Αποστολέας Θέμα: ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ 1000+ ΕΥΡΩ  (Αναγνώστηκε 25442 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ 1000+ ΕΥΡΩ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 10:25:00 μμ »
Συμφωνω μαζι σου στα περισσοτερα φιλε syzo εκτος απο το οτι...

''εστω και αν χρειαστει να τσονταρει 500 και 700 ευρω γιατι πολυ απλα μια φορα θα αγορασει και ειναι κριμα να μην παρει οτι καλυτερο μπορει...''

διοτι ως γνωστο εαν μπει το μικροβιο της Υ.Ω. ποτε δεν αγοραζεις μια φορα και ποτε δεν πουλας μια φορα...το κανεις μια ζωη οποτε εχεις δικαιωμα τουλαχιστον στιν αρχη να πειραματιστεις και λιγο.  :D
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 08:55:37 πμ »
εαν δεν σου μπει ομως? ;D ;D ;D μια και καλη

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 10:33:23 πμ »
Σωστο και αυτο...:D

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 12:01:51 μμ »
Φίλτατε SYZo εγώ δεν αναφέρθηκα πουθενα στο δικαίωμα του να ποστάρεις ότι γουστάρεις. Δικαίωμα σου, όπως και δικό μου δικαίωμα να ποστάρω ότι γουστάρω. Αν νομίζεις ότι σε έθιξα κάπου, μάλλον λανθάνεις. Εγώ αυτό που ανάφερα είναι ότι καλύτερο θα είναι να μπεί ένα ανώτατο όριο στο εύρος των ευρώ για να ποστάρουμε κατάλληλα. Τώρα το αν κάποιος θα προτείνει ρολόι 50 ευρώ, όταν "οριοθετούμε" τουλάχιστον τον μέσο όρο στα 1000 ευρώ, πάλι δεν το βρίσκω λογικό. Ο άνθρωπος λέει στο χιλιάρικο αναλόγως τι θα δώσει ο γαμπρός και πόσα θα τσοντάρει ο ίδιος. Απλά και όμορφα.
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 03:17:14 μμ »
Επειδή γίνεται πολύς λόγος για το χρηματικό όριο των 1000+ ευρώ που έθεσα, θυμίζω ότι και εγώ ο ίδιος το χαρακτήρισα αυθαίρετο. Ωστόσο, αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να κυμανθώ στα 1000-1200 ευρώ (με τα τωρινά δεδομένα). Τώρα αν υπάρξει κάποιο ρολόι που να κοστίζει 1500 ευρώ, να μου αρέσει πολύ εμφανισιακά και αυτά τα 300 ευρώ να δικαιολογούν τη διαφορά στην ποιότητα του ρολογιού τότε να το σκεφτώ και να βρω τρόπο να τα διαθέσω. Για παράδειγμα, από τα αρχικά ρολόγια που πόσταρα

http://hamiltonwatch.com/gents/khaki/aviation/?id=H77616133

http://www.longines.com/watches/longines-grandevitesse/L3.637.4.50.0

και που η διαφορά στην τιμή τους πρέπει να είναι γύρω στα 500 ευρώ, που μου αρέσουν και τα δυο πολύ εμφανισιακά (άσχετα αν δεν μοιάζουν μεταξύ τους), αξίζει το longines αυτή τη διαφορά σαν ποιότητα, σαν αξιοπιστία, σαν μηχανισμός, σαν εταιρία, σαν ιστορία, σαν παράδοση;
Πιστεύω πως αυτό είναι το θέμα. Και φυσικά αν υπάρχουν άλλες εταιρίες και άλλα μοντέλα στα λεφτά αυτά που να θεωρείτε ότι αξίζουν να διαθέσεις λίγα λεφτά παραπάνω γιατί είναι αρκετά καλύτερα.

Αυτά για την ώρα και ελπίζω να μη σας κούρασα!

Υ.Γ.: Φυσικά δεν θα είναι το τελευταίο ρολόι Υ.Ω. που θα αποκτήσω. Το μικρόβιο το έχω κολλήσει από καιρό!!!!!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 03:28:17 μμ »
Επειδή γίνεται πολύς λόγος για το χρηματικό όριο των 1000+ ευρώ που έθεσα, θυμίζω ότι και εγώ ο ίδιος το χαρακτήρισα αυθαίρετο. Ωστόσο, αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να κυμανθώ στα 1000-1200 ευρώ (με τα τωρινά δεδομένα). Τώρα αν υπάρξει κάποιο ρολόι που να κοστίζει 1500 ευρώ, να μου αρέσει πολύ εμφανισιακά και αυτά τα 300 ευρώ να δικαιολογούν τη διαφορά στην ποιότητα του ρολογιού τότε να το σκεφτώ και να βρω τρόπο να τα διαθέσω. Για παράδειγμα, από τα αρχικά ρολόγια που πόσταρα

