Και για να μην ακούγονται ανακρίβειες τα rolex δεν έχουν ετα έχουν δική τους μηχανή, καλό είναι όσοι πραγματικά μιλάνε για μηχανές να ξέρουν και οχι να κάνουν πως ξέρουν, και βγαίνουν λάθη προς τα έξω αυτό να ισχύει γενικώς
Την ίδια κουβέντα georgehh την είχαμε και στο άλλο forum πως και τo ξέχασες ?
"Φίλε μου ******* ξεκινάς μια συζήτηση με την προκατάληψη στο φουλ για την Omega και τις επιλογές της στις τροποποιημένες ΕΤΑ μηχανές και Coaxial, και τις θεωρείς κατώτερες των Rolex perpetual, αλλά θα ήθελα να σου θυμίσω τα πιο κάτω:
1) Οι ΕΤΑ μηχανές υπήρχαν αρκετές δεκαετίες πριν υπάρξει η Rolex.
2) Οι ΕΤΑ μηχανές χρησιμοποιούνται από εξαιρετικές εταιρίες όπως Breitling, IWC, και φυσικά Omega.
3) Η ναυαρχίδα της Rolex Daytona μέχρι και πρόσφατα χρησιμοποιούσε Zenith Chrono movement, τελικά έβαλαν δικιά τους μηχανή ? (σημείωση: ναι επιτέλους έβαλαν in-house)
4) Η Rolex μέχρι και σήμερα δεν κατασκευάζει δικά της hairsprings αλλά τα προμηθεύετε από την Nivarox.
5) Kif system, ΟΚ και λοιπόν ? Το Diashok της Seiko, το Parashock της Citizen, το Incabloc κλπ. δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το Kif !
6) Το Rolex clynergic είναι ένα τροποποιημένο Swiss.
7) H Rolex ακόμα δεν χρησιμοποιεί ένσφαιρους τριβείς (ball bearings) στα «μεγάλα» calibres, αλλά απλούς επιμήκεις τριβείς (sleeve bearings) με αποτέλεσμα το συχνό «γρασάρισμα/service» να είναι απαραίτητο.

Το «αυτόματο» της Rolex είναι βασισμένο στο bi-directional ETA/Eterna
9) Το Rolex movement έχει 6 mm ύψος, πολύ ψηλό για μοντέρνο movement.
Φίλε μου, η Rolex δεν είναι ο Guru των ρολογιών, είναι μια εταιρία που φτιάχνει ένα εξίσου καλό ρολόι με τους IWC, VC, Omega, Breitling, Zenith κλπ. Τι έχει πράγματι εξαιρετικό ?? Δυναμικό marketing που κατάφερε με διάφορα gimmicks να διογκώσει την τιμή σε σχέση με την πραγματική αξία του ανάλογου ρολογίου.
Προσωπικά δεν είμαι «κολλημένος» με την Omega, απλά την προτιμώ γιατί αποδέχομαι την αναλογία κόστους/πραγματικής αξίας των ρολογιών της.
Όπως και να έχει το πράγμα, η επιλογή των ρολογιών είναι πολύ προσωπικό θέμα, ο καθένας έχει δικά του κριτήρια και διαλέγει ανάλογα, έτσι και εγώ δεν διαλέγω τα Rolex.”
Deja vux… Μαζί με το θέμα Rolex το παλιό μήνυμα σου απαντάει και για τα Ωμέγα που ανέφερες πιο πάνω...
And life goes on….