Αποστολέας Θέμα: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ  (Αναγνώστηκε 126255 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
« Απάντηση #180 στις: Ιούνιος 14, 2013, 01:21:41 μμ »

1) Θα πληρώνατε από την τσέπη σας €15 το μήνα για 2 χρόνια για να αναδιοργανωθεί η ΕΡΤ?

Η συμβολή του καθενός μας είναι 1,5 ευρώ το μήνα(4,5 ευρώ ανά μετρητή) Τα ιδιωτικά κανάλια με τις ρεμούλες, τις μίζες και τα κόκκινα δάνεια μας στοιχίζουν πολύ περισσότερο.

Όλα τα δημόσια αγαθά πληρώνονται από τους πολίτες. Υγεία, παιδεία, ασφάλεια, ενημέρωση κλπ κλπ. Να τα καταργήσουμε? Όχι βέβαια, να τα κάνουμε αποτελεσματικά και χρήσιμα, αυτός είναι ο σκοπός. Αυτοί οι μάγκες τσαμπουκάδες ψευτοφωστήρες που μας κυβερνούν, να βάλουν τον κώλο τους κάτω και να τα εξυγιάνουν. Όχι στέλνοντας κόσμο στον Καιάδα της ανεργίας τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία προοπτική ανεύρεσης εργασίας πλέον για τους περισσότερους...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Ιούνιος 14, 2013, 01:38:57 μμ »
Ιδιώτης πρόλαβε να κατοχυρώσει το όνομα nerit.gr στο Διαδίκτυο

Από ιδιώτη κατοχυρώθηκε το διαδικτυακό όνομα (domain name) του νέου φορέα που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, nerit.gr, καθώς δεν έγιναν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες από την κυβέρνηση.

Μπαίνοντας στο nerit.gr, εμφανίζεται μία σελίδα που γράφει «nerit.gr is not available please try pitsaria-pou-eskise-gr», ενώ από κάτω αναμεταδίδει το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Το domain name, όπως προκύπτει από τη σχετική αναφορά του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας κατοχυρώθηκε μόλις το πρωί της Τετάρτης, δηλαδή την επομένη της ανακοίνωσης του σχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, όχι από κάποιο κρατικό φορέα αλλά από ιδιώτη.

Όπως αναφέρει Το Ποντίκι, μόλις έγινε αντιληπτή η παράλειψη έγιναν κάποιες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψει το domain name στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, όμως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αυτό επιτρέπεται μόνο για τα τοπωνύμια

Πλέον η κυβέρνηση αν θέλει το nerit.gr θα πρέπει να πληρώσει τον ιδιώτη που το κατοχύρωσε ή ενδεχομένως να κινηθεί δικαστικά εναντίον του.

IN.GR

http://nerit.gr/
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Ιούνιος 14, 2013, 01:42:19 μμ »
Είμαστε η χειρότερη φάρα ανθρώπων που υπάρχει. Αποδεδειγμένα.....
"Ντροπή και αίσχος" ήταν ο τίτλος που επέλεξε ο Βίκτωρας, μόνο που τον απηύθυνε προς λάθος κατεύθυνση.
Αλλού έπρεπε να τον απευθύνει. Ξέρετε εσείς.......
Λυπάμαι πολύ που κάποια μέλη βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν όλο τους το μίσος, την οργή και την κακία
ήμουν σκάρτος στην ψυχή όπως αρκετοί από εδώ μέσα,
Όσα ρολόγια κι αν αποκτήσετε κάποιοι από εδώ μέσα, όσο επώνυμα κι αν είναι, άνθρωποι δεν πρόκειται να γίνεται.
ΛΥΠΑΜΑΙ.........................

Και εσύ το ίδιο δεν κάνεις τώρα δεν έβγαλες με τα λεγόμενα σου μίσος και κακία προς όσους δεν έχουν την ίδια γνώμη με σένα?
Σκάρτους στην ψυχή είπες, ότι δεν είναι άνθρωποι.

