Αποστολέας Θέμα: Απορια νεου μελους,για διαφορά μηχανικου-quartz.  (Αναγνώστηκε 27972 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Theodore41

• 38mm case
    • Προφίλ
Πριν απο πολλααα χρονια,(το 1971),αγορασα ενα Zenith,βγαζοντας το απο το χερι ενος παιδικου φιλου ,για 3.000δρχ,που αντιπροσωπευαν το μισο μηνιατικο μου.
 Αυτο εκανε 6.000δρχ στην Αθηνα,αλλα ειχε αγοραστει στη Ροδο χωρις Τελωνειο τοτε.
 Πηρα και την αποδειξη αγορας απο το καταστημα και τα χαρτια του ρολογιου,και το ...θαυμαζα.
 Για πολλα χρονια.
 Καποτε ομως,αρχισαν να βγαινουν κατι φτηνα ρολογακια,που ειχαν ομως πολυ μεγαλυτερη ακριβεια απο το Ζενιθ μου.
 Και τοτε μου τη βαρεσε.Και το εβγαλα απο το χερι μου,και πηρα μερικα απ αυτα τα φτηνα,φτωχα ρολογακια,(Casio συνηθως),και εκανα τη δουλεια μου.
 Οταν πηρα τη συνταξη μου,μου χαρισαν οι συναδελφοι,ενα ρολογακι Timberland,χρονογραφο,που ειναι μια χαρα απο ακριβεια,αλλα εχει ενα βασικο μειονεκτημα.
 Δεν μπορεις να διαβασεις την ωρα,γιατι η μεν πλακα ειναι κρεμ,οι δε δειχτες ψιλοασπροι,οποτε δεν κανουν κοντραστ.
 Πηγα και ρωτησα,μηπως μπορουν να μου βαλουν αλλους,μαυρους η δυνατον,αλλα δεν γινεται.
 Οποτε,θα παρω ενα αλλο,να κανω τη δουλεια μου.
 Αλλα θελω να παρω ΡΟΛΟΙ.Τελος.
 Οχι κοσμημα,και φετιχ,και πουλμουρ.(Μονο).
 Θελω να διαβαζω την ωρα απο μακρυα και με την ακρη του ματιου μου,που λογω ηλικιας και κομπιουτερ,δεν ειναι και στα καλυτερα του.
 Οποτε ερχομαι σ εσας,που εχετε ψαξει το θεμα και ρωταω.
 Που να κοιταξω για ενα ρολοι,quartz,για να εχω ακριβεια,και οχι διλεπτα και τριλεπτα το μηνα αποκλισεις,οπως εχουν τα μηχανικα,(εκτος και αν παμε στα tourbillon,που εχω βρει με  1800 Ευρω),που να ειναι ευαναγνωστο,σαν καποια Sinn,που ειδα στο φορουμ σας,αλλα που ,φευ,ειναι μηχνικα;
 Αυτα προς το παρον,και εδω ειμαστε παλι.
 (Αμα μαθω πως,θα σας βαλω και φωτο,απο τα ρολογακια μου).

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Απορια νεου μελους,για διαφορά μηχανικου-quartz.
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 07, 2009, 10:03:45 μμ »
sinn quartz? ;D
44mm,quartz cosc,1200 euro πανω κατω

seven year battery

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 07, 2009, 10:27:24 μμ »
Τωρα δηλαδη Γεωργιε,με βαζεις σε τριπακι,το ξερεις;
 Που το βρηκες,by the way,το ρολογακι,γιατι εγω,εψαξα εδω, http://www.chronomaster.co.uk/Sinn%20Current%20Stock.htm ,και δεν το ειδα.
 Ετσι νομιζω τουλαχιστον.
 Και βεβαια,σε ευχαριστω για τη βοηθεια.
 Και κατι τελευταιο.
 Το λουρακι σιλικονης,πως το βλεπεις,γιατι βρηκα ενα αλλο σιτε,που τα εχει,και μου αρεσε το λουρακι αυτο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 07, 2009, 10:39:01 μμ από Theodore41 »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 07, 2009, 10:39:26 μμ »
Τωρα δηλαδη Γεωργιε,με βαζεις σε τριπακι,το ξερεις;
 Που το βρηκες,by the way,το ρολογακι,γιατι εγω,εψαξα εδω, http://www.chronomaster.co.uk/Sinn%20Current%20Stock.htm ,και δεν το ειδα.
 Ετσι νομιζω τουλαχιστον.
 Και βεβαια,σε ευχαριστω για τη βοηθεια.

