Αποστολέας Θέμα: Αδιέξοδο: PO Chrono ή Bond SMP Chrono;  (Αναγνώστηκε 9481 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grigoris

• Just Registered
    • Προφίλ
Αδιέξοδο: PO Chrono ή Bond SMP Chrono;
« στις: Οκτώβριος 11, 2007, 11:23:14 μμ »
Χαίρεται!
Θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα ζήτημα που με απασχολεί.
Βρίσκομαι προ της αγοράς ενός νέου SMPC, ενώ ήδη κατέχω
το SMPC black (2594.52).  Δεδομένου ότι δε θέλω να αγοράσω
το ίδιο στυλ ρολογιού, βρίσκομαι ανάμεσα στα Bond Chrono
και PO Chrono (μιλάμε πάντα για χρονογράφο). Με απασχολούν
λοιπόν δύο σημεία:

1ον) Έχουν γίνει αναφορές από άτομα για την μη αξιοπιστία του
        co-axial ενώ παράλληλα οι μηχανισμοί αυτοί (33x3) διαπιστώθηκε
        ότι είναι προβληματικοί. Βλέπε

http://forums.timezone.com/index.php?t=tree&goto=740166&rid=146

http://chronocentric.com/forums/omega/index.cgi?noframes;read=39214

Το post είναι παλιό αλλά τα προβλήματα συνεχίζουν
        να υπάρχουν. Επίσης, ο κρύσταλλος του PO έχει και εχωτερική
        anti-reflective επένδυση με αποτελέσμα, εάν η στώσει αυτή αφαιρεθεί
        (π.χ. κατά λάθος ξύσιμο) θα φαίνεται σαν να είναι ο κρύσταλλος
        γρατσουνισμένος. Αξίζει λοιπόν να επενδυθούν τόσα χρήματα στο PO;
        Από την άλλη, ο μηχανισμός του Bond (1164) είναι δοκιμασμένος
        για πάνω από 10 χρόνια. Τι γνώμη έχετε; Με βάση τα κριτήρια
        αυτά, ποιο από τα δύο θα επιλέγατε;

2ον) Έκανα μια έρευνα αγοράς. Οι AD ζητούσαν την MSRP ενώ διάφορα
        μικρά μαγαζιά μου έκαναν μια καλή έκπτωση. Στην έκτπωση αυτή
        περιλαμβανόταν η International Warranty των 2 ετών της Ωμέγα.
        Το ζήτημα λοιπόν είναι, εφόσον μπορεί κάποιος να γλιτώσει κάποια
        χρήματα, γιατί να πληρώσει την MSRP; Υποψιάζομαι ότι κάτι τρέχει
        σε αυτή τη περίπτωση με την εγγύηση. Ας πούμε, δεν θα γίνει δεκτή
        από την Ωμέγα σε περίπτωση service εάν το ρολόι δεν έχει αγοραστεί
        από AD.

Κάθε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη.
Να στε καλά,
Γρηγόρης

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 12, 2007, 08:13:12 πμ »
Πες μου ακριβως εαν θελεις για ποιο Ομεγα ενδιαφερεσαι να σου δωσω τιμη απο αντιπροσωπο της Ομεγα που πηρα και το δικο μου. Ειναι αρκετα καλυτερη απο το 20% στην τιμη του καταλογου που κανουν συνηθως.
Επισης καλο θα ηταν να μας εξηγησεις και εμας που δεν ξερουμε τι ειναι η MSRP (μηπως τιμη καταλογου?) Και ο AD ειναι αντιπροσωπος Ομεγα?

Αποσυνδεδεμένος grigoris

• Just Registered
    • Προφίλ
Re
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 12, 2007, 10:06:55 πμ »
Λοιπόν, AD: Επίσημος Αντιπρόσωπος και MSRP: τιμή καταλόγου (retail price).
Το θέμα της τιμής είναι μεν φλέγον (έχω πετύχει 27%) αλλά κρίσιμα
είναι τα δύο ερωτήματα που θέτω στην αρχή.

Φίλε nilaz, εάν έχεις βρει (επίσημο όπως λες) αντιπρόσωπο με καλύτερη έκτπωση από το 27% (ή έστω και μικρότερη), πραγματικά καλοδεχούμενη και σε ευχαριστώ. Τώρα για το πιο ρολόι ενδιαφέρομαι, με ταλανίζει το πρώτο ερώτημά μου.

