Αποστολέας Θέμα: ο "αιρετικος"  (Αναγνώστηκε 36015 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
ο "αιρετικος"
« στις: Ιούνιος 12, 2008, 02:46:07 πμ »
ανοιγω αυτο το ποστ ,αν και εχουμε σποραδικα αναφερει την ταση των εταιρειων,διαβαζα προσφατα για το νεο caliber 975 jlc,υπεροχο,τεχνολογικο,διπλες γεφυρες ,παχυ,αδρες γραμμες .οσο το κοιταγα η κορωνα της ρολεξ μου χαμογελαγε ειρωνικα,σαν να ελεγε "αστους,ολοι εμενα ζηλευουν και θελουν να μου μοιασουν :D" δεν θα χε και πολυ αδικο ομολογω να πω ,αλλα ας γινω πιο συγκεκριμενος.διπλη γεφυρα στηριξης balancier στα προτυπα ρολεξ,χρηση free sprung,ακομα και η τιμη της ροπης(καπου στο 13)!ολα αυτα τα συναντουμε στα νεας σχεδιασης calibers  jlc ,ap etc.οπως εχω αναφερει σε παλιοτερο ποστ μου ειναι στα βηματα της ρολεξ,αλλα ακομα και οι διαστασεις κατι μου θυμιζαν και ετσι εψαξα λιγο ακομα :

rolex Cal. 3135.features: 28.50 mm in diameter, 6.00 mm height
jlc 975 30mm in diameter and 5.7mm height the dimensions of the caliber 975 .

δεν ειναι καθολου κακο να ακολουθουν οι αλλοι κατι καλο ,ανθεκτικο και δοκιμασμενο,δοκιμασμενο εδω και δεκαετιες ομως. ;D

Υ.Γ 1 για τον ΒΒ με αγαπη!τα ρολογια της φωτογραφιας δεν ειναι δικα μου αλλα οποτε θες μπορω να σου παραθεσω φωτο της αρεσκειας σου κατα παραγγελια ;D μιας και σιννακιας εγινες δεν  μενει να γινεις και αυτο που ολοι σχεδον αρνουνται αλλα ενδομυχα επιθυμουν, ρολεξακιας ;D

Υ.Γ2 για τους πιστους και ασπονδους φιλους της jlc το περιεχομενο του ποστ δεν εχει προθεση να προσβαλλει μια εταιρεια υψηλου πρεστιζ αλλα αντιθετα να θυμισει σε ολους μας οτι η ρολεξ δεν ειναι τυχαια μεγαλη και πολυ αντιγραμμενη εταιρεια.