οντως...τα καλυτερα δεν τα βρισκεις ....αλλα ενα λινκ και με τα αλλα sinn quartz
http://www.sinnwatches.com/products.php?cat=3

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 07, 2009, 10:40:40 μμ »
sinn ux strap

Perfect legibility even under the most adverse of conditions, the largest dial possible, highest resistance to salt water, and a bezel that won’t come off or pitch to one side: these are challenges that Sinn’s engineers have fulfilled with Model UX, an evolution of the Professional Timekeeper EZM 2 for Naval Units.

Like their other U Models, the basis here is formed by the case made from the same submarine steel that is being used to build the latest generation of German military submarines. The bezel is tegimented to 1,500 Vickers compared to the usual 300 Vickers used on most stainless steel watch cases and is virtually scratch-proof. The uni-directional ratchet operated rotating bezel is also milled from this submarine steel.

The thick sapphire crystal features a special anti-reflective coating that is virtually scratch-proof - it has been hardened to 1,800 Vickers - offers a clear view of the dial with its characteristically designed markers. The case filled with pure silicon oil makes the watch legible from every angle, even under water. This oil filling – in combination with the case’s special design and gasket seals – keeps the UX’s case water-resistant to any reachable diving depth.

The most modern and precise chronometer quartz movement on the market, ETA 955.652-Movement, keeps the UX’s time, more than fulfilling the especially strict new Swiss chronometer norms for quartz movements. The temperature-stabilized movement is powered by a lithium ion battery, which not only has an exceptionally long life, but can also supply electricity at minus temperatures of up to -25° Celsius. The functionality of this watch is tested in a temperature range of -20°C to +60°C.

Matte black dial with date at 3, Super Luminova on hands and markers, and striking red seconds hand complete the design. Strap is made from natual India rubber with double push deployant buckle and fliplock safety clasp.

This watch measures 44.0 mm by 13.5 mm.
http://www.sinnwatches.com/proddetail.php?prod=si018

Αποσυνδεδεμένος anastasios101

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 07, 2009, 10:59:22 μμ »
Omega seamaster quartz

από μένα η πρόταση.

ευκρινέστατο καντράν ακόμα και τη νύχτα , ακρίβεια quartz , διαχρονικότητα και ένα όνομα που όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν.

...βέβαια δεν είπες σε τι οικονομικά όρια κυμαίνεσαι...

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 07, 2009, 11:11:33 μμ »
Δεν ξερω αν το ειδατε,αλλα τα ρολογια αυτα Sinn,με special Quartz,εχουν μηχανισμο thermocompensating,γι αυτο και η ακριβεια τους,ειναι  +,- 10sec το χρονο.Sec!!!Οχι λεπτα,σαν τα μηχανικα.
 Διαβαστε εδω.  http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=2087,για να δειτε περι τινος προκειται.
 Τα βρηκα βαζοντας στο Γουγλη ETA 955.652,τον κωδικο του μηχανισμου,που εχει το ρολοι.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 07, 2009, 11:19:29 μμ »
Δεν ξερω αν το ειδατε,αλλα τα ρολογια αυτα Sinn,με special Quartz,εχουν μηχανισμο thermocompensating,γι αυτο και η ακριβεια τους,ειναι  +,- 10sec το χρονο.Sec!!!Οχι λεπτα,σαν τα μηχανικα.
 Διαβαστε εδω.  http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=2087,για να δειτε περι τινος προκειται.
 Τα βρηκα βαζοντας στο Γουγλη ETA 955.652,τον κωδικο του μηχανισμου,που εχει το ρολοι.

ναι αλλα ειναι αλλη τεχνολογια...το θεμα ειναι εαν σας ηταν χρησιμο για αγορα ρολογιου? ;D

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 07, 2009, 11:30:54 μμ »
πάντως υπάρχει και επιλογή σε μηχανικό με εξαιρετική ακρίβεια.......

τα omega με co-axial

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 07, 2009, 11:41:17 μμ »
Ενημερωτικά και μόνο το πιο ακριβές ρολόι είναι το Citizen Chronomaster

Τhe most accurate production watch. Citizen Chronomaster. The A660 module is accurate to +-5 s a year. Shown below is my favourite dial adorning the beautiful CTQ57-0954.

http://www.larrybiggs.net/scwf/index.php?mod=103&action=1&id=1197302306

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 08, 2009, 12:01:54 πμ »
αλλά και γενικότερα citizen σε quartz eco drive είναι από τις καλύτερες επιλογές σε quartz με υπέρ τo eco drive και πιο προσιτές τιμές αν ενδιαφέρει αυτό....

