Αποστολέας Θέμα: Αγορα ελβετικου diver με χαμηλο κοστος  (Αναγνώστηκε 92928 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Αγορα ελβετικου diver με χαμηλο κοστος
« Απάντηση #60 στις: Μάιος 20, 2010, 05:28:37 μμ »

.....πέστα ρε Alex...........η σωστή φράση είναι η εξής:"με ένα Νατο"..........έτσι μπράβο............στους ιμάντες πάνε όλα τα ρολόγια................................

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μάιος 20, 2010, 05:41:24 μμ »
Αγαπητέ mitsman
Aφού θες δύτη + πιλότο = 500€, η προτασή μου:
1. Αrchimede Pilot 42 (ETA 2824, sapphire, open back, 50m wr) 325 € http://www.archimede-uhren.de/EN/Pilot.htm
2. Seiko Monster  (Black or Orange) με μπρασελέ + Νato http://www.emarket.gr/item.php?id=20822518
 ή Seiko SKZ 249/251 http://www.emarket.gr/item.php?id=20825394 & http://www.emarket.gr/item.php?id=20823322
ή και Seiko SKX 007 http://www.emarket.gr/item.php?id=20822515  Όλα 150-200 €.

Σύνολο ~500€

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #62 στις: Μάιος 20, 2010, 05:51:28 μμ »
Εναλλακτικά επειδή η μόδα προστάζει 44+ mm

http://www.archimede-uhren.de/EN/Pilot-XL-A.htm 395+30 euro ταχυδρομικά
http://www.orientuhren.de/orient-automatic-deep-cem75001m-p-189.html 114+9 με 10 euro ταχυδρομικά

περίπου 550e euro όλα μαζί.

Άντε με γειά σου

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μάιος 20, 2010, 06:01:36 μμ »
Εναλλακτικά επειδή η μόδα προστάζει 44+ mm

http://www.archimede-uhren.de/EN/Pilot-XL-A.htm 395+30 euro ταχυδρομικά
http://www.orientuhren.de/orient-automatic-deep-cem75001m-p-189.html 114+9 με 10 euro ταχυδρομικά

περίπου 550e euro όλα μαζί.

Άντε με γειά σου

Σωστός!!  ;)
Με ένα μικρό "αλλά". Το Οριεντ δεν είναι "καθαρόαιμο" diver....
Από την άλλη δεν θα του αρνηθεί τις βουτιές και εκτός από την παραλία θα τον βγάζει "ασπροπρόσωπο" και τα βράδια στις βολτες. Είναι τόσο όμορφο στο χέρι....  ;D

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μάιος 20, 2010, 06:04:18 μμ »
Πω πω ειμαι εγω μουρλος αλλα και εσεις δε πατε πισω...εκει που περιμενα να με βρισετε που αναζητω ψυχαναλυση , επεσαν οι προτασεις βροχη. Πιλοτος βρισκεται αν το αποφασισω...Το archimede ειναι ανωτερο σαν αγορα specs/money αλλα το laco κουβαλαει ιστορια...Οποτε το προβλημα μου αναγεται στο αν θα πρεπει, εχωντας ενα Fortis b42, να δωσω σχεδον τα μισα για εναν αναπληρωματικο στη θεση του. Αυτο που με φοβιζει στην αγορα ενος οικονομικου δυτη ειναι το οτι δε θελω να μαζευω φτηνα ρολογια , αλλα λιγα και καλα γιατι την εχω πατησει και στο παρελθον. Τωρα θα μου πειτε οτι και το Anchar δεν ειναι και κανενα δημιουργημα για Oscar ωρολογοποιιας και θα εχετε και δικιο ισως...

Αυριο προβλεπεται αναζητηση και προβα στον αριστερο καρπο για να καταληξουμε....Αντι μη κρατησω τα λεφτα και τσουκου τσουκου παμε για κανενα τετοιο....

Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μάιος 20, 2010, 06:11:34 μμ »
Οσο για το stowa παρατηρησα οτι απο προχτες αφιαρεσαν το carbon απο το site και οι τιμες ανεβηκαν περιπου 100€  >:(

Απο 550€ πηγαμε στα 650€ στο λουρακι σιλικονης :'(

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μάιος 20, 2010, 06:16:43 μμ »
Παράθεση
Πω πω ειμαι εγω μουρλος αλλα και εσεις δε πατε πισω...εκει που περιμενα να με βρισετε που αναζητω ψυχαναλυση , επεσαν οι προτασεις βροχη. Πιλοτος βρισκεται αν το αποφασισω...Το archimede ειναι ανωτερο σαν αγορα specs/money αλλα το laco κουβαλαει ιστορια...Οποτε το προβλημα μου αναγαγεται στο αν θα πρεπει, εχωντας ενα Fortis b42, να δωσω σχεδον τα μισα για εναν αναπληρωματικο στη θεση του. Αυτο που με φοβιζει στην αγορα ενος οικονομικου δυτη ειναι το οτι δε θελω να μαζευω φτηνα ρολογια , αλλα λιγα και καλα γιατι την εχω πατησει και στο παρελθον. Τωρα θα μου πειτε οτι και το Anchar δεν ειναι και κανενα δημιουργημα για Oscar ωρολογοποιιας και θα εχετε και δικιο ισως...
Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε όλα εκτός από την παραπάνω "μαύρη" πρόταση. Τα seiko ή τα orient μπορεί να είναι φθηνά σε σχέση με ελβετούς "δύτες" αλλά σε καμμια περίπτωση δεν είναι "φθηνά" από άποψη ποιότητας, το αντίθετο θα έλεγα. Πολύ ρολόγια για τα λεφτά τους... ;D

Εκτός αν εννοείς φθηνό από άποψη "κύρους" ονόματος....

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μάιος 20, 2010, 06:19:57 μμ »
Οσο για το stowa παρατηρησα οτι απο προχτες αφιαρεσαν το carbon απο το site και οι τιμες ανεβηκαν περιπου 100€  >:(

Απο 550€ πηγαμε στα 650€ στο λουρακι σιλικονης :'(

ποιο ρολοι?

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μάιος 20, 2010, 06:29:46 μμ »
Το seatime ειχε χτες 545€ με λουρακι σιλικονης και σημερα κοιταξα και ειχε 650€

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μάιος 20, 2010, 06:36:22 μμ »

ειχε και σε αλλα αυξησεις?περιεργο,ειδικα σε περιοδο κρισεως

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Μάιος 20, 2010, 06:40:37 μμ »

.....μα και εσύ........................ κάθε μέρα τα stowa ζαχαρώνεις..............
..............πλάκα πλάκα το superocean............είναι πολύ όμορφο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

........όσο για το P.O.........................αφού δεν σου κάθεται στο χέρι...............τι το κοιτάς;.........

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Μάιος 20, 2010, 06:44:12 μμ »
ειχε και σε αλλα αυξησεις?περιεργο,ειδικα σε περιοδο κρισεως
Πάντως εγώ το seatime 650 το θυμόμουν. Και σίγουρα το Marine roman 870 είχε, 870 έχει.... :-\

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Μάιος 20, 2010, 06:54:17 μμ »
παρε κατι αλλο

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Μάιος 20, 2010, 07:01:58 μμ »
Πάντως εγώ το seatime 650 το θυμόμουν. Και σίγουρα το Marine roman 870 είχε, 870 έχει.... :-\
Ο.Κ. Εχεις δικιο. Αναφερόμουν στο Stowa ως υποψήφιο ρολόι του φορουμ που το θυμόμουν στα 650, ~150 δηλαδή ευρώ διαφορά από τα 490 του Laco που είχαμε δώσει. Γι' αυτό το θυμόμουν στα 650...  :-\

Και επέλεξαν να ανεβάσουν την τιμή μόνο σ' αυτό??  ???

