Αποστολέας Θέμα: ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΕΒΑΥ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ  (Αναγνώστηκε 12093 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος turbulence

• Just Registered
    • Προφίλ
Θα μπω στο θέμα κατευθείαν, μου αρέσουν τα παρακάτω:

SEIKO AUTOMATIC DIVERS 200M SKX007J1 - MADE IN JAPAN
http://cgi.ebay.co.uk/SEIKO-AUTOMATIC-DIVERS-200M-SKX007J1-MADE-JAPAN-/270681321696?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item3f05dd30e0

SEIKO AUTOMATIC DIVERS 200M SKX009J1 - MADE IN JAPAN
http://cgi.ebay.co.uk/SEIKO-AUTOMATIC-DIVERS-200M-SKX009J1-MADE-JAPAN-/270680817891?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item3f05d580e3

Citizen Promaster Diver Automatic Watch NY2300-09LB UK
http://cgi.ebay.co.uk/Citizen-Promaster-Diver-Automatic-Watch-NY2300-09LB-UK-/220698633869?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item3362a9e68d

ψάχνω για αυτόματο καθημερινό ρολόι, να μπορώ να κάνω watersports άφοβα με αυτό... Να είναι αξιόπιστο ως προς την κύρια λειτουργία του (η ένδειξη της ώρας), εμφανίσημο, όχι τεράστιο και σε μια λογική τιμή...

Χαιρετώ όλους τους φίλους... Θα ξαναμπώ αύριο μιας και η ώρα είναι περασμένη.. :)

Καλή Νύχτα....
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 17, 2010, 10:59:18 πμ από turbulence »

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS31

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΕΒΑΥ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 08:31:19 πμ »

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 08:56:07 πμ »
Καλημέρα φίλτατε. Τα λινκ που παραθέτεις έχουν τα ρολόγια πιο ακριβά απ' αυτά που μπορείς να βρείς στο ebay  :'( . Ο πωλητής που αναφέρει ο Κώστας παραπάνω είναι ΟΚ. Από εκεί πήρα και εγώ το ρολόι που ποστάρισε. Είναι δημοπρασίες τα περισσότερα, οπότε μπορείς να δείς που θα πάνε οι τιμές...... Ακόμη ένας καλός πωλητής  http://stores.ebay.com/TimeParadise/Seiko-/_i.html?_fsub=8416418&_sid=98690665&_trksid=p4634.c0.m322 Για τσέκαρε και εκεί  ;).
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 10:40:13 πμ »
Ρε παιδιά τι ευχάριστη έκπληξη... Με το που μπαίνω μέσα στο forum να σου αμέσως αμέσως δυο οι απαντήσεις...  ;D ;D ;D
Λαγωνικά είστε... :P Λοιπόν, πέραν την πλάκα ευχαριστώ...

Να επισημάνω μερικά πράγματα που δεν ανέφερα στο προηγούμενο μου ποστ λόγο νύστας :P

1) Όπως καταλάβατε ψάχνω για ρολόι εργαλείο και όχι κάτι που να σκέφτομαι συνέχεια αν πχ μου γρατζουνίστηκε και μετά να στεναχωριέμαι για αυτό...Και στην τελική τελική όταν και άμα μου χαλάσει το πετάω και παίρνω άλλο...No Fuss!
2) Με ενδιαφέρει πολύ η παράμετρος στεγανότητα μιας και πολύ πιθανόν να μην το βγάζω από το χέρι όταν κάνω windsurfing.
3) Να έχει μεν τον όγκο του αλλά να μην είναι τέρας όπως πχ το Seiko Sumo
4) Αν τελικά πάρω Seiko (προς το παρών προς τα εκεί με βλέπω), προτιμώ να είναι made in Japan παρά σε κάποια άλλη Ασιατική χώρα...
5) Μου αρέσει πολύ το χαρακτηριστικό μερικών αυτόματων ρολογιών που βλέπεις τον μηχανισμό τους εν λειτουργεία, είτε από μπροστά(δια μέσο του κρυστάλλου) είτε από πίσω (δια μέσο της κάσας, See Though Case)
από την κάσα

