Αποστολέας Θέμα: Baume et Mercier vs Longines vs Breitling vs Omega vs TAGHeuer  (Αναγνώστηκε 23972 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
Απ: Baume et Mercier vs Longines vs Breitling vs Omega vs TAGHeuer
« Απάντηση #40 στις: Νοέμβριος 24, 2009, 02:15:19 μμ »
Απο ολα τα ρολογια του τιτλου Ω με διαφορα.Ποιοτητα,ιστορια,ακριβεια,αντοχη,διαχρονικοτητα kai value for money

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Νοέμβριος 24, 2009, 05:01:10 μμ »
Ισχύει πως είμαι ακόμη μικρός για JLC αλλά όταν μιλάς για Haute Orologie και Complications είναι η πρώτη μάρκα που θα πέσεις πάνω (όχι η καλύτερη ούτε η παλαιότερη αλλά η πιο γνωστή έξω από αυτούς τους κύκλους)...

Γενικότερα πιστεύω πως πέρα από εξαιρετικές περιπτώσεις ο χρονογράφος σε ένα ρολόι είναι πιο πολύ "το κερασάκι" που λέμε... Όχι πως δεν είναι πρακτικός η οτι δεν θα υπάρξουν καταστάσεις που ο μέσος ωρολογόφιλος θα τους χρησιμοποιήσει... Οπότε κυρίως με ενδιαφέρει να είναι ένα ισορροπημένο ρολόι... Δηλαδή ο χρονογράφος όπως και πολλές άλλες λειτουργείες είναι καταπληκτικές - και μόνο στην σκέψη του κάθε μικρού γραναζιού - αλλά δεν θα εππιρέαζαν σοβαρά την επιλογή μου...

Όσο για το Cartier και το Ω είναι απλώς πολύ πολύ όμορφα ρολόγια.. Αλλά επίσης όχι για την ηλικία μου... Απλώς είναι και ατυά από τα ρολόγιοα που θα ξεχώριζα και η αγορά που πρόκειται να κάνω θέλω να κρατήσει το μυαλό μου προσειλωμένο για πολύ καιρό θα ήθελα κάτι που να ξεχωρίζει σε ομορφιά σε μένα..

Προσωπικά το καινούργιο της Br πίστευω πως δεν συγκρίνεται με το Blackbird το οποίο είναι από τα αγαπημένα μου Br (αν όχι το αγαπημένο μου) και είναι και πιο κοντά σε αυτό που θέλω - από την άλλη όμως να δώσω τόσα χρήματα σε valjoux?

Το chopard... Είναι τόσο όμορφο αλλά το μόνο που σκέφτομαι είναι ο μηχανισμός... Μήπως αξίζει παραπάνω κάποιο Panerai? Όμορφο ρολόι αλλά ακριβώς όπως και το Cartier δεν είναι ακριβώς μάρκα ωρολογοποιίας.. Αλλά παρά όλα αυτά...

Για τα Rolex.. Μια πλέον τελείως αμφιλεγόμενη μάρκα. Προσωπικά την λατρεύω και πιστεύω πως δεν έφτασε να γίνει βασιλιάς των ρολογιών μόνο πάνω στο μάρκετινγκ. Πιστεύω πως αξίζει κάθε ευρώ...

Από μηχανισμούς? Ποιό από όλα κυριαρχεί?

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο σας..
Men talk of killing time, while time quietly kills them.

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Νοέμβριος 24, 2009, 06:40:33 μμ »
Παίδες με τα Panerai τι παίζει? Βλέπω μερικοί από το σάιτ τα λατρεύουν.. Παρακαλώ όσους έχουν προσωπική εμπειρεία με τα Πανεράι ή γνωρίζουν για την ποιότητα τους η γενικότερα να ποστάρουν τις απόψεις τους ...

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοέμβριος 24, 2009, 07:50:03 μμ »
Παίδες με τα Panerai τι παίζει?

