Αποστολέας Θέμα: Νεο θεμα  (Αναγνώστηκε 34928 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: Νεο θεμα
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 02:59:04 μμ »
Οι συχνές εναλλαγές θερμοκρασίας (κρύο νερό θάλασσας - ζεστό ντους), ιδίως αν είναι έντονες, είναι ένας ωραιότατος τρόπος να θέσει κανείς τις προϋποθέσεις για να στείλει το ρολόι του στον κάδο των αχρήστων.

Διαφωνώ.
Ντουζ = 38C
Θάλασσα = 22-26C
Διαφορά = 12-16C
Σιγά τα ωά.

Ας φανταστούμε μια οποιαδήποτε μεταλλική κατασκευή. Ας πούμε κάγκελα, κούνια, γέφυρα, ουρανοξύστης, Στάγιερ, Νταλιάνα και Δημητρούλα. Ό,τι σας αρέσει. Φανταστείτε το καλοκαιριάτικα, στο καταμεσήμερο να βράζει ο τόπος, να λιώνουν οι πέτρες. Αν το ακουμπήσεις το λιγότερο θα καείς, θα τηγανίσεις αβγά μάτια. Και ξαφνικά πιάνει ένα μπουρίνι και ρίχνει όχι καρέκλες, αλλά σαλοτραπεζαρίες και το ΙΚΕΑ ολόκληρο. Παρόλο που τα μέταλλα είχανε 70+ βαθμούς και η βροχή περίπου 15 δεν είδα ποτέ μου κανένα να καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων. Ή έστω βρε παιδί μου να λιώνει, να καταρρέει ή να βουλιάζει. Μα κανένα; Κι έχω δει πολλά μπουρίνια.
Αντιθέτως ρολόγια πάμπολλα!

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 03:06:00 μμ »
ερωτηση

ειναι παντα ευκολο το service,σε ενα vintage ρολοι και μονοδρομος η επιλογη του επισημου service?

εχουν "καβα" απο ανταλλακτικα της εποχης ,οι εταιριες?

κανουν λαθη ,κατα το service?

περα απο τον επισημο,που πηγες το ρολοι σου ,εχεις αλλη εμπειρια απο service,σε vintage ρολοι?εψαξες ποτε ανταλλακτικο?μπηκες σε τετοιες διαδικασιες?δεν νομιζω και αυτο φαινεται απο τον απαξιωτικο τροπο ,που αντιμετωπιζεις το ολο θεμα..

καλες βουτιες

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 03:12:02 μμ »
Διαφωνώ.
Ντουζ = 38C
Θάλασσα = 22-26C
Διαφορά = 12-16C
Σιγά τα ωά.

Ας φανταστούμε μια οποιαδήποτε μεταλλική κατασκευή. Ας πούμε κάγκελα, κούνια, γέφυρα, ουρανοξύστης, Στάγιερ, Νταλιάνα και Δημητρούλα. Ό,τι σας αρέσει. Φανταστείτε το καλοκαιριάτικα, στο καταμεσήμερο να βράζει ο τόπος, να λιώνουν οι πέτρες. Αν το ακουμπήσεις το λιγότερο θα καείς, θα τηγανίσεις αβγά μάτια. Και ξαφνικά πιάνει ένα μπουρίνι και ρίχνει όχι καρέκλες, αλλά σαλοτραπεζαρίες και το ΙΚΕΑ ολόκληρο. Παρόλο που τα μέταλλα είχανε 70+ βαθμούς και η βροχή περίπου 15 δεν είδα ποτέ μου κανένα να καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων. Ή έστω βρε παιδί μου να λιώνει, να καταρρέει ή να βουλιάζει. Μα κανένα; Κι έχω δει πολλά μπουρίνια.

Φιλικά
Δημήτρης
Συμφωνω μαζι σου,δεν ειναι δυνατον ρολογια καταδυτικα μερικων χιλιαδων ευρω να επηρρεαζονται σε τοσο μικρες καταπονησεις,μερικων βαθμων κελσιου και 5-10 μετρα βαθος στην καταδυση.Αν γινεται αυτο τοτε εχουμε πιαστει μεγαλα κοροιδα που τα αγοραζουμε.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 04:04:46 μμ »
A
Παράθεση

B
Παράθεση
Εδώ μεταλλικές γέφυρες, όχι ανοξείδωτες, αντέχουν για χρόνια. Το ανοξείδωτο ρολόι (που το συντηρεί και το προσέχει ο ιδιοκτήτης του) δε θα αντέχει; Αυτή είναι η δουλειά του.
Από την άλλη μην μπερδεύουμε τα ρολόγια με τα υποβρύχια. Μερικές ώρες στο νερό το ένα, μια ζωή στο άλλο. Άλλο κράμα το ρολόι, άλλο το υποβρύχιο.

