Αποστολέας Θέμα: H αγορά ρολογιών είναι μανία τελικά?  (Αναγνώστηκε 19290 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MHTΣ

• 42mm case
  • 40mm case
    • Προφίλ
H αγορά ρολογιών είναι μανία τελικά?
« στις: Μάρτιος 20, 2007, 10:28:57 πμ »
Aπό παλιά τα φτηνά της τάξεως 100-300 έουρα τα χτύπαγα όποτε μου άρεσε κάτι. Ως μεγάλο στόχο είχα την τρέλα μου, ένα Rolex. Έλεγα ότι αυτό ήθελα μόνο και τίποτα άλλο και ήμουν και σίγουρος για αυτό. Έγινε λοιπόν και το απόκτησα. Έλα όμως που λίγο μετά έπαθα πλάκα με το Hublot που όλοι ξέρετε γιατί σας έχω ψιλοπρήξει κιόλας (χεχε). Άλλος στόχος από εκεί, και πολύ υψηλότερος οικονομικά. Bέβαια το αν θα επιτευχθεί και πότε είναι ένα τεράστιο ερώτημα. Mήπως τελικά δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα? Σας συμβαίνει και εσάς αυτό? Kαι νόμιζα ότι με το Rolexάκι θα ησύχαζα...

Y.Γ. Aν η τοποθέτηση του θέματος στην Chat & Fun είναι λάθος παρακαλώ όπως το μεταφέρετε.
b]Rose Gold For Ever!!![/b]

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 20, 2007, 10:51:05 πμ »
Εγώ είμαι εκεί που ήσουν. Έχω στόχο το Rolex, το οποίο θεωρητικά σκοπεύω να το κρατήσω για πάντα. Σκοπεύω να χορταίνω την πείνα με τα φτηνά, αλλά με αυτά που βλέπω και ακούω από άλλους νομίζω ότι δεν θα την γλυτώσω έτσι εύκολα. Και για να απαντήσω στην ερώτηση του θέματος, ναι, είναι μανία. :)

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 20, 2007, 11:19:31 πμ »
Πριν απαντήσουμε το ερώτημα ΜΗΤΣ αν το ρολόι είναι μανία καλό θα ήταν να απαντήσουμε στον εαυτό μας το γιατί το θέλουμε ένα ρολόι......από εκεί θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.....και πάμε παρακάτω...

Αν το θες για να βλέπεις την ώρα παίρνες ένα ρολογάκι και σου φαίνεται αστεία η ιδέα και μόνο του να αγοράσεις ένα δεύτερο....

Αν το θες μεταξύ άλλων και για σύμβολο κύρους-τέχνης τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.....αρχίζεις και μπαίνεις σε ένα μυστήριο τριπάκι (σαν αυτό που έχουμε μπει εμείς) και ξεψυλλίζεις τις λεπτομέρειες.....βρίσκες δικαιολογίες για μία αγορά πάντα.....θεωρείς ότι το χρειάζεσαι και θα βρεις επιχειρήματα να το τεκμηριώσεις....

Όλα αυτά για να ικανοποιήσουμε τη "μανία" μας.....μη το πω αλλιώς.....

Μέχρι και το φόρουμ παίζει το ρόλο του....

Και εγώ στη δικιά σου φάση είμαι......έχω αγοράσει 2 breitling σε λιγότερο από ένα χρόνο και ψάχνομαι ακόμα.....έχω ξεφύγει θεωρώ λίγο.....
Καμιά φορά νευριάζω με τον εαυτό μου.....

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 20, 2007, 12:10:49 μμ »
ολοι σ αυτο το  φορουμ το ιδιο προβλημα εχουμε!!!που γιατρευεται μονο με την αγορα ενος καινουργιου ρολογιου!!!
εγω houston δε νευριαζω με τον εαυτο μου αλλα με τα οικονομικα μου  :smt028

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 20, 2007, 12:21:51 μμ »
Βρε kounelis δε ξενερώνεις όταν σκέπτεσαι ότι σου προσφέρει αυτή την τρελή χαρά.....ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ!!!

Ένα αντικείμενο....τόση χαρά από ένα αντικείμενο, που μπορεί να ξεχαστεί-χαθεί κιόλας....
Έχουμε χάσει το νόημα....εντελώς όμως....

Ξενερώνω όταν διαγράφεται στο πρόσωπό μου ένα πλατύ χαμόγελο και αυτό οφείλεται σε μία αγορά ενός αντικείμενου.....εντάξει να χαρώ, αλλά μέχρι εκεί....