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 12, 2007, 11:16:31 πμ »
ΟΚ λοιπον καλα το καταλαβα. Λοιπον αγορασα το δικο μου απο επισημο αντιπροσωπο με χαρτια εγγυηση κλπ με 24%. Το ειχα βρει απο παραλληλη εισαγωγη με 30% και θεωρησα οτι δεν αξιζει το ρισκο. Θεωρω οτι την τιμη που πηρα εγω μπορω να κανονισω να την παρεις και εσυ. Αν σε ενδιαφερει πραγματικα πες μου serial munber.
Οσο για τις coaxial μηχανες αγορασα το DeVille Chronoscope 33χχ και μου ειπαν οτι τα τελευταια μοντελα δεν εχουν κανενα προβλημα. Ειχε παρουσιαστει τοπροβλημα στην αρχη αλλα λυθηκε αμεσα. Δεν ξερω και πολλα απο ρολογια για να σε βοηθησω. Απλα ακολουθησα το ενστικτο μου διοτι και εγω ειχα ενα μεγαλο διλημα αναμεσα στο DeVille και το SpeedMaster ΒΑ.

Αποσυνδεδεμένος xaralampos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 12, 2007, 08:50:36 μμ »
το p.o. chrono ειναι ενα σκαλοπατι ανωτερο απο το bond chrono(και στην τιμη βεβαια),οι μεταγενεστεροι μηχανισμοι 33χχ απο οτι ξερω δεν εχουν τα προβληματα του παρελθοντος και αν και δεν θεωρουνται inhouse ειναι σιγουρα exclusive μονο για την omega.Aπο αποψη μηχανισμου θα επαιρνα π.ο. Σαν εμφανιση ομως και λογου μεγεθους θα επαιρνα το bond chrono.Η anti-reflective επενδυση παντως αν γρατσουνιστει μπορει ευκολα να αφαιρεθει τελειως οποτε αυτο δεν αποτελει μειονεκτημα.

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 13, 2007, 10:29:09 μμ »
Φίλε Γρηγόρη και εγώ διάβασα σε διάφορα ξένα Forum και σε Reviews για το πρόβληματα των Seamaster Planet Ocean σε..

1) Κρύσταλλο με εξωτερική anti-reflective επένδυση που το καθιστά εξαιρετικά ευαίσθητο σε μικροχτυπήματα καθότι εάν η στώσει αυτή αφαιρεθεί οπως λές θα φαίνεται σαν να είναι ο κρύσταλλος γρατσουνισμένος.

2) Προβλήματα αξιοπιστίας του Co-Axial μηχανισμού.

Οφείλω να πώ οτι έχω προβληματιστεί και εγώ διότι είμαι στα πρόθυρα αγοράς του συγκεκριμένου ρολογιού..

Ξέρεις κανείς κάτι για αυτά τα προβλήματα που έχουν τα Planet Ocean?

Ισχύει αυτό και για τα καινούρια μοντέλα?

Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης σε περίπτωση που αυτά τα προβλήματα ισχύουν?
Once Panerai.. Always Panerai..

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 13, 2007, 11:56:31 μμ »
Επίσης κάτι σχετικό που βρήκα σε Reviews στο net για το Planet Ocean όσο αφορά το κρύσταλλο..

"The Crystal:
I could not find any data relating to the thickness of the crystal, but I would guess it is at least 4mm thick. It is slightly domed and cambers very nicely into the bezel edge with virtually no raised edge that some other watches have. The Planet Ocean has a double sided coating on its crystal to minimize reflection. I read that there are some who don’t like the outside ant-reflective coating and remove it with Polywatch rubbing compound. I have no desire to do this. One of my dislikes of the Rolex Submariner was the highly reflective flat crystal which sometimes made the dial difficult to read outdoors. It’s very useful for reflecting sunlight and I guess could be used in a heliographic way to attract attention or to irritate people at the next alfresco lunch table."

Απο άλλο Review..

"The Omega PO features a domed sapphire crystal which is coated on both sides with an anti-reflective (AR) layer. The benefits of these are firstly, that images that are reflected in the crystal appear smaller due to its slightly domed curvature, and secondly, reflected images appear in a bluish tone that enhances readability under harsh lighting conditions due to the presence of the AR coating. This AR coating, unlike the sapphire underneath, is prone to scratches and shows fingerprints annoyingly obvious, much to the chagrin of its owners. It does however give the watch a unique look, which admittedly may not be to everyone’s liking. Fortunately, this layer of AR coating can be easily removed with a bit of polywatch and elbow grease should the need arise."

Ξέρει κανείς τι είναι αυτό το "Polywatch rubbing compound" και τι ακριβώς κάνει?

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 14, 2007, 10:28:38 πμ »
Παράθεση από: "Nick"
Ξέρει κανείς τι είναι αυτό το "Polywatch rubbing compound" και τι ακριβώς κάνει?

Πολύς ντόρος για το τίποτα. Άμα είναι να φοβάμε μην πάθει τίποτα, μη φορώ καθόλου ρολόϊ. Η Polywatch είναι ειδική κρέμα γυαλίσματος κρυστάλλων. Σε συνδιασμό με ένα σβουράκι, έφυγε η επένδυση. Αλλά, όποιος έχει δεί ρολόϊ με τέτοια επένδυση δύσκολα την απαρνιέται!
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 14, 2007, 03:43:30 μμ »
Ε όχι και για το τίποτα φίλε TZAG.. Δε νομίζω οτι αρέσει σε κανένα να φοράει ρολόι και το κρύσταλο του να γεμίσει γρατζουνιές με το "καλημέρα"!..