Tελικα το Α η το Β ισχυει?

7 χρονια ειναι 220.752.000 δευτερολεπτα...Πιστευει καποιος οτι δεν υπηρξε καμια διαβρωση και το ρολοι παρεμεινε στη θεση του? Χαλβαδες ειμαστε? ειναι δυνατον? Θα ειχανε γινει οι πετρες της θαλασσας αμμος.. ;D

Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 05:53:09 μμ »
φιλε Δημητρη, τα ειπες ολα μονος σου. οτι και να πω εγω περιττευει. δεν περιμενες 7 χρονια. την αλλη μερα. δεν θα ηθελα να αντικρουσω τα υπολοιπα. επισης δεν κατακρινω το ρολοι η' τη rolex γενικοτερα. με τη διαφημιση ασχοληθηκα. nothing more or less.

φιλικα
Θ.

Aυτό μου έλειπε να πάω μετά από 7 χρόνια.
Όμως πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω αν άντεξε 7 χρόνια το Ρόλεξ. Κι εσύ υπόθεση κάνεις.

A
B
Tελικα το Α η το Β ισχυει?

7 χρονια ειναι 220.752.000 δευτερολεπτα...Πιστευει καποιος οτι δεν υπηρξε καμια διαβρωση και το ρολοι παρεμεινε στη θεση του? Χαλβαδες ειμαστε? ειναι δυνατον? Θα ειχανε γινει οι πετρες της θαλασσας αμμος.. ;D

Αν γίνονταν οι πέτρες άμμος σε 7 χρόνια ούτε η Ακρόπολη, ούτε οι πυραμίδες, ούτε η Βενετία (που βρέχεται) θα συνέχιζαν να υπάρχουν.
ερωτηση

ειναι παντα ευκολο το service,σε ενα vintage ρολοι και μονοδρομος η επιλογη του επισημου service?

εχουν "καβα" απο ανταλλακτικα της εποχης ,οι εταιριες?

κανουν λαθη ,κατα το service?

περα απο τον επισημο,που πηγες το ρολοι σου ,εχεις αλλη εμπειρια απο service,σε vintage ρολοι?εψαξες ποτε ανταλλακτικο?μπηκες σε τετοιες διαδικασιες?δεν νομιζω και αυτο φαινεται απο τον απαξιωτικο τροπο ,που αντιμετωπιζεις το ολο θεμα..

καλες βουτιες

Όσο υπάρχουν ανταλλακτικά σε ένα ρολόι το χρησιμοποιείς. Έτσι κι αλλιώς, το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, δεν προκαλεί η κατάδυση κάποια καταπόνηση στο ρολόι που να έχει σχέση με διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Περισσότερο κακό προκαλεί ο ήλιος με την υπεριώδη ακτινοβολία του σε αποχρωματισμό καντράν, δεικτών και στεφάνης.
Τώρα αν εσύ δε θέλεις να κολυμπάς... κολοκυθόπιτα.

φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 06:05:50 μμ »
οσο υπαρχουν ανταλλακτικα? ??? σε ρολοι vintage?ενδιαφερον.....εχω μια λιστα,απο καποια που ψαχνω,θα μπορουσες να μου βρεις μερικα?

θα ηθελα νεο τζαμακι για το tissot,ανταλλακτικα για την μηχανη και αμα υπαρχει και κανα μπρασελε,δεν θα πω οχι
 ;)

ευχαριστω

υ.γ μαλλον ο ρολογας μου ,ειναι ανικανος να εχει προσβαση σε ανταλλακτικα,οπως εσυ.. ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 03, 2010, 06:12:49 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 06:10:55 μμ »
Παράθεση
Αν γίνονταν οι πέτρες άμμος σε 7 χρόνια ούτε η Ακρόπολη, ούτε οι πυραμίδες, ούτε η Βενετία (που βρέχεται) θα συνέχιζαν να υπάρχουν.
Θα μπορουσες να μου απαντησεις στην υπαρκτη ερωτηση που εκανα και οχι στο χιουμοριστικο κομματι της.. :)

Απο την αλλη , επειδη φαινεται οτι εχεις γνωσεις τεχνικες αλλα και καταδυσης, εκτιμω πως δεν μπορει να πιστευεις την ιστορια της ρολεξ. Γιατι οταν βουταω για ψαρεμα βλεπω κατι σημαδουρες και μεταλλικα αντικειμενα μηνων που εχουν γινει  πολλες φορες μη αναγνωρισιμα .