Και μερικές ερωτήσεις:
α) H σειρά Seiko Prospex πέραν του Sumo ποια άλλα καλά ρολόγια έχει;
β) Τα δύο παραπάνω ρολόγια της Seiko, και ένα αυτό που μου προτείνατε, ανήκουν στην σειρά Prospex ή στην Submariner;
γ) Κάτι ανάλογο του Seiko Sumo αλλά μικρότερο έχετε να μου προτείνετε (και ας είναι ποιο ακριβό);
δ) Αν χρησιμοποιήσω ένα ρολόι αμιγώς αυτόματο κατά την διάρκεια sports, δεν θα επηρεάζεται η συνέπεια του ρολογιού ως προς την ορθότητα της ώρας που αναγράφει;
ε) Μου αρέσει ένα καταδυτικό που πάει μέχρι τα 100m. Από άποψη στεγανότητας θα έχω πρόβλημα αν έχω αυτό στο χέρι μου όταν κάνω watersports επιφανείας; Μιλάω για το "2010 SEIKO SEAURCHIN SUBMARINER AUTOMATIC 23JEWEL WATCH",
http://cgi.ebay.com/2010-SEIKO-SEAURCHIN-SUBMARINER-AUTOMATIC-23JEWEL-WATCH-/330508921930?pt=Wristwatches&hash=item4cf3ddec4a. Σε κατάδυση στα πενήντα μέτρα μπορεί να αντεπεξέλθει;
ζ) Ένα ρολόι με 23 jewels, όπως πχ το παραπάνω της Seiko, που υπερέχει σε σχέση με ένα αντίστοιχο ρολόι με 21 jewels;
η)Ρολόγια πέρα από Seiko, αλλά καλύτερα, και ας πρέπει να δώσω το κάτι της παραπάνω έχετε υπόψιν σας να μου υποδείξετε;
θ) Από ότι κατάλαβα, η Seiko υπερέχει της Citizen όσον αφορά τα καταδυτικά. Ισχύει;

Συγχωρέστε με για τον όγκο των ερωτήσεων μου αλλά από ρολόγια δηλώνω άσχετος και απλά θέλω να κάνω μια αγορά σωστή για τις ανάγκες μου.. Καταλαβαίνω ότι μπορεί και να κούρασα... Άντε καλό μεσημέρι και αν έχετε χρόνο και δεν βαριέστε απαντάτε... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ευχαριστώ όλους για την διάθεση σας να βοηθήσετε μιας και δεν ξέρω από που να αρχίσω. Δηλώνω άσχετος!!!

Με Εκτίμηση,
Α

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 17, 2010, 11:41:21 πμ από turbulence »

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 10:45:27 πμ »
Καλημέρα φίλτατε. Τα λινκ που παραθέτεις έχουν τα ρολόγια πιο ακριβά απ' αυτά που μπορείς να βρείς στο ebay  :'( . Ο πωλητής που αναφέρει ο Κώστας παραπάνω είναι ΟΚ. Από εκεί πήρα και εγώ το ρολόι που ποστάρισε. Είναι δημοπρασίες τα περισσότερα, οπότε μπορείς να δείς που θα πάνε οι τιμές...... Ακόμη ένας καλός πωλητής  http://stores.ebay.com/TimeParadise/Seiko-/_i.html?_fsub=8416418&_sid=98690665&_trksid=p4634.c0.m322 Για τσέκαρε και εκεί  ;).

Έτσι είναι όπως τα λες... Απλα, όταν διαλέγω πωλητή παίρνω υπόψιν μου:
a)Το Feedback του(Αυτοί που μου προτείνατε έχουν πάρα πολύ ψηλό όντως)
b)Το να είναι located σε Αγγλία μιας και δεν θέλω ούτε με τελώνια να μπλέκω ούτε να πληρώνω τέλη... Βέβαια, αν η διαφορά είναι μεγάλη θα μπω στην περιπέτεια... Όλα σχετικά είναι στις αγορές όπως φαντάζομαι γνωρίζεις είδη...

Βέβαια, την δεδομένη στιγμή είμαι σε φάση αναζήτησης και εστιάζω σε πρώτη φάση στο "ποιό ρολόι θα αγοράσω"... Όταν κατασταλάξω το πλέον εύκολο είναι να βρω τον αγοραστή θεωρώ (με λίγη βοήθεια βέβαια :))...

Σε ευχαριστώ πάντως για τις συστάσεις σου...Ο πωλητής φαίνεται δυνατός!!!

Thanks,
A

:)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 17, 2010, 11:15:11 πμ από turbulence »

Αποσυνδεδεμένος KOSTAS31

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 12:14:43 μμ »
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τα τελωνία με τους πωλητές που σου προτείναμε με τον tzistsam. Μπορείς να ζητήσεις από τον πωλητή "mark the item as gift and declare lower value" και όλα θα είνα οκ με τα τελωνία. Έχω αγοράσει ρολόγια και από τους δύο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Πρόσφατα αγορασα ένα seiko black monster απο το http://myworld.ebay.com/pokemonyu/ και το πήρα στη χαμηλότερη τιμή μακραν.

