Αποστολέας Θέμα: Νεο θεμα  (Αναγνώστηκε 34977 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Νεο θεμα
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 09:05:58 μμ »
Βιντάζ ρολογάκι μέσα στο νεράκι; Άπαπα!

Φιλικά
Δημήτρης
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 04, 2010, 02:36:31 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Νεο θεμα
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 09:12:13 μμ »
Βιντάζ ρολογάκι μέσα στο νεράκι; Άπαπα!

Φιλικά
Δημήτρης

:dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 09:17:26 μμ »
Ειχα την κουβεντα του ρολογιου σου προχθες,με τον ρολογα μου..Να σου πω ξανα για κασες,για το νερο που μπορει να κανει σκουρια κατω απο την στεφανη?Για το ατσαλι ?περιττο..εσυ τα ξερεις καλυτερα

γιατι δεν κανεις το ιδιο πειραμα με το δικο σου vintage?7 χρονια στο θαλασσινο νερο? ;)

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 09:22:08 μμ »
περα απο τα αστεια εν προκειμενω θα συμφωνησω με τον φιλο george...

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 11:55:33 μμ »
Hellooo!

Φιλικά
Δημήτρης

Να τη στείλω για διαφήμηση;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:01:13 πμ »
Ειναι αυτο που λεμε τεχνικη καταρτιση.Τι να σου πω ?Εαν νομιζεις οτι αποτελει αποδεικτικο στοιχειο,γιατι οχι!
Να σε ρωτησω και κατι?τις σαπιες κασες απο τα ρολεξ,ξερεις που τις στελνουν για πλαστικη?Υπαρχει χωρα οπου τις κανουν κουκλες,αλλα τι σου λεω τωρα ε?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:10:25 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:17:20 πμ »
Μου παν και κατι αλλο ενδιαφερον.Γιατι ακομα και το ατσαλι της ρολεξ θελει ξεπλυμα με γλυκο νερο?Κανεις το ιδιο σε ενα υποβρυχιο?τι πιστευεις ΒΒ?
Αν σε χωρα της Ασιας υπαρχει εργοστασιο που γυαλιζει τις "σαπιες" κασες απο παλια ρολεξ,θα υπαρχει καποιος λογος Η οχι?

περα απο τον εμπορικο φυσικα...

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:21:15 πμ »
Ρόλεξ του 30 έμεινε 7 χρόνια στο θαλασσινό νερό και δεν έπαθε τίποτα.
Το δικό μου που είναι του 70 και βράχηκε για μερικά λεπτά θα σαπίσει;
Κατά παράξενο τρόπο (διαβολικό θα έλεγα) ακόμη δουλεύει.

Ευχαριστώ και για τα μαθήματα τεχνικής κατάρτισης. Είναι σάπια.

Σου συνιστώ τα ρολόγια σου να τα φοράς καλυμένα μέσα σε πλαστική σακούλα μαζί με σιλικόνη για τυχόν υγρασία. Μπορεί να λιώσει από τον ιδρώτα σου.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:25:47 πμ »
Δεν το θεωρω απαντηση,για αυτα που σε ρωτησα....και φυσικα για την καταρτιση,προτιμω αυτη ,ενος τεχνιτη με πολυ καλη φημη,αλλα και υπευθυνο στο στησιμο και ελεγχο μηχανων σε εργοστασια ,δεν νομιζω οτι τον φτανουμε εμεις... ;)

Το δικό μου που είναι του 70 και βράχηκε για μερικά λεπτά θα σαπίσει;

βοηθας μια διαδικασια να ξεκινησει Η να συνεχισει...

ποσα εχουν σκουρια,κατω απο την στεφανη,οπου ειναι ενα σημειο που δεν μπορεις να πλυνεις καλα,με γλυκο νερο?

οχι και λιγα

τα υποβρυχια τα πλενουν με γλυκο νερο Η οχι?

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:31:16 πμ από george_ »

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:32:28 πμ »
Τι σχέση έχει το Σέρβις της Ρόλεξ με τα Ασιατικό "εργοστάσιο";

Ο τεχνίτης με την πολύ καλή φήμη πέρα από τις γνώσεις σε μηχανές, ρυθμίσεις, σέρβις, σετάρισμα, καθάρισμα, μοντάρισμα έχει γνώσεις μεταλλουργίας, τεχνολογίας υλικών, υδραυλικής, μηχανολογίας;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:37:26 πμ »
Εχει με το γεγονος οτι αφου το χεις παρει του κουτιου και εισαι τυχερος,σε σχεση με καποιους που εχουν γυαλισμενες κασες και αμα τις ανοιξεις θα δεις τα στρωματα απο την διαβρωση..εκτος και αν ζηλευεις τα ρολογια τους και θελεις και το δικο σου να τους μοιασει..

εχεις εσυ,ολες αυτες τις γνωσεις και μιλας με τοση σιγουρια παντα?

εχεις πιστευεις καλυτερη εμπειρια στο σερβις ρολογιων?

τελικα τα υποβρυχια γιατι δεν τα πλενουν με γλυκο νερο?

