Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια στην επιλογή ρολογιού  (Αναγνώστηκε 14652 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foibos

• 36mm case
    • Προφίλ
Βοήθεια στην επιλογή ρολογιού
« στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 07:38:59 μμ »
Γεία σας!
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανακάλυψα αυτό το forum!Έχω πέσει με τα μούτρα και μαζέυω πληροφορίες!
Mέχρι τώρα χρησιμοποιώ 2 ρολόγια quartz από εταιρίες fashion που μου είχαν κάνει δώρο στο παρελθόν, αλλά αποφάσισα ότι θέλω να πάρω πλεον ένα ρολόι που να είναι δική μου επιλογή!
Ψάχνοντας λοιπόν κατάλαβα ότι το ζήτημα είναι πολύ πιο σύνθετο από ότι νόμιζα....

Σίγουρα έχω αποφασίσει να πάρω ένα μηχανικό-αυτόματο ρολόι από εταιρία που αποκλειστικά αυτό είναι το αντικείμενό της!

Επειδή όμως οι γνώσεις μου στο θέμα αυτο είναι πολύ περιορισμένες θα ήθελα την βοήθειά σας!

Να σας δώσω μερικά δεδομένα!
Θέλω να δώσω μέχρι 1700€.
Μου αρέσουν περισσότερο οι χρονογράφοι και τα λίγο πιο περιέργα αλλά σχετικά "κυριλέ" ρολόγια!
Ένα ρολόι ας πουμε που μου αρέσει αρκετά είναι το Ω speedmaster και το pro και το date!Xωρίς βέβαια να είναι τα μοναδικά....
Ο καρπός μου έχει περίμετρο 17cm, οπότε πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα μεγάλο γιατί τότε μάλλον θα είμαι αστείο θέμα!

Θα ήθελα, λοιπόν, να μου προτείνετε κάποιες μάρκες και ίσως κάποια μοντέλα που αξίζει να κοιτάξω και να είναι στα λεφτά αυτά!

Επίσης έχω και μια ακόμα απορία!
Όταν είμαι στο σπίτι μου δεν φοράω ποτέ το ρολόι, δηλαδή, αν ας πουμε ένα Σ/Κ δεν βγω καθόλου έξω, το ρολόι θα το ξαναφορέσω δευτέρα πρωί, θα αντιμέτωπίσω ιδιάιτερη δυσκολία με το μηχανικό ρολόι;
Κάθε μέρα θα πρέπει να ρυθμίζω την ώρα;
Αυτό θα έχει κάποια επίπτωση στη ζωή του ρολογιού;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 30, 2009, 02:42:13 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
Απ: Βήθεια στην επιλογή ρολογιού
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 08:42:17 μμ »
foibos καλως ηλθες στο φορουμ!!   =;

σχετικα με την επιλογη κ αγορα ρολογιου, θα σου προτεινα
να περιμενεις λιγο, γιατι καθως θα εμβαθυνεις στο αντικειμενο,
οι προτεραιοτητες σου θα διαφοροποιηθουν κ ισως να παψει να
σε καλυπτει η επιλογη σου απο ενα σημειο κ μετα..

η προταση μου ειναι, να συνεχισεις να διαβαζεις τα θεματα που σε αφορουν,
αλλα κ να βλεπεις φωτογραφιες απο ρολογια που κυκλοφορουν στο σαιτ αλλα
κ στο νετ γενικοτερα.

τωρα οσον αφορα στο κουρδισμα κ στις ρυθμισεις του ρολογιου,
μην σε απασχολει καθολου..
ουτε εσενα θα κουραζει (αν κ οποτε πρεπει να γινει)
ουτε στη ζωη του ρολογιου θα εχει καποια επιπτωση!!

καλη συνεχεια!! :)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 12:36:27 πμ »
Πληροφοριακά και πέρα απ τα πολύ ωραία Ω, κοίταξε και σε Longines (www.longines.com), ORIS (www.oriswatches.com), Hamilton σε κάτι πιο προσιτό (www.hamiltonwatch.com), Tag Heuer (www.tagheuer.com), αλλά παρέμεινε στο site μας για να σχηματίσεις και τη δική σου άποψη.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος foibos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 01:46:05 πμ »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Δεν σκοπεύω να αγοράσω άμεσα, προς το παρόν μελετάω τα δεδομένα και η τελική επιλογή θα γίνει σε αρκετούς μήνες!
Έχω την, ίσως κακιά, συνήθεια, πριν αγοράσω κάτι να μελετάω όσο πιο πολύ μπορώ τα θέματα που σχετίζονται με αυτό!