Όσο για τα σπορ τα ρολόγια αυτα είνα σκυλιά και στο φινάλε αγοράζεις ένα ρολόι σχεδον στο 1/3 της τιμής απο ότι αν θα το αγόραζες στην Ελληνική αγορά.

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 12:53:29 μμ »
Για τον μεγαλύτερο όγκο των ερωτήσεών σου θα σου απαντήσουν οι πιο ειδικοί, αλλά:

ζ) Ένα ρολόι με 23 jewels, όπως πχ το παραπάνω της Seiko, που υπερέχει σε σχέση με ένα αντίστοιχο ρολόι με 21 jewels;

Σε τίποτα ή έστω οι διαφορές είναι τόσο αμελητέες που ούτε καν συζητήσιμες.

Επίσης, επείδή ανέφερες ότι σου αρέσουν τα open back, απ'όσο ξέρω η πλειοψηφία των καταδυτικών δεν έχουν open back.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 01:15:42 μμ »

είδες τα negative comments που του έχουν αφήσει; Κοίτα επίσης και πως απαντάει,ΕΙΔΙΚΑ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ... Είναι πολύ ιστορία ο τύπος. Δεν θα αγόραζα από εκεί ποτέ!
Δες ένα δείγμα...  :D :D :D :D

"τhe item is replica   Buyer:
Member id johnny00gr

Reply by timeparadise (Oct-03-10 17:10):
 MAY ALL YOUR TEETH FALL OFF except ONE, SO YOU WILL ALWAYS HAVE A TOOTHACHE :-(("

Ποτέ μα ποτέ...  :D :D :D :D :D

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 01:19:22 μμ »
Για τον μεγαλύτερο όγκο των ερωτήσεών σου θα σου απαντήσουν οι πιο ειδικοί, αλλά:

Σε τίποτα ή έστω οι διαφορές είναι τόσο αμελητέες που ούτε καν συζητήσιμες.

Επίσης, επείδή ανέφερες ότι σου αρέσουν τα open back, απ'όσο ξέρω η πλειοψηφία των καταδυτικών δεν έχουν open back.

για αυτό λιμπίζομαι το συγκεκριμένο:
http://cgi.ebay.com/2010-SEIKO-SEAURCHIN-SUBMARINER-AUTOMATIC-23JEWEL-WATCH-/330508921930?pt=Wristwatches&hash=item4cf3ddec4a.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι η στεγανότητα του στα 50m με μπουκάλα ή σε θαλάσσια sports επιφάνειας (πχ windsurfing), και κυριως το δεύτερο...

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 17, 2010, 01:36:48 μμ από turbulence »

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 01:41:56 μμ »
Προσωπικά στα 50 μέτρα με αυτό το ρολόι δεν θα κατέβαινα. Τα ρολόγια που θεωρούνται κατάλληλα για scuba είναι τα 300άρια και άνω.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 01:49:51 μμ »
μπορεις να κοιταξεις και το orient mako 6500  εχει αυτο που θες.. φθηνο δεν χανει πολυ και ειναι 200 μετρα αδιαβροχο. μπορεισ να το βρεισ γυρο στα 90 ευρω με μπρασιλε. εγω εχω μηνει πολυ ευχαριστημενος απο το δικο μου :)  ;D

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 02:00:55 μμ »
μπορεις να κοιταξεις και το orient mako 6500  εχει αυτο που θες.. φθηνο δεν χανει πολυ και ειναι 200 μετρα αδιαβροχο. μπορεισ να το βρεισ γυρο στα 90 ευρω με μπρασιλε. εγω εχω μηνει πολυ ευχαριστημενος απο το δικο μου :)  ;D

Δεν είναι καλύτερα όμως τα Seiko; Σε τι υπερτερούν;

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 02:01:40 μμ »

είδες τα negative comments που του έχουν αφήσει; Κοίτα επίσης και πως απαντάει,ΕΙΔΙΚΑ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ... Είναι πολύ ιστορία ο τύπος. Δεν θα αγόραζα από εκεί ποτέ!
Δες ένα δείγμα...  :D :D :D :D

"τhe item is replica   Buyer:
Member id johnny00gr

Reply by timeparadise (Oct-03-10 17:10):
 MAY ALL YOUR TEETH FALL OFF except ONE, SO YOU WILL ALWAYS HAVE A TOOTHACHE :-(("

Ποτέ μα ποτέ...  :D :D :D :D :D

Ναι τα έχω δεί φιλαράκι. Κοίταξε να δεις οι αγορές από το ebay βασίζονται στο feedback του εκάστοτε πωλητή. Τώρα αν κάποιος από αυτούς είναι ολίγον οξύθυμος, δεν μου λέει προσωπικά τίποτα, γιατί το αποτέλεσμα το ίδιο θα είναι. Και ο μεν και ο δε θα βρίζετε. Εγω στην παραπάνω απάντηση, θα του ανταπαντούσα να του πέσουν τα π@π@ρια του να μην κάνει "δουλειά" ποτέ ;)  ;D . Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί κάποιος από τους ανταγωνιστές του άνετα να κάνει προβοκάτσια ποστάροντας κάτι τέτοιο? Fake ή Replica? Μία ή άλλη είναι. Από Αγγλία μεριά ψάξε  τον Seikoprince ως πωλητή στο ebay. Πιο ακριβός φυσικά από τους άλλους, αλλά highly recomented σε διάφορα φόρα. ;)

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 02:11:00 μμ »
Δεν είναι καλύτερα όμως τα Seiko; Σε τι υπερτερούν;

Πάρε και Orient. Μια χαρά ρολόγια. Τίμια για αυτά που ζητάν. Εγώ έχω το 7500 το Big Mako σε μπλέ. Μια χαρά ρολόι είναι αν εξαιρέσεις το lume που είναι απογοητευτικό για καταδυτικό ρολόι (έστω και αν δεν είναι πιστοποιημένο). Και καλύτερη χρονομετρία από τα Seiko, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 02:22:25 μμ »
Πάρε και Orient. Μια χαρά ρολόγια. Τίμια για αυτά που ζητάν. Εγώ έχω το 7500 το Big Mako σε μπλέ. Μια χαρά ρολόι είναι αν εξαιρέσεις το lume που είναι απογοητευτικό για καταδυτικό ρολόι (έστω και αν δεν είναι πιστοποιημένο). Και καλύτερη χρονομετρία από τα Seiko, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

δεν λέω... Πάντως εχθές που χάζευα στο φόρουμ είδα κάπου ένα site σε γερμανία μου φένεται για πώληση orient και μόνο... Το site είχε καλές τιμές κτλ... Σου έρχεται κάτι στο μυαλό;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως...Από πλήρη άγνοια τώρα έχω τουλάχιστον μια ιδέα... Μικρή μεν αλλά είναι μια αρχή...

Φιλικά,
Α

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 02:30:09 μμ »
δεν λέω... Πάντως εχθές που χάζευα στο φόρουμ είδα κάπου ένα site σε γερμανία μου φένεται για πώληση orient και μόνο... Το site είχε καλές τιμές κτλ... Σου έρχεται κάτι στο μυαλό;

Για Orient θα δεις εδώ και εδώ.

Όσον αφορά στα μέτρα κατάδυσης, όταν λέει πάνω 300m δεν εννοεί 300m κατάδυση κάτω από το νερό, αλλά 30m κατάδυση.
Διάβασε εδώ και εδώ και θα καταλάβεις.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 02:48:00 μμ »
Για Orient θα δεις εδώ και εδώ.

Όσον αφορά στα μέτρα κατάδυσης, όταν λέει πάνω 300m δεν εννοεί 300m κατάδυση κάτω από το νερό, αλλά 30m κατάδυση.
Διάβασε εδώ και εδώ και θα καταλάβεις.

μπορεί κάποιος να μου πει σε τι υπερτερούν τα καταδυτικά seiko που αναφέρθηκαν έναντι του orient nako? Οι μηχανές τους πως συγκρίνονται;

Για πείτε ρε παιδιά να ξεστραβωθώ...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 17, 2010, 02:53:12 μμ από turbulence »

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 02:51:40 μμ »
Εμφανισιακά πάντως το Mako 6500 μου αρέσει...

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 03:25:54 μμ »
το σεικο ειναι πιστοποιημενο. επισεις θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι πιο καλοφτιαγμενο. αυτα ομως τα πληρωνεις  ;)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 17, 2010, 03:30:16 μμ »
το σεικο ειναι πιστοποιημενο. επισεις θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι πιο καλοφτιαγμενο. αυτα ομως τα πληρωνεις  ;)

πιστοποιημένο για ποιό πράγμα; Και όταν λες καλοφτιαγμένο ως προς την εμφάνιση ή ως πως μετράει τον χρόνο (ακρίβεια, πόσο χάνει, πόσο πάει μπροστά, διάρκεια λειτουργίας σε ακινησία κτλ)?
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 17, 2010, 03:39:26 μμ από turbulence »