Τι να πω και εγώ...υπέροχα κομμάτια και θα είσαι πολύ τυχερός εάν ένα από αυτά έρθει σύντομα στην κατοχή σου!
Στη θέση σου, για να καταλήξω σε μόνο μία τελική επιλογή, θα ξεκαθάριζα πρώτα εάν θέλω χρονογράφο ή όχι.
Σε χρονογράφο, από τη στιγμή μου που το IWC Pilot's Chronograph δεν σε ενθουσιάζει τόσο, θα επέλεγα μάλλον IWC Portugese, εννοείται το λευκό με τους μπλε δείκτες που αναφέρθηκε προηγουμένως. Design, κύρος και ποιότητα μάρκας μιλούν από μόνα τους. Αλλιώς σε κάτι πιο σπορ χρονογράφο μόνο Breitling. Όχι το Blackbird αλλά το νέο που θα κυκλοφορήσει σύντομα και έχω πάθει πλάκα από τις φωτογραφίες: Breitling B01. 43mm, επιτέλους πανέμορφη στεφάνη και inhouse μηχανισμός για πρώτη φορά. Στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμα οπότε πολυφορεμένο δεν είναι σίγουρα!
Στην περίπτωση που ο χρονογράφος δεν είναι απαραίτητος για μένα η επιλογή είναι ευκολότερη: ROLEX. Μάλιστα, από τη στιγμή που βλέπω πως οι καταδυτικές δυνατότητες του ρολογιού δεν σε νοιάζουν τόσο, πήγαινε προς το GMT II. Για μένα το πιο όμορφο από όλα, τρομερή στεφάνη και όχι τόσο συχνό όσο το submariner. Explorer II σε λευκό επίσης άριστη κατ' εμέ επιλογή, και οικονομικότερη.
Συνοψίζοντας, καθαρά προσωπικές απόψεις γούστου: iwc portugese chr. για πιο "κυριλέ" χρονογράφο, Breitling για πιο σπορ αλλιώς Rolex GMT II.
ΥΓ: Για την επόμενη αύξηση budget ψηφίζω από τώρα VC Overseas chrono!!!

Αλήθεια, αν δεν είσαι πολύ μεγάλος σε ηλικία, άφησε και κάτι για το μέλλον! Πάρε κάτι τώρα, ας πούμε ως 4000 max μετρητά που σίγουρα θα βρεις κάτι εξαιρετικό για αφετηρία να το χαρείς και έχεις καιρό στη συνέχεια! Step by step, ή...σκέψου το κάιζεν που λένε και οι Ιάπωνες!