Και πήρα τυχαία την δική σου παράθεση για να ελαφρύνω το κλίμα.
O κολλητός μου ψήφιζε Παπαγεωργόπουλο/Ψωμιάδη φίλε και έλεγε μέχρι πρόσφατα ότι κάνανε και έργο για την πόλη.
Τον έχω φίλο 21 χρόνια και είναι από τους καλύτερους ανθρώπους και θα ευχόμουνα σε όλους να έχουν τέτοιους φίλους.
Τι να κάνω όταν ψηφίζει να τον πνίξω στον κουβά?

ΜΠΕΡΔΕΥΕΥΤE THN ΠΟΛΙΤΙΚΗ συζήτηση με την καλή ψυχή και την ανθρωπιά σαν της γκόμενες που μπερδεύουν το sex με την παντρειά.
Όποιος δηλαδή έχει την ίδια γνώμη με σας είναι καλός άνθρωπος.
Έχει καλούς και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΧΑ και ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και να μάθετε να ευχαριστιέστε μια κάλή και έντονη πολιτική συζήτηση
και να παίρνεται τα καλά.
ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΠΑΡΙΕΣ και ο Βίκτωρας δεν είχε κανένα λόγο να παρεξηγηθεί όταν ξεκίναει πολιτικό θέμα.
Και εκτός από αυτά βαραίνεις το κλίμα σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό.
Εγώ δεν παρεξηγιέμαι με καμία πίπα του internet αλλά ξέρεις ότι πολλοί εδώ πιάνονται από την παραμικρή λέξη και θα πούνε
:(  o JimTeo με είπε σκατόψυχο,   Δεν σου δίνω το δικαίωμα με ξέρεις προσωπικά? "
και άλλα τέτοια που τα θεωρώ μεγάλες χαζομάρες και μιξοπαρθενιές να παρεξηγιέσαι από συζήτηση σε forum αλλά δεν είναι όλοι έτσι.
Για μένα γράφεις μια χαρά δεν με πειράζεις. Αλλά για το υπόλοιπο κομμάτι των ανθρώπων θα δει τις λέξεις και όχι το νόημα αυτών που λες και θα έχουμε πάλι κλάψες.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 14, 2013, 01:47:52 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Ιούνιος 14, 2013, 01:55:25 μμ »
Σημερινή δήλωση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Τσουκαλά :

Παράθεση
Επικριτικός έναντι της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ εμφανίζεται ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ιωάννης Τσουκαλάς σε δήλωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του.
«Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ιδίως όταν ως θεραπεία νοείται η ευθανασία και το πεδίο εφαρμογής η δημόσια ενημέρωση και το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:
Έντρομος ακροώμαι  την αποκρουστική σιγή που επιβλήθηκε στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, υπό τον εκκωφαντικό θόρυβο των υπερχρεωμένων, διαπλεκόμενων, χωρίς άδεια λειτουργούντων ιδιωτικών αντίστοιχων μέσων του συστήματος, σε χώρα ημιαναίσθητης ή και επιληπτικά λειτουργούσας δημοκρατίας.
Ολίγο με παρηγορεί η εξαγγελία ίδρυσης νέου φορέα, γιατί ξέρω τι εννοούν, δεν γνωρίζω πότε, και πώς θα λειτουργήσει.
Γνωρίζω επίσης, ότι κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ιδίως όταν ως θεραπεία νοείται η ευθανασία και το πεδίο εφαρμογής η δημόσια ενημέρωση και το δημόσιο συμφέρον.
Στην πολιτική, οι συμβολισμοί λόγων και πράξεων συχνά υπερβαίνουν σε συνέπειες, όσα οι ενεργουντες νόμισαν πως θα πετύχουν, με τους σχεδιασμούς τους.

http://www.naftemporiki.gr/story/665196

Η υπογράμμιση δική μου.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Ιούνιος 14, 2013, 01:57:46 μμ »
Σημερινή δήλωση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Τσουκαλά :

http://www.naftemporiki.gr/story/665196

Η υπογράμμιση δική μου.

