Αποστολέας Θέμα: Baume et Mercier vs Longines vs Breitling vs Omega vs TAGHeuer  (Αναγνώστηκε 23993 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Baume et Mercier vs Longines vs Breitling vs Omega vs TAGHeuer
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 06, 2009, 04:55:43 μμ »
Ναί... Μάλλον σκέπτομαι το speedmaster day date ή το professional... Ωραία ρολόγια value for money εταιρεία με prestige, ειδικά το δεύτερο με μηχανισμό πολύ καλό, ρολόι με ιστορία κλπκλπ.. Αξίζει πιστεύω σε λίγο καιρό θα προχωρήσω σε αγορά και θα σας τρελάνω στην φωτογραφία αρκεί να μου δείξσει κάποιος πως :P....
Men talk of killing time, while time quietly kills them.

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 14, 2009, 03:39:48 μμ »
Φίλοι μου,
Πήγα και τα είδα από κοντά, έμαθα έκπτωση, τιμές τα πάντα. Δοκίμασα στο χέρι μου όλα αλλά καλύτερ ταίριαζαν το Ω και το Br..

Δοκίμασα το speedmaster pro με την Co - Axial αλλά μου έπεφτε μεγάλο. Στην πραγματικότητα έχω έναν μέτριο καρπό 18,5 αλλά μου αρέσουν τα ρολόγια πάνω κάτω 40mm γιατί πιο μεγάλα μου φαίνονται άκομσα και πολύ δύσκολο να φορεθούν. Βέβαια δοκίμασα και το Broad Arrow, καταπληκτικό ειδικά με λευκό καντράν και μπλέ δείκτες αλλά επίσης μεγάλο και αρκετά πιο ακριβό.

Έπειτα, δοκίμασα το Avenger Seawolf και το Colt GMT, καταπληκτικά ρολόγιασ και τα δύο, αλλά και το Seawolf ήταν αρκετά μεγάλο. Επίσης ήταν από τιτάνιο πράγμα που ο πατέρας μου με συμβούλευσε να αποφύγω, μιας και χαράσεται αρκετά εύκολα, εκτός βέβαια αν είανι για καταδυτικό οπού το τιτάνιο έχει τρομερές αντιστάσεις στην ατμοσφαιρική πίεση αλλά και στην διάβρωση από το αλάτι. Το Colt από την άλλη καταπληκτικό, παχουλό, στιβαρό όσο δεν παίρνει, από τα πιο αρρενωπά ρολόγια που έχω φορέσει.

Παρά όλα αυτά, άμεσα συγκρινόμενο με το Ω day date φαινόταν αρκετά χαμηλότερης ποιότητας ακόμα και λόγω καντράν. Το Ω μου άρεσε πολύ γιατί είχε το complication ύφος που μου αρέσει (βλ Longines Master Moonphase) στην ημερομηνία, επίσης μπορεί να φορεθεί άνετα και με λουρί και με μπρασελέ (300 ευρώ το σετ με το λουρί  :o :o >:(!!!!! ) ήταν στιβαρό με πάαααρα πολύ όμορφα φινιρίσματα, και γενικότερα είχε όλη την αρχοντιά της Ω μαζί με τον σπορ χαρακτήρα του...

Οι συμβουλές για τον μηχανισμό, οι οποίες ήταν πολύ σωστές, με επιρέασαν αλλά τελικά σκέφτηκα πως είμαι ακόμα μικρός για να σκέφτομαι σε επίπεδα μηχανισμού αφού εγώ δεν γνωρίζω καν την διαφορά ετα με valjoux η ίσως και να μην υπάρχει κιόλας. Γενικότερα σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και το φόρουμ αυτό βοηθάει πολύ τους νέους στον χώρο της ωρολογοποιίας να επιλέξουν αλλά και να πληροφορηθούν πάνω στα θέματα της. Όταν το πάρω στα χέρια μου από τα πρώτα πράγματα που σκέφτομαι να κάνω είναι να ανεβάσω φωτογραφίες να το χαρείτε και εσείς..

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 15, 2009, 02:50:19 πμ »
Νίκο καλοφόρετο το speedmaster day date ;)
Βεβαίως και θα ανεβάσεις φωτό φίλε μου και καρπίσιες μάλιστα. Αναμένουμε ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 04:14:49 μμ »
Φίλοι μου τα λεχω παίξει. Βλέπω παντού καινούργια ρολόγια την στιγμή που νόμιζα πως είχα καταλήξει !@!! :-\ :-\
Τώρα βρήκα αυτό       http://www.harpersjewellers.co.uk/pictures/products/182/large_IWC-IW325502.jpg        .. Εσείς τι λέτε ? Η τιμή του κυμαίνεται πάνω απο 3000 ευρώ? Αξίζει? Σας ευχαρστω για όλες σας τις απαντήσεις και τον χρόνο σας, όπως και για την προθυμία σας...