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:55:05 πμ »
Το θέμα μας είναι τα σάπια και κακομεταχειρισμένα Ρόλεξ; Υπάρχει περίπτωση τέτοιο ρολόι να βραχεί; Πόσο μάλλον να καταδυθεί;
Εδώ στο φόρουμ συνιστούμε να καταδύονται τα καινούρια ρολόγια αφότου έχουν περάσει έλεγχο. Πόσο δε τα βιντάζ. Όταν όμως έχει ελεχθεί από τη Ρόλεξ, έχουν περασθεί νέες τσιμούχες και πιστοποιηθεί τότε είναι σαν καινούριο και άφοβα μπορεί να καταδυθεί. Τη στεγανότητα την προσφέρουν οι τσιμούχες που είναι καινούριες.
Οπότε πριν να βουτήξει κάποιος το παλιό του Ρόλεξ, πρέπει να το σερβλιρει η Ρόλεξ. Απλά τα πράματα. Αν του βρει σαπίλα ή τέλος πάντων δεν πάρει πιστοποίηση στεγανότητας θα το μάθει. Ειδάλλως, καλές βουτιές.

Από σέρβις δεν έχω ιδέα. Από τεχνολογία υλικών όμως κάτι σκαμπάζω, τόσο που να είμαι σίγουρος.

Δεν έχω ασχοληθεί με υποβρύχια. Μόνο με καταδύσεις.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:59:38 πμ »
Δεν έχω ασχοληθεί με υποβρύχια. Μόνο με καταδύσεις

θα επρεπε να το ξερεις ,αφου

Από τεχνολογία υλικών όμως κάτι σκαμπάζω, τόσο που να είμαι σίγουρος.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 01:03:33 πμ »
Το θέμα μας είναι τα σάπια και κακομεταχειρισμένα Ρόλεξ; Υπάρχει περίπτωση τέτοιο ρολόι να βραχεί; Πόσο μάλλον να καταδυθεί;

γιατι θα το δεις?

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 08:43:08 πμ »
- Έχω μια κολοκυθιά που κάνει τρία κολοκύθια.
- Και γιατί να κάνει τρία;
- Και πόσα να κάνει;
- Να κάνει πέντε.
- Και γιατί να κάνει πέντε;
- ...

Φιλικά
Ξιφομάχος

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 10:01:20 πμ »
Οτιδηποτε ερχεται σε επαφη με νερο, ποσο μαλλον θαλασσινο, περναει απο διαδικασιες συντηρησης ωστε παραμενει λειτουργικο και να παρατεινεται η διαρκεια ζωης του! Αυτη η διαδικασια ονομαζεται dry docking και βεβαια την περνουν και τα υποβρυχια! Εννοειται πως ειναι αδυνατο να ξεπλενονται με καθαρο νερο ολα τα πλεουμενα μετα απο καθε χρηση, αλλα το σωστο ειναι να γινεται καθε 3 με 5 το πολυ χρονια! Ολα αυτα τα λεω γιατι εργαζομαι σε ναυτηλιακη εταιρια και τα ζω πλεον!

Δημητρη αυτο που λεει ο george οπως το καταλαβαινω εγω δεν εχει να κανει με το αν ειναι στεγανο το ρολοι σου αλλα το ποσο μπορει να αντεξει το μεταλλο της κασας το οποιο ειναι πλεον 40 χρονων και βεβαια δεν μπορει να συγκριθει με τα σημερινα κραματα μιας που εχουν αλλαξει πολλα!
Απο την αλλη βεβαια υποτιθεται οτι το ρολοι ξεπλενεται οποτε δεν μενουν τα "κακοποια στοιχεια" πανω του για να το καταστρεψουν!
Τουλαχιστον δεν μενουν στα μερη που ειναι ευκολα προσβασιμα και φαινονται. Τωρα κατω απο τη στεφανη σιγουρα κατι θα μενει κατι και αυτο ισχυει για ολα τα ρολογια που μπαινουν στο νερο! Το μονο ισως "κακο" να ειναι οτι σε ενα vintage η διαβρωση να γινει πιο γρηγορα η ακομα και πιο ευκολα!

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 10:09:07 πμ »
Οτιδηποτε ερχεται σε επαφη με νερο, ποσο μαλλον θαλασσινο, περναει απο διαδικασιες συντηρησης ωστε παραμενει λειτουργικο και να παρατεινεται η διαρκεια ζωης του! Αυτη η διαδικασια ονομαζεται dry docking και βεβαια την περνουν και τα υποβρυχια! Εννοειται πως ειναι αδυνατο να ξεπλενονται με καθαρο νερο ολα τα πλεουμενα μετα απο καθε χρηση, αλλα το σωστο ειναι να γινεται καθε 3 με 5 το πολυ χρονια! Ολα αυτα τα λεω γιατι εργαζομαι σε ναυτηλιακη εταιρια και τα ζω πλεον!