Φυσικά τώρα που βρήκα το forum δεν σκοπεύω να φύγω!!!!!
Πάντα μου άρεσαν τα ρολόγια, αλλά διαβάζοντας  όλα αυτά για τους μηχανισμούς, έχω εντυπωσιαστεί!

Καλώς σας βρήκα και πάλι! :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 03:52:36 πμ »
Φίλε μου καλώς ήρθες. Να σου πω πρώτα απ'όλα ότι σε γενικές γραμμές ένα πλήρως φορτισμένο αυτόματο ρολόι έχει μια αυτονομία λίγο κάτω από 48 ώρες. Αν τύχει να μην το φορέσεις για καιρό και σταματήσει, απλά ρυθμίζεις την ώρα και το φοράς χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει και η λύση του κουρδιστού, το οποίο άπλά θέλει το κούρδισμα του και τίποτε άλλο.

Τώρα για το ποσό που διαθέτεις και το οποίο είναι σεβαστό, υπάρχουν αρκετές επιλογές. Για τα Ω μόνο θετικά μπορώ να πώ, ειδικά για το Speedmaster Professional το οποίο σαν κουρδιστό και μάλιστα με την 1861 είναι και πιό must και προτιμότερο από το date,  όμως θα πρέπει να ανεβείς λίγο από το ποσό των 1700 ευρώ.

Το ίδιο θερμά θα σου πρότεινα και το Planet Ocean(42mm για το χέρι σου), το οποίο παρότι δεν είναι χρονογράφος το θεωρώ εξαιρετική επιλογή και λόγω μηχανής(Co-Axial) και λόγω του σπόρ και ταυτόχρονα dress σχεδιασμού. Κι εδώ βέβαια θα πρέπει να ανεβείς γύρω στα 300 ευρώ, αξίζει όμως τον κόπο.

Φεύγοντας από την Omega μια εταιρεία που θα μπορούσες να ασχοληθείς, αν σε καλύπτει αισθητικά, είναι η Breitling. Mοντέλα της που θα σου πρότεινα να δεις είναι το πανέμορφο Cockpit(στα επίπεδα τιμής του Planet Ocean)

αλλά και το Superocean(σε πιό οικονομικό)

Μια άλλη εταιρεία που έχει ρολόγια σε σπορ και ταυτόχρονα σοβαρή σχεδίαση και σε κρατάει άνετα εντός προυπολογισμού είναι η Longines. Ξεχωρίζω τη σειρά Admiral με πολλά όμορφα ρολόγια όπως αυτό το gmt

τη σειρά Conquest με χαρακτηριστικό την κεραμική στεφάνη

και τη πολύ κομψή σειρά Grande Vitesse

Όπως σωστά πρότεινε ο φίλος Viglatoras θα βρεις ενδιαφέροντα κομμάτια και στην Tag Heuer όπως αυτό το Aquaracer

ή ακόμη και κάποιο από τη σειρά CARRERA

Γενικά οι επιλογές είναι πάρα πολλές σ'αυτά τα χρήματα και γίνονται ακόμη περισσότερες αν φτάσεις τα 2000 ευρώ. Καλό θα ήταν από τη μία να συνεχίσεις να ενημερώνεσαι από τα θέματα του φόρουμ και από την άλλη να αρχίσεις τις βόλτες στα μαγαζιά ;D Η δοκιμή στο χέρι δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμμία φωτογραφία και καμμία πρόταση. Άλλωστε εδώ είμαστε να συζητήσουμε την όποια επιλογή σου στην έρευνα που θα κάνεις στη συνέχεια.