ΧΩΣΕ Κώστα!!!!
Όσοι μπορούν να διαβάσουν και να καταλάβουν ξέρουν τι γίνεται πλέον!!!!!!
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:02:06 μμ »
Φίλοι μου ο Κώστας χωρίς να βρίζει - χυδαιολογεί - απαξιώνει - υποτιμά ...... τους υπόλοιπους συνφορουμίτες αλλά και τους συνανθρώπους μας, παραθέτει βαριές και σωστότατες κουβέντες.
Δείχνει που πρέπει και πως πρέπει να κινηθούμε και να σκεφτούμε.
Όχι με το έτσι θέλω αλλά με τον ΛΟΓΟ!

Κώστας για πρωθυπουργός λοιπόν!!!!!
 ;D
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:04:29 μμ »
Δε βαριέσαι ρε Istar, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν να συζητούν πολιτικά.

Κάποιοι αποχωρούν, άλλοι περνάνε αμέσως στις προσωπικές προσβολές και τις έμμεσες βρισιές, άλλοι ρίχνουν κατάρες τύπου "εύχομαι να το πάθετε και εσείς", άλλοι το ρίχνουν στις αόριστες ηθικολογίες χωρίς επιχειρήματα.

Άλλοι πάλι, υπερασπίζονται την αντίθετη άποψη από μένα, με επιχειρήματα και ώριμη σκέψη που με βοηθά να κατανοήσω καλύτερα κάποια πράγματα για το θέμα.

Και εγώ σαν εσένα είμαι, δεν παρεξηγιέμαι, με βοηθά όμως να καταλάβω τον χαρακτήρα κάποιων ανθρώπων.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:05:40 μμ »
συνηθως τετοιες συζητησεις δεν καταληγουν καλα.

κακως συμμετειχα σε αυτη την κουβεντα εξ'αρχης.
Σιγά μωρέ και συ βαριές κουβέντες όλοι κάτι βαρύ λένε στο τέλος. Να πως θα πάει σε μερικές σελίδες.

-Δεν έπρεπε να το είχα ξεκινήσει ποτέ το νήμα αυτό
-Δεν έπρεπε να είχα γράψει πότε εδώ.

Ε σιγά μωρέ τι έγινε? Δεν συμφωνείτε klain main. Κάθε μέρα δεν συμφωνεί κόσμος σε 100χιλιάδες καφενεία και μια χαρά πρέφα μετά παίζουν όλοι οι μπαρμπάδες.
Ξεκολλάτε με τις ευθιξίες σας.

Είχα δει μια πολύ καλή εκπομπή στη ΝΕΤ που δεν θυμάμαι ποιος μιλούσε αλλά θυμάμαι το νόημα.
Έλεγε για το πως περνάνε οι λαοί τις δύσκολες καταστάσεις και τι είναι αυτό το στοιχείο της κουλτούρας τους που τους βοηθάει.

Δεν είμαι ακριβώς σίγουρος για τις χώρες ( πάνε κάτι μήνες που το είδα ), αλλα θα δείτε το νόημα.
Ρουμανία: Έντονη κοινωνική συνείδηση
Ιραν ή κάτι τέτοιο: Έντονη θρησκευτική συνείδηση
Ελλάδα : Έντονη ιδέα για τον εαυτό μας και ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο

Aυτο που λέτε ότι είμαστε η χειρότερη φάρα είναι ακριβώς και το στοιχείο της κουλτούρας μας που μας κάνει να ξεπερνάμε τα δύσκολα εδώ και γενιές.
Σκεφτείτε να μην νομίζαμε ότι είμαστε και "οι πρώτοι" με αυτά που περνάμε. Θα είχαμε φουντάρει όλοι.
Ε να δέχεστε αυτήν την "πρωτιά" του καθενός και στην παντογνωσία του, τι να κάνουμε τώρα. Όλοι τα ξέρουν όλα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 14, 2013, 08:29:39 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:13:10 μμ »
Φίλοι μου ο Κώστας χωρίς να βρίζει - χυδαιολογεί - απαξιώνει - υποτιμά ...... τους υπόλοιπους συνφορουμίτες αλλά και τους συνανθρώπους μας, παραθέτει βαριές και σωστότατες κουβέντες.
Δείχνει που πρέπει και πως πρέπει να κινηθούμε και να σκεφτούμε.
Όχι με το έτσι θέλω αλλά με τον ΛΟΓΟ!