Προσπαθώ να απομυθοποιήσω την ύλη.....όσο και "συναισθηματικά" να την λανσάρουν δεν είναι τίποτε άλλο από.....ΥΛΗ.....ο νοών νοείτω.....

Μη παρεξηγηθώ όμως.....δε λέω να μη ξαναγοράσουμε τίποτε και ότι οι αγορές κάποιων πραγμάτων δεν είναι υγιές να μας προσφέρουν χαρά....απλά λέω ότι δε πρέπει τα αντικείμενα να γίνονται "σύμβολα πάθους".....
Το λέω....προσπαθώ να το κάνω κιόλας.....

Αποσυνδεδεμένος vsk

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 20, 2007, 01:21:00 μμ »
Η μανία της συλλογής ρολογιών δεν έχει κατά τη γνώμη μου τόσο να κάνει με την ύλη αυτή καθεαυτή, αλλά έχει  την ίδια εξήγηση με οποιαδήποτε άλλη μανία για κάτι: να γεμίσει κάποιο κενό στη ζωή μας και να της δώσει περισσότερο ενδιαφέρον. Σου δίνει την αφορμή να κάνεις κάτι, ν' ασχολείσαι με κάτι, να μιλάς γι' αυτό και να νιώθεις ωραία ανήκοντας κάπου.
Όλη μας η χαρά είναι να λέμε ότι έχουμε το τάδε ρολόι, να το παινεύουμε και να νιώθουμε μία απερίγραπτη ηδονή ασχολούμενοι με αυτό. Επίσης να ψαχνόμαστε συνεχώς για την επόμενη αγορά.
Και όπως με τα ναρκωτικά, έτσι και με τα ρολόγια παθαίνεις εξάρτηση. Ποτέ δεν χορταίνεις. Θέλεις όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερο! Μέχρι τελικής πτώσεως...

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 20, 2007, 01:33:31 μμ »
Παράθεση από: "vsk"
Η μανία της συλλογής ρολογιών δεν έχει κατά τη γνώμη μου τόσο να κάνει με την ύλη αυτή καθεαυτή, αλλά έχει  την ίδια εξήγηση με οποιαδήποτε άλλη μανία για κάτι: να γεμίσει κάποιο κενό στη ζωή μας και να της δώσει περισσότερο ενδιαφέρον. Σου δίνει την αφορμή να κάνεις κάτι, ν' ασχολείσαι με κάτι, να μιλάς γι' αυτό και να νιώθεις ωραία ανήκοντας κάπου.
Όλη μας η χαρά είναι να λέμε ότι έχουμε το τάδε ρολόι, να το παινεύουμε και να νιώθουμε μία απερίγραπτη ηδονή ασχολούμενοι με αυτό. Επίσης να ψαχνόμαστε συνεχώς για την επόμενη αγορά.
Και όπως με τα ναρκωτικά, έτσι και με τα ρολόγια παθαίνεις εξάρτηση. Ποτέ δεν χορταίνεις. Θέλεις όλο και περισσότερο, όλο και περισσότερο! Μέχρι τελικής πτώσεως...

Και αυτό καλό είναι δηλαδή....????...υγιές????.....πως το βλέπεις?
Συμβιβάζεσαι με αυτή την απάντηση δηλαδή? Τη λες στον εαυτό σου και καλύπτεσαι-αισθάνεσαι ωραία?

Αποσυνδεδεμένος vsk

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 20, 2007, 02:01:30 μμ »
Όχι, δεν το βρίσκω και ιδιαίτερα υγιές να εξαρτώ την ευτυχία μου από την απόκτηση ενός ρολογιού και δεν το κάνω άλλωστε. Μου αρέσουν τα ρολόγια, έχω μερικά, αλλά δεν αρρωσταίνω κιόλας. Άλλοι όμως πολύ πιο πορωμένοι ίσως και να νιώθουν έτσι, δηλαδή κενοί και δυστυχείς αν δεν αποκτήσουν το ποθούμενο.
Και αυτό ισχύει γενικότερα με όλα τα πάθη: ουσίες, συλλογές αντικειμένων, αθλητικά, sex...!

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 20, 2007, 02:14:26 μμ »
Όχι, δεν το βρίσκω και ιδιαίτερα υγιές να εξαρτώ την ευτυχία μου από την απόκτηση ενός ρολογιού και δεν το κάνω άλλωστε.

+1......

Μου αρέσουν τα ρολόγια, έχω μερικά, αλλά δεν αρρωσταίνω κιόλας.

Εδώ είναι όλο το ζουμί......+1000.....

Εύκολα περνάς σε αυτή τη κατάσταση χωρίς να το καταλάβεις.....όχι εσύ προσωπικά φίλε μου, γενικά το λέω.....

