Αποστολέας Θέμα: Seamaster or Submariner  (Αναγνώστηκε 21463 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Seamaster or Submariner
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 05:19:07 μμ »
..........Rolex ............ το θεωρώ πλέον πολύ βαρετό και πολυφορεμένο.

Κι έτσι, άθελά σου, απέδωσες το νόημα της παντοκρατορίας της Rolex, κάνοντάς της, το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κοπλιμέντο.

Αυτό το πολυ βαρετό ρολόι, είναι σημείο αναφοράς, έχει αντιγραφεί από τους πάντες, εχει φορεθεί απο τους παντες, έχει πωληθεί σε δεκάδες (ισως  και εκατονταδες) εκατομύρια κομμάτια, κάνοντας το ΜΥΘΟ !!!!
Είναι ένα ΜΑΓΙΚΟ ρολόι, που απο την σαγήνη του δεν γλιτώνει κανείς στο τέλος. Τέλος.

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 05:28:13 μμ »

Κι έτσι, άθελά σου, απέδωσες το νόημα της παντοκρατορίας της Rolex, κάνοντάς της, το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κοπλιμέντο.

Αυτό το πολυ βαρετό ρολόι, είναι σημείο αναφοράς, έχει αντιγραφεί από τους πάντες, εχει φορεθεί απο τους παντες, έχει πωληθεί σε δεκάδες (ισως  και εκατονταδες) εκατομύρια κομμάτια, κάνοντας το ΜΥΘΟ !!!!
Είναι ένα ΜΑΓΙΚΟ ρολόι, που απο την σαγήνη του δεν γλιτώνει κανείς στο τέλος. Τέλος.

:god: :god: ;D ;D
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 04:11:26 πμ »
Omega Planet Ocean vs. Rolex Submariner.... το γνωστό ντέρμπι των καταδυτικών για το οποίο έχουν γραφτεί σε λίδες και σελίδες!
Καταθέτω το αμιγώς δικό μου σκεπτικό, παραβλέποντας ότι για το Ωμέγα αναφέρεσαι στον χρονογράφο:

- Όταν το Ω διατίθεται σε 2 μεγέθη, 42μμ και 45,5μμ για όλα τα γούστα ενώ το Rolex αποκλειστικά στο μικρό πια για πολλούς μέγεθος των 40μμ, τότε γιατί να πάρεις το Rolex;
- Όταν το Ω είναι κατασκευασμένο ν' αντέχει μεγαλύτερες πιέσεις, έχοντας στεγανότητα για 600 μέτρα έναντι 300 του Rolex, τότε γιατί να πάρεις το Rolex;
- Όταν το Ω έχει αυτούς τους πανέμορφους δείκτες και το Rolex αυτούς τους βαρετούς πια μερσεντοειδείς, τότε γιατί να πάρεις το Rolex;
- Όταν η ημερομηνία στο Ω είναι διακριτική χωρίς αυτόν τον μπανάλ κύκλωπα του submariner, τότε γιατί να πάρεις το Rolex;

... γιατί το Rolex είναι Rolex, ο βασιλιάς,  θα μπορούσες να απαντήσεις.

Και επανέρχομαι εγώ:
- Βλέποντας ότι από το αρχικό σου ποστ δεν θα λεγες όχι και σ'έναν χρονογράφο, γνωρίζεις ότι αγοράζοντας το Ω Planet Ocean με μετρητά στην Ελλάδα (σχεδόν 30% έκπτωση) σου μένουν  ρέστα και για τον ιστορικό χρονογράφο Ω moonwatch σε σχέση με αμεταχείριστο submariner;

=> Ω δαγκωτό!!! 

Ω χωρίς δεύτερη σκέψηηηη ;D ;D +1 Nick ;)

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 04:22:58 πμ »
Ω δαγκωτο, θα συμφωνησω και γω σε ολα εκτος απο την εκπτωση που μαλλον ενα 20-25% ειναι πιο εφικτο και οτι το planet ocean ειναι πολυ πιο ποιοτικο απο το moonwatch [δες αυτους τους ασπρους δεικτες,πολυ φτηνιαρικοι] και γιατι να λεμε οτι ειναι ιστορικο ρολοι? εχετε αναρωτηθει οτι μπορει και να μην πηγε στο φεγγαρι ποτε του?
Σε αυτό θα διαφωνήσω. Το Ω Moonwatch φορέθηκε απο τον Buzz Aldrin,τον Edward White και τον Eugene Cernan,πήγε στο φεγγάρι το 65' και μάλιστα είναι πιστοποιημένο απο την NASA. Οπότε με βάση το γεγονός οτι η NASA εμπιστεύθηκε την Ω, όλα τα άλλα είναι περιττά ;D ;D ;D Όσο για τους "φθηνιάρικους δείκτες" ,είναι έτσι διότι η Ω βγάζει το μοντέλο αυτό έτσι απο παλιά,χωρίς να αλλάξει τίποτα,ούτε στο κάσωμα,ούτε στην μηχανή ;)

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 09:25:35 πμ »
παιδια, ας αφησουμε το moonwatch εκτος συζητησης!
ειναι ανιερο να το συγκρινουμε, με οποιουδηποτε τυπου planet ocean!!

οπως κ το διλημα "Seamaster or Submariner" ειναι καπως ατοπο..

κατ' εμε το σημερινο seamaster δεν εχει την βαρυτητα που χρειαζεται,
για να συγκριθει με sub..  ;)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 09:33:04 πμ »
Το moonwatch φορέθηκε από δεκάδες αστροναύτες στο διάστημα, από 11 αστροναύτες στο φεγγάρι και προσεληνώθηκε πρώτη φορά το 1969.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 01:08:58 μμ »
Σε αυτό θα διαφωνήσω. Το Ω Moonwatch φορέθηκε απο τον Buzz Aldrin,τον Edward White και τον Eugene Cernan,πήγε στο φεγγάρι το 65' και μάλιστα είναι πιστοποιημένο απο την NASA. Οπότε με βάση το γεγονός οτι η NASA εμπιστεύθηκε την Ω, όλα τα άλλα είναι περιττά ;D ;D ;D Όσο για τους "φθηνιάρικους δείκτες" ,είναι έτσι διότι η Ω βγάζει το μοντέλο αυτό έτσι απο παλιά,χωρίς να αλλάξει τίποτα,ούτε στο κάσωμα,ούτε στην μηχανή ;)
Kωστα θελω να ξερεις οτι ημουν ενα τσακ απο το να παρω και γω moonwatch και ακομα μ`αρεσει αλλα ρε φιλε αυτοι οι δεικτες μου θυμιζουν swatch[ oκ καταλαβαινω πως ετσι εβγαινε και παλια],απλως νομιζω πως το p.o. ειναι πιο ποιοτικο ρολοι,οσον αφορα τωρα την ιστορικοτητα του πηρα αφορμη απο τα δημοσιευματα που λενε οτι ολη η επιχειρηση στη σεληνη γυριστηκε στο hollywood,στοιχεια βεβαια κανεις δεν εχει, ποιος ξερει ομως την αληθεια?
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 01:14:15 μμ »
παιδια, ας αφησουμε το moonwatch εκτος συζητησης!
ειναι ανιερο να το συγκρινουμε, με οποιουδηποτε τυπου planet ocean!!

οπως κ το διλημα "Seamaster or Submariner" ειναι καπως ατοπο..

κατ' εμε το σημερινο seamaster δεν εχει την βαρυτητα που χρειαζεται,
για να συγκριθει με sub..  ;)

φιλε gsb αν προσεξεις στο 4ο post αυτου του θεματος το αναφερω πως το rolex ειναι καλυτερο ρολοι αφου πολυ απλα εχει in-house μηχανισμο, εγω ομως θα επερνα Ω, και επισης εχουν και μεγαλη διαφορα στην τιμη,6000 το rolex σε 40μμ και 4450 σε χρονογραφο το Ω και απλο ρολοι στα 3100,σε 45,5μμ παντα.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 01:35:44 μμ »
   Προσωπική άποψη...το Ω δεν έχει τίποτα να ζηλέψει πέρα από το όνομα του Rolex...στα 3000 λιανικής θα έπαιρνα Planet Ocean ή Superocean Heritage...στα 6000 λιανικής δεν θα έπαιρνα Submariner...όμως αυτά τα λέω εγώ...ο πολύς κόσμος λέει Rolex και πάλι Rolex...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος georgemvg

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 03:33:18 μμ »
Πριν λίγα χρόνια δεν συμπαθούσα τα Rolex και όχι γιατί ίσως είναι ένα άπιαστο όνειρο για μένα. Έβλεπα άσχημα χρυσά ρολόγια με μπλε στεφάνες και δεν μπορούσα. Τώρα όμως λέω ότι ο κάθε ένας θα πρέπει να έχει ένα submariner. Ίσως η ομορφότερη κάσα που υπάρχει. Δεν υπάρχει!

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 05:34:19 μμ »

Ωραία η φωτογραφία   :)
έτσι . . . ταιριαστό με τα γκρί, μου άρεσε αρκετά αυτό το "βαρετό" ρολόι   ;)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 07:00:09 μμ »
   Προσωπική άποψη...το Ω δεν έχει τίποτα να ζηλέψει πέρα από το όνομα του Rolex...στα 3000 λιανικής θα έπαιρνα Planet Ocean ή Superocean Heritage...στα 6000 λιανικής δεν θα έπαιρνα Submariner...όμως αυτά τα λέω εγώ...ο πολύς κόσμος λέει Rolex και πάλι Rolex...
εχεις εναν υποστηρικτη, φιλε Γιαννη, συμφωνω απολυτα, και εγω p.o θα επερνα και επισης το breitling superocean heritage που εχει το τρυπητο λουρακι και αν θυμαμαι καλα ειναι 46μμ, ειναι οντως ρολογαρα στα 3000 [χρονογραφος στα 3900-4000]

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 07:18:39 μμ »
φιλε georgemvg,
φοβερη φωτο κ ρολεξαρα απαικτη!!!

να την ποσταρεις τακτικα να την χαιρομαστε ολοι!!  ;)
το 'πε και το 'κανε!!

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 09:03:47 μμ »
Χίλια συγνώμη παιδιά, μακάρι να ήταν δική μου...Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως να επενδύσω σε κάτι τέτοιο.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 09:08:00 μμ »
κριμα..  :'(
παντως σου ευχομαστε να εχεις ενα συντομα!!! 
το 'πε και το 'κανε!!

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 09:37:21 μμ »
κριμα..  :'(
παντως σου ευχομαστε να εχεις ενα συντομα!!! 

Σε ευχαριστώ πολύ! Και στα δικά σου. Πάντως μια τέτοια ευχή έχει και άλλες που εμπεριέχονται. Για να δώσω 5000 για ρολόι σημαίνει ότι τα έχω λύσει τα υπόλοιπα προβλήματα, οπότε σε ξαναευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 03:36:59 μμ »
Δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να συγκριθεί το Ω PO  με το Ω moonwatch, ήθελα να τονίσω ότι η διαφορά κόστους μεταξύ του τρέχοντος Πλάνετ Όσεαν και του Rolex submariner είναι τόσο μεγάλη που μένουν ρέστα για ακόμα ένα καλό ρολόι! Μιας και ο φίλος που ξεκίνησε την κουβέντα δεν θα λεγε όχι σε χρονογράφο έφερα ως παράδειγμα το moonwatch.

To PO ναι μεν δεν έχει inhouse μηχανή αλλά και το inhouse δεν αποτελεί απαραίτητα πανάκεια. Εξάλλου το Ω δεν έχει μια απλή ΕΤΑ.

Ίσως πάντως η σύγκριση τώρα να είναι άδικη καθώς η Rolex μόλις κυκλοφόρησε το νέο submariner το οποίο έχει κεραμεική στεφάνη ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική διαφορά μεταξύ των 2 μοντέλων. Όμως το ντέρμπι των αιωνείων θα πάει στο επόμενο επίπεδο, σε κόντρα next generation δηλαδή, αν σε 1-2 χρόνια που θα έρθει το νέο ΠΟ θα διαθέτει στάνταρ liquid metal στεφάνη και την 8500 μηχανή αντί την 2500. Τότε η οικονομική διαφορά θα πέσει και δεν θα μιλάμε για διπλά λεφτά οπότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Μέχρι τότε όμως εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα γιατί το ένα έχει 3000 ευρώ και το άλλο 6000, όταν για τους λόγους που έγραψα πριν το ΠΟ υπερέχει για τα προσωπικά μου γούστα ΚΑΙ αισθητικά. Γι αυτό ψηφίζω Ω.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 05, 2011, 03:58:59 μμ από Nick78 »
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 06:35:13 μμ »
Μάλλον εδώ πέρα ισχύει το γνωστό "περι ορέξεως κολοκυθόπιτα" και εξηγούμαι γι αυτό.

Το Ρόλι έχει γίνει 1000 + 1 αντιγραφές (βλέπε homage, βλέπε μαιμού, βλέπε invicta, βλέπε orient κ.λ.π), δεν παύει όμως όπως είπαν και πριν τα παιδιά να αποτελεί ένα όνειρο για πολλούς και προσωπικά δεν βγάζω την ουρά μου απ΄έξω.
Σίγουρα όμως όταν δίνεις τόσα χρήματα καλό θα είναι να πηγαίνεις σε κάτι πιο σπάνιο που δεν το φοράει ο καθένας (γιατί τα rolex συνήθως φοριούνται από πολλούς, είτε γνήσια είτε...) ή τουλάχιστον κάτι που δεν συναντάς κάθε μέρα (και πιστέψτε με, ένα rolex το βλέπεις πιο συχνά από ένα omega).

Τώρα βέβαια ο καθένας επιλέγει βάσει του γούστου του και βάσει της τσέπης του (εξ' ου και η παραπάνω φράση), δηλαδή εγώ κρίνω με βάσει τα οικονομικά μου για την αγορά του ρολογιού αλλά αν σε κάποιον περισσεύουν λεφτά τότε μπορεί να θεωρήσει ότι είμαι λάθος.

Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη λοιπόν, θα έλεγα ο φίλος μας να πάρει το Omega, για τους παραπάνω ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ λόγους αλλά και για την καλύτερη απόδοση με βάση το κόστος αγοράς (προσωπική άποψη).

Φιλικά
Νίκος  :D

Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 06:56:13 μμ »
Μάλλον εδώ πέρα ισχύει το γνωστό "περι ορέξεως κολοκυθόπιτα" και εξηγούμαι γι αυτό.

Το Ρόλι έχει γίνει 1000 + 1 αντιγραφές (βλέπε homage, βλέπε μαιμού, βλέπε invicta, βλέπε orient κ.λ.π), δεν παύει όμως όπως είπαν και πριν τα παιδιά να αποτελεί ένα όνειρο για πολλούς και προσωπικά δεν βγάζω την ουρά μου απ΄έξω.
Σίγουρα όμως όταν δίνεις τόσα χρήματα καλό θα είναι να πηγαίνεις σε κάτι πιο σπάνιο που δεν το φοράει ο καθένας (γιατί τα rolex συνήθως φοριούνται από πολλούς, είτε γνήσια είτε...) ή τουλάχιστον κάτι που δεν συναντάς κάθε μέρα (και πιστέψτε με, ένα rolex το βλέπεις πιο συχνά από ένα omega).

Τώρα βέβαια ο καθένας επιλέγει βάσει του γούστου του και βάσει της τσέπης του (εξ' ου και η παραπάνω φράση), δηλαδή εγώ κρίνω με βάσει τα οικονομικά μου για την αγορά του ρολογιού αλλά αν σε κάποιον περισσεύουν λεφτά τότε μπορεί να θεωρήσει ότι είμαι λάθος.

Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη λοιπόν, θα έλεγα ο φίλος μας να πάρει το Omega, για τους παραπάνω ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ λόγους αλλά και για την καλύτερη απόδοση με βάση το κόστος αγοράς (προσωπική άποψη).

Φιλικά
Νίκος  :D

Ω=VALUE FOR MONEY

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 05, 2011, 08:51:16 μμ »
Ω=VALUE FOR MONEY

συμφωνοι!!
εδω ομως μιλαμε ειδικα για 2 ρολογια.
το ενα απο αυτα ειναι το ΡΟ.  :)

το 'πε και το 'κανε!!