Αποστολέας Θέμα: ORIENT CFM00003B review  (Αναγνώστηκε 20695 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
Απ: ORIENT CFM00003B review
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 12:46:24 μμ »
Εγώ έχω το big Mako 2 μήνες και είμαι στο +1, +2 την μέρα φίλτατε sol. Δεν ξέρω αν είναι το δικό μου ρολόι, αλλά απ' ότι μου έχουν πεί των περισσότερων "τρέχουν" στο +6, το οποίο είναι σούπερ για ρολόι σε τέτοια τιμή. Τα ακουμπας δεκαπλάσια για άλλα ρολόγια και πολλές φορές τέτοια χρονομετρία επιτυχάνεται μόνο μέσω σέρβις  ;)
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 12:52:44 μμ »
Παράθεση
Τα ακουμπας δεκαπλάσια για άλλα ρολόγια και πολλές φορές τέτοια χρονομετρία επιτυχάνεται μόνο μέσω σέρβις  Wink

Συμφωνώ απόλυτα. Από τα 4 αυτόματα που έχω μόνο το Orient έχει τέτοια χρονομετρία out of the box. Το ΤISSOT & το Ω μου πάνε καλύτερα αλλά μόνο αφού έπεσε ρυθμίση.
Time, the opponent that has beaten them all...

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 12:56:45 μμ »
Η σεικο δουλεύει πρέσα. Τους 7sxx δεν τους ακουμπάει ποτέ χέρι. Χάνουν σε χρονομετρία αλλά είναι πιο ανθεκτικοί. Έχουν ένδειξη ημέρας.
Η οριεντ χρησιμοποιεί τεχνίτες. Βγαίνουν από το εργοστάσιο ρυθμισμένοι και έχουν περάσει έναν έλεγχο. Αυτό υποθέτω ότι κοστίζει. Επίσης η ένδειξη ημέρας είναι τσόντα (εξού και το "σπυρί").

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 12:57:51 μμ »
To πήρες. Το φόρεσες και ξέγνιασες. Και αμα φάει και κανα τράκο, δεν παίζει τίποτα. Θα πάρουμε άλλο ;) Στα φθηνά πάντως μοντέλα το κρυσταλλάκι θέλει προσοχή. Χαράζεται αρκετά εύκολα το πρόστυχο  :(
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 01:05:00 μμ »
Παράθεση
Επίσης η ένδειξη ημέρας είναι τσόντα (εξού και το "σπυρί").

Εννοείς φαντάζομαι πως είναι έξτρα complication που μπήκε εκ των υστέρων. Το "σπυρί" όμως που κολλάει με αυτό το γεγονός;

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 01:10:35 μμ »
Στο "2" (για το mako λέω) το μικρό κουμπάκι δεν μοιάζει με σπυρί;

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 01:12:09 μμ »
Στο "2" (για το mako λέω) το μικρό κουμπάκι δεν μοιάζει με σπυρί;

Ναι αλλά τι σχέση έχει με το γεγονός ότι η ημερομηνία είναι "τσόντα" ?

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 01:32:29 μμ »
Η πολυπλοκότητα "ημερομηνία" προστέθηκε αργότερα (τσόντα, δηλαδή ένθετη/συμπλήρωμα. Οι ερωτικές ταινίες δανείστηκαν την λέξη από την ραπτική)
Επειδή αυτή η συμπληρωματική πολυπλοκότητα δε μπορούσε να ρυθμιστεί από την υπάρχουσα κορώνα, προστέθηκε και το "σπυρί" (κουμπάκι στο "2")

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 01:46:00 μμ »
Η πολυπλοκότητα "ημερομηνία" προστέθηκε αργότερα (τσόντα, δηλαδή ένθετη/συμπλήρωμα. Οι ερωτικές ταινίες δανείστηκαν την λέξη από την ραπτική)
Επειδή αυτή η συμπληρωματική πολυπλοκότητα δε μπορούσε να ρυθμιστεί από την υπάρχουσα κορώνα, προστέθηκε και το "σπυρί" (κουμπάκι στο "2")

Για την τσόντα τι σημαίνει το ήξερα. Για το σπυρί όχι. 2 φορές με διαφώτισες σήμερα. Τη 3 θα σου πληρώσω ιδιαίτερα  ;D

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 01:47:24 μμ »
Γράψε λάθος στο ημερομηνία, "ημέρα" έπρεπε να γράψω.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #50 στις: Οκτώβριος 12, 2010, 08:23:16 μμ »
H orient έγινε εξολοκλήρου μέλος του seiko-group. Οχι μόνο δεν θα τα τινάξει αλλά αν πάρει την αγορά της Β. Αμερικής όπως λέγεται, ίσως απογειωθεί.
Αλλά δεν θα είναι πλέον τα προϊόντα της αυτά που ήταν. Με τα κουσούρια και τις χάρες τους.

Έτσι ακριβώς είναι, πλέον τα Orient φαντάζουν αρκετά πιο ώριμα σε σχέση με το παρελθόν.
Η δε σειρές που προορίζονται για την Ιαπωνία είναι έτη φωτός πιο μπροστά από οτιδήποτε άλλο στα ίδια χρήματα.

800 ευρώ για ένα ρολόι σαν το GMT δεν είναι πολλά αρκεί να μην πρόκειται για ψευτο-gmt.
Το ρολόι έχει όλα τα στοιχεία που ένα μοντέρνο μηχανικό ρολόι πρέπει να έχει (hacking secs, φόρτιση από την κορώνα, gmt, κύκλωπα, réserve de marche etc).

Κάτι τελευταίο. Οι μηχανισμοί της orient είναι ανθεκτικότατοι και απλοϊκοί στη χρήση τους, όμως νομίζω από αυτά που διαβάζω κατά καιρούς πως σιγά σιγά μετά το στρώσιμο τους χάνουν σε ακρίβεια, πάντα όμως σε πάρα πολύ ανεκτά πλαίσια (το OS300 που έχω είναι στο -8 σταθερά πλέον μετά από 1 έτος συνεχούς χρήσης).

Αυτό που δεν μου αρέσει στα orient είναι η αλλαγές στην ακρίβεια ανάλογα με τη θέση του μηχανισμού αλλά και το ότι χάνουν σημαντικά όσο ξεκουρδίζεται η μηχανή τους.
Φυσικά από ρολόγια των 100 και των 200 ευρώ δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα, όμως από το Orient Star των 1100 ευρώ ίσως να περίμενες λίγο περισσότερα.
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....