Υ.Γ 3 για τον εξοστρακισμο του mod δεχομαστε και αιτησεις μεσω mail,fax,videocall ,σηματα καπνου,ταχυδρομικα περιστερια(για οικολογους ;D) οτι θα μπορεσει να μας δωσει το προσδοκουμενο αποτελεσμα ;D :P
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 12, 2008, 03:12:41 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: ο "αιρετικος"
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 12, 2008, 07:40:35 πμ »
...........επί ευκαιρίας να προσθέσω με την σειρά μου,όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του μηχανισμού,ότι παλαιότερα λέγανε "οι διάφοροι" για να πουλήσουν(υποτίθεται κάτι πιο ντελικάτο),να ελκύσουν αγοραστές αλλά και για να διαφοροποιηθούν βεβαίως από την ρόλεξ: "έλα μωρέ" ,καλό το ρόλεξ αλλά ΧΟΝΤΡΟΚΟΠΙΑ ο μηχανισμός!(μιλάω για τα μέσα προς τέλη περίπου της δεκαετίας του ΄90) με την αύξηση όμως των πωλήσεων από τις εκάστοτε εταιρίες, ο κοσμάκης (μέσα σε αυτούς κι εγώ) 1 εκατομύριο με  1,1/2 άντε 2 εκατ. που λίγοι τα δίναν τότε(άντε για κανα overseas της  V.C. 1ης γεννιάς),νόμιζαν και ΝΟΜΙΖΑ ότι έπαιρναν κάτι "καλυτερο"(μιας και διαφοροποιούμασταν από το "κοινό" ρόλεξ),με την πάροδο του χρόνου όμως τα πράγματα αντιστράφηκαν,διότι απλά ένας "λεπτεπίλεπτος" χειροποίητος μηχανισμός,ΔΥΣΚΟΛΑ θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην καθημερινή χρήση(και αν άντεχε ή αντέχει χρειάζεται σίγουρα πιο σύντομα σερβις για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της καθημερινής χρήσης)..................έτσι πολλές εταιρίες "ψάχτηκαν" άλλες λίγο-πολύ (βλ.Ω με co-axial),aλλες λιγότερο (βλ. AP με την παρουσίαση calibre 3120)άλλες πάρα πολύ(βλ.JLC πληθώρα παρουσιάσεων νέων πιο σύγχρονων και "σκληρών" καλιμπρέ),V.C. ("μεγάλωσε" και προσπάθησε να βελτιώσει πολύ τα χαρακτηριστικά και τα στανταρτς των μηχανισμών της και επιτέλους παρουσίασε δικά της καλιμπρέ),άλλες έφεραν στο προσκήνιο και μάλιστα με συνοδευτικά από το επίσημο Ελβετικό COSC την ανθεκτική και αξιόπιστη unitas (βλ. Panerai)kai πολλές ακόμη έταιρίες που δεν αναφέρω για να μην μακρυλογώ.Το θέμα είναι ότι η ρόλεξ έχει επενδύσει τόσα χρόνια στους μηχανισμoύς της (που είναι πασίγνωστοι για την αξιοπιστία τους),ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν το "πέρασμα" του χρόνου για να βγουν τα συμπεράσματα και να διωρθώσουν τα τυχόν λάθη  και τα σημεία που "πονουν" οι μηχανισμοί τους,μιας και είναι νέοι και λιγότερο δοκιμασμένοι στην "πιάτσα".........αυτά από μένα, περισσότερα στην συνέχεια(άντε να δουλέψουμε και λιγάκι  :D)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 12, 2008, 10:01:38 πμ »
George_ γιατί είσαι αιρετικός δεν κατάλαβα, μια χαρά αιτιολόγησες την άποψή σου. Τώρα για το αν θα γίνω ρολεξάκιας, μου φαίνεται δύσκολο και σίγουρα μακρινό. Επειδή μου έχεις κάνει πλύση εγκεφάλου με την κοστολόγηση των ρολογιών  ;), πιστεύω πως τα Ρόλεξ και ειδικά τα Sub και SD είναι ακριβά ρολόγια. (Ώρε τι έχω να ακούσω). Εξάλλου αν θέλω να έχω πολλά ρολόγια πρέπει να περιορίστώ σε ρολόγια κάτω των 3000 Ευρώ, με την πλειοψηφία τους γύρω στα 1000Ε.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 12, 2008, 11:29:23 πμ »
George_ γιατί είσαι αιρετικός δεν κατάλαβα, μια χαρά αιτιολόγησες την άποψή σου. Τώρα για το αν θα γίνω ρολεξάκιας, μου φαίνεται δύσκολο και σίγουρα μακρινό. Επειδή μου έχεις κάνει πλύση εγκεφάλου με την κοστολόγηση των ρολογιών  ;), πιστεύω πως τα Ρόλεξ και ειδικά τα Sub και SD είναι ακριβά ρολόγια. (Ώρε τι έχω να ακούσω). Εξάλλου αν θέλω να έχω πολλά ρολόγια πρέπει να περιορίστώ σε ρολόγια κάτω των 3000 Ευρώ, με την πλειοψηφία τους γύρω στα 1000Ε.

Φιλικά
Δημήτρης

αιρετικος μεσα σε "" :)..για μερικους εκτος αυτων!τοσα ρολογια που εχεις ψαξε με προσοχη,ισως εχεις και καποιο ρολεξ αλλα εχεις χασει το λογαριασμο πλεον και σου εχει διαφυγει! ;D

ακριβα ρολογια?εαν τα αξιολογησουμε για αγορα νεου σε μια κατηγορια εως 5000 ευρω με την σχετικη εκπτωση..?οχι στην κατηγορια τους και ακομα πιο πανω δεν εχουν αντιπαλους,αυτα ειναι μια κατασταση που ενστερνιζονται οι πιο πολλοι αλλωστε
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 12, 2008, 11:35:16 πμ από george_ »

