Ma και μενα μ αρεσουν τα ρολογακια,καιεχω ενα σωρο στο σπιτι μου.Ανακατα.Μηχανικα και quartz.
Αλλα μ αρεσουν πρωτα να ειναι ρολογια,και μετα ολα τα αλλα.Κακο ειναι;
Καποτε,βλεπαμε την ωρα με τα ηλιακα ρολογια.Αν σου ελεγε καποιος,να τα πεταξειςολα,και να βαλεις στο σπιτι σου ηλιακο,τι θα του απαντουσες;
Και να σου πω και κατι τελευταιο,και θα ηθελα να το σκεφτεις καλα.
Καποτε,οι Ελβετοι,ηταν αφεντικα στην ωρολογοποιία,και καλα εκαναν,γιατι ηταν οι πρωτοι που ασχοληθηκαν σοβαρα και με επαγγελματισμο.
Μετα ομως,ηλθαν οι Γιαπωνεζοι,που σκεπτοντουσαν σαν κι εμενα.Πρωτα ρολογια.Μηχανισμοι μετρησης της ωρας δηλαδη.Και εφτιαξαν τα quartz.Και χτυπησαν τους Ελβετους στην καρδια.
Τους φαγανε την πελατεια,φτιαχνοντας ρολογακια,που μετραγαν το χρονο,με πολυ μεγαλυτερη ακριβεια,απο οση ειχαν τα πολυ ομορφα, τω οντι, Ελβετικα,αλλα με πολυ μικροτερη τιμη.
Ετσι ο κοσμος,θα μπορουσε τωρα να πηγαινει στη δουλεια του on time,,να πηγαινει στα ραντεβου του,με ακριβεια,και να ρυθμιζει τη ζωη του γενικως.
Τοτε οι Ελβετοι,με το μαχαιρι των Γιαπωνεζων στο λαιμο,το γυρισαν στο φετιχ.
" Ξερετε,ναι μεν τα δικα τους, ειναι πολυ ακριβεστερα σ αυτο για το οποιο υποτιθεται οτι φτιαχνονται,αλλα τα δικα μας εχουν το κατι αλλο.Ειναι ωραια.Ειναι φοβεροι μηχανισμοι,που θελουν ατελειωτες ωρες να φτιαχτουν και να ρυθμιστουν.Ειναι must".
Και ετσι ειναι.
Ετσι,καταφεραν,να αρπαξουν ενα κομματι απο την πελατεια,κυριως βεβαια,καποιο ανωτερο εισοδηματικο κομματι,και να τους πουλησει τα δικα τους πολυ ομορφα,(καποτε),ρολογια.
Κα αυτο το ικαταφεραν,με το να το περασουν σα φετιχ,ετσι που καποιοι απο δω πχ,να μου την πεφτουν,επειδη εγω,μιλησα για την απλη αληθεια του οτι ενα ρολοι,πρεπει να λεει την ωρα με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ακριβεια,πρωτα πρωτα.
Αν αυτες τις απλες αληθειες,δεν τις βλεπετε,ή δεν θελετε να τις βλεπετε,το οτι το ρολοι δηλαδη,ειναι και εμπορευμα,και καποιοι ζουν απο την πωληση του,αυτο δειχνει βεβαια,οτι το τμημα μαρκετιν των Ελβετων,εκανε πολυ καλη δουλεια.
Παντως και επειδη Ελληνικα ρολογια,απο ο,τι ξερω,δεν υπαρχουν,μην το παιρνετε και τοσο πατριωτικα.
ΥΓ.Τωρα επεσε το μηνυμα του συνονόματου,και απαντω.
Θοδωρη,καποια ρολογια μ αρεσουν να τα βλεπω και να τα χαιδευω μερικες φορες.Και απο οσα ειδα τα Sinn,τα ασπρομαυρα,μου αρεσανε πολυ,γιατι ειναι καθαροτατα,και διαβαζονται ανετα.Αλλα βαριεμαι να τα ξαναβαζω οταν σταματανε,γιατι δεν το φοραω πολυ το ρολοι,και ξεκουρδιζεται ευκολα το μηχανικο.
(Αν ειχα λεφτα,θα επαιρνα ενα tourbillon,γιατι ειναι το κατι αλλο,και ειναι και πιο ακριβες απο τα κοινα μηχανικα,αλλα δεν εχω τα 80,100,130,χιλιαρικα και βαλε,που χρειαζονται).