Δημητρη αυτο που λεει ο george οπως το καταλαβαινω εγω δεν εχει να κανει με το αν ειναι στεγανο το ρολοι σου αλλα το ποσο μπορει να αντεξει το μεταλλο της κασας το οποιο ειναι πλεον 40 χρονων και βεβαια δεν μπορει να συγκριθει με τα σημερινα κραματα μιας που εχουν αλλαξει πολλα!
Απο την αλλη βεβαια υποτιθεται οτι το ρολοι ξεπλενεται οποτε δεν μενουν τα "κακοποια στοιχεια" πανω του για να το καταστρεψουν!
Τουλαχιστον δεν μενουν στα μερη που ειναι ευκολα προσβασιμα και φαινονται. Τωρα κατω απο τη στεφανη σιγουρα κατι θα μενει κατι και αυτο ισχυει για ολα τα ρολογια που μπαινουν στο νερο! Το μονο ισως "κακο" να ειναι οτι σε ενα vintage η διαβρωση να γινει πιο γρηγορα η ακομα και πιο ευκολα!

++++++

(μετά από κάθε θαλασσινή βουτιά το ρολόι συνεχίζει απευθείας κ στη ντουζιέρα μαζί μου χωρίς να βγει από το χέρι για ξέπλυμα κ σαπουνάδα..)

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:12:57 μμ »
Οι συχνές εναλλαγές θερμοκρασίας (κρύο νερό θάλασσας - ζεστό ντους), ιδίως αν είναι έντονες, είναι ένας ωραιότατος τρόπος να θέσει κανείς τις προϋποθέσεις για να στείλει το ρολόι του στον κάδο των αχρήστων.

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 12:34:55 μμ »
Οι συχνές εναλλαγές θερμοκρασίας (κρύο νερό θάλασσας - ζεστό ντους), ιδίως αν είναι έντονες, είναι ένας ωραιότατος τρόπος να θέσει κανείς τις προϋποθέσεις για να στείλει το ρολόι του στον κάδο των αχρήστων.

συμφωνούμε νιν, αλλά το καλοκαίρι που πέφτει στη θάλασσα μετά πάει για ντουζ κ έχει το νερό περίπου την ίδια θερμοκρασία
το χειμώνα κολυμβητήριο μόνο speedo....

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 02:42:20 μμ »
Αισθάνομαι τυχερός, μην πω ξεχωριστός, που τα ρολόγια μου δε λιώνουν από το νερό.  :D
Καημένοι κάτοχοι ταχαμουατσάλινωνκολοκύθιατούμπανακαταδυτικώνπολλάφράγκα ρολογιών γιατί δεν παίρνεται ένα Κάζιο για πλατσουρίσματα ή έστω ένα Πατέκη που έτσι κι αλλιώς δε θα περνάει ούτε έξω από την τουαλέτα; Κι έτσι θα έχετε ήσυχο το κεφάλι σας κι ο Τζώρτζ θα κοιμάται σαν πουλάκι;

Πέρα από την πλάκα πραγματικά απορώ τι κάνουν στα ρολόγια τους και τα φέρνουν σε τέτοια κατάσταση. Το σίγουρο είναι πως, όταν θυμούνται μετά από 20+ χρόνια να περάσουν ένα σέρβις στο ρολόι τους, ανακαλύπτουν τη συγγένειά του με την πενικιλίνη. Ένα καλοσυντηρημένο ανοξείδωτο ατσάλινο αντικείμενο έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Εδώ μεταλλικές γέφυρες, όχι ανοξείδωτες, αντέχουν για χρόνια. Το ανοξείδωτο ρολόι (που το συντηρεί και το προσέχει ο ιδιοκτήτης του) δε θα αντέχει; Αυτή είναι η δουλειά του.
Από την άλλη μην μπερδεύουμε τα ρολόγια με τα υποβρύχια. Μερικές ώρες στο νερό το ένα, μια ζωή στο άλλο. Άλλο κράμα το ρολόι, άλλο το υποβρύχιο.

Όσο για την ομολογουμένως ωραία δημοσίευση του karteo παραθέτω μια φωτογραφία από μια πρόσφατη κατάδυσή μου στο Δαμνόνι στην Κρήτη.

Εγώ είμαι στα 9μ και η κυρία στο βάθος στα 20-21μ. Αν τα νερά είναι διαυγή βλέπεις πολλά μέτρα μέσα στο νερό. Δε μου φαίνεται απίστευτο που το έβλεπε το ρολόι του ο D. F. Dawson αλλά δεν μπορούσε να το φτάσει. (Αναζητώντας στο διαδύκτιο το όνομά του στην πρώτη σελίδα υπήρχαν δύο βιολόγοι θαλάσσιας ζωής με το όνομα Dawson. Τυχαίο; Κλείνει η παρένθεση). Σ' αυτά τα βάθη δεν υπάρχουν κύματα κι ούτε περνάνε πλοία. Αν δεν του γυαλίσε κανενός αστακού το Ρόλεξ δεν υπήρχε λόγος να μην το βρει εκεί.
Φέτος μου έπεσε στα 12μ το Β&Μ. Βλακωδώς ήθελα να σφίξω το Ζουλού ενώ κολυμπούσα και μου γλύστρισε από το χέρι (πρέπει να έχασα καμιά ντουζίνα χρόνια). Γύρισα την άλλη μέρα με μπουκάλες (από περίπτερο) και το βρήκα.

Φιλικά
Δημήτρης