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 20, 2007, 02:52:07 μμ »

Περισσότερο δέν θα μπορούσα να συμφωνήσω! Μπράβο σου! =D>
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 20, 2007, 06:38:20 μμ »
Παιδια μη λετε αλλα τετοια καθως ειμαι σχετικα νεος ωρολογολατρης(καλυτερα δεν ακουγεται το λατρεια απ το μανια;)και με αποθαρρυνετε :smt022 Δηλαδη οι γκομενες που εχουν τρελλα με χρυσαφια διαμαντια και ρουμπινια,τα οποια και πανακριβα ειναι και καμμια χρηστικη αξια δεν εχουν;Αλλωστε ο καθενας μας δικαιουται μια και μονο εξαρτηση.Αν γινουν περισσοτερες αρχιζει και δημιουργειται προβλημα ισως.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 20, 2007, 10:04:39 μμ »

και εγω θα συμφωνησω με τον vsk ο οποιος το τοποθετησε εξαιρετικα το θεμα. =D>
αληθεια καλυτερα αυτη τη μανία απο την παλια που ειχα να μαζευω ενα σωρο κινητα -που εχαναν και την αγοραστικη τους δυναμη στο πιτς φιτιλι  :vom:

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 20, 2007, 11:22:10 μμ »
Εντάξει δεν είσαι ό μόνος που μαζεύει κινητά  :ups:  :ups:  :ups:  Επίσης μαζεύω φτηνούς αναπτήρες, πλαστικά στυλό, μεταλλικά αυτοκινητάκια, και άλλα πράγματα σε μικρότερα νούμερα !!!
   Ο άνθρωπος είναι αχόρταγος και πάντα θέλει κάτι καλύτερο από αυτό που έχει, κάτι διαφορετικό .Το ρολόι είναι ένα από τα αντικείμενα  που σε εξιτάρουν, το έχεις πάντα μαζί σου και το χαίρεσαι, το απολαμβάνεις παντού και πάντα, είναι μικρό κι όμως κρύβει τόση τεχνολογία, σκέψη, αξία, πολύτιμα υλικά, είναι φετίχ, είναι πουλ μουρ, το ερωτεύεσαι και δένεσαι μαζί του για πάντα. Είναι ένα μικρό αντικείμενο τέχνης που θέλεις να το θαυμάζουν κι οι άλλοι, ταυτόχρονα όμως είναι και απόλυτα προσωπικό, δεν το δανείζεις και δεν το μοιράζεσαι με κανέναν.
   Θα συνεχίσω να αγοράζω ρολόγια για όλη μου τη ζωλη, γιατί πάντα θα νοιώθω ένα σκίρτημα μπροστά σε κάποιο μοντέλο που μ'αρέσει, επειδή έχει το κάτι που δεν έχουν τ' άλλα μου ρολόγια. Τ' όνειρό μου είναι ν' αποκτήσω μια μέρα ενα Lange ή V.С. (complication moonphase). Ισως να μην γίνει ποτέ, αν όμως γίνει μπορεί και να σταματήσω αφού θα έχω ακουμπήσει το τέλειο. Μέχρι τότε όμως θα σβήνω το πάθος μου με πιο απλά και φτηνά κομμάτια που με τερλαίνουν   :2thumbs:  :2thumbs:
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 21, 2007, 01:49:18 πμ »
Αγοράζω ρολόγια για δύο λόγους:
Ο πρώτος είναι γιατί μου αρέσουν.....
Ο δεύτερος και πιο σημαντικός είναι γιατί μου δείχνουν τον χρόνο όπως ακριβώς θέλω..... είναι  ένας τρόπος.....
να κρατώ στο μέτρο του δυνατού άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους το παρελθόν το παρόν και το μέλλον...
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 21, 2007, 12:22:46 μμ »
συμφωνω και επαυξανω και με τους δυο σας..
trelovet ξερεις νομιζω οτι εχουμε την ιδια τρελλα για το moonphase complication ετσι  :prayer:

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 21, 2007, 05:22:55 μμ »
Παράθεση από: "Megalos"
συμφωνω και επαυξανω και με τους δυο σας..
trelovet ξερεις νομιζω οτι εχουμε την ιδια τρελλα για το moonphase complication ετσι  :prayer:

Εχουμε διασταυρώσει πολλές φορές την (πανάκριβη :( ) τρέλλα μας εδώ μέσα !!! Το moonphase μου κάνει κάτι από ζωγραφιά μέσα στο ρολόι και μου το δείχνει πολύ πιο πλούσιο !
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος MHTΣ

• 42mm case
  • 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 22, 2007, 09:45:00 πμ »
Eγώ προσωπικά θέλω ρολόγια γιατί τα θεωρώ κοσμήματα για έναν άντρα. Tο κάνω γιατί μου αρέσει το ωραίο, θέλω αυτό που δύσκολα αποκτεί κάποιος και σπάνια βρίσκει κιόλας. H ιστορία πίσω από κάθε κομμάτι δίνει πολύ μεγαλύτερη αξία για εμένα και με ικανοποιεί NA TO ΞEPΩ MONO EΓΩ χωρίς να το κάνω για τους άλλους. Δεν είμαι εξαρτημένος και πιστεύω ότι δεν θα ήταν και υγιές κάτι τέτοιο. Aπλά η απόκτηση κάποιων υλικών πραγμάτων σαν ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας είναι και αυτό μια ικανοποίηση του τί μπορεί να έχει καταφέρει κάποιος και ίσως περισσότερο τί αρέσει σε κάποιον. Έχω πάθει μια πλάκα με την ωρολογοποιία και αυτό νομίζω προέρχεται από τον κόσμο που κρύβεται πίσω της, το παρελθόν της, την αξία της, την σημασία της για εμένα. Tο σημαντικό για κάθε τέτοια «τρέλα» νομίζω είναι να το κάνεις για εσένα και για κανέναν άλλο. Δεν με ενδιαφέρει να ξέρει αυτός που βλέπει αυτό που φοράω τί είναι ή να αναρρωτιέται αν είναι αυθεντικό αρκεί να το ξέρω εγώ. Όπως χαιρόμαστε όταν έχουμε ένα καινούριο αυτοκίνητο ή ένα καινούριο σακάκι που δύσκολα το βρίσκει ή το βλέπει κανείς αν θέλετε, τόσο χαιρόμαστε και για την απόκτηση ενός κομματιού. Πόσο μάλλον όταν τα χαρακτηριστικά του είναι τέετοια που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον απείρως πολύ!

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 22, 2007, 10:23:39 πμ »
Παράθεση από: "MHTΣ"
....Έχω πάθει μια πλάκα με την ωρολογοποιία και αυτό νομίζω προέρχεται από τον κόσμο που κρύβεται πίσω της, το παρελθόν της, την αξία της, την σημασία της για εμένα.....

Αυτό εκμεταλεύονται οι ρουφιάνες οι εταιρείες, όχι μόνο των ρολογιών αλλά και άλλων ειδών τέχνης......Σου πουλάνε αυτό το "συναίσθημα", σε καλύπτουν με το πέπλο του παρελθόντος και του μυστηρίου, σου δείχνουν φώτο και βίντεο από τα παλιά χρόνια, τότε που όλα ήταν "σχετικά" ορίτζιναλ....και προσπαθούν να σε πείσουν ότι αγοράζοντας το "τρελό" ρολόι αγοράζεις ένα κομμάτι της ιστορίας της τέχνης.....και το καταφέρνουν καλά....
Στην ουσία όμως μιλάμε για επενδυτές, για ματσό τύπους που βρήκαν τη φόρμουλα του κέρδους μέσω του ξεπουλήματος της ιστορίας και της  "τέχνης"......
Τέχνη.....σιγά τα καλσόν...... :vom:

Δεν έχω ψευδαισθήσεις.....αγοράζω ρολόγια, γιατί όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος ΜΗΤΣ, τα θεωρώ κοσμήματα για τον άντρα....τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.....

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 22, 2007, 10:39:48 πμ »
Κόσμημα είναι κι ένα δαχτυλίδι, ένα μπρασελέ για τον καρπό ή μια αλυσίδα για τον λαιμό , όμως ούτε φοράω ούτε αγοράζω , ούτε συλλογή έχω. Το ρολόι είναι ΠΟΛΛΑ πράγματα παραπάνω από ένα απλό κόσμημα !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος MHTΣ

• 42mm case
  • 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 22, 2007, 10:43:38 πμ »
Eίναι όπως το βλέπει κανείς. Oι απόψεις θα διύστανται αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα να το βλέπει όωπς θέλει. Φίλε houston σίγουρα η αγορά εκμεταλλεύεται κάποιες ευαισθησίες ανθρώπων αλλά νομίζω ότι κάποιες εταιρίες «πουλάνε» αυτό που όντως έχουν δημιουργήσει με τα χρόνια και αξίζει που έχουν. Έχεις εν μέρει δίκιο αλλά ας μην ισοπεδώνουμε όλη την αγορά. Άλλωστε το image του καθενός τον αντιπροσωπεύει απόλυτα...