τώρα αν το κύρος και το όνομα είναι κάπως σημαντικό θα επέλεγα omega σε quartz πχ

http://www.worldofwatches.com/segf/Omega2264.50.html

αν και υπάρχουν και άλλα πολλά μοντέλα οπως james bond ..θέμα γούστου μετά...

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 08, 2009, 12:44:24 πμ »
 To θεωρώ υπερβολή να κολλάμε στην απόκλιση μερικών δευτερολέπτων ή και 1-2 λεπτών το μήνα ή το χρόνο όπως διάβασα πιο πάνω !!! Η αγορά ενός ρολογιού είναι συνδιασμός πλήθους παραγόντων υποκειμενικών αλλά και αντικειμενικών (τιμή, ποιότητα, τεχνολογία , ιστορία και status κλπ) . Φίλε Θόδωρε καλό θα ήταν να αναφέρεις και το μπάτζετ που διαθέτεις για το ρολόι που θ'αγοράσεις . Το να κάνουμε προτάσεις σε όλο το φάσμα των τιμών είναι νομίζω άσκοπο !!
  Απ'ότι κατάλαβα σ'αρέσουν τα ρολόγια quartz γιατί είναι πιο ακριβή, δουλεύουν πάντα είτε τα φοράς είτε όχι, είναι πιο ελαφριά και πιο φτηνά, δεν χρειάζονται σέρβις και γενικά είναι πιο ''εύκολα'' στην χρήση τους. Αφού όμως έχεις ήδη ένα Timberland, γιατί δεν κοιτάς κάτι αντίστοιχης τιμής που να σε βολεύει ??? Πχ εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ τα TIMEX (Πχ. αυτό μ' ενθουσιάζει : http://www.e-men.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=prod_details&product_id=2195&category_id=56&option=com_virtuemart&Itemid=1  ) . Δεν είμαι υπέρ του να δώσεις πάνω από 300-500 ευρώ για quartz, θεωρώ δε ότι τα quartz μοντέλα κάποιων πολύ επώνυμων εταιρειών είναι σαφώς υπερτιμημένα !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 08, 2009, 09:06:17 πμ »
πάντως υπάρχει και επιλογή σε μηχανικό με εξαιρετική ακρίβεια.......

τα omega με co-axial

Απο ο,τι ξερω εγω,και οπως εγραψα και παραπανω,τα καλυτερα μηχανικα,απο αποψη ακριβειας,ειναι αυτα που εχουν το συστημα Tourbillon,σαν κι αυτα που βγαζουν μερiκες Ελβετικες εταιριες,πχ Vacheron Constantin,και που κανουν,πανω απο 80 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ.
 Αυτα εχουν γυρω στο ενα λεπτο το μηνα αποκλιση,αντι για τα δυο,που εχουν τα καλα αυτοματα.
(Και μια ιστορια.Ο πρωτος που φορεσε τετοιο, Tourbillon δηλαδη,ρολοι,ηταν ο Ναπολεων το 1806,και κανανε να του το φτιαξουν 6 μηνες)!
 Φανταστειτε το 10sec ΤΟ ΧΡΟΝΟ,αποκλιση,που εχουν τα quartz πρωτης κατηγοριας,σαν κι αυτα για τα οποια συζηταμε.
 ΤΟ χαος.
Και ενα υστερογραφο.
 Το ξερετε,οτι υπαρχουν και ρολογια,που ειναι συνδεδεμενα με το δορυφορο,που δινει τα σηματα ωρας,και που παιρνει σημα απο το ατομικο ρολοι,(atomic clock),που υπαρχει;
 Αυτα,δεν χανουν καθολου,για τα πλαισια της ζωης του ανθρωπου.
 Υπαρχουν δε και επιτραπεζια τετοια.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 08, 2009, 09:14:36 πμ »
φίλε μου πάρε ένα seamaster Quartz της Ω να τελειώνεις  ;) και άσε σε εμάς τους πορωμένους να χάνουμε και 5 λεπτά τον μήνα,,,εμάς δεν  μας απασχολεί,όπως είπε και ο trelovet, ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ρολόγια  τόσο πολύ η απόκλιση του χρόνου
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 08, 2009, 09:52:33 πμ »
φίλε μου πάρε ένα seamaster Quartz της Ω να τελειώνεις  ;) και άσε σε εμάς τους πορωμένους να χάνουμε και 5 λεπτά τον μήνα,,,εμάς δεν  μας απασχολεί,όπως είπε και ο trelovet, ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ρολόγια  τόσο πολύ η απόκλιση του χρόνου