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 06:15:50 μμ »
Αν και είμαι φαν της IWC, προσωπικά τόσο το απλό pilot Mark XVi όσο και και αντίστοιχο spitfire δεν με ενθουσιάζουν σε σχέση με άλλα μοντέλα της IWC. Βέβαια είναι και από τα φθηνότερα  θα μου πεις. Ο αντίστοιχος χρονογράφος ή το big pilot μου φαίνονται πολύ πιο ωραία πάντως και θα περίμενα όσο χρειαζόταν ώστε να πάρω μια και καλή αυτό που με ενθουσιάζει.
Εάν επιμένεις για Pilot Mark XVI θα προτιμούσα το απλό μαύρο και όχι το spitfire.
ΑΛΛΑ: Από το σειρά spitfire κοίτα το UTC (Universal Time Coordinated)! Το δοκίμασα στην έκθεση πρόσφατα...χάρμα!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2009, 06:24:21 μμ από Nick78 »
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 17, 2009, 11:04:25 μμ »
Φίλε Νίκο, δεν είναι τίποτα, έχεις οξεία ωρολογίτιδα, δεν κινδυνεύει η ζωή σου, μόνο το πορτοφόλι σου ;D
Δες τις τιμές λιανικής

Iwc Spitfire Mark XVI  Λ.Τ: 2970 ευρώ

Iwc Pilot's Mark XVI  Λ.Τ: 2970 ευρώ

Θεωρητικά κάθε IWC σαν ρολόι αξίζει. Εκφράζοντας καθαρά προσωπική άποψη, λέω πως τα δύο παραπάνω ρολόγια εμένα δεν με πολυσυγκινούν σε σχέση με την τιμή τους και σχεδιαστικά και γιατί θεωρώ την διάσταση των 39mm εκτός εποχής. Κάποιους δεν τους ενοχλεί, νομίζω κι εσένα, εμένα πάντως με αποτρέπει πλήρως.

Άν θελεις να πας σε IWC, ένα σχετικά οικονομικό μοντέλο είναι το παρακάτω, το οποίο είναι εξαιρετικό απ'όλες τις απόψεις και απόλυτα προτεινόμενο. Η φωτό το αδικεί λίγο, γιατί το παληκάρι που την τράβηξε δεν "το'χει", απλά δεν του το λέμε για να μην τον στενοχωρέσουμε ;D ;D ;D

Iwc Pilot's Chronograph  Λ.Τ: 3760 ευρώ

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 18, 2009, 05:13:10 μμ »
  Σας ευχαριστώ όλους... Συνονόματε έχεις δίκιο σίγουρα αξίζει να πάρω κάτι καλύτερο... Αλλά πέρα από τα φθηνότερα (ευτυχώς :) :) :)) η σειρά σπιτφάιερ μου αρέσει για το λευκό της καντράν... Σίγουρα δεν είναι απολύτως ιστορικό μοντέλο με ασημί καντράν μα μου αρέσει πολύ. Φίλε Γιάννη εξαιρετικές φωτογραφίες πολύ κατατοπιστικές σε ευχαριστώ πολύ τόσο για τις φωτογραφίες όσο και για τις τιμές :) ειδικά το πρώτο μου άρεσε τόσο πολύ. Η σειρά pilots classics δεν μου αρέσει γιατί οι δείκτες είναι κάπως μεγάλοι, χωρίς σχήμα και γιατί οι αριθμοί του είναι σαν "γραμμένοι" πάνω στο κανράν ενώ στο άλλο είναι ανάγλυφοι.. Θα ήθελα να ρωτήσω, τα ρολόγι αυτά έχουν ασλλεργιά στο νερό έτσι? Λέει μέχρι 60 μέτρα αλλά νομίζω πως οτιδήποτε κάτω των 100 μ καλύτερα να μην έρχεται σε επαφήμε το νερό..

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 18, 2009, 06:27:12 μμ »
Για αυτό εδώ τι λέτε? Chopard θρύλος http://www.gemnation.com/images/watches/Chpd/168331-3001.jpg

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 18, 2009, 10:47:32 μμ »

Λέει μέχρι 60 μέτρα αλλά νομίζω πως οτιδήποτε κάτω των 100 μ καλύτερα να μην έρχεται σε επαφήμε το νερό..

