Αποστολέας Θέμα: Ρολόι dress με αρχική τιμή μέχρι 2000 ευρώ  (Αναγνώστηκε 20991 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ρολόι dress με αρχική τιμή μέχρι 2000 ευρώ
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 10, 2013, 02:04:11 μμ »
Μπράβο, καλά έκανες.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 10, 2013, 03:21:43 μμ »
Πολύ καλά έκανες!!!
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος Heuer_1153

• 44mm case
    • Προφίλ
Ρολόι dress με αρχική τιμή μέχρι 2000 ευρώ
« Απάντηση #42 στις: Ιανουάριος 10, 2013, 03:28:57 μμ »
Μπράβο, πολύ σωστά έπραξες!
Μάριος

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 10, 2013, 05:06:32 μμ »
Εκανες πολύ καλά αλλά scripta manent!

Mια έγγραφη καταγγελία θα τους πόναγε πολύ περισσότερο!

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιανουάριος 10, 2013, 05:36:29 μμ »
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω και έγγραφη καταγγελία! Άλλωστε, το έχω κάνει και στο παρελθόν γιατί δεν είμαι ο τύπος που αφήνει εύκολα να περάσουν στο ντούκου τέτοια περιστατικά! Ειδικά τώρα που βλέπω την υποστήριξη σας!! Με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω!
Όταν λες έγγραφη καταγγελία φίλε andrey_ προφανώς εννοείς ένα κείμενο word υπογεγραμμένο από μένα το οποίο και θα στείλω με e-mail στον εισαγωγέα, σωστά;;;

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιανουάριος 10, 2013, 05:41:51 μμ »
Ακριβώς!
Το θέμα είναι βέβαια να τους ζητάς κάτι: ας πούμε να σου απαντήσουν εγγράφως για τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα. Αν δεν τους το ζητήσεις θα σε γράψουν, οπότε θα έχει νόημα η καταγγελία μόνο αν την κοινοποιήσεις και στον ίδιο τον έμπορο για να το δει και να τον τσούξει!

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιανουάριος 10, 2013, 08:22:29 μμ »
Ακριβώς!
Το θέμα είναι βέβαια να τους ζητάς κάτι: ας πούμε να σου απαντήσουν εγγράφως για τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα. Αν δεν τους το ζητήσεις θα σε γράψουν, οπότε θα έχει νόημα η καταγγελία μόνο αν την κοινοποιήσεις και στον ίδιο τον έμπορο για να το δει και να τον τσούξει!
Και η λυση με καποιο χαρτι απο δικηγορο πιστευω πως θα τους ταρακουνησει αρκετα,αν θελεις ξερω εναν καλο,μπορω να σου πω το ονομα του και το τηλεφωνο του με π.μ
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουάριος 10, 2013, 11:59:18 μμ »
Σόρρυ που θα σου το χαλάσω, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Στην τελική, δεν ξέρεις αν το περιθώριο που αφήνει ο εισαγωγέας είναι αρκετό για το μεταπωλητή, ώστε να μπορεί να τηρήσει την προτεινόμενη λιανική τιμή έστω για τους τύπους, άσε που δεν υπάρχει ποτέ επίσημη τιμή παρά μόνο προτεινόμενη. Αν η αντιπροσωπεία έχει δικό της κατάστημα, μπορεί να ελέγξει τις τελικές τιμές (πουλώντας σε αυτές), αλλιώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ο μεταπωλητής επίσης έχει και τα ενοίκια, τους λογαριασμούς και όλα τα συναφή κόστη, που δεν θέλει να αναλάβει η αντιπροσωπεία ;) και είναι αυτός που φέρνει τα λεφτά (= κάνει τις πωλήσεις). Ο μόνος τρόπος να πιέσεις, είναι με δημοσιότητα: το μαθαίνουν οι πιθανοί πελάτες ότι δεν είναι σωστός, οπότε πάνε αλλού, οπότε ζορίζεται ο ίδιος και τον ζορίζει και η αντιπροσωπεία (γιατί δεν κάνει πλέον πωλήσεις).

Προς θεού, δεν υπάρχει διατίμηση στα ρολόγια, οπότε η τιμή καθορίζεται ελεύθερα, τι να πει ο δικηγόρος; Αν δε σου αρέσει μία τιμή απλά δεν ψωνίζεις.