Χωρια οτι εχοντας τοσα καθαρα καταδυτικα ρολογια δεν μπορει να μην θεωρεις κι εσυ ο ιδιος  οτι ειναι υπερβολη να καταπονεις εστω και στο ελαχιστο ενα 'μουσειακο' ρολεξ ;)

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 06:57:58 μμ »
οσο υπαρχουν ανταλλακτικα? ??? σε ρολοι vintage?ενδιαφερον.....εχω μια λιστα,απο καποια που ψαχνω,θα μπορουσες να μου βρεις μερικα?

θα ηθελα νεο τζαμακι για το tissot,ανταλλακτικα για την μηχανη και αμα υπαρχει και κανα μπρασελε,δεν θα πω οχι
 ;)

ευχαριστω

υ.γ μαλλον ο ρολογας μου ,ειναι ανικανος να εχει προσβαση σε ανταλλακτικα,οπως εσυ.. ;)

Σου είπα εγώ να βουτήξεις το Τισό σου; :smt017
Διαβάζεις τα γραφόμενά μου;

Μιτς μου ξαναλές την απορία σου; Δεν έχω καταλάβει τι ρωτάς.

ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΛΟΪ.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 07:48:40 μμ »
Η αναφορα μου στο tissot ειναι ενα παραδειγμα  και εχει να κανει,με την δυσκολια που εχει καποιος για να βρει ανταλλακτικα της εποχης που κατασκευαστηκε  ενα vintage ρολοι.επειδη λοιπον σε ενα βαθμο και εγω περασα μεσα απο την διαδικασια αυτη ,λεω οτι λεω .προσεχουμε για να εχουμε ;)

Υ.Γ
ακομα και η ιδια η Tissot δεν εχει ανταλλακτικα για τα ρολογια αυτα και δεν ειναι ολα συμβατα με τα αντιστοιχα της Ωμεγα...καλο ψαξιμο...

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 07:59:52 μμ »
Παράθεση
ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΛΟΪ.
Δημητρη μην το τραβαμε αλλο...Καταπονηση εννοω την οποιαδηποτε διαβρωση απο το αλμυρο νερο. Αυτο και μονο αρκει για εμενα..

Εφοσον εχεις ενα doxa που πωλειται ισως μονο για καταδυσεις, γιατι δε φορας αυτο? για να το διατυπωσω σωστα...Γιατι να υποβαλεις εστω και στην ελαχιστη πιθανη διαβρωση ενα ρολοι που ειναι πλεον εργο τεχνης?

Σε τελικη αναλυση το ρολοι ειναι δικο σου και παρτο και πετα το και στο βυθο και παρτο μετα απο 7 χρονια.. :D .. αλλα εφοσον ειμαστε σε ενα βαθμο χωρο πληροφορησης για το μεσο αγοραστη-χρηστη , καλο θα ηταν να προβαλονται ολες οι πτυχες ενος θεματος.  ;)

Η ερωτηση μου ειναι σχετικη με τις δυο παραθεσεις απο τις απαντησεις σου που ποσταρες....Νομιζω οτι ειναι καθαρα αντιφατικες.... :?

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 12:06:58 πμ »
Διαφωνώ.
Ντουζ = 38C
Θάλασσα = 22-26C
Διαφορά = 12-16C
Σιγά τα ωά.

Το εύρος θερμοκρασίας της θάλασσας κυμαίνεται από σχεδόν 0°C έως 29°C. Υπάρχουν κι άλλες θάλασσες εκτός από την Κινέτα και τις Καβουρότρυπες.
Αν βουτήξεις σε νερά με θερμοκρασία π.χ. 10-15°C και μετά, επειδή φυσικά τον δάγκωσες, μπεις σε μια ωραία ζεστή μπανιέρα, η φλάντζα(-ες) ή μάλλον το σχήμα της (άρα και η στεγανοποίηση που παρέχει) μπορεί να επηρεαστεί από τις απότομες ή/και έντονες αλλαγές της θερμοκρασίας.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 11:56:29 πμ »
Παράθεση
Το εύρος θερμοκρασίας της θάλασσας κυμαίνεται από σχεδόν 0°C έως 29°C. Υπάρχουν κι άλλες θάλασσες εκτός από την Κινέτα και τις Καβουρότρυπες.
Αν βουτήξεις σε νερά με θερμοκρασία π.χ. 10-15°C και μετά, επειδή φυσικά τον δάγκωσες, μπεις σε μια ωραία ζεστή μπανιέρα, η φλάντζα(-ες) ή μάλλον το σχήμα της (άρα και η στεγανοποίηση που παρέχει) μπορεί να επηρεαστεί από τις απότομες ή/και έντονες αλλαγές της θερμοκρασίας.