http://hamiltonwatch.com/gents/khaki/aviation/?id=H77616133

http://www.longines.com/watches/longines-grandevitesse/L3.637.4.50.0

και που η διαφορά στην τιμή τους πρέπει να είναι γύρω στα 500 ευρώ, που μου αρέσουν και τα δυο πολύ εμφανισιακά (άσχετα αν δεν μοιάζουν μεταξύ τους), αξίζει το longines αυτή τη διαφορά σαν ποιότητα, σαν αξιοπιστία, σαν μηχανισμός, σαν εταιρία, σαν ιστορία, σαν παράδοση;
Πιστεύω πως αυτό είναι το θέμα. Και φυσικά αν υπάρχουν άλλες εταιρίες και άλλα μοντέλα στα λεφτά αυτά που να θεωρείτε ότι αξίζουν να διαθέσεις λίγα λεφτά παραπάνω γιατί είναι αρκετά καλύτερα.

Αυτά για την ώρα και ελπίζω να μη σας κούρασα!

Υ.Γ.: Φυσικά δεν θα είναι το τελευταίο ρολόι Υ.Ω. που θα αποκτήσω. Το μικρόβιο το έχω κολλήσει από καιρό!!!!!

σαν ποιότητα; ΟΧΙ
σαν αξιοπιστία; ΟΧΙ
σαν μηχανισμός; ΟΧΙ
σαν εταιρία; Σήμερα δυστυχώς ΟΧΙ
σαν ιστορία; ΝΑΙ
σαν παράδοση; ΝΑΙ

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 03:39:23 μμ »
Άρα φίλε, με λίγα λόγια και άσχετα από την εμφάνιση (που είναι προσωπικό θέμα του καθενός), στο χρηματικό όριο που θέτω τα hamilton είναι μονόδρομος;
Καμιά άλλη πρόταση;

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 04:32:39 μμ »
Για να μην με παρεξηγήσεις να διευκρινίσω ότι σαν ποιότητα, αξιοπιστία και μηχανισμό, τα δύο ρολόγια τα θεωρώ εφάμιλλα. Σαν ιστορία, παράδοση η Longines προηγείται σημαντικά, σαν εταιρεία αυτή τη στιγμή το swatch group δείχνει να προωθεί περισσότερο τη hamilton λόγω μάλλον της μεγάλης Αμερικάνικης αγοράς, και έχει υποσκελίσει (πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου), ιστορικές εταιρείες όπως η Longines , η Tissot κλπ. Εγώ θα κοίταγα και Fortis, Oris σε αυτά τα χρήματα.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 10, 2011, 04:38:58 μμ »
Άλλο Longines άλλο Hamilton ακόμη και σήμερα.....οι διαφορές μικρές, αλλά υπάρχουν...γι'αυτό και το group έχει ψηλότερα και ακριβότερα τη Longines...άλλωστε όσο ανεβαίνουμε πληρώνουμε πολλά για να πάρουμε λίγα...
Πολύ σωστή η προτροπή του koubilaihan για Fortis και Oris.
Προσπάθησε να δείς ρολόγια από κοτά.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 08:36:57 πμ »
Ισως κάτι σε Longines Legend Diver? Δεν είναι χρονογράφος αλλά είναι ΠΟΛΥΥΥΥ ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 09:14:29 πμ »
Συμφωνω το Legend Diver ειναι σουπερ και αξιζει η αγορα του,αν αρεσει και σε εσενα βουρ ;)

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 10:44:16 πμ »
Ωραίο το Legend Diver αλλά δεν πληροί μια βασική προϋπόθεση που έχω θέσει, να φοριέται και με μπρασελέ και με λουράκι. Τι είναι αυτό που γράφετε για το swatch group; Αν κάποιος δε βαριέται πολύ ας μου το εξηγήσει!!!

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 10:47:19 πμ »

καλη διαθεση να υπαρχει και ολα γινονται  ;)
http://www.watchfunclub.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=139

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 11:08:11 πμ »
Τζίμη όλα τα ρολόγια φοριούνται και με μπρασελέ και με λουράκι αν θέλεις.  ;) Σε κάποια πάνε και τα δύο σε κάποια όχι. Δες την παραπάνω φωτό με το mesh το μπρασελέ. Κούκλα είναι.  :up: Ασε που από κυριλε το κάνεις σπόρ  ;) Εν τη άυτη περιπτώση, υπάρχει και ο χρυσός κανόνας που λέει "αγόρασε το με το μπρασελέ και μετά πέρνεις το λουράκι", γιατί απλά έτσι συμφέρει.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 11:30:49 πμ »
Ω ναι....ξεχασα και η Longines ανηκει στο SwatchGroup...:D
Σιγουρα το after sales servise μετραει αλλα δεν προκειται κανεις να σταματησει να αγοραζει...HAMILTON , LONGINES η ακομα καλυτερα Ω! κτλ. κτλ.
Οποτε φιλε μου αγορασε αυτο που σου αρεσει περισσοτερο και λαμβανεις υποψιν σου, ολα αυτα που σου λενε ολοι οι φιλοι εδω, λιγοτερο η περισσοτερο στην επομενη αγορα σου που σιγουρα θα ακολουθησει.
Νομιζω αλλωστε οτι οσο το ψαχνεις μερικες φορες τοσο περισσοτερο απομακρυνεσαι απο την σωστη επιλογη.
Γνωμη μου ειναι να διαλεξεις 2-3 μοντελα εσυ, και σε αυτα να υπαρξει συζητηση και συγκρισεις.
Ευγενικα
Γιαννης.

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 02:57:37 μμ »
Φίλε SYZo, καλή διάθεση υπάρχει αλλά το συγκεκριμένο ρολόι δεν μ'αρέσει καθόλου μ'αυτό το μπρασελέ. Προτιμώ κάτι πιο παραδοσιακό. Επίσης προτιμώ χρονογράφο. Ευχαριστώ πάντως!

Φίλε Γιάννη, αρχικά επέλεξα 4 μοντέλα που μου αρέσουν, αυτά που πόσταρα στο πρώτο μήνυμα. Τα δυο είναι εντός μπάτζετ (HAMILTON, LONGINES) και τα άλλα δυο (TAG, Ω) σαφώς εκτός μπάτζετ αλλά τα έβαλα για να έχετε μια άποψη για το γούστο μου. Πέρα από τη γνώμη σας για αυτά, ήθελα να δω αν υπάρχουν προτάσεις και για άλλα μοντέλα στα ίδια λεφτά. Κάποια μοντέλα ORIS μου αρέσουν αλλά πιστεύω πως οι χρονογράφοι τους είναι αρκετά σπορ και τους πανε κυρίως τα λουράκια, ενώ από τα FORTIS μου άρεσε, χωρίς να τρελαίνομαι, κυρίως το εξής:

http://www.michas-watches.gr/mens-watches/fortis/fortis-b-42-stratoliner-chronograph-black

Μπορεί να γίνομαι κουραστικός και καταλαβαίνω ότι τα 1000 ευρώ για Υ.Ω. είναι τίποτα (και σίγουρα στο μέλλον θα διαθέσω πολύ περισσότερα για ρολόγια), αλλά αυτή τη στιγμή για μένα είναι πολλά λεφτά. Γι'αυτό θέλω να πάρω κάτι που να αξίζει τα λεφτά του αλλά και να μου αρέσει πολύ εμφανισιακά. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσα να επιλέξω ανάμεσα σε δυο που μου αρέσουν αυτό που μου αρέσει λιγότερο εμφανισιακά αν ποιοτικά ήταν καλύτερο ρολόι. Ελπίζω να ήμουν σαφής.

Φιλικά Ευθύμης   

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 03:14:53 μμ »
Eυθύμη ξεφεύγεις στο μπάτζετ αρκετά αν πας για χρονογράφο και Φόρτις. Μάλλον για χάμιλτον σε βλέπω.

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 03:18:00 μμ »
Ευθυμη σε καταλαβαινω απολυτα τι νιωθεις και εννοεις,γιατι σχεδον ολοι το περασαμε.
Φυσικα και θελεις οτι καλυτερο για την 1η αγορα και φυσικα δεν ειναι μικρο το ποσο των 1000€ που διαθετεις και δεν το υποτιμα κανεις εαν μαλιστα σκεφτεις οτι καπως ετσι ξεκινησαμε και εμεις..(τουλαχιστον εγω..).
Πραγματι θα ηταν καλο να ακουμπησεις τις αξιοπιστες λυσεις των tag & omega αλλα για να παρεις κατι συμφωνα με τις δικες σου προτιμησεις σιγουρα θα χρειαστουν σχεδον double.
Οποτε πιστευω και εγω οτι οντως τα Hamilton & Longines ισως ειναι οι καλυτερες λυσεις που εχεις, μαζι με την Zeno & ισως κατ'εμε την Mont blanc & Raymond Weil ( με λιγη τυχη...)

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 04:25:49 μμ »
Το "με λίγη τύχη" σημαίνει αν καταφέρω να τα βρώ κοντά σ'αυτήν την τιμή; Ψάχνοντας λίγο από Raymond Weil αρέσει αυτό:

http://www.raymond-weil.com/EN/mens-watch/nabucco/nabucco-7810-BSF-05207.html

από Zeno αυτό:

http://www.zeno-watch.ch/en/XLarge/XLChrono/body_xlchrono.html

και από Mont blanc κανένα ιδιαίτερα.
Φυσικά δεν γνωρίζω την τιμή αυτών των δύο που ανέφερα. Και για να πω την αλήθεια ούτε τις εταιρίες γνώριζα. Άρα δεν έχω άποψη για την ποιότητα τους και ούτε μπορώ να τις κατατάξω σε σχέση με τις HAMILTON, LONGINES. 

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 04:44:22 μμ »
Για δες και αυτούς από Steinhart μήπως σου  αρέσει κάποιος.

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&Sel_ID=27