Κώστας για πρωθυπουργός λοιπόν!!!!!
 ;D

Συγκινήθηκα..............................................

:stick2:    :mg:    :lol:    :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:16:54 μμ »
Δεν εχω κανενα προβλημα να επιστρεψω στη συζητηση, με την προυποθεση ομως να διαβαζονται τα ποστ μου οπως κι εγω διαβαζω ταποστ ολων. Αν αυτο δεν μπορει να γινει, δεν μπορω να συμμετεχω σε ενα νημα ξεχωριστων μονολογων. Κι ας με πειτε δειλο, οτι παραιτουμαι ευκολα κ.ο.κ. Δοξα τω θεω, τοσοι ιστοτοποι υπαρχουν, θα κανω διαλογο αλλου.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #190 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:18:13 μμ »
Τα ιδιωτικά κανάλια με τις ρεμούλες, τις μίζες και τα κόκκινα δάνεια μας στοιχίζουν πολύ περισσότερο.

Οφείλω να ομολογήσω πως δε γνωρίζω γιαυτό και πως εγώ πχ που δε βλέπω καθόλου τηλεόραση μου στοιχίζουν τα ιδιωτικά κανάλια. Το ότι στοιχίζουν γενικά στην κοινωνία μπορεί να το πεις για τα πάντα και για κάθε επιχείρηση. Μια κατασκευαστική χαλάει πράσινο αλλά φτιάχνει κατοικίες και δίνει δουλειά σε κόσμο.

Όχι στέλνοντας κόσμο στον Καιάδα της ανεργίας τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία προοπτική ανεύρεσης εργασίας πλέον για τους περισσότερους...

Για να συντηρηθεί όμως η ΕΡΤ όσο καιρό εξυγιαίνεται χρειάζονται λεφτά. Τα λεφτά δεν υπάρχουν αρά θα κοπούν από αυτούς που μπορούν να φωνάξουν λιγότερο=συνταξιούχους. Ρώτησε κανείς αυτούς που δούλευαν μια ζωή με τεράστιες εισφορές στα ταμεία και τώρα παίρνουν τα ... εάν τους περισσεύουν λεφτά?

Είναι πολύ λυπηρό που έχασαν τη δουλειά τους τόσα άτομα, αλλά κατά γενική ομολογία υπήρχαν μεγάλες σπατάλες στην ΕΡΤ οπότε κάποια στιγμή αυτό δεν ήταν αυτονόητο ότι θα εκρηγνυόταν? Δηλαδή κανείς από τους εργαζόμενους δεν ήξερε ότι χαίρει ιδιαίτερης οικονομικής μεταχείρισης και "ασυλίας" και έπεσαν όλοι από τα σύννεφα ξαφνικά?

Η προοπτική ανεύρεσης εργασίας είναι ένα μεγάλο θέμα. Στην εταιρεία που είμαι τα 7 στα 10 άτομα που κάνουν αίτηση (για δουλειά γραφείου και πωλήσεις) δεν έρχονται καν στα interviews γιατί απλά βαριούνται ή δεν έχουν όρεξη ή θέλουν να κάνουν διακοπές και "που να τρέχω μωρέ τώρα για δουλειά το καλοκαίρι" κτλ.... Όσοι έρχονται νομίζουν ότι ένα πτυχίο σε κάνει manager. Δουλειές υπάρχουν, απλά πρέπει να αποδείξεις την αξία σου καθημερινά και να αποφέρεις έσοδα στην εταιρεία γιατί απλά δε θα έχει να σε πληρώσει αλλιώς.

Αυτονόητα πράγματα για όλους μας εδώ στο φόρουμ γιατί εκτιμώ ότι είμαστε δουλευταράδες (και ιδιωτικοί και δημόσιοι). Όμως για κάποιον που απλά ήξερε να τα "τρώει" και να κάνει την πάπια με λεφτά άλλων, δεν του φταίει κανείς εάν τελείωσε το πάρτυ και τώρα ήρθε ο λογαριασμός...Σε τέτοιους ανθρώπους είτε είναι ΕΡΤ είτε COCA COLA δε δίνω ελαφρυντικά. Μπες στη γραμμή με τους υπολοίπους και κάνε ότι χρειαστεί για να ζήσεις την οικογένεια σου.