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 12, 2008, 12:57:48 μμ »
Γιατί πρέπει ένα ρολόι που είναι ατσάλινο με τον ίδιο μηχανισμό και την ίδια κάσα επί δεκαετίες και εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις ετησίως να κάνει 5000Ε;  ??? Μόνο ως status symbol.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 12, 2008, 02:09:03 μμ »
Γιατί πρέπει ένα ρολόι που είναι ατσάλινο με τον ίδιο μηχανισμό και την ίδια κάσα επί δεκαετίες και εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις ετησίως να κάνει 5000Ε;  ??? Μόνο ως status symbol.

Φιλικά
Δημήτρης

μα το ιδιο μπορω να πω και για την ΠΑΝΕΡΑΙ!δεν υπαρχει λογικη!μισογεματο/μισοαδειο θα ναι παντα,οπως και το οτι ειναι μια μαρκα πολυ αντιγραμμενη!και η πανεραι,και επιτρεψτε μου να πω οτι και πανεραι υπο συνθηκες θα περναμε  πολλοι απο εμας,προσφατα εαν θυμαμαι καλα και εδω στο φορουμ ειδα πολυ θετικα σχολια απο κατοχους ρολογιων οπως η dievas που ειναι στην αισθητικη των ΡΑΜ .οτι κανει 5.000 αρχικη και με οτι φερει σαν τεχνολογια .
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 12, 2008, 02:18:43 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 12, 2008, 02:33:40 μμ »
συμφωνω απολυτα με george_
ηδη rolex εχουμε .. ετοιμαζεται να εισελθει και η panerai  #-o

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 12, 2008, 02:57:08 μμ »
Εξαρταται τι ζηταει κανεις.Οι περισσοτεροι συμφωνουν οτι ενα rolex ειναι απ τις καλυτερες επιλογες για ενα ποιοτικο ρολοι καθημερινης χρησης.Brands οπως η JLC και η ΑΡ που αναφερθηκανε εστιαζουνε σε κομματια υψηλης ωρολογοποιιας και complications.Το master compressor δε θα πουλησει ποτε οσο ενα submariner αλλωστε...
Οσο για τις ομοιοτητες των calibres,λογικο ειναι,οι δρομοι της επιτυχιας ειναι λιγοι αρα αναγκαστικα απ αυτους περνας ;)

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 12, 2008, 03:10:50 μμ »
μα το ιδιο μπορω να πω και για την ΠΑΝΕΡΑΙ!δεν υπαρχει λογικη!μισογεματο/μισοαδειο θα ναι παντα,οπως και το οτι ειναι μια μαρκα πολυ αντιγραμμενη!και η πανεραι,και επιτρεψτε μου να πω οτι και πανεραι υπο συνθηκες θα περναμε  πολλοι απο εμας,προσφατα εαν θυμαμαι καλα και εδω στο φορουμ ειδα πολυ θετικα σχολια απο κατοχους ρολογιων οπως η dievas που ειναι στην αισθητικη των ΡΑΜ .οτι κανει 5.000 αρχικη και με οτι φερει σαν τεχνολογια .

Δε διαφωνώ.

Εξαρταται τι ζηταει κανεις.Οι περισσοτεροι συμφωνουν οτι ενα rolex ειναι απ τις καλυτερες επιλογες για ενα ποιοτικο ρολοι καθημερινης χρησης.

Ούτε εδώ διαφωνώ.

Αλλά απάντηση γιατί πωλείται τόσο, δεν έχω.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 12, 2008, 04:00:43 μμ »

Αλλά απάντηση γιατί πωλείται τόσο, δεν έχω.