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 14, 2007, 06:09:24 μμ »
το δικό μου PO είναι μια χαρά πάντως μετά από 5 μήνες στο χέρι μου!!!
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 15, 2007, 12:17:48 πμ »
λοιπον ξανα μαζι
η σειρα 33χ ειναι μια νεα μηχανη με σαν βαση την  f.piguet 1185,αλλα αλλαξε και εξελιχθηκε,εβγαλε προβλημα στις πρωτες σειρες αλλα λυθηκε
2 αν χαραχτει  η λεπτη επιστρωση στο εξωτερικο ενος κρυσταλλου ζαφειρειου δε βαζεις Polywatch το οποιο ειναι για συνθετικα τζαμια και καλυπτει η παστα αυτη μετα το τριψιμο τις πολυ μικρες αυλακιες .το ζαφειρι δε χαραζετεται αλλα μπορει να σπασει ακομα και ενα μικρο του κομματι ,σαν ας μου επιτραπει η εκφραση "σκληθρα ¨απο ξυλο.οσο για την εξωτερικη επιστρωση αποδηχθηκε σε πολλα ρολογια απο διαφορες μαρκες οχι μια τοσο καλη λυση

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 15, 2007, 02:04:05 πμ »
Φίλε george_ αρκετά πολύτιμη η βοήθεια σου όσον αφορά το μηχανισμό.. Αλλά δε κατάλαβα το εξής.. Άμα τελικά σου χαραξεί η επίστρωση (η επίστρωση όχι αν σπάσει το κρύσταλλο) τι πρέπει να κάνεις? Έχεις κάτι να συστήσεις?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 15, 2007, 10:33:11 μμ »
λογικα οσο ξερω παει για μια νεα,αυτη η τεχνικη εχει πολλα προβληματα και δε λεει να την βρισκεις σε σπορ ρολογια που σιγουρα η επιφανεια θα ερθει σε επαφη με αντικειμενα που θα δημιουργησουν εκδορες στην επιστρωση.

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 15, 2007, 10:56:55 μμ »
Το θέμα είναι οτι θα πάει για μία νέα επίστρωση μέν.. Αλλά το κόστος αυτής της νέας επίστρωσης δεν είναι σημαντικό? Γιατί οπως φαντάζομαι η εγγύηση δε θα το καλύπτει.. (Ρωτάω.. Δέ ξέρω) Και τελικά.. Αγοράζοντας ένα ρολόι απο έναν απο τους μεγαλήτερους ελβετικούς οίκους οπως είναι ο οίκος "Οmega".. Και πληρώνοντας ένα αντίτιμο της τάξεως των 2.500-3.000 Ευρώ δικαιολογήται αυτό?..
..Ίσως γίνομαι πολύ -ας μου επιτραπεί η έκφραση- "ψύρρας".. Αλλά εφόσον αποφασίσω να κάνω μια αγορά ενός ρολογίου αυτής της κατηγορίας και η διαχρονικότητα του είναι ένα απο τα βασικά κριτήρια για την αγορά αυτη. Εμένα προσωπικά θα με "χαλούσε" να ήξερα ότι σχετικά σύχνα θα έπρεπε να "συντηρώ" το συγκεκριμένο ρολόι για να βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση (και όχι όσο αφορά το την εσωτερική του κατάσταση αλλά την εξωτερική του εμφάνιση) ώντας τόσο ευαίσθητο με τις μικρογρατζουνιές..

Υ.Γ. Απευθύνομαι γενικά φίλε george_, όχι προσωπικά σε 'σένα.. :)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 16, 2007, 12:02:57 πμ »
δεν ειναι η μονη εταιρεια που κανει τετοια επεξεργασια,εξαρταται απο τη χρηση παντα του ρολογιου,μπορει να τυχει .καπου εβλεπα για πολυ μικρες φθορες στην επιστρωση που δε φαινονται ευκολα εως πολυ μεγαλες ΑΛΛΑ σε αλλη εταιρεια ρολογιων.θεμα επιλογης σου.η ρολεξ π.χ δεν κανει  κατι τετοιο