ωχχ!!  :D

το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοέμβριος 24, 2009, 10:19:33 μμ »
 :P Τίποτα δεν παίζει  :P ?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοέμβριος 24, 2009, 10:26:18 μμ »
Νίκο, όπως λέει κι ο φίλος director, ξώκειλεεεεεεεεεεεεες... :D :D :D

Επειδή βλέπω το ρολόι και σαν αξεσουάρ πέρα από μηχανισμό, συλλεκτικότητα κλπ, εξακολουθώ να θεωρώ καταλληλότερα για την δική σου περίπτωση τα Portuguese και το Blackbird. Βέβαια τώρα που μπαίνουν και τα πανέρια στο κόλπο, τι να πώ; Όρμα!!! Πολλά και όμορφα μοντέλα, αγαπημένο μου και διαφορετικό-ξεχωριστό είναι το Submersible :)

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 24, 2009, 10:56:58 μμ από GiannisH »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοέμβριος 24, 2009, 10:37:23 μμ »
ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ :o :o :o :o

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Νοέμβριος 24, 2009, 11:07:01 μμ »
ενας καινουργιος υπεροχος κοσμος!!
καθενα τους ειναι μια κατηγορια απο μονο του,
κ ολα μαζι απλως panerai!!!  :D
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Νοέμβριος 25, 2009, 12:04:28 πμ »
ενας καινουργιος υπεροχος κοσμος!!
καθενα τους ειναι μια κατηγορια απο μονο του,
κ ολα μαζι απλως panerai!!!  :D

+1

Δες εδώ..

Φιλικα,

Αντωνης

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοέμβριος 25, 2009, 12:11:13 πμ »

Φίλε Αντώνη έχεις απόλυτο δίκιο ως προς την εταιρεία αλλά η JLC? Το ίδιο το ρολόι είναι καταπληκτικό αλλά είναι επίσης και λίγο μεγαλίστικο... Από μηχανισμούς? Ποιοί πιστεύεις πως είναι οι καλύτεροι??

Νομιζω οτι η JLC δικουται να εχει ενα προβάδισμα όσο αφορα τους μηχανισμους..in-house και με 1000 test...Λεει πολλα αλλα το συγκεκριμενο μοντελλο ειναι οντως για μεγαλυτερες ηλικίες..Ισως αν πας σε καποιο απο την diving σειρα..Το Master Compressor Diving Chronograph για παραδειγμα..

Φιλικα,

Αντωνης

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοέμβριος 25, 2009, 03:31:46 μμ »
panerai!!! όλα αυτά που λένε όμως οι αντί - πανερικοί? Δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι μαρκετινγκ όλα, αφού ακόμα και οι μηχανισμοί που δεν είναι δικοί τους είανι της ρολεξ.. Είναι αρκετά αμφιλεγόμενη μάρκα.. Αλλά τώρα που τα είδα λίγο.. Καταπληκτικά! Λέτε στο μέλλον να χάσουν την αξία τους - δηλαδή να είναι μοναχά μία μόδα? Ελπίζω πως όχι... Ειδικά αυτό το μοντέλο :

http://www.watchtime.com.au/images/PAM104.jpg

Βέβαια πρέπει να προσθέσω πως και τα Breitling ήταν στην λίστα μου από την αρχή... Ίσως να λέει κάτι αυτό.. Νομίζω το Blackbird είναι από τα καλύτερα... Η σειρά Νavitimer είναι καλύτερη από την Windrider? Μπορεί η Breitling να ανταγωνιστεί μάρκες όπως IWC ή JLC? Aπό Navitimer ποιά είναι καλά μοντέλα? Ποιά προτείνετε από Breitling?

Σας έχω τρελάνει στην ερώτηση... Συγγνώμη :P Αλλά η απόφαση είναι πολύ δύσκολη σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν πολλές επιλογές...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοέμβριος 25, 2009, 03:58:57 μμ »
δεν ηταν μια εταιρια που εφτιαχνε αποκλειστικα ρολογια!

officine panerai:μηχανουργεια πανεραι.

