Σωστός!! 
Με ένα μικρό "αλλά". Το Οριεντ δεν είναι "καθαρόαιμο" diver....
Πολλοί θα το δουν,λίγοι θα το καταλάβουν.Τουλάχιστον στο στυλ των προσιτών καταδυτικών στα 44mm παίζει χωρίς αντίπαλο.Το 99% των υπολοίπων είναι στα 40-42mm.Αλλιώς μετά ανεβαίνει το κασέ.
Το archimede ειναι ανωτερο σαν αγορα specs/money αλλα το laco κουβαλαει ιστορια...Οποτε το προβλημα μου αναγεται στο αν θα πρεπει, εχωντας ενα Fortis b42, να δωσω σχεδον τα μισα για εναν αναπληρωματικο στη θεση του.
Νομίζω ότι γενικά εφόσον έχεις ένα Fortis ήδη,το να πάρεις Archimede ή Laco είναι ήδη πλεονασμός.Αλλά εφόσον σου μπήκε σαν ιδέα καλό θα ήταν να περιμένεις και τον πιλότο που θα βγάλει η Laco στα 45mm.Γιατί μεταξύ Archimede και του υπάρχοντος πιλότου της Laco με την Miyota δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.Μέρα με την νύχτα που δικαιολογεί και την διαφορά της τιμής.
Θα μπορούσα να συμφωνήσω σε όλα εκτός από την παραπάνω "μαύρη" πρόταση. Τα seiko ή τα orient μπορεί να είναι φθηνά σε σχέση με ελβετούς "δύτες" αλλά σε καμμια περίπτωση δεν είναι "φθηνά" από άποψη ποιότητας, το αντίθετο θα έλεγα. Πολύ ρολόγια για τα λεφτά τους... 
Εκτός αν εννοείς φθηνό από άποψη "κύρους" ονόματος....
Οι Ελβετοί δύτες για βουτιές στο φωτοτυπικό του γραφείου καλοί είναι. Αν είναι να πάρω όμως ένα ρολόι να το χρησιμοποιώ κάθε μέρα το καλοκαίρι ακόμα και στην θάλασσα καλύτερα ο ταπεινός ο Ιάπωνας.
Για να μιλήσουμε και με όρους διακοπών,αν πάθει κάτι ο Ελβετός θα θέλει για restoration όσο ένα δίκλινο στην Σκιάθο για 7 μέρες.Τον Ιάπωνα τον πετάω άμα θέλω και δεν με νοιάζει.
Και φυσικά από άποψη ποιότητας είναι άψογοι.