Φιλικά
Δημήτρης

Aφου και 5.000 που κανει,παλι ξεπουλαει,τι να κανουνε οι ανθρωποι να του ριξουν την τιμη για να εχουν value for money?  ;D

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 12, 2008, 05:08:18 μμ »
Άντε, ας ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά.  ;D

Καταρχάς, η Rolex δεν αξίζει στο έπακρο τη φήμη που απολαμβάνει. (Αν είναι να μου πετάξετε γιαούρτια, να είναι μόνο 0% παρακαλώ).  :D
Δεν αποτελεί οίκο αιώνων, δεν έχει το σικ στοιχείο της Patek Philippe, την ιστορία της Brequet ή τη φινέτσα της Jaeger LeCoultre. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει παρά λίγη λεπταισθησία/κομψότητα στα ρολόγια της Rolex. Και έχω την αίσθηση ότι οι "πραγματικοί" λάτρεις της ωρολογοποιίας ξινίζουν τα μούτρα τους με το χαρακτηριστικό "κάνει μπαμ από μακριά" της Rolex.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, που δεν ισχύουν φυσικά μόνο για τα Rolex.
Υδατοστεγανότητα: Το χαρακτηριστικό αυτό αποτελεί ιδιαίτερο προσόν μόνο για το Sea Dweller, αν δεν κάνω λάθος. Δεν υπάρχουν και πολλά ρολόγια που συνεχίζουν να κάνουν τικ τικ στο βάθος που αντέχει το SD.
Στιβαρότητα: Όντως. Υπάρχουν όμως κι άλλα ρολόγια πολύ φθηνότερα, τα οποία είναι εξίσου στιβαρά.
Ακρίβεια: Υπάρχουν πολλές εταιρείες που παρέχουν ρολόγια με την ακρίβεια της Rolex.
Ποιότητα μηχανισμού: ΟΚ, αναμφισβήτητη. Για πείτε μου τώρα όμως, από όλους όσοι αγοράζουν Rolex, πόσοι τα αγοράζουν με βασικό κριτήριο την ποιότητα του μηχανισμού; το 10%, το 20%, άντε το 30%; 

Γιατί τότε αρέσουν σε τόσο κόσμο;
Η απάντηση είναι απλή.
1. Αναγνωρισιμότητα: και η κουτσή Μαρία ξέρει τα Rolex, όπερ σημαίνει ότι το ρολόι είναι αναγνωρίσιμο. Ουσιαστικά, ένα Rolex αποτελεί πλέον "είδωλο". Ιν άδερ γουόρντς, στάτους σίμπολ.
2. Ο αέναος συντηρητισμός της: Έχει περάσει πλέον στο πετσί όλων. Κάτι σαν "το κλασικό είναι πάντα της μόδας".

Χαίρετε.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 12, 2008, 05:28:32 μμ »
κάποτε είχαν ρωτήσει(συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό) τον Κο Ν.Βήχο(φημισμένο εισαγωγέα ρολογιών, οι περισσότεροι μας νομίζω ότι τον γνωρίζουμε),την γνώμη του για τα rolex!O άνθρωπος απάντησε:"φυσικά και τα σέβομαι είναι ίσως τα καλύτερα ρολόγια για καθημερινή κι όχι μόνο χρήση.όλοι έχουν από ένα τουλάχιστον rolex και μετά ακολουθούν και οι υπόλοιπες επιλογές.ΤΟ θεμα είναι ΠΩΣ ΤΟ φοράς και αν ταιρίάζει με την κουλτούρα σου,την εμφάνισή σου και το στυλ σου!Και φυσικά δηλαδή τί είσαι και πως είσαι(πώς ντύνεσαι και πώς συμπεριφέρεσαι)".ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: (Αυτό είναι δικό μου) Το ρολόι δεν κάνει τον ΑΝΤΡΑ(Άνθρωπο)αλλά ο Αντρας(άνθρωπος) το ρολόι!Για μένα όταν κάτι είναι απλά ΥΠΕΡΟΧΟ-ΑΡΜΟΝΙΚΟ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και συνάμμμα ΚΛΑΣΣΙΚΟ δεν νομίζω ότι έχει τίποτε άλλο να ζητήσει........................
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 12, 2008, 06:02:03 μμ »

...
 Για πείτε μου τώρα όμως, από όλους όσοι αγοράζουν Rolex, πόσοι τα αγοράζουν με βασικό κριτήριο την ποιότητα του μηχανισμού;
το 10%, το 20%, άντε το 30%; 

Η απάντηση είναι απλή.
1. Αναγνωρισιμότητα: και η κουτσή Μαρία ξέρει τα Rolex, όπερ σημαίνει ότι το ρολόι είναι αναγνωρίσιμο.
Ουσιαστικά, ένα Rolex αποτελεί πλέον "είδωλο". Ιν άδερ γουόρντς, στάτους σίμπολ.
....
Χαίρετε.