μηχανες αγοραζε παντα απο τριτους!!!!!

εγω θα αγοραζα ομεγα Η πανεραι!

ειδικια τωρα πανεραι! 111-112-000-005

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 25, 2009, 08:26:56 μμ »
   Φίλε Νίκο η Breitling δεν είναι στα επίπεδα της IWC και της JLC, άλλωστε δεν απευθύνεται στο ίδιο κοινό και έχει πολύ φθηνότερα μοντέλα. Άλλο πράγμα η σειρά Νavitimer κι άλλο η Windrider. Η πρώτη είναι πιό vintage και πιό dress , η δεύτερη πιό σπόρ και πιστεύω για πιό καθημερινή-σκληρή χρήση. Έχουν και μεγάλη διαφορά στην υδατοστεγανότητα. Το Blackbird είναι ρολογάρα, εμένα μου αρέσει πολύ, το θέμα είναι τι σου κάνει "κλικ". Πάντως η σειρά Νavitimer είναι πιό εντυπωσιακή και αναγνωρίσιμη ως Breitling. Επειδή κοιτάς γύρω στα 42mm, από αυτή τη σειρά θα επέλεγα το κλασσικό Νavitimer, ιστορικό και διαχρονικό κομμάτι.

Από κει και πέρα τα Ω είναι γενικά πιό value for money. Τα Panerai παρότι έχουν απλούς μηχανισμούς στα βασικά μοντέλα, άρα ακριβά γι'αυτό που προσφέρουν, έχουν μοναδικό σχεδιασμό και κρατάνε τις τιμές τους σε πολύ καλά επίπεδα. Είναι δηλαδή καλές αγορές από πλευράς επένδυσης και φυσικά δεν θα χάσουν την αξία τους στο μέλλον...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #53 στις: Νοέμβριος 25, 2009, 08:56:29 μμ »
Παράθεση
Τα Panerai παρότι έχουν απλούς μηχανισμούς στα βασικά μοντέλα, άρα ακριβά γι'αυτό που προσφέρουν, έχουν μοναδικό σχεδιασμό και κρατάνε τις τιμές τους σε πολύ καλά επίπεδα

αυτο κι αν ειναι case-study για marketiers

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοέμβριος 25, 2009, 09:49:13 μμ »
panerai!!!  ακόμα και οι μηχανισμοί που δεν είναι δικοί τους είανι της ρολεξ..

ειναι αληθεια αυτο??  :o :o
εγω γνωριζα οτι μονο για καποιο μοντελο κοντα στον β' ππ
ισχυσε αυτο..  :-k

καποια αλλη γνωμη??  :)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 25, 2009, 10:28:45 μμ »
 Είναι αληθεια, αν και πιστεύω πως σε κάποια ακριβότερα μοντέλα της, φτάχνει δικούς της. Κάποιος απ το φόρουμ ας μας κατατοπίσει. Πάντως στην αρχή της πορείας της, έβγαζε ρολόγια για τους δύτες του Ιταλικού Ναυτικού. Ήταν οι εποχές που δεν υπήρχε το quartz, για να έιναι προσιτά τα ρολόγια στο μέσο ευρωπάιο και η αγορά ενός καλού μηχανικού ρολογιού να ήταν ακριβή. Γι αυτό και αρκετές στρατιωτικές δυνάμεις χορηγούσαν έναν αριθμό ρολογιών. Ίσως όχι σε όλους, αλλά σε καποιους βαθμοφόρους για να βλέπουν την ώρα της.. επίθεσης... Σίγουρα πάντως χορηγούσαν στους δύτες τους, γιατί στη μοναξιά του βυθού, ένα ρολόι ήταν απαραίτητο..
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 26, 2009, 12:12:23 πμ »
εγω γνωριζα οτι μονο για καποιο μοντελο κοντα στον β' ππ

καπου εκει ...τα κομματια αυτα ειναι πανακριβα! ;)

σημερα ,ακομα, η σειρα panerai base(?) ,φοραει ουνιτας.τα πιο ακριβα εχουν δικες τους μηχανες,πλεον

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Νοέμβριος 26, 2009, 02:03:07 πμ »
Γειά σας ξανά!!
Επιτέλους έκλεισαν και τα σχολία λόγω της γρίπης - σπίτι μέχρι την επόμενη τετάρτη ;D ;D ;D ;D!!!!

