Αποστολέας Θέμα: Αεροπλάνα  (Αναγνώστηκε 410734 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Απ: Αεροπλάνα
« Απάντηση #160 στις: Ιανουάριος 28, 2011, 03:28:48 πμ »
Από τα hobbies που σίγουρα κάποια στιγμή θα ξαναπιάσω...

Kι εγώ φίλε το έχω στο νου μου ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Αεροπλάνα
« Απάντηση #161 στις: Μάιος 23, 2011, 06:26:49 μμ »
   Με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης ενός αιώνα ζωής της ΠΑ, διοργανώθηκε πρόγραμμα αεροπορικών επιδείξεων με καλεσμένο το διάσημο ακροβατικό σμήνος Red Arrows.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑ - ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

οι παρακάτω φωτογραφίες από τη σημερινή επίδειξη στο Π. Φάληρο - Φλοίσβο   :)

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Μάιος 23, 2011, 09:15:45 μμ »
Πολύ ωραίες!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Μάιος 23, 2011, 10:12:57 μμ »
Μπράβο, φοβερές φωτογραφίες.
Και τι δεν θα 'δινα για να ήμουν στο cockpit.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Μάιος 23, 2011, 11:34:13 μμ »
Μια ντεϊτόνα;

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Μάιος 24, 2011, 08:48:40 πμ »
Πολύ ωραίες φωτό! Ήμουν κι εγώ κάτω στον Μπάτη και τους απόλαυσα, αν και έκαναν το "κοντό" τους πρόγραμμα!
Βέβαια, για να κάνω και λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, οι R.A. κατέβηκαν με το ετήσιο καλοκαιρινό τους πρόγραμμα ανά τον κόσμο, και στα πλάισιά του στην χώρα μας έχουν τρείς επιδείξεις φέτος, με την πρώτη στα Χανιά, μετά Φάληρο, μετά Καλαμάτα. Ξεκίνησαν με αφορμή την Μάχη της Κρήτης, φέτος για τα 70 χρόνια.
Η κάποτε κραταιά, δοξασμένη και διεθνώς πολυβραβευμένη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ Ή " ACROTEAM" όπως το θυμούνται οι βετεράνοι, υπάρχει μόνο σε ξεθωριασμένες φωτό και στο YouTube... Αλλά, για να είμαι δίκαιος, εδώ θα θυμίσω ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, 42 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΝΕΣΤΗΣΑΝ! Πληροφορίες εδώ:

http://www.haf.gr/el/f-16%20demoteam/default.asp

ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, και οι διάφοροι κοπρανοπροδότες που κατακλέβουν τον τόπο εδώ και δεκαετίες να έχουν περικόψει ακόμα και τα κάυσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, σταδιακά καταργώντας τα εθνικά μας σύμβολα και την παρουσία τους σε παρελάσεις κι όπου αλλού;;;
Μπράβο σε όσους πρωτοστάτησαν στην επανίδρυση και λειτουργία της "ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ" ή όπως πια αποκαλείται "HELLENIC AIR FORCE F-16 DEMO TEAM" (καλό βέβαια θα ήταν να επέλεγαν ένα Ελληνοπρεπές όνομα), και με το καλό να τους δούμε να πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 24, 2011, 09:10:31 πμ από THANOS58 »
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Μάιος 24, 2011, 07:18:10 μμ »
Μια ντεϊτόνα;

Και τι είναι μια ντεϊτόνα για να σε βάλει στην θέση του χειριστή σε ένα μαχητικό τζετ? και μια και δυο.....

Εδώ μέχρι πριν λίγο καιρό σκεφτόμουνα να την κάνω (τις υπόλοιπες ώρες που μου λείπουν για να πάρω) ερασιτεχνική άδεια χειριστή μονοκινητηρίου (PPL), αλλά είναι τόσο χύμα η κατάσταση στην Ελλάδα και τόσο υπό διωγμόν η Γενική Αεροπορία, που αναθεώρησα.

Κάποια στιγμή θα το πάρω και το πτυχίο, μόνο και μόνο για να μην μένουν απωθημένα σ΄αυτή την ζωή.

Και μέχρι τότε για να ικανοποιώ το μεγαλύτερο πάθος της ζωή μου, κάνω τον "jumpseat ride ζήτουλα" σε πτήσεις των τακτικών αερογραμμών.