Φιλικά, Γιάννης

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 04:37:30 πμ »
 Φίλε Giani, πόσο πάει το εν λόγω Ω που ανέφερες; Πιάνει τα 2500; Σε τιμή μετρητής , μπορώ να πετύχω -25%
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 11:16:16 πμ »
Καλημέρα Φοίβο.
Ξανά μπράβο στο Γιάννη για τα άναλυτικά και φωτογραφικά Post του!
Πρόσφατα βρέθηκα σε παρόμοια θέση και θα σου λεγα τα εξής:

Ξεκαθάρισε πρώτα εάν θέλεις οπωσδήποτε χρονογράφο ή όχι. Έχε υπόψη σου σε σχέση με τα αντίστοιχα απλά είναι κατά κανόνα ακριβότεροι. Επίσης έχουν συνήθως και μεγάλο μέγεθος (διάμετρο κάσας), για έναν καρπό 17cm ίσως λέω ίσως (ανάλογα και τα γούστα) τα 42-43mm να είναι το άνω όριο.
Έτσι, εάν κάνεις αυτή την παραχώρηση, μπορείς να χτυπήσεις πιο "premium" μάρκα, όπως Breitling, Baume & Mercier, ίσως και Ω εφόσον το αγοράσεις με μετρητά (θεώρησε μίνιμουμ 20% έπτωση από την τιμή καταλόγου στους επίσημους retailers).  Το Breitling superoceαn δες το από κοντά γιατί η συγκεκριμένη φώτο το αδικεί, ενώ από την ίδια σειρά, την Aeromarine, δες και το Colt GMT.  Αν θες κάτι έξω από τα συνηθισμένα στη σχεδίαση, από Β&Μ δες τη σειρά Riviera, έχει ένα πολύ καλό στα 40mm. Αν δε σε ξενιζει η πολυγωνική στεφάνη είναι πολύ καλή επιλογή και πολύ κοντά στο budget σου. 
Εάν από την άλλη ο χρονογράφος είναι must, και πάλι έχεις πολλές επιλογές αλλά σε άλλες μάρκες. Θα σου συνιστούσα περιηγήσεις στα site 3 εταιριών που σχεδιαστικά μου αρέσουν περισσότερο:  Hamilton, Oris και TagHeuer (σειρά Link ίσως και Carrera, δυστυχώς grand Carrera είναι ακριβά τα άτιμα). Και τα Longines όπως τα βλέπω στις φώτο όμορφα είναι!  :)

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Νίκος
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 11:22:49 πμ »
Εγω παντος αν ηταν να διαλεξω καποια απο αυτα που ποσταρισε ο Γιαννης θα το εριχνα στα ζαρια.
Ειναι ολα τους πανεμορφα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 11:50:50 πμ »
Φίλε Viglatoras αν κατάλαβα καλά με ρωτάς για το Planet Ocean που βγαίνει σε δύο διαστάσεις κάσας 42 και 45,5mm. Περνάει λίγο τα 2500(νομίζω 2750) ευρώ και φυσικά μπορείς να πετύχεις -25% σε αγορά μετρητοίς ;)

Νίκο έχεις δίκιο για την φωτό του superoceαn, όντως αδικείται αλλά δεν υπάρχουν καλές διαθέσιμες φωτό στο net. Συμφωνώ και για τα Riviera, είναι πολύ ωραία κομμάτια και καλό θα ήταν να τα δοκιμάσει ο φίλος. Εμένα μου αρέσει πολύ το "σκέτο" αλλά βγαίνει σχετικά μεγάλο. Οι χρονογράφοι όμως είναι σε πιό μικρή διάσταση(40-43mm) και πράγματι έχουν ξεχωριστή σχεδίαση ;)

Είπαμε, ο Φοίβος πρέπει να αρχίσει τις βόλτες και τις δοκιμές  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 17, 2009, 01:50:26 μμ από GiannisH »

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 12:15:53 μμ »
Εννοείται! Το διαδίκτυο σίγουρα βοηθάει στο να φτιάξεις μια "short list" αφού εκτός από φωτογραφίες μπορείς να βρεις πολλές άλλες πληροφορίες για κάθε μοντέλο (μηχανισμούς, μέγεθος κάσας, τιμή), αλλά αν δεν τα φορέσεις στον καρπό δεν μπορείς να αποφασίσεις με τίποτα!

ΥΓ: Σχετικά με το Ω Seamaster Planet Ocean, η τρέχουσα τιμή καταλόγου είναι 2840 ευρώ για το 42άρι και περίπου 100 ευρώ πιο κάτω κοστίζει το 45,5μμ. Για την έπτωση που αναφέρει ο Γιάννης μπορώ να το επιβεβαιώσω από πρόσφατη προσωπική πείρα  ;) 

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 12:19:41 μμ »
Νίκο είναι πιό ακριβό είναι το 42άρι; Νόμιζα το αντίθετο...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 17, 2009, 01:37:10 μμ από GiannisH »

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 01:37:15 μμ »
Ναι, αν και ακούγεται οξύμωρο νομίζω είναι 2840 και 2750 ευρώ αντίστοιχα. Ίσως λόγω ζήτησης..πάντως καλό θα ήταν να το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος (μόνο για το 2840 του 42μμ είμαι σίγουρος).
Πάντως εμένα με 17,5 cm καρπό το 42άρι έκατσε πολύ καλα, νομίζω πως αν τελικά ο φίλος Φοίβος κάνει την υπέρβαση και επιλέξει το planet ocean, πράγμα που το συνιστώ ανεπιφύλακτα, το μικρότερο μέγεθος είναι μονόδρομος.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 01:48:53 μμ »
Κι εγώ γνωρίζω τα 2750 που έχει λιανική το 45,5 που έχω. Βέβαια ο καρπός μου είναι 19,5 οπότε πήγα στο μεγάλο, ο Φοίβος όμως θα είναι μια χαρά με το 42άρι. Καλά είμαστε κι εμείς κάτι παιδιά, ο άνθρωπος είπε μέχρι 1700 ευρώ κι εμείς τον πήγαμε στα 2000+ ;D ;D ;D Για το Planet Ocean όμως αξίζει η υπέρβαση ;)

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 02:45:44 μμ »
Ναι, με τα λεφτά των άλλων γίνεσαι εύκολα large!  :)
Για αυτό ίσως καλύτερα πχ B&M Riviera ή Breitling Colt που με έκπτωση πέφτουν κάτω από 2000 (όχι πάντως στα 1700) αλλά όλα αυτά μόνο σε περίπτωση που ο χρονογράφος δεν είναι απαραίτητος.

Γιατί σε αυτή την περίπτωση οδηγείται σε άλλες επιλογές, hamilton, TagHeuer εν μέρη, Oris, Longines λογικά ..ααα και Tissot!

Αποσυνδεδεμένος foibos

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 05:14:52 μμ »
Επανήλθα! :)
Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση και τις προτάσεις!Κάποια από αυτά με έχουν εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, είδικά οι χρονογράφοι της longines!
Μελετάω όλα αυτά που μου γράφετε, μελετάω και στο forum γενικότερα και προσπαθώ να αφομοιώσω τις πληροφορίες!

Δεν αποκλείω κανένα ρολόι, αλλά οι χρονογράφοι όταν τους βλέπω με ενθουσιάζουν περισσότερο....

Η αλήθεια είναι ότι έχω βάλει όριο τα 1700€, έχοντας ανέβει αρκετά από το αρχικό όριο που είχα, αλλά αν τελικά καταλήξω ότι κάτι το γουστάρω τρελά θα αναβάλω λίγο παραπάνω την αγορά ώστε να μην έχω ζήτημα με τα λεφτά, αλλά σίγουρα θα προτιμούσα να είμαι μέσα ή ελάχιστα πάνω από αυτό το όριο!

Σίγουρα θα πάω να δοκιμάσω τα ρολόγια πριν αποφασίσω ποιο θα πάρω!Προς το παρόν δεν έχω χρόνο να πάω βόλτα στα μαγαζιά οπότε ψάχνω μέσω ιντερνετ κι έκοψα ένα χαρτόνι σε διάφορες διαστάσεις για να δω ποια μου ταιράζει και νομίζω ότι πάνω απο΄42, 43 mm νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλο για το χέρι μου!

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 09:28:08 μμ »
 Ευχαριστώ Giannis. Μπορείς να μου πεις τιμή και για το Speedmaster;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 11:22:12 μμ »
Πρέπει να είναι γύρω στα 2400 ευρώ η λιανική του. http://www.thewatchquote.com/Omega-3570-50-00-PdN.htm
Στο ίδιο σάιτ το Planet Ocean το έχει 2700 ευρώ οπότε είναι σωστός

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 11:32:55 μμ »
Πρέπει να είναι γύρω στα 2400 ευρώ η λιανική του. http://www.thewatchquote.com/Omega-3570-50-00-PdN.htm
Στο ίδιο σάιτ το Planet Ocean το έχει 2700 ευρώ οπότε είναι σωστός

το συγκεκριμενο του site το βρισκεις γυρω στα 2100 στα μαγαζια.μιλαω εκ πειρας

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 11:36:20 μμ »

Mε Lemania η ΕΤΑ;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 11:40:45 μμ »

Δημήτρη μιλάς για λιανική ή για μετρητοίς;