Φιλικά,

Γιάννης
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #48 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 10:43:20 πμ »
Αυτό πάλι πρώτη φορά το ακούω τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα ρολόγια.Να καθορίζει ο έμπορος την τιμή ενός ρολογιού ανάλογα με τα έξοδα και τις υποχρεώσεις που έχει.Δε μιλάμε για καφέ ρε παιδιά,για ρολόϊ μιλάμε.
Δηλαδή,θα πάρω τηλέφωνο την αντιπροσωπειά της Omega και θα της πω:
-Γειά σας.Ενδιαφέρομαι για το Moonwatch.Μπορείτε σας παρακαλώ να μου δώσετε την αρχική τιμή καταλόγου;
-Μάλιστα κύριε.Μόνο που θα πρέπει να μου πείτε απο ποιόν έμπορο θα το αγοράσετε.
Αν πάτε στο Χ έμπορο θα το βρείτε 3.500€.Αν πάτε στον Ψ θα το βρείτε 3.900€ γιατί αυτό το μήνα έχει κάποια έξοδα ο φουκαράς.Του ζήτησε ο γιός του αυτοκίνητο,έχει επέτειο με τη γυναίκα του και του αύξησε και το ενοίκιο ο ιδιοκτήτης.Οπότε καταλαβαίνετε.............

Αυτό που ξέρω είναι ότι η τιμή που δίνει η αντιπροσωπεία,όπως κι αν λέγεται αυτή,είναι και η επίσημη.
Τα υπόλοιπα του στυλ σβήνω την τιμή και βάζω μια άλλη πιο φουσκωμένη,μου φαίνονται κουτοπόνηρα και κομπογιαννίτικα πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 11:53:26 πμ »
@jim teo

Όταν ο έμπορος έχει πληρώσει το ρολόι στην αντιπροσωπεία, είναι δικό του και το πουλάει πια όσο θέλει. Σε όποιον δεν αρέσει η τιμή, αγοράζει από αλλού. Νο 1 κανόνας της ελεύθερης αγοράς. Συμφωνούμε ως εδώ;

Αν μια αντιπροσωπεία αποφασίσει να ανεβάσει τη χονδρική τιμή αγοράς, κρατώντας σταθερή την προτεινόμενη λιανική, μειώνει το περιθώριο του εμπόρου. Ο έμπορος όμως πληρώνει το νοίκι του, φτιάχνει τη βιτρίνα του, πληρώνει το στοκ του απορροφώντας τα χρηματοοικονομικά κόστη (κεφάλαιο δεσμευμένο για πολύ καιρό). Πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος τρίτος να του ορίσει αν θα μπει μέσα ή θα είναι κερδοφόρος, έτσι αυθαίρετα;

Η αντιπροσωπεία μπορεί να σου δώσει μόνο τη δική της τιμή, αν αγοράσεις από εκεί. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να κάνει, εκτός ίσως από το να  δίνει διαφορετική χονδρική τιμή κατά περίπτωση, ώστε να μπορεί να απορροφά κάποια επιπλέον κόστη των συνεργατών της (π.χ. ένα μαγαζί σε απομακρυσμένη περιοχή έχει επιπλέον μεταφορικά, ασφάλιση και μεγαλύτερη παραμονή των προϊόντων στο ράφι) και έτσι να ελπίζει ότι οι μεταπωλητές της θα κρατήσουν τις προτεινόμενες τιμές λιανικής.

Να το πω κι αλλιώς: αν μπορούσε μία αντιπροσωπεία να καθορίζει τιμές, δεν θα έπαιρνε κανείς μας έκπτωση ;)
(Αφού η τελική τιμή αγοράς είναι μικρότερη από την προτεινόμενη λιανική, τότε έχουμε απλά μία αποτυχημένη προσπάθεια να εμφανίσει ο πωλητής μεγαλύτερη έκπτωση από την πραγματική και τίποτα παραπάνω - ο τρόπος τελικά είναι βασικός παράγοντας στις πωλήσεις. )

Φιλικά,

Γιάννης
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 12:01:27 μμ »
Η αγορά είναι ελεύθερη, καπιταλισμό έχουμε και οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα.
Oι τιμές καταλόγου είναι ενδεικτικές, ο έμπορος λιανικής δεν είναι υποχρεωμένος να πουλήσει στην τιμή που προτείνει ο εισαγωγέας.
Από την άλλη, κάθε έμπορος ελέγχεται για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, στη συγκεκριμένη περίπτωση σχετικά με το αν αναγράφεται η τιμή ή αν προκαλεί σύγχιση ο τρόπος υπολογισμού της, ώστε ο καταναλωτής να μην παραπλανάται και να είναι σε θέση να συγκρίνει και να επιλέξει.
Απορώ με την απορία για το ύψος των τιμών.. Δεν έχετε πάρει χαμπάρει ότι η σε μια καπιταλιστική κοινωνία η αγορά είναι ελεύθερη;;; Μήτσο με εκπλήσσεις...