Εδώ σφηνωμένος στο jumpseat ενός 737-400, ύστερα από την ευγενική φιλοξενία του κυβερνήτη σε ένα "εικονικό συνάδελφο" ( μιας και έχω πάνω από 5.000 εικονικές ώρες πτήσεις στο συγκεκριμένο τύπο ελέω flight simulator)

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Μάιος 24, 2011, 08:11:14 μμ »
Και μια προσέγγιση στον ILS 16 του Μακεδονία (LGTS), μέσα στην απόλυτη σούπα ομίχλης πάνω από την Μίκρα.
Τα καρντάσια ξέρουν γιατί μιλάω.
Περιβάλλον διαδόμου είδαμε για πρώτη φορά στα 400 πόδια. Η πτήση που ήταν μπροστά μας πριν μισή ώρα από ΑΘήνα έκανε Go around και γύρισε πίσω. Σε μας οριακά ανοιξε η ομίχλη και κατεβήκαμε.

Εχουμε στρίψει δεξιά και είμαστε στην μακρά τελική για τον 16. Αριστερά και κάτω από το αεροπλάνο η εκκλησία  Κύριλλου και Μεθόδιου (πιο πάνω ήταν το σπίτι μου)

Είμαστε fully established στο ILS toy 16. Ακόμα το αεροπλάνο βρίσκεται σε αυτόματη πτήση με το αυτοματο πιλότο σε έλεγχο (in command)  πράσινο CMD στην οθόνη, με το Localiser ( η νοητή προέκταση του διαδρόμου στον θερμαικό) και το glide slope ( η γωνία καθόδου που θα μας φέρει στο κατώφλι του δρόμου) πρασινα VOR/LOC και G/S και οπλισμένο (λευκό) Flare, με ground speed 137 knots η οποία ταχύτητα ελέγχεται επίση από τον αυτόματο πιλότο, πράσινο MCP SPD  και στα 880 πόδια ύψος (κυκλικό radioaltitude κατω δεξιά) .

Οι ίδιοι παράμετροι πτήσης με προηγούμενη φωτό αλλά επίδή κατεβαίνουμε υψος 860 πόδια

μπροστά μας στις επόμενες 3 φωτό είναι η μύτη της Καλαμαριάς μέσα στην θάλασσα, προτού στριψουμε οδικώς αριστερά και αρχίσουμε την "κολαση" με τις καφετέριες στην Αρετσού  ;D

Εδώ είμαστε στον Φοίνικα όπου δεν φαινεται τίποτα. Περίπου στα 500 πόδια και εδαφος τίποτα

Κάτι σκάει μύτη στο μέσον του αριστερού windshield (παρμπριζ  ;D)

και ναι το κάτι είναι τα rabbit lights στην προέκταση του διαδρόμου πάνω και μέσα στην θάλασσα, σε ύψος  300 πόδια

Ακόμα πιο καθαρά επειδή είμαστε σε κάθοδο

Και για πρώτη φορά και περιβάλλον διαδρόμου προσγείωσης

Ολα καλά όλα σωστά πράγμα το οποίο φάινεται και στα 4 φώτα δεξιά του διαδρόμου, δύο άσπρα δύο κόκκινα, το οποίο σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό glide (τσουλήθρα που θα μας φέρει στο Touch down zone).

Οσα πιο πολλά κόκκινα απο τα 4 βλεπεις σημαίνει ότι είσαι απο χαμηλός μέχρι πολύ χαμηλός (κάρφωσες), όσα πιο πολλά ασπρα απο τα 4 βλέπεις σημαινει ότι είσαι από ψηλός μέχρι πολύ ψηλός , οπότε κάνε την γιατι θα ακουμπήσεις πολύ πιο κάτω από εκει που πρεπει να ακουμπησεις με αποτελεσμα να βγεις εκτος διαδρόμου μεχρι να σταματατησεις.

Ακριβώς πάνω στο κατώφλι του διαδρόμου, διακρίνεται το 16 (ο χαρακτηρισμός του διαδρόμου 163 μοιρες) και τα Piano keys και τριτο στο βαθος το touch down zone (συμπαγές άσπρο, εκεί που πρέπει να ακουμπήσει το αεροπλάνο)

Σχεδόν πάνω από το touch down zone στα 10 περίπου πόδια, ακουμπάμε στο επόμενο δευτερόλεπτο

τροχοδρομούμε για την πίστα

το ATR που ερχόταν από πίσω μας ακουμπαει στον διαδρομο

και ο marshall τελειωνει και επίσημα την πτήση μας

κι εγώ πλέω σε πελάγη ευτυχίας και δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον καπετάνιο, γιατί όταν μπω σε αεροπλάνο και για διάφορους λόγους (ασφαλείας , εκπαίδευσης) δεν μπω στο κοκπιτ είμαι από τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο (χωρίς ποτέ να γίνομαι τσιμπούρι και ενοχλητικός στο πλήρωμα, την δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι και δεν ειναι υποχρεωμένοι να σε έχουν εκει), όταν όμως μπω για τις επομενες μέρες πετάω αν και βρίσκομαι στο έδαφος

