Φίλε tzimis καλησπέρα,
Ο δικός μου τρόπος σε αυτό που ρωτάς είναι ο εξής:
Καταρχήν κοιτάζω αν αυτό που με ενδιαφέρει υπάρχει σε γνωστά σάιτ του ίντερνετ και την τιμή του εκεί (βέβαια μέχρι τώρα δεν έχω ψωνίσει κάτι τόσο μεγάλης αξίας από το ίντερνετ).
Μετά βάζω στον γούγλη (ή στην μηχανή αναζήτησης που εσύ προτιμάς) το μοντέλο και τις λέξεις "best price" από δίπλα, π.χ. στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έγραφα "LONGINES GRANDE VITESSE L36374500 best price" και θα έψαχνα στα αποτελέσματα να δω που το έχει και σε τι τιμές παίζει εκεί.
Εννοείται πως αποτελέσματα του τύτπου "LONGINES GRANDE VITESSE L36374500 299,00€" αποκλείονται αμέσως.
Και τέλος κάνω και μια ξεχωριστή αναζήτηση στο ebay, συνήθως στα "δικά μας" το γερμανικό, το ιταλικό και το αγγλικό (.de, .it, .co.uk) και από όλα αυτά μαζεύω κάμποσα αποτελέσματα, τα οποία προσπαθώ να περιορίσω σε όχι πάνω από 6.
Στη συνέχεια ζητάω και την γνώμη των ειδικών στο κατάληλο
νήμα για τα συγκεκριμένα αποτελέσματα π.χ. αν ο τάδε πωλητής του ebay είναι αξιόπιστος, αν το τάδε ιντερνετομάγαζο είναι εντάξει και έχει ψωνίσει κανένας από εκεί και αφού καταλήξω από όλα αυτά, προβαίνω στην αγορά μου.
Ενίοτε βέβαια και λόγω μικρής αξίας του προϊόντος, παρακάμπτω κάποια από τα παραπάνω βήματα.
Σου εύχομαι λοιπόν γρήγορα στο χέρι σου το ρολόι που επιθυμείς.
Παναγιώτης