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #51 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 01:42:00 μμ »
Ρε Βίκτωρα γιατί σε εκπλήσσω;
Αυτά που λέτε,εσύ και ο Ioannis,τα ξέρω,είναι γνωστα σε όλους και απολύτως σωστά.
Απο την άλλη,τίς τόσες φορές που έχεις κάνει έρευνα αγοράς προκειμένου να αγοράσεις ένα ρολόϊ,έχεις πετύχει ποτέ διαφορετική τιμή καταλόγου;Εγώ πάντως όχι.
Όσα καταστήματα κι αν έχω γυρίσει,οι τιμές καταλόγου είναι ίδιες σε ΌΛΟΥΣ.Αυτό είπα εγώ και τίποτα παραπάνω.
Τους νόμους τη αγοράς,πίστεψέ με,τους γνωρίζω πολύ καλά.
Η ερώτηση μου στο προηγούμενο post ήταν ρητορική.Φυσικά και μπορεί ένας έμπορος να κοστολογήσει ένα προϊόν,όπως εκείνος θέλει.Το θέμα είναι ποιός θα κάνει κάτι τέτοιο,τη στιγμή που ξέρει ότι στη διπλανή πόρτα απο αυτόν θα το βρεις 500€ πιο κάτω; 
Στην προκειμένη περίπτωση,ο συγκεκριμένος έμπορος δεν εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην προσπάθειά του να ξεγελάσει το φίλο tzimis;
Αν εσένα σου τύχαινε ένα παρόμοιο περιστατικό,να σβήσουν την τίμη καταλόγου και να βάλουν μια άλλη της αρεσκείας τους,τί θα έκανες;Θα τον δικαιολογούσες λέγοντας "εντάξει μωρέ,δε χάλασε και ο κόσμος.Απο τη στιγμή που του το επιτρέπουν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς,όλα ΟΚ." Δε νομίζω.................
Προσωπικά δε θα ξαναπατούσα και θα τον δυσφήμιζα στο βαθμό που μπορούσα.

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 01:45:10 μμ »
Προφανώς και ο εκάστοτε έμπορος δεν είναι υποχρεωμένος νομικά να πουλάει σε συγκεκριμένη τιμή. Το θέμα είναι ηθικό. Για μένα δεν μετράει καν το αποτέλεσμα, αλλά μόνο το κίνητρο. Δηλαδή, η απόπειρα του να κοροϊδέψει τον πελάτη του, κάνοντας του υποτιθέμενη έκπτωση 25% ενώ στην πραγματικότητα του κάνει 15%. Αυτή η κουτοπονηριά του είναι για μένα ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μην ξαναπατήσω στο μαγαζί του και να τον δυσφημώ σε κάθε ευκαιρία! Άλλωστε, όπως έγραψα και παραπάνω δεν θεωρώ ότι θα γίνει κάτι και για αυτό διαφωνώ με τη λογική του να κάνω καταγγελία μέσω δικηγόρου. Μια απλή έγγραφη καταγγελία από μένα που θα κοινοποιήσω στον εισαγωγέα είναι αρκετή για να είναι σε εγρήγορση και να ξέρει με ποιον έχει να κάνει. Και αυτό γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να εκτεθεί και να δυσφημιστεί και ο ίδιος έχοντας τέτοιους συνεργάτες!!