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Μάιος 24, 2011, 08:32:29 μμ »

Εδώ μέχρι πριν λίγο καιρό σκεφτόμουνα να την κάνω (τις υπόλοιπες ώρες που μου λείπουν για να πάρω) ερασιτεχνική άδεια χειριστή μονοκινητηρίου (PPL), αλλά είναι τόσο χύμα η κατάσταση στην Ελλάδα και τόσο υπό διωγμόν η Γενική Αεροπορία, που αναθεώρησα.

Κάποια στιγμή θα το πάρω και το πτυχίο, μόνο και μόνο για να μην μένουν απωθημένα σ΄αυτή την ζωή.

Πόσο σε νιώθω φίλε Πάνο... 2 φορές είμουν έτοιμος να αρχίσω το PPL και το άφησα για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά, οπότε τη βγάζω με FSX και addons  μέχρι να το πάρω απόφαση να βάλω το χέρι στην τσέπη (είναι πολλά τα 10.000+€);D ;D ;D

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου. Μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Μάιος 25, 2011, 12:38:51 πμ »
Εξαιρετικό "ρεπορτάζ" και ωραίες φωτογραφίες. =D>

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Μάιος 25, 2011, 09:22:58 πμ »
Τέλειο! Θα το δώσω στον πατέρα μου να το διαβάσει που έχει τρέλα με τα αεροπλάνα!
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Σεπτέμβριος 11, 2011, 09:56:23 πμ »
FUCK OFF...

http://www.tanea-london.net/NEWSinGREEK/NEA-HOME.html

GOODBUY ΑΠΟ ΤΗΝ BRITISH AIR FORCE

Το Βρεττανικό κοινοβούλιο, με απόφασή του απέσυρε τον στόλο των αεροσκαφών Harrier από την αεροπορία και στον τελευταίο αποχαιρετιστήριο σχηματισμό τους τα αποσυρόμενα αεροσκάφη, πετώντας πάνω από το Εγγλέζικο Κοινοβούλιο έδωσαν το...
μύνημά τους στους Βουλευτάδες: FUCK OFF.

ΣΗΜ. Απομακρυνθείτε λιγάκι για να το διαβάσετε.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Σεπτέμβριος 11, 2011, 05:48:39 μμ »
FUCK OFF...

Πολύ καλό !    =D>
Υποψιάζομαι πως ο σχηματισμός χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και ακρίβεια για να πραγματοποιηθεί !
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Σεπτέμβριος 11, 2011, 06:22:21 μμ »
Είναι σίγουρα αληθινό αυτό?

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Σεπτέμβριος 11, 2011, 06:43:13 μμ »
Είναι σίγουρα αληθινό αυτό?

Τώρα που το λες, ένα γρήγορο ψάξιμο στο Google και μόνο 2 επιστροφές έφερε.

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Σεπτέμβριος 18, 2011, 07:13:41 μμ »

Περιμένοντας την 15/10/2011   :cooler:  :jump:
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Σεπτέμβριος 27, 2011, 12:10:54 μμ »
Ρε τους τρελούς τους Ισπανούς...

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/Re9fPUsUuz4" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Re9fPUsUuz4" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Οκτώβριος 06, 2011, 08:17:45 πμ »
Ο στόλος της Breitling

Τα 7 L-39C Albatros, τα αεροβατικά jet
Το Super Constellation, ένα από τα τρία τελευταία άξια πτήσης "Super Connies"
Το Ζευγάρι Boeing Stearman που φέρουν τις Breitling Wingwalkers με τα ακροβατικά τους
Τα 4 πολύχρωμμα Pitt Special S2As των Breitling Angels
και το MX2 με πιλότο τον διεθνή άσο στα ακροβατικά Nigel Lamb
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Οκτώβριος 06, 2011, 08:24:19 πμ »
Εντυπωσιακή φωτό!!! Μιλάμε για πραγματικό στόλο!!!

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Οκτώβριος 06, 2011, 01:51:58 μμ »

Περιμένοντας την 15/10/2011   :cooler:  :jump:

το μαγικό χαρτάκι έφτασε ;D   
Ελπίζω να τα καταφέρω και να είμαι εκεί.
ευχαριστώ Breitling :)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών