H orient έγινε εξολοκλήρου μέλος του seiko-group. Οχι μόνο δεν θα τα τινάξει αλλά αν πάρει την αγορά της Β. Αμερικής όπως λέγεται, ίσως απογειωθεί.
Αλλά δεν θα είναι πλέον τα προϊόντα της αυτά που ήταν. Με τα κουσούρια και τις χάρες τους.
Έτσι ακριβώς είναι, πλέον τα Orient φαντάζουν αρκετά πιο ώριμα σε σχέση με το παρελθόν.
Η δε σειρές που προορίζονται για την Ιαπωνία είναι έτη φωτός πιο μπροστά από οτιδήποτε άλλο στα ίδια χρήματα.
800 ευρώ για ένα ρολόι σαν το GMT δεν είναι πολλά αρκεί να μην πρόκειται για ψευτο-gmt.
Το ρολόι έχει όλα τα στοιχεία που ένα μοντέρνο μηχανικό ρολόι πρέπει να έχει (hacking secs, φόρτιση από την κορώνα, gmt, κύκλωπα, réserve de marche etc).
Κάτι τελευταίο. Οι μηχανισμοί της orient είναι ανθεκτικότατοι και απλοϊκοί στη χρήση τους, όμως νομίζω από αυτά που διαβάζω κατά καιρούς πως σιγά σιγά μετά το στρώσιμο τους χάνουν σε ακρίβεια, πάντα όμως σε πάρα πολύ ανεκτά πλαίσια (το OS300 που έχω είναι στο -8 σταθερά πλέον μετά από 1 έτος συνεχούς χρήσης).
Αυτό που δεν μου αρέσει στα orient είναι η αλλαγές στην ακρίβεια ανάλογα με τη θέση του μηχανισμού αλλά και το ότι χάνουν σημαντικά όσο ξεκουρδίζεται η μηχανή τους.
Φυσικά από ρολόγια των 100 και των 200 ευρώ δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα, όμως από το Orient Star των 1100 ευρώ ίσως να περίμενες λίγο περισσότερα.