+1
Αν κανεις και αποτομες βουτιες χωρις μπουκαλες και απο την επιφανεια κατεβαινεις στα 5 μετρα και παλι πανω και δεχεσαι και αποτομες αλλαγες πιεσης αλλα και θερμοκρασιας και μετα πας για μπανιο με καυτο νερο, τοτε ειναι προφανες οτι καποια υλικα θα εχουν προβλημα απο τις συστολες και διαστολες. ;)

Μηπως ολα αυτα να τα βαζαμε σε ενα νεο τοπικ? μη γεμιζουμε το τοπικ της ρολεξ...

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 01:51:58 μμ »
Και να συμπληρωσω κατι σχετηκο με αυτα που αναφερθηκανε.
Αυτο βεβαια εχει σχεση με Ωμεγα αλλα ειναι σχετηκο.
Πριν λιγο καιρο ηρθε στο εργαστηριο μου ενα Ωμεγα Seemaster για σερβις.
Στο ρολοι αφου εγιναν οι εργασιες που επρεπε και φυσικα αλλαχτηκανε και ολες οι φλατζες και το ρολοι περαστηκε απο ελεγχο σε ηλεκτρονικο μηχανημα στεγανοτητας και πιστοποιηθηκε οτι ειναι ΟΚ επιστραφηκε στον κατοχο του.
Μετα απο 1 μηνα περιπου το ρολοι επεστρεψε γεματο νερο.
Ο λογος: Ο κατοχος του ρολογιου αφου ειχε εκθεση το ρολοι στον ηλιο για καποιο χρονικο διαστημα μετα βουτηξε στην Θαλλασα. Ετσι υγροποιηθηκε ο αερας που υπαρχη μεσα και εκανε την ζημια.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 02:10:17 μμ »
ποσο ετων ηταν το ρολοι?γιατι εβαλε νερα κατα την γνωμη σας?

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 02:14:33 μμ »
Να πω οτι το μοντελο ειιναι το Ωμεγα Seemaster profesional 300 m.
Το ρολοι εξωτερηκα αλλα και εσωτερηκα ηταν σε αρκετα καλη κατασταση.

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 02:29:35 μμ »
+1
Αν κανεις και αποτομες βουτιες χωρις μπουκαλες και απο την επιφανεια κατεβαινεις στα 5 μετρα και παλι πανω και δεχεσαι και αποτομες αλλαγες πιεσης αλλα και θερμοκρασιας και μετα πας για μπανιο με καυτο νερο, τοτε ειναι προφανες οτι καποια υλικα θα εχουν προβλημα απο τις συστολες και διαστολες. ;)
Μηπως ολα αυτα να τα βαζαμε σε ενα νεο τοπικ? μη γεμιζουμε το τοπικ της ρολεξ...
Νομίζω οτι οι αλλαγές θερμοκρασίας που περιγράφεται είναι λίγο αβάσιμες, θεωρητικά μπορεί να έχετε δίκιο αλλά ποιος είναι αυτός που θα βγει από την θάλασσα και θα κάνει αμέσως καυτό ντους;

Πρακτικά θα βγεις από την θάλασσα και θα μεσολαβήσει τουλάχιστον ένα τέταρτο που το ρολόι θα είναι στον αέρα και φυσικά θα έχει ανεβάσει θερμοκρασία από το ίδιο μας το σώμα άρα όταν θα πάμε για ντους το ρολόι σίγουρα στην μεριά που ακουμπαει στο σώμα μας θα έχει μια θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς και αν είναι καλοκαίρι σίγουρα θα έχει 35 και πάνω.

Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 02:37:06 μμ »
νεο θεμα εδω ,με προσωρινο τιτλο

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 03:15:08 μμ »
Εγω προτεινω  να υπαρχει μια ειδικη ενοτητα μονο για τον George k BlackBird ..κατι σαν αρενα ....ο τελευταιος να κλεισειτην πορτα!!!

Uploaded with ImageShack.us
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 03:17:00 μμ »
Dimtzi

υπαρχει παντα μια μικρη πιθανοτητα και εξαρταται,απο την κατασταση του ρολογιου ,αλλα και απο τις συνθηκες

διαβαζα για εναν τυπο που εκανε ηλιοθεραπεια με το SD του και οταν βουτηξε ,το ρολοι πηρε νερο

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 03:18:51 μμ »
Ιωαννη ,

αυτο ειναι το στρες μετα τις διακοπες,με την επιστροφη στην καθημερινοτητα...χαιρομαι που σου κανω πιο ευκολη την προσαρμογη.. ;)