Γενικότερα η Πανεράι όπως είπε και ο φίλος George, δεν ήταν εταιρεία παραγωγής μόνο ρολογιών. Είχε επίσης φακούς και άλλου είδους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Τα προιόντα της έγιναν ανάρπαστα χάρη στο φωσφορίζων υλικό που είχε ανακαλύψει το οποίο αργότερα ονομάστηκε Radiomir. Αυτά από το site της μάρκας...
Πολύ όμορφα ρολόγια πραγματικά ξεχωριστό design (τα διαφημίζει και ο Jason Statham  :P :P :P )...

Από την σειρά Navitimer μου αρέσει πολύ το montbrillant olympus (μιας και έχει moon phase ;D ;D ;D ) αλλά γενικότερα νομίζω πως και αυτά είναι κάπως μεγαλύστικα και άμα είναι να κοιτάξω τέτοιου είδους ρολόι μάλλον θα πάω προς το IWC Portuguese Chrono. Ένα στοιχείο της Breitling που δεν μου αρέσει είναι που στα "μάτια" των χρονογράφων τους βάζουν χρώμα αντιθετικό σε σχέση με το υπόλοιπο καντράν (πχ Μαύρο Καντράν - Άσπρα Μάτια) αυτό το χαρακτηριστικό είμαι σίγουρος πως πολλοί το λατρεύουν απλώς εμένα δεν μου αρέσει οπτικά... Απλώς σκέφτομαι πως αν είναι να κινηθώ ψηλότερα στις τιμές (θα διαθέσω γύρω στα 4Κ, 5Κ - άντε 6Κ) ας κοιτάξω άλλες μάρκες...

Το Εξπλοράκι 2 τι σας λέει? Θεωρείται από τα καλά SS μοντέλα της Ρόλεξ? Θεωρείται καλό ρολόι? Γενικότερα μου αρέσει πιο πολύ από τα υπόλοιπα ρόλεξ, ειδικά με λευκό καντράν... Και η ιστορία από πίσω μου αρέσει πολύ όλο το consept με το Έβερεστ κλπκλπ... Από μηχανισμό? Γενικότερα έχω την εντύπωση πως οι ρόλεξ είναι σκυλιά...

Το cartier δεν φορά καλό μηχανισμό, το ξέρω αλλά το design του είναι εκπληκτικό... Αλήθεια, είχε βγάλει ποτέ η cartier in house μηχανισμό? Παρακαλώ οι γνώστες να διαφωτίσουν...

Υπάρχει κάποιο άλλο ρολόι που μπορείτε να μου προτείνετε μέσα σε αυτό το όριο χρημάτων? Ιδιαίτερες προτιμήσεις δεν έχω άλλωστε το έχετε καταλάβει - ωραίο να είναι, αυτόματο και αμα είναι και inhouse ακόμα καλύτερα... Σας ευχαρίστω για τις γρήγορες απαντήσεις σας, πραγματικά με βοηθάτε και οι φωτογραφίες που αναρτήσατε μοθ έτρξαν τα σάλια... Ρολογάρες!!!! Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο που αναλώσατε.. :) :) :)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 26, 2009, 02:15:07 πμ από Nikos_ »

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 26, 2009, 02:15:16 πμ »
 ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ''ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ'' ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοέμβριος 26, 2009, 02:18:32 πμ »
 ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ''EXPLORER'', EINAI ΡΟΛΟΙ ''ΣΚΥΛΙ'', ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ. ΑΝ ΔΙΕΘΕΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΤΣΑΛΙ.