Αγαπητοι φιλοι-μελη του Φορουμ,
Σημερα το πρωι πηγα στην τραπεζα για τη μεταφορα των χρηματων και προς μεγαλη μου εκπληξη αντιμετωπισα προβλημα!
Ο υποδιευθυντης -τον οποιο τυγχανει να γνωριζω- και του εξηγησα πως εχουν τα πραγματα, με συμβουλευσε -απο τη στιγμη που το τιμολογιο ειναι στο ονομα μου- να επιστραφουν αμεσα τα χρηματα στους καταθετες (με την αιτιολογια ''ακυρωση συναλλαγης-επιστροφη χρηματων στους καταθετες'', προκειμενου να ειμαι διασφαλισμενος), γιατι σε περιπτωση που προβω σε μεταφορα τους στο εξωτερικο υπαρχει σοβαρος κινδυνος να με καλεσει η εφορια για ελεγχο (''ποθεν εσχες'' κ.λπ.) και προκειμενου να τελεσφορησει η προσπαθεια μας, να προβει ο καθενας μας σε ατομικη παραγγελια-μεταφορα των χρηματων στην εταιρια.
Πλεον οι συνθηκες εχουν αλλαξει, εχουν παρθει αυστηρα μετρα για τα εμβασματα-μεταφορες στο εξωτερικο, γινεται εξονυχιστικος ελεγχος σε λογ/σμους και υπαρχει αμεσος κινδυνος εμπλοκης της εφοριας!
Τα χρηματα ακομη και να μεινουν στο λογ/σμο και ο Torsten να δεχθει να γινει η εξοφληση των ρολογιων στην Αθηνα, θα πρεπει να δικαιολογηθουν! Οι καταθεσεις των μελων (φιλων-χομπιστων) και ο λογος που γινεται η παραγγελια, απαξ και δεν εχει συσταθει εταιρια ή σωματειο και δεν υφισταται επισημος ή νομικος εκπροσωπος δεν επαρκουν και δε θα ληφθουν υποψη, ενω υπαρχει ακομη και αμεσος κινδυνος φορολογησης των χρηματων!... Σε περιπτωση δε που γινει αναληψη, θα πρεπει -περαν των αλλων- να δικαιολογηθει που διατεθησαν, αφου πιθανοτατα μια τετοια κινηση να θεωρηθει ακομη και φοροδιαφυγη (ή ξεπλυμα χρηματος?!)... Δυστυχως τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα, ουτε τοσο ευκολα οσο νομιζουμε, ενω εχω την αισθηση οτι τελικα δε θα υπαρξει αλλη λυση και οτι η ατομικη παραγγελια θα αποτελεσει μονοδρομο, αφου -στην παρουσα φαση- οποιος κατεχει ενα τετοιο ποσον σε λογ/σμο και δεν μπορει να το δικαιολογησει, ο κινδυνος να εμπλακει ανευ λογου με την εφορια ειναι σοβαρος και μεγαλος!
Ο Δημητρης και ο Βικτωρας εχουν ενημερωθει απο το πρωι και βασει της επαγγελματικης τους ιδιοτητας ψαχνουν να βρουν λυσεις, οπως αλλωστε και Torsten, ο οποιος περιμενει να μιλησουμε μεσω skype...
Φιλικα,
Αρης