Αποσυνδεδεμένος Nick

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 16, 2007, 02:49:08 πμ »
Σίγουρα george_ δε μιλάω για "σκληρή" χρήση (καταδύσεις, να το φοράς σε σπόρ ή όταν κάνεις κάποια "βαρβάτη" χειρονακτική εργασία).. Απλά στη καθημερινότητα σου.. Και πιστεύω και εσύ (όπως και όλοι μας άλλωστε) έχει τύχει να χτυπήσεις έστω και ελαφρά το ρολόι σου σε γωνίες, τοίχους κ.τ.λ. και μετά να το κοιτάξεις με ανακούφιση και να δείς οτι δεν έχει πάθει τίποτα.. Το θέμα είναι ομως οτι το πιο πιθανό ειναι να μήν συμβεί το ίδιο με το Planet Ocean.. Διότι η "ευαίσθητη" επίστωση που έχει εξωτερικά είναι πιο πιθανό να γρατζουνιστεί και να σε "ξενερώσει" σε σχέση με κάποιο αντίστοιχο ρολόι που δεν έχει τέτοιου τύπου επίστρωση.. Και τι κάνεις μετα?..
 Τρέχεις απο εδώ και απο εκεί συνέχεια για να επισκευάζεις την "γρατζουνισμένη" επίστρωση? Αφήνεις το κρύσταλλο του ρολογιού με τη "γρατζουνισμένη" επίστρωση (εγώ πάντως δε θα το ήθελα αυτό στο δικό μου ρολόι..) ή την αφαιρείς (και αν ναί.. Πώς το κάνεις αυτο??)?

Υ.Γ. Ξέρω οτι έχει "τραβήξει" πολύ το θέμα πάνω στο κρύσταλλο του Planet Ocean.. Απλά θεώρησα σκόπιμο να ολοκληρώσω τι σκέψη μου και να εκφράσω τις απορείες μου που ίσως να φανούν χρήσιμες και σε άλλα μέλη του forum.. :)

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 16, 2007, 09:20:25 πμ »
Ο λόγος που προτείνουν Polywatch είναι ακριβώς επειδή δεν δουλεύει με κρύσταλλο από ζαφείρι. Το Polywatch λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που λειτουργούν και οι αλοιφές επισκευής μικρογρατζουνισμάτων σε μπογιές αυτοκινήτων. Προκαλεί σε ακρυλικά κρύσταλλα μικροδιάβρωση, με αποτέλεσμα τα σωματίδια του κρυστάλλου που διαβρώνονται να μετακινούνται με το τρίψιμο και να καλύπτουν την γρατζουνιά. Τώρα αν το χρησιμοποιήσει κανείς σε ένα κρύσταλλο από ζαφείρι και εξωτερική αντιθαμβωτική επίστρωση θα συμβεί το εξής: το μεν ζαφείρι θα μείνει ανέπαφο καθώς είναι πολύ πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές από τα πλαστικά κρύσταλλα, η δε επίστρωση θα αφαιρεθεί πλήρως (αν βάλετε αρκετό Polywatch φαντάζομαι). Το επίσημο site της εταιρείας είναι εδώ: http://www.polywatch.de/en/index.htm

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 16, 2007, 11:11:53 πμ »
γι αυτο το λογο καποιοι τολμηροι και αρκετα εμπειροι βαζουν και κρεμες για επιφανειες αυτοκινητων.στο θεμα μας απο οσους ξερω και εχουν το ρολοι δεν ακουσα καποιο προβλημα  με την επιστρωση.καταλαβαινω το αγχος για μια ακριβη αγορα και θελουμε οσο το δυνατον να αποφυγουμε κακες εκπληξεις επειτα.

Αποσυνδεδεμένος grigoris

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 17, 2007, 10:13:32 πμ »
Φίλε Nick,
όταν παρουσιαστεί πρόβλημα με το κρύσταλλο, δηλαδή είτε φύγει η επίστρωση είτε χαραχθεί και το στείλεις στην Ωμέγα για επισκευή, ούτε νέα επίστρωση θα κάνουν, ούτε θα λειάνουν το κρύσταλλο. Απλά θα τον αντικαταστήσουν με έναν καινούργιο.

Βασικά είμαι κατά της εξωτερικής επίστρωσης. Σας παραθέτω ένα link

http://rolexreferencepage.com/SDPO/sd%20vs%20po.html

όπου η 9η φωτο (με τα ρολόγια), δείχνει το PO όπου έχει αφαιρεθεί λίγη στρώση (σαν να έχει γρατσουνισθεί). Εμένα προσωπικά δε θα μου άρεσε αυτό, ούτε θα τόλμαγα σε διαδικασία αφαίρεσης όλης της επίστρωσης.

Τα σχόλια δικά σας.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 17, 2007, 11:26:28 πμ »
Ριχνοντας μια ματια στο σιτε της Ομεγα ειδα οτι σχεδον ολα τα ρολογια της χρησιμοποιουν αυτη την επιστρωση (Domed anti-reflective, scratch-resistant sapphire crystal). Τελικα προκειται για πλεονεκτημα η μειονεκτημα? Οντως στην φωτογραφια που παρεθεσε ο Γρηγορης φενεται χαλια...