Αποστολέας Θέμα: Απ: ΑΠΟΡΙΕΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PROJECT (!)  (Αναγνώστηκε 271327 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Heuer_1153

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Απ: ΑΠΟΡΙΕΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PROJECT (!)
« Απάντηση #160 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 02:09:36 μμ »
Εγώ ότι αποφασιστεί είμαι μέσα. Δε γνωρίζω δυστυχώς κάποια ευκολότερη λύση σε αυτό το θέμα.

Άρη, αν κατάλαβα καλά: θα ενημερώνουμε τον Torsten να μας στείλει τιμολόγιο, έπειτα εσένα να μας επιστρέψεις τα λεφτά στο λογαριασμό μας, και κατόπιν μεταφορά αυτών των λεφτών απ'ευθείας στον Torsten. Σωστά..;

Μάριος

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #161 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 02:25:05 μμ »
Δεν πήρα απάντηση, όμως, στο ερώτημα που έθεσα για τη διπλοπληρωμή, εάν κατάλαβα καλά, δηλαδή ότι πρέπει πρώτα να πληρώσουμε τον Γερμανό και μετά ο Άρης να μας επιστρέψει αυτά που του καταβάλαμε.
Έτσι ακριβώς.Στο έγραψα και πριν αλλά δεν το κατάλαβες.
Πρώτα πληρώνουμε το Γερμανο και εν συνεχεία ο Άρης μας επιστρέφει τα χρήματα.
Όσο για την προμήθεια που λες,δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Ο καθένας πρέπει να πληρώσει μόνος του σα να κάνει ατομική παραγγελία.Αυτό είναι το σωστό κι αυτό έπρεπε να είχε γίνει απο την αρχή.Τουλάχιστον θα το γνωρίζουμε για το επόμενο project. :D

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 02:27:28 μμ »
Καλημέρα,

Δεν έχω πάρει μέρος στο project αλλά νομίζω ότι η λύση είναι σχετικά απλή στο θέμα της μεταφοράς χρημάτων:

Η ουσία είναι στο πόθεν έσχες αλλά και στο αν τα χρήματα είναι διακίνηση μαύρου χρήματος ή όχι. Αν λοιπόν ο watch-collector έχει μία αλληλογραφία με τον κατασκευαστή, που να δείχνει ότι υπάρχει παραγγελία αλλά και ότι μαζεύει αυτός τα χρήματα για όλους, τότε με (1) αντίγραφα από τις κινήσεις, που να δείχνουν πώς μπήκαν και από ποιούς τα χρήματα στο λογαριασμό του, (2) τιμολόγιο για τον καθένα ξεχωριστά και αντίγραφά τους για αυτόν που κάνει τη μαζική πληρωμή, (3) αναγραφή στην φόρμα τους εμβάσματος των αριθμών τιμολογίων που αφορά, (4) αντίγραφο του courier που φέρνει τα ρολόγια, νομίζω ότι είναι πια καλυμμένος σε κάθε έλεγχο (που πιθανότατα θα γίνει). Θα μπορεί πάντα να αποδειχθεί πώς βρέθηκαν τα χρήματα αυτά και που κατέληξαν αλλά και ο λόγος.

Νομίζω ότι με τη νέα νομοθεσία οι υπάλληλοι της τράπεζας έχουν ευθύνη αν έχουν υποψίες και δεν αναφέρουν κάτι στις αρχές, άρα όλα αυτά θα τα ζητήσει η τράπεζα και όχι η εφορία (αντίγραφα τιμολογίων κλπ). Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει θέμα όμως.

Btw, το όριο πάνω από το οποίο χτυπάνε καμπανάκια νομίζω είναι πια 3.000 Ευρώ ;)

Γιάννης
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 02:40:18 μμ »
Με τόσες αποδείξεις που έχεις Αρη σίγουρα μπορούν να αποδειχθούν όλα αφού είναι και η αλήθεια! Δεν είμαι νομικός αλλά νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί μια λογική λύση!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 02:41:01 μμ »
Ο καθένας πρέπει να πληρώσει μόνος του σα να κάνει ατομική παραγγελία.Αυτό είναι το σωστό κι αυτό έπρεπε να είχε γίνει απο την αρχή.Τουλάχιστον θα το γνωρίζουμε για το επόμενο project. :D

Αφού, λοιπόν, είναι έτσι η κατάσταση της διπλοπληρωμής, αν και πολλοί δεν το έχουν καταλάβει ακόμη και δεν ξέρω αν μπορούν να ανταποκριθούν έστω και για λιγες μέρες, μήπως θα ήταν πιο πρακτικό είτε ο Άρης ή κάποιος άλλος να επικοινωνήσει με το Γερμανό, να πάρει όλους τους δυνατούς τρόπους πληρωμής (λογαριασμός τράπεζας, πιστωτική-χρεωστική κάρτα, PayPal κλπ) και είτε να τους δημοσιοποιήσει εδώ είτε να μας ενημερώσει με πμ, για να μην αλληλογραφεί καθένας ξεχωριστά μαζί του γι' αυτό το θέμα;
Sub 16613 LN

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #165 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 02:42:47 μμ »
Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά.
Μπορεί να φαίνονται απλά σε εμάς που σκεφτόμαστε καλοπροαίρετα και που γνωρίζουμε την όλη κατάσταση.
Έχω κάνει άνω κάτω την τράπεζα προκειμένου να στείλω το έμβασμα αλλά όλοι με αποθαρρύνουν απο το να το κάνω.Μίλησα με λογιστές,με το νομικό τμήμα,με την υποστήριξη τραπεζικών εργασιών (εμβάσματα) που έχουν δει πολλά τα μάτια τους και όλοι μου είπαν να μην ανακατευτώ.
Αν εμπλακει η εφορία και σου γίνει έλεγχος,επαφίεσαι στην καλοσύνη του εκάστοτε εφοριακού και στο κατά πόσο αυτός θέλει να σε πιστέψει.
Όλα αυτά τα χαρτιά που αναφέρετε,δεν αποδεικνύουν τίποτα και αν θέλει τα δέχεται η εφορία.Τόσο απλά.
Πιστέψτε με,το έχω ψάξει όσο δεν πάει άλλο.
Ας προχωρήσουμε όπως λέει ο Άρης για να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχύτερα.

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #166 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 02:52:50 μμ »
Αφού, λοιπόν, είναι έτσι η κατάσταση της διπλοπληρωμής, αν και πολλοί δεν το έχουν καταλάβει ακόμη και δεν ξέρω αν μπορούν να ανταποκριθούν έστω και για λιγες μέρες, μήπως θα ήταν πιο πρακτικό είτε ο Άρης ή κάποιος άλλος να επικοινωνήσει με το Γερμανό, να πάρει όλους τους δυνατούς τρόπους πληρωμής (λογαριασμός τράπεζας, πιστωτική-χρεωστική κάρτα, PayPal κλπ) και είτε να τους δημοσιοποιήσει εδώ είτε να μας ενημερώσει με πμ, για να μην αλληλογραφεί καθένας ξεχωριστά μαζί του γι' αυτό το θέμα;
Πιστεύω ότι θα γίνει άμεσα κάτι τέτοιο.Φαντάζομαι οτι θα μας ενημερώσει ο Άρης.

Αποσυνδεδεμένος ITS

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 03:24:51 μμ »

Χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν αλλα γιατι να διπλο-πληρωσουμε?
Ρωταει καποιος εαν ο καθενας απο εμας εχει να δεσμευσει ξανα το ιδιο ποσο εστω κ για λιγες ημερες?
Κ τελικα παιδακια ειμαστε... Δλδ τα δωσαμε την πρωτη φορα αλλα μολις τα ξανα-παρουμε στα χερια θα ακυρωσουμε το ρολοι?
Παιδια σορρυ αλλα λογος ακυρωσης ειναι το ολο μπαχαλο που δημιουργειται κ ας μην φταει καποιος...
Μέγα το της θαλάσσης κράτος.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 03:56:33 μμ »
Μπορεί να φαίνονται απλά σε εμάς που σκεφτόμαστε καλοπροαίρετα και που γνωρίζουμε την όλη κατάσταση.
Έχω κάνει άνω κάτω την τράπεζα προκειμένου να στείλω το έμβασμα αλλά όλοι με αποθαρρύνουν απο το να το κάνω.Μίλησα με λογιστές,με το νομικό τμήμα,με την υποστήριξη τραπεζικών εργασιών (εμβάσματα) που έχουν δει πολλά τα μάτια τους και όλοι μου είπαν να μην ανακατευτώ.
Αν εμπλακει η εφορία και σου γίνει έλεγχος,επαφίεσαι στην καλοσύνη του εκάστοτε εφοριακού και στο κατά πόσο αυτός θέλει να σε πιστέψει.
Όλα αυτά τα χαρτιά που αναφέρετε,δεν αποδεικνύουν τίποτα και αν θέλει τα δέχεται η εφορία.Τόσο απλά.

Δηλαδή, οι μεταφορές χρημάτων στο λογαριασμό του Αρη σε σχέση με τη λίστα όπως αυτή αναφέρεται μαζί με το τιμολόγιο από το Γερμανό και πιθανή έγγραφη και ενυπόγραφη δική μας βεβαίωση/δήλωση δεν καλύπτουν την όλη διαδικασία?
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 03:58:39 μμ »

Και να σε πιστέψουν θα δείξουν το αντίθετο.
Κάτι παρόμοιο έπαθα με τον "επαναπατρισμό" του doxa μετά από επισκευή στην Ελβετία γιατί είχε αναγραφεί αξία 500usd στο δέμα για λόγους ασφάλειας της μεταφοράς.
Ο τελώνης παρότι του προσκόμισα όλα τα έγγραφα αγοράς του ρολογιού, εκτελωνισμού του, τα περί service και την σχετική αλληλογραφία έκανε ότι δεν καταλαβαίνει. Ότι και να του λεγα η απάντηση ήταν "Αφού γράφει αξία 500 δολλάρια, πληρώνεις". Και πλήρωσα ξανά εκτελωνισμό του ρολογιού για 500usd!
Μιλάμε για παράνοια!
Ου μπλέξεις με δαύτους...

Συγγνώμη για το  :offtopic

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 04:06:15 μμ »
Διπλό πληρωμές εγω τουλάχιστον δεν είμαι διαθετημενος να κάνω το θεωρώ κοροϊδία
Ας έρθει όπως λέει να τα πάρει στο Χερι !!! Αν θέλεις Άρη μπορει ο καθένας νζ σου φτιάξει μια υπεύθυνη δήλωση που να λέει οτι σου κατέθεσε το ποσο.... Για την αγορά ρολογιού απο τον ..... Και εσυ λειτουργήσες εθελοντικά χωρίς κέρδος
Ο Δικηγορος μου μου λέει οτι είναι αρκετό αυτο

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 04:10:04 μμ »
Να ρωτήσω κάτι πρακτικό λοιπόν, αν ο καθένας απο εμάς κάνει γραπτή εξουσιοδότηση στον Αρη να πληρώσει με τα χρήματα που του έχουμε αποστείλει στον λογαριασμό του την παραγγελία με τα ανάλογα δικαιολογητικά θα υπάρχει πρόβλημα αποδείξεων?
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 04:25:45 μμ »
για διπλοπληρωμη εχω προβλημα ...ειμαι αρκετα φεσωμενος  :nosmile:

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 04:28:29 μμ »
Παιδιά είμαι όλη μέρα πολύ απασχολημένος και δεν έχω προλάβει να γράψω.
Το πρόβλημα με τον Αρη δεν είναι μόνο πόθεν έσχες αλλά και πιθανής φορολογίας. Δε θα απέκλεια να θεωρήσει κανείς τη μεταφορά των χρημάτων ακόμα και εμπορική πράξη από μη έμπορο και να υπάρχουν κι άλλες ιστορίες μετά.
Προσπαθώ να βρω έναν τρόπο ώστε να γλιτώσουμε όλη τη βαβούρα. Ας κάνουμε λίγη υπομονή..

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #174 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 04:37:56 μμ »
Χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν αλλα γιατι να διπλο-πληρωσουμε?
Ρωταει καποιος εαν ο καθενας απο εμας εχει να δεσμευσει ξανα το ιδιο ποσο εστω κ για λιγες ημερες?
Δεν προσβάλεις κανέναν.Σωστά είναι αυτά που λες αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Πίστεψέ με,κι εμένα μου κακοφαίνεται πολύ όλη αυτή η διαδικασία αλλά,καλώς ή κακώς,δεν ήμασταν σε θέση να γνωρίζουμε αυτες τις κακοτοπιές όταν καταθέσαμε τα χρήματα στο λογαριασμό του Άρη.
Κ τελικα παιδακια ειμαστε... Δλδ τα δωσαμε την πρωτη φορα αλλα μολις τα ξανα-παρουμε στα χερια θα ακυρωσουμε το ρολοι?
Εδώ θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου.Κάποιος που τα έχει ανάγκη,κάποιος που βρήκε ένα ρολόϊ που του αρέσει περισσότερο,κάποιος που δεν του αρέσει το λογότυπο κ.τ.λ.Δε θέλει και πολύ.
Άλλωστε τον Άρη δεν τον παίρνει να ρισκάρει απο τη στιγμή που έχει δεσμευτεί απέναντι στο Γερμανό.
Αν έστω και δυο την κοπανήσουν,τί θα γίνει μετά με τα ρολόγια που έχουν ήδη πάρει τη μορφή ειδικής παραγγελίας;(διακόσμηση μηχανισμου/εγχάραξη)
Του Γερμανού θα του μείνουν δυο ρολόγια αμανάτι κι εμείς θα πάρουμε ρολόϊ που θα γράφει π.χ. 11/37 τη στιγμή που τα ρολόγια θα είναι 35.
Διπλό πληρωμές εγω τουλάχιστον δεν είμαι διαθετημενος να κάνω το θεωρώ κοροϊδία
Ας έρθει όπως λέει να τα πάρει στο Χερι !!! Αν θέλεις Άρη μπορει ο καθένας νζ σου φτιάξει μια υπεύθυνη δήλωση που να λέει οτι σου κατέθεσε το ποσο.... Για την αγορά ρολογιού απο τον ..... Και εσυ λειτουργήσες εθελοντικά χωρίς κέρδος
Ο Δικηγορος μου μου λέει οτι είναι αρκετό αυτο
Να ρωτήσω κάτι πρακτικό λοιπόν, αν ο καθένας απο εμάς κάνει γραπτή εξουσιοδότηση στον Αρη να πληρώσει με τα χρήματα που του έχουμε αποστείλει στον λογαριασμό του την παραγγελία με τα ανάλογα δικαιολογητικά θα υπάρχει πρόβλημα αποδείξεων?
Παιδιά αυτά τα πράγματα δε γίνονται.
Πρέπει να καταλάβετε ότι ο Άρης πρέπει να ξεφορτωθεί τα χρήματα και μάλιστα με συγκεκριμένο τρόπο.
Ούτε ανάληψη μπορεί να κάνει και να τα μοιράζει στον καθένα ξεχωριστά,ούτε έμβασμα να στείλει,ούτε τίποτα.
Τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν μέσω τραπέζης και με την αιτιολογία "επιστροφή στους καταθέτες".
Όσο για υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις,δεν ισχύει τίποτα.
Αυτά που λένε οι δικηγόροι δεν έχουν καμία σημασία.Σημασία έχει τί λέει ο εφοριακός.
Αυτό που μου είπαν απο την εφορία,είναι ότι θα έπρεπε να είχε κατατεθεί πρώτα ένα συμφωνητικό σε αυτούς και εν συνεχεία να ακολουθήσουν οι καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό.Τώρα είναι αργά και δεν έχει κανένα νόημα η οποιαδήποτε δήλωση ή εξουσιοδότηση.

Υ.Γ. Δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ τον Άρη.Απλά σας μεταφέρω αυτά που,μετά απο ακετό ψάξιμο,έμαθα.

Αποσυνδεδεμένος Heuer_1153

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 04:47:17 μμ »
Μεγάλο μπλέξιμο και φασαρία για τον Άρη. Εγώ προσωπικά είμαι διαθετειμένος να ακολουθήσω τις οδηγίες όποιες κι αν είναι αυτές. Φτάσαμε ως εδώ, να μην πιούμε νερό..;
Μάριος

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 04:50:53 μμ »
Μα μέχρι τώρα οδηγίες ακολουθούμε όλοι βρε Μάριε! Προφανώς κανείς δε θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στον Άρη!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 04:56:41 μμ »
Να ρωτήσω κάτι, επιστροφή στον καταθέτη πως γίνεται?
Εγώ ας πούμε έκανα κατάθεση στο ταμείο και όχι μεταφορά!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος billman

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 05:05:40 μμ »
Μεγάλο μπλέξιμο και φασαρία για τον Άρη. Εγώ προσωπικά είμαι διαθετειμένος να ακολουθήσω τις οδηγίες όποιες κι αν είναι αυτές. Φτάσαμε ως εδώ, να μην πιούμε νερό..;

+1

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Ιανουάριος 30, 2013, 05:35:01 μμ »
γιατι δεν σπαμε το ποσο σε 4-5 η' παραπανω ατομα και να τα στειλει ο καθενας αντι ολα μαζι ο Αρης?

4-5 ατομα εμπιστοσυνης στα οποια θα μεταφερθει το ποσο στους λογαριασμους τους και στη συνεχεια θα τα στειλουν αυτοι στο γερμανο.
Γαυρος οπαδος....