... και μια γενικότερη παρατήρηση...
Για ποιο λόγο αποκλείεται ένα μέλος απο μια συζήτηση -ασχετως θέματος;
Για ποιο λόγο κλειδώνεται ένα θέμα που το συμπέρασμά του τείνει προς το ψεύτικο ρολόι;
Έχουμε αποκλείσει την περίπτωση ένα μέλος να την έχει πατήσει κανονικά και να έχει εξαπατηθεί;
Μπορούμε να τον καθοδηγήσουμε σε αυτή την περίπτωση; Ή πιο σωστά, προλαβαίνουμε να τον καθοδηγήσουμε;
Είμαστε για να επικροτούμε, να συστήνουμε, να προτείνουμε, αλλά όχι να καθοδηγούμε;
Μία περίπτωση είναι το μέλος που πόσταρε το ρολόι να το έκανε εν γνώσει του.
Μία περίπτωση είναι ο ξάδερφος -εάν υπάρχει- να τον κορόιδεψε!
Είναι πρόσφατη μία περίπτωση σε ένα άλλο φόρουμ -του εξωτερικού- όπου ένας Νορβηγός εξαπάτησε έναν Αμερικάνο για ένα Panerai.
Από τον σαματά που έγινε, τα Νορβηγάκια έμαθαν τη διεύθυνση του τύπου και του ετοίμασαν μία επισκεψούλα για να τον τρατάρουνε περγαμόντο!
Το αποτέλεσμα ήταν ο τύπος να επανορθώσει συνοπτικά, αλλιώς θα πήγαινε για ολική επανόρθωση ο ίδιος...
Και ας συζητήσουμε ένα -υποθετικό, ίσως για τη συκεκριμένη περίπτωση, αλλά- γεγονός σε άλλες περιπτώσεις:
Εάν τώρα εμφανιστεί το μέλος αυτό και πει "ρε παιδιά βοήθεια! Είπα να φύγω από τα ρολόγια που ασχολιόμουν μεχρι τώρα, να ανέβω ποιοτικά και μάζεψα λεφτά να κάνω το μεγάλο βήμα! Τελικά ο "ξάδερφος" αποδείχτηκε λαμόγιο! Μου εμφάνισε αυτό το ρολόι, και, ζητώντας μια καλή τιμή, εγώ το πήρα! Την πάτησα!
Σας παρακαλώ βοηθήστε με!!!
Τότε τί ρόλο αναλαμβάνουμε εμείς εδώ πέρα;
Υπάρχει τότε περίπτωση να ξεκλειδωθεί το θέμα και να επιτραπεί στο μέλος που αποκλείστηκε η συμμετοχή;
Σαφέστατα δεν ασχολούμαι με κάποιον που θα προσπαθήσει να με πείσει να αγοράσω ρέπλικα!
Εάν θέλει να αγοράζει ο ίδιος είναι δικό του θέμα και πρόβλημα, όπως δικό μου πρόβλημα είναι να μαζέψω τα χρήματα για να αγοράσω ένα γνήσιο ρολόι!
Είναι θέμα επιλογών: εγώ κρίνομαι για τις δικές μου!
Αυτός που ασχολείται με ρέπλικες δεν έχει θέση εδώ!
Αυτός που την πάτησε από ρέπλικες πιστεύω ότι έχει θέση εδώ!
Σε κάθε περίπτωση, στεγνά κι ασάλιωτα δεν έχει δικαίωμα κανείς να αποκλείει και να κλειδώνει!