Όσο και αν ακούγετε σνόμπικο είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτής της εξαιρετικής φίρμας,
που δεν θα το αγόραζα ποτέ ....
Το ρολόι είναι κομμάτι της προσωπικότητας μου και δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να ταυτιστώ με το συγκεκριμένο στάτους σίμπολ !!!
Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που τα εκτιμούν και τα αγοράζουν αλλά δυστυχώς αυτή είναι η μειοψηφία ...
Οι περισσότεροι αγοράζουν ROLEX για αυτό που λέει ο φίλος nin ...

Φιλικά Στέφανος.

Υ. Γ. Μην αρχίσετε να βαράτε εσείς όλοι που έχετε rolex εδώ στο φόρουμ, γιατί ανήκετε φυσικά στη μειοψηφία που ξέρει τι παίρνει !!!
Και όχι το παίρνει γιατί απλά είναι  rolex .
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 12, 2008, 07:21:40 μμ »

Καταρχάς, η Rolex δεν αξίζει στο έπακρο τη φήμη που απολαμβάνει. (Αν είναι να μου πετάξετε γιαούρτια, να είναι μόνο 0% παρακαλώ).  :D
Δεν αποτελεί οίκο αιώνων, δεν έχει το σικ στοιχείο της Patek Philippe, την ιστορία της Brequet ή τη φινέτσα της Jaeger LeCoultre. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει παρά λίγη λεπταισθησία/κομψότητα στα ρολόγια της Rolex. Και έχω την αίσθηση ότι οι "πραγματικοί" λάτρεις της ωρολογοποιίας ξινίζουν τα μούτρα τους με το χαρακτηριστικό "κάνει μπαμ από μακριά" της Rolex.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, που δεν ισχύουν φυσικά μόνο για τα Rolex.
Υδατοστεγανότητα: Το χαρακτηριστικό αυτό αποτελεί ιδιαίτερο προσόν μόνο για το Sea Dweller, αν δεν κάνω λάθος. Δεν υπάρχουν και πολλά ρολόγια που συνεχίζουν να κάνουν τικ τικ στο βάθος που αντέχει το SD.
Στιβαρότητα: Όντως. Υπάρχουν όμως κι άλλα ρολόγια πολύ φθηνότερα, τα οποία είναι εξίσου στιβαρά.
Ακρίβεια: Υπάρχουν πολλές εταιρείες που παρέχουν ρολόγια με την ακρίβεια της Rolex.
Ποιότητα μηχανισμού: ΟΚ, αναμφισβήτητη. Για πείτε μου τώρα όμως, από όλους όσοι αγοράζουν Rolex, πόσοι τα αγοράζουν με βασικό κριτήριο την ποιότητα του μηχανισμού; το 10%, το 20%, άντε το 30%; 

Η απάντηση είναι απλή.
1. Αναγνωρισιμότητα: και η κουτσή Μαρία ξέρει τα Rolex, όπερ σημαίνει ότι το ρολόι είναι αναγνωρίσιμο. Ουσιαστικά, ένα Rolex αποτελεί πλέον "είδωλο". Ιν άδερ γουόρντς, στάτους σίμπολ.
2. Ο αέναος συντηρητισμός της: Έχει περάσει πλέον στο πετσί όλων. Κάτι σαν "το κλασικό είναι πάντα της μόδας".

Χαίρετε.

δεν αξιζει στο επακρο, μου δινει την αισθηση οτι σαν εταιρεια μας εχει εξαπατησει,αλλα μαλλον θες να πεις οτι κατι  αλλο.

ναι δεν ειναι οικος αιωνων,εαν δεις μερικους τετοιους θα χασεις πασα ιδεα για μηχανες,φιλοσοφια και οτι εχουν μεινει σε εκεινους τους αιωνες,κοινως στις δαφνες του παρελθοντος και με δανεικες μηχανες η αλλες αντιγραφες.

δεν ειναι ολα σπορ αρα και ατσουμπαλα ,δες και την σειρα cellini.

γιαουρτια δε σου πεταμε διοτι  1ον ειπες την αποψη σου και ειναι σεβαστη και 2ονδεν βλεπεις που εχει φτασει το λιτρο το γαλα!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 12, 2008, 07:33:19 μμ »
δεν αξιζει στο επακρο, μου δινει την αισθηση οτι σαν εταιρεια μας εχει εξαπατησει,αλλα μαλλον θες να πεις οτι κατι  αλλο.
Εντάξει, όχι και "εξαπατήσει". Βαρύ.

...αλλα μαλλον θες να πεις οτι κατι  αλλο.
Μπα, αυτό ακριβώς ήθελα να πω. Ότι χαίρει φήμης πέραν του δέοντος.

ναι δεν ειναι οικος αιωνων,εαν δεις μερικους τετοιους θα χασεις πασα ιδεα για μηχανες,φιλοσοφια και οτι εχουν μεινει σε εκεινους τους αιωνες,κοινως στις δαφνες του παρελθοντος και με δανεικες μηχανες η αλλες αντιγραφες.
ΟΚ ναι, εννοούσα με "ιστορία αιώνων", όχι "απαρχαιωμένη".

γιαουρτια δε σου πεταμε διοτι 1ον ειπες την αποψη σου και ειναι σεβαστη και 2ον δεν βλεπεις που εχει φτασει το λιτρο το γαλα!

Αν βλέπω λέει!!! Κάθε φορά που πάω στο ταμείο του supermarket κοιτάζω την ταμία με μάτι θολερό.  :D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 12, 2008, 07:52:39 μμ »
τα μεγαλα γκρουπ εχουν συνεργασιες  μεσα σταιδια απο τις εταιρειες τους που τους δινουν μειωση κοστους(σπιραλ JLC απο την lange,balance jlc στην lange),οι μικρες και καλες εταιρειες δεν υπαρχουν πλεον,ειτε διοτι οι κληρονομοι δεν ειναι του επιπεδου,ειτε απο εσωστρεφεια και "τεμπελια" στις ετοιμες ,παλιες, φτηνες πλεον λυσεις.τα ρολεξ με την εκπτωση ειναι σε καλη τιμη στην πλειοψηφια των μοντελων.ναι ειναι στατους και ειναι κακο,ναι εχει τουπε και δεν αρεσει ,ναι αλλα ειναι ανθεκτικη,απλη και ωραια ;D

ενα ακομα,εστω και 100 χρονια μονον ιστοριας, που συνεχως τρεχει και δημιουργει εξελιξεις,στρατηγικη και εξωστρεφεια την καταξιωσαν
εχουμε κανει κρατηση για το deep sea παιδες? ;D :P

Υ.Γ
η girrard perregeuxα γοραστηκε σε μεγαλο ποσοστο απο γκρουπ επενδυτων στο χωρο της μοδας και των αξεσουαρ αν θυμαμαι καλα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 12, 2008, 09:02:01 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 12, 2008, 11:05:54 μμ »
η girrard perregeuxα γοραστηκε σε μεγαλο ποσοστο απο γκρουπ επενδυτων στο χωρο της μοδας και των αξεσουαρ αν θυμαμαι καλα

Όχι ακριβώς. Ένα μικρό ποσοστό (νομίζω 25%) όμιλος Sowind (GP + JeanRichard) αγοράστηκε. Και συγκεκριμένα από τον όμιλο στον οποίο ανήκει η Gucci και μερικές δεκάδες άλλες εταιρείες του χώρου.
Τέσπα. Αλλοιώσεις, προσμίξεις και ξερό ψωμί.  :-\

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 12, 2008, 11:12:55 μμ »
διαβασα οτι εχει συμφωνια και για δευτρο πακετο ωστε να αποκτησει την πλειοψηφια,για να δουμε

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 12, 2008, 11:16:42 μμ »
διαβασα οτι εχει συμφωνια και για δευτρο πακετο ωστε να αποκτησει την πλειοψηφια,για να δουμε

Πάσο, δεν το 'ξερα.
"Ο ανταποκριτής μας από τη Ρώμη μεταδίδει" είσαι ρε αδερφάκι μου.  :D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 12, 2008, 11:20:18 μμ »
τετοιες κινησεις κρυβουν η εξαγορα πλειοψηφιας η αγορα πακετου για 3ο.. :D