Πάντα σε πνεύμα ανταλλαγής ιδεών.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:22:39 μμ »
Το σύνολο του χρέους να μας χάριζαν, σε 30 χρόνια πάλι εδώ θα φτάναμε.

Τέτοιοι είμαστε.

Διαφωνεί κανείς?

Υπάρχει κανείς με ελπίδα μέσα του?
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:24:10 μμ »
Δεν εχω κανενα προβλημα να επιστρεψω στη συζητηση, με την προυποθεση ομως να διαβαζονται τα ποστ μου οπως κι εγω διαβαζω ταποστ ολων. Αν αυτο δεν μπορει να γινει, δεν μπορω να συμμετεχω σε ενα νημα ξεχωριστων μονολογων. Κι ας με πειτε δειλο, οτι παραιτουμαι ευκολα κ.ο.κ. Δοξα τω θεω, τοσοι ιστοτοποι υπαρχουν, θα κανω διαλογο αλλου.

Ναι, ναι, επέστρεψε. Σου υπόσχομαι ότι θα διαβάζω τα ποστ σου. Αν θέλεις θα σου στέλνω και με πμ μια περίληψη που θα γράφω μόνος μου, για να βλέπεις ότι έχω καταλάβει αυτά που γράφεις.

:stick2:

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:25:33 μμ »
Ναι, ναι, επέστρεψε. Σου υπόσχομαι ότι θα διαβάζω τα ποστ σου. Αν θέλεις θα σου στέλνω και με πμ μια περίληψη που θα γράφω μόνος μου, για να βλέπεις ότι έχω καταλάβει αυτά που γράφεις.

:stick2:

:dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

edit: μην επιστρέψεις ακόμα για να σε φτάσω στα ποστ  :P

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:27:19 μμ »
1 ) Με τεραστια θλιψη βλεπω το κλεισιμο της ΕΡΤ.
2) Ως νομικος τη θεωρω αντισυνταγματικη και πραξικοπηματικη.
3) Ως πολιτης, φασιστικη.
4 )Ο ζημιογονος και σε ορισμενες περιπτωσεις ανανταποδοτικος χαρακτηρας της ΕΡΤ δε σημαινει σε καμια παριπτωση οτι νομιμοποιειται η καθε εξουσια να κατεβαζει συχνοτητες.
5) Αυτη τη μερα θα τη βρουμε μπροστα μας, θυμηθειτο το.

Έσπασα το post σου σε κομματάκια για αν σου δείξω πιο είναι το μοναδικό υποκειμενικό σημείο που σήκωσε όλο το νήμα στις πλάτες του.
2 ) Eίναι αντισυνταγματική η πράξη και πραξικοπιματική.
3 ) Καλά το αν είνα φασιστική είναι φως φανάρι.
4 ) Έχεις 100% δίκιο.
5) Μπροστά μας θα βρούμε πολλές μέρες, φάνηκε αυτό και από τις επιστρατεύσεις νόμους που θέλουν έναντια των διαδηλώσεων κτλ. κτλ.

Που έγινε το λάθος? στο 1 ) φίλε ( συναγωνιστή, αχαχαχ πως δεν τα μπορώ αυτά )
1 ) Με τεραστια θλιψη βλεπω το κλεισιμο της ΕΡΤ. Πήρες υποκειμενική θέση στο θέμα με κάποιο τρόπο που το κάνουν και δημοσιογράφοι όταν λένε ειδήσεις.
Εκεί παίχτηκε και όλο το υπόλοιπο νήμα.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΛΙΨΗ, ε εκεί έχασες το παιχνίδι αν δεν ήθελες να το κάνεις πολιτικό το ζήτημα.
Εσυ μπορεί να εννοούσες θλίψη για τη δημοκρατία, αλλά πολλοί το κατάλαβαν ώς θλίψη για την ΕΡΤ ( λογικό ως σύνταξη στην πρόταση όπως το έχεις ) που είναι όπως βλέπεις υπό συζήτηση.
Κάνω κάπου λάθος?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 14, 2013, 02:33:56 μμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:32:03 μμ »
Παναγιώτη μη μου πεις τώρα πως όποιος θέλει δουλειά βρίσκει, αυτό είναι ανέκδοτο. Η ανεργία είναι στο 30% και η εργασία με υποπληρωμή στο 60-70 δεν ξέρω πόσο %. Η κατεύθυνση είναι η εξής κι όποιος δεν το βλέπει, ας το ψάξει καλύτερα. Εργασία με μισθό 300-400 ευρώ για τη μεγάλη μάζα και δεκάδες-εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τους ελάχιστους. Αν νιώθετε ασφαλείς και νομίζετε πως δεν σας αφορά, κάνετε λάθος. Κι αν στο τέλος τέλος εσείς τη γλυτώσετε, σκεφτείτε τις συνθήκες ζωής των παιδιών σας, που θα είναι υπόδουλοι κι όχι ελεύθεροι άνθρωποι.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #196 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:44:30 μμ »
Το σύνολο του χρέους να μας χάριζαν, σε 30 χρόνια πάλι εδώ θα φτάναμε.

Τέτοιοι είμαστε.

Διαφωνεί κανείς?

Υπάρχει κανείς με ελπίδα μέσα του?

ΝΑΙ!!!!!!!
Όταν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να στηρίζουν αυτό που πιστεύουν με επιχειρήματα και συνετό λόγο, χωρίς να προσπαθούν να επιβληθούν δια της απαξίωσης ή ακόμα και της εξαφάνισης του άλλου.
Όταν μπορεί να κυριαρχήσει η λογική και η ορθή πολιτική σκέψη, χωρίς την κομματικοποίηση/προβατοποίηση του παρελθόντος.
Όταν δεν προσευχόμαστε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά να αποκτήσουμε και εμείς.
Όταν πάψουμε να βλέπουμε το δέντρο και δούμε επιτέλους το δάσος.

Ουτοπικά ακούγονται (και είναι!!), ΑΛΛΑ η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Ιούνιος 14, 2013, 02:52:30 μμ »
Ναι αλλά πεθαίνει ;D
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #198 στις: Ιούνιος 14, 2013, 03:02:17 μμ »
Παναγιώτη μη μου πεις τώρα πως όποιος θέλει δουλειά βρίσκει, αυτό είναι ανέκδοτο. Η ανεργία είναι στο 30% και η εργασία με υποπληρωμή στο 60-70 δεν ξέρω πόσο %. Η κατεύθυνση είναι η εξής κι όποιος δεν το βλέπει, ας το ψάξει καλύτερα. Εργασία με μισθό 300-400 ευρώ για τη μεγάλη μάζα και δεκάδες-εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τους ελάχιστους. Αν νιώθετε ασφαλείς και νομίζετε πως δεν σας αφορά, κάνετε λάθος. Κι αν στο τέλος τέλος εσείς τη γλυτώσετε, σκεφτείτε τις συνθήκες ζωής των παιδιών σας, που θα είναι υπόδουλοι κι όχι ελεύθεροι άνθρωποι.

Η ανεργία είναι πολύ πάνω από το 30%... πάντως εγώ σου εγγυώμαι ότι όποιος αξίζει, βρίσκει δουλειά...ΑΛΛΑ πρέπει να αποφέρει και στην εταιρεία που δουλεύει...και πρέπει να ψάξει και για δουλειές που μπορεί να τις απαξίωνε παλαιότερα...Έχεις δει πόσοι νέοι αγρότες βρίσκουν δουλειά και εξάγουν επιτυχώς στο εξωτερικό? Μιλάω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ με τέτοιους ανθρώπους.