Φίλε Νίκο εγώ πάντως δεν θα έβαζα με τίποτα ένα τέτοιο ρολόι στο νερό, τι λόγο θα είχα άλλωστε;

Για αυτό εδώ τι λέτε? Chopard θρύλος http://www.gemnation.com/images/watches/Chpd/168331-3001.jpg

Τι να πούμε; Chopard Mille Miglia είναι ;)

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 10:37:06 μμ »
Φίλοι μου μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να αυξήσω το budget μου. Αυτό βέβαια σημάινει πως θα αργήσω λίγο παραπάνω να το πάρω μα πιστεύω αξίζει 100%... Έχω καταλήξει στα εξης ρολόγια (ξανά)  :P :P :P :

JLC Master Control Hometime     http://www.minutemachines.com/watches/JLC/Hometime01.jpg

Breitling Aeromarine Blackbird     http://www.huntawatch.com/uploadfile/Breitling%20BlackBird%20Watch016.jpg

Iwc Portuguese Chronometer     http://men.style.com/images/upgrader/style/products/chronographs/iwc-portuguese_v.jpg

Rolex Explorer II       http://www.craigboyce.com/Rolex/RolexImages/Explorer%20II.JPG

Bvlgari Diagono Professional     http://www.gemnation.com/images/watches/Bulg/GMT40BSVD.jpg

Chopard 1000 Miglia    http://www.gemnation.com/images/watches/Chpd/168992-3003.jpg

Cartier Ballon Bleu (μην βαραααάτε γούστα είναι αυτά)    http://www.thewatchquote.com/mesIMG/imgStd/23084.jpg

Rolex Datejust II στα 41mm (!!)     http://www.vialuxe.com/Blogs/wp-content/uploads/2009/03/rolex_datejust-ii.jpg

Omega DeVille Hour Vision Co-Axial    http://www.surprisewatch.com/images/200906/source_img/135_G_1246045509019.jpg

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη σας παρακαλώ βοηθήστε με καθώς πλέον τίθεται πολύ το θέμα του μηχανισμού και εγώ δεν έχω καμία απολύτως γνώση... Φτάσαμε στο επίπεδο να μιλάμε για αρκετά χρήματα και η βοήθειά σας είναι απαραίτητη για μια καλή αγορά... Και ξανά ευχαριστώ..

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 10:48:11 μμ »
εγω θα σου απαντησω στην επομενη αναθεωρηση σου,που θα ειναι ανω των 15000
 :D/ :D/ :D/

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 11:02:56 μμ »
IWC Portuguese Chronometer δαγκωτο..respect εταιρεια και πολυ ωραίο κομματι!

Φιλικα,

Αντωνης

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 11:04:16 μμ »
πω-πω!!  :-k :-k
ποιο να πεις κ ποιο ν αφησεις!!  :smt017

προσωπικα θα επελεγα μεταξυ JLC ,IWC K ROLEX
με το EXPLORER II να ειναι η εσχατη επιλογη, (αν
και μου αρεσει) γιατι ειναι πολυφορεμενο..   :D
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 11:20:32 μμ »
Χαχαχα.. Μακάρι φίλε Director μα δυστυχώς φτάνω στο απώτατο σημείο της οικονομικής δυνατότητας μου ( & του πατέρα μου  :P).  Δυστυχώς για να μαζέψω αυτά τα χρήματα θα χρειαστεί πολύυυυυυυ προσπάθεια και πολύ οικονομία καθώς δεν δουλεύω ακόμη και αποσκοπώ στην κατάκτηση ενός άλλου διπλώματος καθώς και στις γιορτές...
Βλέπετε μετά από βαρύ συλλογισμό κατάλαβα πως αν δεν πάρω το καλύτερο που μπορώ θα με στοιχειώσουν (κυριολεκτικά) τα ρολόγια :P:P:P... Βλέπετε μου αρέσει πολύ να συζητάω για το συγκεκριμένο θέμα μα προπάντως μου αρέσει να έχω 1 ρολόι και αγαπημένο. ΑΝ αρχίσω με κάποιο Ω θα δηγηθώ σε κάποιο Breitling και μην ξεχάσςουμε την ύφεση :P:P:P...

Φίλε Αντώνη έχεις απόλυτο δίκιο ως προς την εταιρεία αλλά η JLC? Το ίδιο το ρολόι είναι καταπληκτικό αλλά είναι επίσης και λίγο μεγαλίστικο... Από μηχανισμούς? Ποιοί πιστεύεις πως είναι οι καλύτεροι??

Συμφωνώ φίλε gsb αλλά γενικότερα ψάχνω για ένα ρολόι που ουκ ολίγο θα με έβλαπτε να είναι γνωστό ωσ προς το μοντέλο και την μάρκα.. Βλέπετε όλοι εσείς εδώ οι ρολογάκηδες - συλλέκτες - θανάσιμα ερωτευμένοι * ( ;D ;D ;D και εγώ μαζί σε λίγο ) ξέρετε μέχρι το τελευταίο ρότορα της αγοράς και γνωρίζετε κάθε μυστική μάρκα στον χώρο των ωρολογοποιών... Βέβαια το οτι κάτι είναι πολυφορεμένο σημαίνει οτι το έχει βαρεθεί το μάτι μας.. Από όποια πλευρά και αν το δούμε μάλλον αν είναι για ρολεξ ας είναι για το καινούργιο datejust...

