Αποστολέας Θέμα: OMEGA RAILMASTER  (Αναγνώστηκε 6573 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TRESORBERLIN

• Just Registered
    • Προφίλ
OMEGA RAILMASTER
« στις: Ιανουάριος 21, 2010, 02:06:37 μμ »
Καλησπέρα,
θα ήθελα τη γνώμη σας για το OMEGA RAILMASTER των 49mm.
Το βρήκα γύρω στα 2000. Να τρέξω ή όχι? Αξίζει ή να προτιμήσω κάτι φθηνότερο που να μοιάζει εμφανισιακά?

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
Απ: OMEGA RAILMASTER
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 21, 2010, 03:03:31 μμ »
Το εχεις δοκιμασει? Ο καλυτερος κριτης ειναι ο καρπος...! Το εχω δει απο κοντα και ειναι ρολογαρα! Αν σου ταιριαζει χτυπα το!

Αποσυνδεδεμένος TRESORBERLIN

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 21, 2010, 03:08:38 μμ »
ΤΟ ΦΟΡΕΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ!
ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 2000 ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΛΛΟΓΗ ΡΟΛΟΓΙΏΝ, ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ, ΝΑ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΑΩ ΜΙΑ ΖΩΗ.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 21, 2010, 03:11:54 μμ »
Παρακαλω, οχι χρηση κεφαλαιων χαρακτηρων στις δημοσιευσεις σας!

Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 21, 2010, 03:34:25 μμ »
Διάβασε εδώ ένα θεματάκι περί του συγκεκριμένου ρολογιού http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5663.0.html

Αν το δοκιμάσεις στο χέρι και σου κάθεται καλά, για μένα αξίζει και με το παραπάνω :2thumbs: Όσο για φθηνότερο που να του μοιάζει, εγώ δεν ξέρω κάποιο...

Αν το ψάξεις-παλέψεις το βρίσκεις και λιγότερο από 2000 ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 12:47:27 πμ »

Το συγκεκριμένο ρολόι είναι πολύ όμορφο στο καρπό. Ακόμα κι εγώ που είμαι λάτρης των μικρών ρολογιών μπήκα σε πειρασμό να το αγοράσω! Δεν 'εχει καμία σχέση με τα μεγάλα μοδάτα ρολόγια (panerochronopilotdiver) - είναι πολύ κομψό και η ώρα διαβάζεται από 3 μέτρα μακριά....η μηχανή ETA/UNITAS (μη σπάνια) αλλά με καλό finish!

Μεταχειρισμένο θα το βρείς σε καλή τιμή,νομίζω ότι πολλοί το αγόρασαν και αφού διάφοροι φίλοι/-ες "σοκαρίστηκαν" από το μέγεθος, τους πρήξανε και τελικά το πουλάνε.
Για καινούριο η τιμή που ανέφερες είναι καλή!

Επίσης έχω μία προαίσθηση ότι του χρόνου δεν θα είναι στον κατάλογο της OMEGA οπότε και θα "τρέχουμε" να βρούμε ένα πριν γίνει συλλεκτικό...

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 03:37:56 μμ »
γιατι η προαισθηση σου λεει οτι δεν θα ειναι??

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 06:48:44 μμ »
για 4 λόγους :

1) σε πολλά μαγαζιά με omega που ρώτησα δεν το έχουν δει ποτέ - μάλιστα ένας υπάλληλος (στην Αυστραλία) μου είπε ότι δεν το "φέρνουν" γιατί δεν το ζητάει κανένας. . .