Για να μιλάμε για μισθούς, πρέπει να αναλογιστούμε που βρισκόμαστε στην παγκόσμια κλίμακα. Εάν έχεις διαβάσει έρευνες, οι κατηγορίες που "παίζουμε" είναι Αφρική και Νότια Αμερική--ούτε καν Ανατολική Ευρώπη. Με ποια οικονομικά-ανεπτυγμένη χώρα είμαστε στην ίδια παραγωγική κλίμακα?

Θέλουμε ανεξαρτησία, να είμαστε αφεντικά, να περνάμε καλά και με υψηλούς μισθούς και όλα ΓΙΑΤΙ? Επειδή μας τα χρωστάει ο Δυτικός πολιτισμός? Δεν πρέπει να εμείς να τα αξίζουμε λιγάκι?

Τα τελευταία 30 χρόνια διώχνουμε όλες τις "καπιταλιστικές" εταιρείες από την Ελλάδα. Coca Cola, Mercedes, Κρουαζιεροεταιρείες κτλ. Και πάνε και επενδύουν αλλού. Και εκεί που επενδύουν (βλέπε πχ. Τουρκία) οι μισθοί ΑΝΕΒΗΚΑΝ δεν έπεσαν. Γιατί με τις επενδύσεις ήρθε και μια "πίτα" και τρώνε όλοι.

Όλοι λένε ότι θα έχουμε μισθούς Κίνας. Η Ιαπωνία, η Taiwan και το Hong Kong ήταν στη θέση της Κίνας πριν. Του φθηνού εργατικού και των προϊόντων που κανείς δεν ήθελε. Με επιμονή και υπομονή βελτιώθηκαν και έγιναν αυτό που είναι τώρα. Η Ιαπωνία έχει μέσο αρχικό μισθό 2,000...

Δυστυχώς μπερδεύουμε τη δουλεία με τη δουλειά. Δεν πας από τη δουλεία στη δουλειά χωρίς να φτύσεις αίμα...Και το ότι δουλεύουμε σα σκλάβοι δε μας δίνει αυτομάτως το χρίσμα του δουλευταρά. Πρέπει να δουλεύουμε σωστά, μεθοδικά, παραγωγικά και με ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ και ΣΕΒΑΣΜΟ σε αυτό που όλοι μαζί πάμε να επιτύχουμε...

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Ιούνιος 14, 2013, 03:09:07 μμ »
Γιάννη, το κράτος έχει χρεωκοπήσει εδώ και καιρό.

Μέχρι σήμερα το τίμημα το έχει πληρώσει βαριά ο ιδιωτικός τομέας με συρρίκνωση 30% τουλάχιστον (απολύσεις) και μείωση μισθών 50%(πάλι τουλάχιστον).
Το δημόσιο, που είναι και ο κύριος υπαίτιος της χρεωκοπίας έχει πληρώσει μόνο με μείωση μισθών 30-40% περίπου και καθόλου απολύσεις.
Ο ιδιωτικός τομέας έχει φτάσει σε οριακό σημείο και δεν μπορεί να συνεισφέρει άλλο. Ηρθε η ώρα να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι.
Δυστυχώς λόγω του τρόπου που είναι οργανωμένος ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα, (συνδικαλισταράδες, κομματόσκυλα κλπ), δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό ήπια, παρά με απευθείας σύγκρουση.

Κατα τη γνώμη μου η κυβέρνηση (η μάλλον σωστότερα ο Σαμαράς) αυτή τη στιγμή κάνει ένα επικίνδυνο πείραμα με την ΕΡΤ για να δει αν την παίρνει να συγκρουστεί με αυτά τα συμφέροντα. Από το αποτέλεσμα αυτού του πειράματος θα κριθούν πολλά για την πορεία της χώρας στα επόμενα 1-2 χρόνια.

Προσωπικά συμφωνώ γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λύση. Όποιος μπορεί ας την καταθέσει και ευχαρίστως να τη δεχτώ αν στέκει.

Παρακαλώ πολύ, όχι ευχολόγια του τύπου "όλοι οι έλληνες ενωμένοι μπορούμε" και όχι συνωμοσιολογίες του τύπου "θέλουν να μας φάνε τον φυσικό μας πλούτο" και "οι μετοχές της τράπεζας της Ανατολής".

Επιχειρήματα.