*σα δε ντρέπεστε με υλικά αγαθά ::) ::) ::) ::) :P

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 11:26:46 μμ »
IWC Portuguese Chronometer δαγκωτο..respect εταιρεια και πολυ ωραίο κομματι!

Φιλικα,

Αντωνης

αυτη θα ηταν και η δικη μου επιλογη,σε λευκο με μπλε δεικτες

Αποσυνδεδεμένος Nikos_

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 23, 2009, 11:29:48 μμ »
Μήπως ξέρουμε σε τι επίπεδο κυμαίνονται όλες αυτές οι ετιαρείες αλλά και τα μοντέλα? Ειδικότερα το JLC και το IWC (και το explorer  :P :P)
Τσέκαρα τις τιμές στο εξωτερικό αλλά επίσημες μήπως ξέρετε...?

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 24, 2009, 01:56:40 πμ »
*σα δε ντρέπεστε με υλικά αγαθά ::) ::) ::) ::) :P

το υπεραπλουστευσες..  :D
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 24, 2009, 10:15:16 πμ »
Τι να πω και εγώ...υπέροχα κομμάτια και θα είσαι πολύ τυχερός εάν ένα από αυτά έρθει σύντομα στην κατοχή σου!
Στη θέση σου, για να καταλήξω σε μόνο μία τελική επιλογή, θα ξεκαθάριζα πρώτα εάν θέλω χρονογράφο ή όχι.
Σε χρονογράφο, από τη στιγμή μου που το IWC Pilot's Chronograph δεν σε ενθουσιάζει τόσο, θα επέλεγα μάλλον IWC Portugese, εννοείται το λευκό με τους μπλε δείκτες που αναφέρθηκε προηγουμένως. Design, κύρος και ποιότητα μάρκας μιλούν από μόνα τους. Αλλιώς σε κάτι πιο σπορ χρονογράφο μόνο Breitling. Όχι  το Blackbird αλλά το νέο που θα κυκλοφορήσει σύντομα και έχω πάθει πλάκα από τις φωτογραφίες: Breitling B01. 43mm, επιτέλους πανέμορφη στεφάνη και inhouse μηχανισμός για πρώτη φορά. Στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμα οπότε πολυφορεμένο δεν είναι σίγουρα!
Στην περίπτωση που ο χρονογράφος δεν είναι απαραίτητος για μένα η επιλογή είναι ευκολότερη: ROLEX. Μάλιστα, από τη στιγμή που βλέπω πως οι καταδυτικές δυνατότητες του ρολογιού δεν σε νοιάζουν τόσο, πήγαινε προς το GMT II. Για μένα το πιο όμορφο από όλα, τρομερή στεφάνη και όχι τόσο συχνό όσο το submariner. Explorer II σε λευκό επίσης άριστη κατ' εμέ επιλογή, και οικονομικότερη.

Συνοψίζοντας, καθαρά προσωπικές απόψεις γούστου: iwc portugese chr. για πιο "κυριλέ" χρονογράφο, Breitling για πιο σπορ αλλιώς Rolex GMT II.

ΥΓ: Για την επόμενη αύξηση budget ψηφίζω από τώρα VC Overseas chrono!!!   :)

Αλήθεια, αν δεν είσαι πολύ μεγάλος σε ηλικία, άφησε και κάτι για το μέλλον! Πάρε κάτι τώρα, ας πούμε ως 4000 max μετρητά που σίγουρα θα βρεις κάτι εξαιρετικό για αφετηρία να το χαρείς και έχεις καιρό στη συνέχεια! Step by step, ή...σκέψου το κάιζεν που λένε και οι Ιάπωνες!

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 24, 2009, 11:48:07 πμ από Nick78 »
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 24, 2009, 10:47:22 πμ »
   Νομίζω πως τα είπε αρκετά καλά ο Nick78. Πρώτα απόφασίζεις αν θέλεις χρονογράφο ή όχι, επίσημο ή σπόρ και μετά βλέπεις. Το Portuguese( μαύρο για μένα ;D) για πιό "καλό" και το Blackbird για πιό σπόρ. Αξίζει με 1000 να περιμένεις λίγες μέρες το Chronomat B01 :o Είσαι μικρός νομίζω για το JLC, το Cartier και το Omega που τα θεωρώ μεγαλίστικα, έχεις καιρό για τέτοια ρολόγια. Το συγκεκριμένο Bvlgari δεν μου αρέσει, όπως και τα Rolex(πολυφορεμένα), μιλάω καθαρά οπτικά. Αντίθετα βρίσκω συμπαθέστατο το Chopard ;)
   Και βέβαια καμμία γνώμη δική μας δεν υποκαθιστά την "δοκιμή στο χέρι" ;)