2) η ιστορία του Railmaster αν και μυθική για εμάς τους συλλέκτες είναι παντελώς άγνωστη στο σημερινό καταναλωτικό κοινό σε αντίθεση με το Speedmaster > έλλειψη marketing δηλαδή

3) το Railmaster νομίζω δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να "εξελιχθεί" στυλιστικά (όπως το Rolex Milgauss ή το Speedmaster). Είναι ένα υπέροχο κλασσικό design όπως τα αρχικά Seamaster που θα μείνει όμως στη σκιά (στο περιθώριο δηλαδή) της σειράς "Aquaterra"

4) όποιος θέλει ένα ρολόι XXL-μεγέθους θα σκεφτεί αμέσως κάποιο τύπου panerai (original ή κλώνο) οπότε και νομίζω ότι η Omega δεν θα επενδύσει στο να βγάλει νέα μοντέλλα για να χτυπήσει και την αγορά των υπερμεγέθων ρολογιών (ευτυχώς που υπάρχει και το Railmaster XXL δηλαδή..)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 07:58:40 μμ »
motivi validi

σιγουρα ειναι ενα διαφορετικο ρολοι

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 10:35:09 μμ »
για 4 λόγους :

1) σε πολλά μαγαζιά με omega που ρώτησα δεν το έχουν δει ποτέ - μάλιστα ένας υπάλληλος (στην Αυστραλία) μου είπε ότι δεν το "φέρνουν" γιατί δεν το ζητάει κανένας. . .

2) η ιστορία του Railmaster αν και μυθική για εμάς τους συλλέκτες είναι παντελώς άγνωστη στο σημερινό καταναλωτικό κοινό σε αντίθεση με το Speedmaster > έλλειψη marketing δηλαδή

3) το Railmaster νομίζω δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να "εξελιχθεί" στυλιστικά (όπως το Rolex Milgauss ή το Speedmaster). Είναι ένα υπέροχο κλασσικό design όπως τα αρχικά Seamaster που θα μείνει όμως στη σκιά (στο περιθώριο δηλαδή) της σειράς "Aquaterra"

4) όποιος θέλει ένα ρολόι XXL-μεγέθους θα σκεφτεί αμέσως κάποιο τύπου panerai (original ή κλώνο) οπότε και νομίζω ότι η Omega δεν θα επενδύσει στο να βγάλει νέα μοντέλλα για να χτυπήσει και την αγορά των υπερμεγέθων ρολογιών (ευτυχώς που υπάρχει και το Railmaster XXL δηλαδή..)

οπως σου ειπα ολα αυτα  ειναι δικες σου ειναι υποθεσεις εκτιμησεις και προσδικιες ....το οτι δεν το ζηταει κανενας το οτι καποιοι υπαλληλοι δεν το ξερουνε(ουτε και το δικο μου το ξερανε 2 ωρες ψαχνανε να το βρουνε στον καταλογο-ουτε εννοειται το ειχανε  διαθεσιμο)ή το οτι ο υποψηφιος αγοραστης θα μπορει να προτιμησει καποιο αλλο δεν εισαι σοβαροι λογοι για να σταματησει η παραγωγη του

πχ το 2254 αν και ειχε τρομερες πωλησεις και ζητηση η omega το σταματησε , τo railmaster δεν πουλαει γιατι ειναι τεραστιο σαν μεγεθος και ταιριαζει σε λιγους καρπους ,η omega εχω την εντυπωση οτι θα το σταματησει αν το σταματησει οταν περασει και αν περασει η μοδα των μεγαλων ρολογιων οπου και δεν θα εχει λογω υπορξης...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 25, 2010, 10:41:28 μμ από amartolos »

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 26, 2010, 11:08:49 μμ »
δική μου εκτίμηση καθαρά....ελπίζω να μείνει σε παραγωγή!

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 04, 2010, 05:08:41 μμ »
παντως ο τυπος εδω σε επιβεβαιωνει  http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=358596

Αποσυνδεδεμένος m1035

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 27, 2013, 07:27:04 πμ »

Κυριοι λυπαμαι που το ξεθαβω αλλα υπαρχει μια απροβλεπτη εξελιξη στο παρακατω σχολιο των φιλων μας...

[/quote]

Επίσης έχω μία προαίσθηση ότι του χρόνου δεν θα είναι στον κατάλογο της OMEGA οπότε και θα "τρέχουμε" να βρούμε ένα πριν γίνει συλλεκτικό...