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 01:48:33 μμ »
Φίλε jim teo,
Μόλις είδα ότι την ώρα που πληκτρολογούσα το μήνυμα μου, απάντησες και συ και με κάλυψες απόλυτα!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 02:22:37 μμ »
Ρε Βίκτωρα γιατί σε εκπλήσσω;
Αυτά που λέτε,εσύ και ο Ioannis,τα ξέρω,είναι γνωστα σε όλους και απολύτως σωστά.
Απο την άλλη,τίς τόσες φορές που έχεις κάνει έρευνα αγοράς προκειμένου να αγοράσεις ένα ρολόϊ,έχεις πετύχει ποτέ διαφορετική τιμή καταλόγου;Εγώ πάντως όχι.
Όσα καταστήματα κι αν έχω γυρίσει,οι τιμές καταλόγου είναι ίδιες σε ΌΛΟΥΣ.Αυτό είπα εγώ και τίποτα παραπάνω.
Τους νόμους τη αγοράς,πίστεψέ με,τους γνωρίζω πολύ καλά.
Η ερώτηση μου στο προηγούμενο post ήταν ρητορική.Φυσικά και μπορεί ένας έμπορος να κοστολογήσει ένα προϊόν,όπως εκείνος θέλει.Το θέμα είναι ποιός θα κάνει κάτι τέτοιο,τη στιγμή που ξέρει ότι στη διπλανή πόρτα απο αυτόν θα το βρεις 500€ πιο κάτω; 
Στην προκειμένη περίπτωση,ο συγκεκριμένος έμπορος δεν εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην προσπάθειά του να ξεγελάσει το φίλο tzimis;
Αν εσένα σου τύχαινε ένα παρόμοιο περιστατικό,να σβήσουν την τίμη καταλόγου και να βάλουν μια άλλη της αρεσκείας τους,τί θα έκανες;Θα τον δικαιολογούσες λέγοντας "εντάξει μωρέ,δε χάλασε και ο κόσμος.Απο τη στιγμή που του το επιτρέπουν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς,όλα ΟΚ." Δε νομίζω.................
Προσωπικά δε θα ξαναπατούσα και θα τον δυσφήμιζα στο βαθμό που μπορούσα.

Μήτσο σε πιάνει ο παρορμητισμός σου και δεν ξέρεις τι λες και με φουντώνεις.
Διάβασε τι έγραψα ξανά..
Οι αγορές είναι ελεύθερες αλλά σε συγκεκριμένα πλαίσια.
Το πρόβλημα του φίλου δεν είναι θέμα τιμής αλλά θέμα πιθανής αθέμιτης - ας πούμε κακής - πρακτικής. Επομένως του πρέπει καταγγελία χωρίς δικηγόρους και βλακείες, μπορεί κάλλιστα μόνος του να την κάνει και να τον εκθέσει. Το δικηγόρο τον ανέφερε ο Χρήστος για να με πειράξει.

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #55 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 02:38:22 μμ »
Ρε φίλε,θα με κάνεις να σου τραβήξω κουτουλιά. :wallbash: Εσύ με φουντώνεις.
Μη μου τσαμπουνάς δικολαβίστικες παπαριές για συγκεκριμένα πλαίσια.
Είμαι συγκεκριμένος σε αυτά που λέω.Για ρολόγια μιλάμε.Μην το γενικέυεις.
Εφόσον,όπως είπες,η αγορά είναι ελέυθερη,ο έμπορος μπορεί να κοστολογήσει κατά το δοκούν.
Σου ζητάω λοιπόν να μου βρείς ένα θεμιτό τρόπο/τακτική,με τον οποίο ο συγκεκριμένος έμπορος θα μπορούσε να ανεβάσει την τιμή χωρίς να προκαλέσει,γιατί εγώ δε μπορώ να βρω.
Όλοι οι τρόποι,αθέμιτοι μου φαίνονται.
Επαναλαμβάνω,για αγορά ρολογιού μιλάμε.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 02:44:23 μμ »
Μου έχουν ανέβει οι παλμοί από τα νεύρα. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ. Οταν τα επεξεργαστείς μέσα σου μετά πες μου. Απίστευτος είσαι, σκας γάιδαρο.

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #57 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 02:47:17 μμ »
Κατάλαβα........Έχω δίκιο.

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 02:49:30 μμ »
μαζι δεν κανετε και χώρια δε μπορείτε :lol:
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιανουάριος 11, 2013, 02:50:49 μμ »
Δημήτρη & Βίκτωρα : Αφήστε τον online καυγά και ελάτε να τσακωθείτε live στον καφέ να βλέπουμε και οι υπόλοιποι.  :chainsaw: :stick2: :devil: :shout: :headbash:
Σήμερα που έχουν και απεργία οι δικηγόροι ... ευκαιρία είναι.

Κ.
This post contains 100% recycled electrons