Αποστολέας Θέμα: ΛΙΓΑ και ΑΚΡΙΒΑ η ΦΤΗΝΑ και ΠΟΛΛΑ?  (Αναγνώστηκε 21741 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MHTΣ

• 42mm case
  • 40mm case
    • Προφίλ
ΛΙΓΑ και ΑΚΡΙΒΑ η ΦΤΗΝΑ και ΠΟΛΛΑ?
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 09:37:27 πμ »
Παράθεση από: "george_"
παραδειγμα ρολογιων που αναφερεσαι?

Δεν έχω κάποια στο μυαλό μου αλλά πχ αν είχα το Hublot Big Bang σε κόκκινο χρυσό θα ήταν για βραδινές καλές εξόδους...
b]Rose Gold For Ever!!![/b]

Αποσυνδεδεμένος MHTΣ

• 42mm case
  • 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 09:38:10 πμ »
Παράθεση από: "trelovet"
Βασικά θα ήθελα ένα πολύ ακριβό Grand Complication, για να το χαζεύω στη θήκη του να το χαιδεύω , να το γυαλίζω και να το ακούω να μου μιλάει κάθε μέρα , χωρίς όμως να το φοράω, κι από εκεί και πέρα μερικά πολύ καλά και μοναδικά κατά το δυνατόν κομμάτια , ένα σπορ, ένα κλασσικό, ένα καταδυτικό, κλπ. για να τα φοράω και να τα χαίρομαι ανάλογα με το κέφι ! Οροφή τιμής τα 2-3000 ευρώ !!!

Mα είναι δυνατόν να έχεις Grand και να μην το φοράς? H μαγεία είναι να το έχεις στο χέρι σου...

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 09:59:57 πμ »
Αυτά τα ρολόγια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα λόγω ακριβώς της πολυπλοκότητάς τους. Επίσης εσύ θα ρισκάριζες να γρατζουνίσεις ένα ρολόι των 100000 ευρώ φορώντας το καθημερινά;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 03:06:26 μμ »
οντως ειναι λιγιτερο πρακτικο να τα φορας καθημερινα

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 07:24:37 μμ »
Είπα ΔΕΝ θα το φορούσα ποτέ !!! Εξάλλου γι αυτό θα έχω τα υπόλοιπα, για να χαίρομαι φορώντας τα !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 10:04:43 μμ »
Δεν νομίζω να άντεχες να μη το φορέσεις ποτέ. Όλο και κάποια φορά θα το έβαζες. Απλά δεν θα καταλάβαινες τι γίνεται γύρω σου από χαρά και άγχος μαζί !!

Αποσυνδεδεμένος christos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 10:15:25 μμ »
Εγώ πιστεύω πως είναι πολύ σχετικός ο τίτλος του θέματος.
Για κάποιους το ακριβό είναι πάρα πολύ σχετικό. Έχω φίλο που έχει αρκετά πολύ "βαριά χαρτιά" στην κατοχή του και αναφέρομαι σε ρολόγια πάντα. Καθημερινά φοράει ένα πλατινένιο Nardin που έχει κυκλοφορήσει σε 300 (νομίζω) κομμάτια.
Έχει αρκετά κομμάτια στην κατοχή του από Audemars Piguet που είναι και το φθηνότερο στη συλλογή του, μέχρι κάποια τουρμπιγιον..

Για μένα στην παρούσα φάση οτιδήποτε σε ρολόι πάνω από 10.000 Ευρώ είναι ακριβό και δεν θα τα έδεινα.
Προτιμώ να έχω 2-3 "καλά" σχετικά ρολόγια και άλλα 2-3 κάτω του χιλιάρικου ώστε τα φθηνά να είναι τα καθημερινά και τα "ακριβά" αυτά που θα χαρώ όταν τα φορέσω 1-2 φορές το καθένα το μήνα.
Αυτό που μου αρέσει πάντως στα "ακριβά" ρολόγια είναι πως πιστεύω πως θα τα εκτιμήσει ο γιός μου σε καμμια 20αριά χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 11:24:25 μμ »
Να φορέσω το πανάκριβο υπερ-ρολόι μου για πιο λόγο? Για να το κάνω φιγούρα, για να κοιτάω την ώρα και το φεγγάρι ή για να δω αν ταιριάζει με τα ρούχα μου ? Οχι δεν είναι κθόλου το στυλ μου , εξάλλου το στρες που θα είχα θα ήταν τόσο μεγάλο που στο τέλος θα αρρώσταινα πρά θα ευχαριστιόμουνα. Για τα γούστα μου η κατοχή και μόνο ενός τέτοιου ρολογιού με κάνει ευτυχισμένο. Το να διατηρείται δε επί μακρόν χωρίς την παραμικρή ανωμαλία (γρατσουνιές, χτυπήματα κλπ) με κάνει ακόμα πιο ευτυχισμένο.
  Συμφωνώ με τον Χρήστο για την έννοια του ακριβού. Για μένα π.χ. και το Longines των 2000 ευρώ που έχω είναι πολύ ακριβό , για την Αγγελοπούλου ακριβό??? είναι ένα Piaget από διαμάντια του 1.000.000 ευρώ. Το δικό μου όριο για το ακριβό είναι τα 15.000 ευρώ !
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 15, 2007, 11:29:39 μμ »
Ο ορισμός του ακριβού είναι φυσικά σχετικός, αλλά το ερώτημα όπως έχει διατυπωθεί έχει ισχύ ανεξάρτητα από το τι θεωρεί ο καθένας ακριβό. Κενό νοήματος ή έστω περιορισμένης εμβέλειας θα ήταν αν ρωτούσε στο στυλ "λίγα των 2000 ευρώ ή πολλά των 200;". Τώρα ο καθένας απαντάει ανεξάρτητα από τα συγκεκριμένα προσωπικά όρια για το ακριβό και φτηνό,πράγμα που πιστεύω είναι και το πιο σωστό.

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 12:14:21 πμ »
θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες,  ειναι θεμα καθαρα υποκειμενικο και ας μην ξεχναμε περα απο την υλική οτι υπαρχει  και τη συναισθηματική αξία που μπορει να μας οδηγησει σε αγορα ενος ρολογιου.
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 12:32:20 πμ »
βασικο ειναι να ζησεις αρμονικα με το ρολοι χωρις το αγχος που σου δινει η κατοχη του

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 09:04:20 πμ »
To άγχος δεν προέρχεται κατά τη γνώμη μου από την τιμή του αντικειμένου, αλλά από το τί έχεις επενδύσει στο ρολόι, συναισθηματικά και υλικά. Κάθε γρατζουνιά που έχει το ταπεινό μου citizen με πίκρανε όσο και κάθε γτρατζουνιά του τωρινού μου ρολογιού, άσχετα αν η διαφορά στην τιμή τους είναι πολύ μεγάλη.
Από την άλλη, δεν ήθελα να αγοράσω ένα ρολόι που θα το έχω στο κουτί του να το χαζεύω. Θέλω να το φοράω παντού και πάντα, να το χτυπάω, να το ζω. Δεν θα το πάρω μαζί μου βέβαια και στο ποδόσφαιρο που θα πάω να παίξω, αλλά γενικά θα το φορέσω όσο πάει. Αν πάθει κάτι, ευτυχώς υπάρχει και το service.
Για εμένα ισχύει: Ένα καλό και ένα για τις επικίνδυνες αποστολές. Αλλά σίγουρα και τα δύο ρολόγια είναι σημαντικά. Και η τιμή δεν παίζει τελικά και τόσο μεγάλο ρόλο.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 03:08:26 μμ »
οι φθορες ειναι φυσιολογικο,για τ λογο αυτο υπαρχει το service που ανανεωνει,ας μου επιτραπει ,οχι μονο μηχανικα αλλα κα εξωτερικα το ρολοι.ετσι μπορεις να δεις ρολογια ετων πολυ καλα διατηρημενα

Αποσυνδεδεμένος teo

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουάριος 16, 2007, 08:20:14 μμ »
μπορεί να μας στεναχορούν όλες οι μικρογρατσουνιές, αλλά αυτή είναι και η γοητεία του να φοράς συνέχεια πάνω σου το ρολόι, ή αν θέλεις και το ρίσκο του....Πάντως αξίζει η καθημερινή επαφή μαζί του. Μην το κλειδώνεις στο κουτί.....φόρεσέ το!!!!
Η Ελλάδα είναι η πιο προηγμένη χώρα της Αφρικής!.

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουάριος 17, 2007, 03:32:16 μμ »
συμφωνω μαζι σου!!!!!εχω ενα γνωστο που εχει πραγματικα καλα ρολογια κ δε φοραει κανενα τα χαιρεται η θυριδα !!!!!!!!!αλλα κ απ την αλλη να τα εχεις μεσα στο σπιτι ????????

Αποσυνδεδεμένος uzx

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουάριος 17, 2007, 06:03:04 μμ »
πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, αναρωτιέμαι??
Εάν τα χαίρεται το ράφι ή ακόμα και η θυρίδα σημαίνει αυτό κάτι για την κατάσταση του ρολογιού? Διατηρείται καινούργιο και άρα καλώς συντηρημένο ή γίνεται χειρότερη η καταστασή του μιας και η μη λειτουργία του μπορεί να αποφέρει χειρότερες συνέπειες? (πάντα σε επίπεδο μηχανισμού βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος teo

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουάριος 17, 2007, 06:26:20 μμ »
δεν ξέρω, ρώτα το ράφι.....
Η Ελλάδα είναι η πιο προηγμένη χώρα της Αφρικής!.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουάριος 18, 2007, 02:57:40 πμ »
οπως εχουμε πει οχι,αλλοι θα σου πουν ναι.η θυριδα ειναι πολυ συνηθισμενο εξω,κρινε εσυ

Αποσυνδεδεμένος MHTΣ

• 42mm case
  • 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουάριος 21, 2007, 07:00:30 μμ »
Παράθεση από: "ferengi"
Αυτά τα ρολόγια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα λόγω ακριβώς της πολυπλοκότητάς τους. Επίσης εσύ θα ρισκάριζες να γρατζουνίσεις ένα ρολόι των 100000 ευρώ φορώντας το καθημερινά;

Φυσικά και θα το φόραγα αλλά σε ιδιαίτερες περιπτώσεις...

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουάριος 21, 2007, 07:43:07 μμ »
¶ρα όχι καθημερινά...