4) οπότε και νομίζω ότι η Omega δεν θα επενδύσει στο να βγάλει νέα μοντέλλα για να χτυπήσει και την αγορά των υπερμεγέθων ρολογιών (ευτυχώς που υπάρχει και το Railmaster XXL δηλαδή..)

Πραγματικα βγηκε καινουργιο 49mm Omega και θα με ενδιεφερε η γνωμη σας... τοσο σχεδιαστικα μιας και ειμαι μπερδεμενος οσο και οσον αφορα την αξια, ιστορια, μεταπωληση....

http://www.dtail.com/wp-content/uploads/2010/10/omega.jpg

το προηγουμενο ή το τωρινο μοντελο να αγορασω και γιατι???
το 49mm δεν με φοβιζει μια και ειμαι παρα πολυ ψηλος...

θα με ενδιεφεραν τα σχολια σας..
Ευχαριστω
m1035

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
OMEGA RAILMASTER
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 27, 2013, 09:41:13 πμ »
Κατα τη γνωμη μου, αν και το καινουργιο διατηρει την κουρδιστη unitas, μπορεις να παρεις οποιο απο τα δυο σου αρεσει.
Αν εχει αλλαξει μηχανη, που το καντραν που βλεπω απο το κινητο δεν μου δειχνει κατι τετοιο, τοτε προτιμησε το παλιο.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 27, 2013, 11:01:59 πμ »

το 49mm δεν με φοβιζει μια και ειμαι παρα πολυ ψηλος...

Να σε φοβίζει, το ρολόι δεν έχει ύψος πράγμα που κάνει ακόμη πιο έντονο το μέγεθός του. Για πολύ καιρό το στριφογύριζα, όμως όταν το δοκίμαζα στο χέρι έκανα πίσω, παρότι κι εγώ ψηλός με μεγάλο καρπό. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!!!

Αυτό πάντως που έδειξες στην παραπάνω φωτο δεν είναι railmaster, είναι Αqua Terra. Το Railmaster έχει πολύ πιο βινταζ αισθητική και μόνο αυτό θα κοιτούσα και για λόγους εμφάνισης και για λόγους συλλεκτικότητας ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 27, 2013, 11:46:02 πμ από GiannisH »

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 29, 2013, 03:43:08 μμ »
Ο Γιάννης έγραψε σωστά ότι είναι Aquaterra, η γνωστή σειρά που έχει και ΧΧL .

Καμία σχέση με το Railmaster XXL....ref 2806.52.37 εκτός παραγωγής

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 29, 2013, 07:46:37 μμ »
 :2thumbs:
Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος m1035

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 01, 2013, 06:09:30 πμ »
Ο Γιάννης έγραψε σωστά ότι είναι Aquaterra, η γνωστή σειρά που έχει και ΧΧL .

Καμία σχέση με το Railmaster XXL....ref 2806.52.37 εκτός παραγωγής

το γνωριζω οτι το ενα ειναι railmaster και το αλλο seamaster και ευχαριστω που το αναφερετε..
πραγματικα η ερωτηση ηταν πιο απο τα δυο σας αρεσει δεδομενου οτι ειναι και τα δυο 49mm Omega και νομιζω με περιπου παρομοιο μηχανισμο (το seamaster εχει μεγαλυτερο χρονο ζωης απο κουρδισμα σε κουρδισμα, αρα κατι εχουν πειραξει)...
Οποιοδηποτε σχολιο ευπροσδεκτο...!!

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 03, 2013, 02:09:01 μμ »

προχώρα σε Railmaster XXL αν το βρεις..ξέχασε τα Aquaterra

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 03, 2013, 02:24:26 μμ »
προχώρα σε Railmaster XXL αν το βρεις..ξέχασε τα Aquaterra

+1.000.000 
Υπάρχουν πολλοί πολλοί λόγοι για να πάρεις το Railmaster XXL και κανένας μα κανένας για το Aquaterra, του οποίου ο "πολυτελής" σχεδιασμός δεν συμβαδίζει με τα 49mm ;)