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Μάιος 20, 2010, 08:40:13 μμ »
Παράθεση
παρε κατι αλλο

Πιο σαφης ισως? Εξηγειται καπως η διαφορα στις τιμες? δεν προσεξα ιδιαιτερα αλλα δε καταλαβαινω που ειναι η διαφορα???

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Μάιος 20, 2010, 08:47:49 μμ »
Το stowa 650 ειχε απλα το ειχαν για λιγο καιρο σε προσφορα,το λεω επειδη παρακολουθω το σαιτ.Αν το ειχαμε επιλεξει και καναμε επαφες την περιδο της προσφορας θα ηταν πολυ καλα αλλα..... :(

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μάιος 20, 2010, 10:25:14 μμ »
Παιδια μην τρελαινεστε! Η διαφορες στα παραπανω ειναι οτι το ακριβο προοριζεται για EU και εχει στην τιμη ολους τους φορους ενω το αλλο το φθηνο ειναι για Αμερικη και η τιμη του ειναι net! Το λεει αλλωστε κι ολάς.
Επισης παρατηρηστε τα σημαιακια που βγαζει σε καθε ενα απο τα παραπανω λινκς  ;)

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μάιος 20, 2010, 10:29:56 μμ »
Ευτυχως δλδ που δεν το παρηγγειλα μεσω αμερικης.Αμαν να γραψω 1 ποστ ακομη.  :devil:

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #79 στις: Μάιος 20, 2010, 10:32:52 μμ »
Σωστός!!  ;)
Με ένα μικρό "αλλά". Το Οριεντ δεν είναι "καθαρόαιμο" diver....

Πολλοί θα το δουν,λίγοι θα το καταλάβουν.Τουλάχιστον στο στυλ των προσιτών καταδυτικών στα 44mm παίζει χωρίς αντίπαλο.Το 99% των υπολοίπων είναι στα 40-42mm.Αλλιώς μετά ανεβαίνει το κασέ.

Το archimede ειναι ανωτερο σαν αγορα specs/money αλλα το laco κουβαλαει ιστορια...Οποτε το προβλημα μου αναγεται στο αν θα πρεπει, εχωντας ενα Fortis b42, να δωσω σχεδον τα μισα για εναν αναπληρωματικο στη θεση του.

Νομίζω ότι γενικά εφόσον έχεις ένα Fortis ήδη,το να πάρεις Archimede ή Laco είναι ήδη πλεονασμός.Αλλά εφόσον σου μπήκε σαν ιδέα καλό θα ήταν να περιμένεις και τον πιλότο που θα βγάλει η Laco στα 45mm.Γιατί μεταξύ Archimede και του υπάρχοντος πιλότου της Laco με την Miyota δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.Μέρα με την νύχτα που δικαιολογεί και την διαφορά της τιμής.

Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε όλα εκτός από την παραπάνω "μαύρη" πρόταση. Τα seiko ή τα orient μπορεί να είναι φθηνά σε σχέση με ελβετούς "δύτες" αλλά σε καμμια περίπτωση δεν είναι "φθηνά" από άποψη ποιότητας, το αντίθετο θα έλεγα. Πολύ ρολόγια για τα λεφτά τους... ;D

Εκτός αν εννοείς φθηνό από άποψη "κύρους" ονόματος....

Οι Ελβετοί δύτες για βουτιές στο φωτοτυπικό του γραφείου καλοί είναι. Αν είναι να πάρω όμως ένα ρολόι να το χρησιμοποιώ κάθε μέρα το καλοκαίρι ακόμα και στην θάλασσα καλύτερα ο ταπεινός ο Ιάπωνας.
Για να μιλήσουμε και με όρους διακοπών,αν πάθει κάτι ο Ελβετός θα θέλει για restoration όσο ένα δίκλινο στην Σκιάθο για 7 μέρες.Τον Ιάπωνα τον πετάω άμα θέλω και δεν με νοιάζει.
Και φυσικά από άποψη ποιότητας είναι άψογοι.