δες ο ίδιος μηχανισμός : και λέω εγώ,ότι αν δεν "ψαχτεί" κάποιος και πάρει λέμε το παραπάνω ρολόι Mark sειράς καμαρώνοντας ότι φέρει καλιμπρέ της αξιόλογης jlc,που να ήξερε ότι ο μηχανισμός μπαίνει "αυτούσιος" στο ρολόι με μηδαμινή χειροποίητη εργασία...(άλλο ένα λαθος)!
Κάπως έτσι σκάφτηκε και απάντησε (θέλω να πιστεύω ο φίλος warover για "φτωχές" και "πλούσιες" σειρές).......κ.ο.κ.
Πάλι τα συμπεράσματα δικά σας............
konakis.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιούνιος 13, 2008, 09:32:33 μμ »
φιλε Κονακη σημερα δινεις ρεστα βλεπω
μπραβο για τις ψαγμενες ενημερωσεις που μας προσφερεις και μας βοηθουν να κατανοησουμε καλυτερα την 'αγαπη' μας αλλα και να βλεπουμε τι μας γινεται απο τις εταιρειες -οποιες και αν ειναι αυτες