+1

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 08, 2009, 10:13:31 πμ »
+1
+2
αγαπητε θεωδωρε

απο οτι καταλαβα εισαστε συνταξιουχος και με πολυ χρονο για ξοδεμα ....(σαν καταλαβαινω πληρως..αν σας περισευει λιγος χρονος δανειστε μου και εμενα )
αυτο που εγω καταλαβα ειναι οτι ψαχνεται να βρειτε ενα ρολοι με σχετικα καλη ακριβεια ευαναγνωστο καντραν και και εντονη διαφορα καντραν και δεικτων ...
καταρχας εφοσον σας αρεσει το timberland που σας εκανα δωρο προτεινω να το πατε σε ενα ρολογα και να σας βαψει τους δεικτες μαυρους .
αν σας αρεσει αυτη η επιλογη θα βρουμε ρολογα ...αν και εδω μεσα τον ρολογα του κανεις δεν τον προτεινει τον κρατα σαν κορη οφθαλμου για την παρτη του ..
μετα αν θελετε να μπειτε στην διαδικασια να αγορασετε ενα ρολοι να μας ενημερωσετε για το ευρος χρηματων που διαθετετε.
και φυσικα καποια γενικα χαρακτηριστικα του ρολογιου που θα θελατε να αγορασετε(προελευση ,υλικο ,μπρασελε ,λουρακι)
τα sinn ειναι μια τρομερη επιλογη ...value for money ....αλλα μηπως ειναι αρκετα sport ?
μετα απο αυτες τις πληροφοριες πιστευω οτι θα ακουσετε καμμια δεκαρια διαφορετικες προτασεις.
να εισαστε παντα καλα και να χαρητε την συνταξη σας.
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 08, 2009, 10:22:30 πμ »
Παιδια,εγω ειμαι Φυσικος,και λογω ειδικοτητος,ειμαι πιο πολυ κολλημενος με την θετικη σκεψη.
 Πληρωνω,ο,τι κανει κατι,καλυτερα,γι αυτο που υποτιθεται οτι ειναι.
 Τωρα,να κολλησω εγω με τα μηχανικα,και να δωσω λεφτα,για ενα μηχανισμο,που ειναι μεν κομψοτεχνημα,χωρις αμφιβολια,(χαζευω παντα,ενα Vacheron,που καταφερνει να δουλευει,οντας τοοσο λεπτο),αλλά  δεν κανει καλα ,ή τοσο καλα,την δουλεια του,σε σχεση με ενα αλλο,ισης,ή και μικροτερης τιμης;
 Χλωμο το βλεπω.
 Αλλο τα βινυλια σε σχεση με τα σιντια.Εκει,ενα καλο συστημα βινυλιου,παιζει καλυτερα απο το καλυτερο σιντι,κι ας ειναι πιο παλιας τεχνολογιας.
 Αλλα κανει,πολυυυ περισσοτερα λεφτα βεβαια.
 Βεβαια και τελικα,περι ορεξεως,κολοκυθοπιττα.(Σας ειπα ποσα λεφτα εδωσα εγω για να πινω δυο καφεδακια την ημερα).
 Τωρα,ειδα και ενα νεο μηνυμα,και πραγματι,τρωω τη συνταξη,και ευχαριστω για την ευχη,ανταποδιδοντας,να την παρετε κι εσεις,και να τη φατε,μεχρι τοτε που θελετε.(Τα 100,φτανουν;) :)
 Για το Timberland,θα μπορουσα να το εξετασω αυτο,αν γινεται,αν και πηγα και στο σερβις,και σε ενα μαγαζι στην Εμ.Μπενακη,αλλα μου ειπαν οτι δεν μπορουν να ΑΛΛΑΞΟΥΝ δεικτες,γιατι αυτο τους ζητησα.
 Αν νομιζεις οτι μπορει να γινει,κανε κατι,και μετα βλεπουμε.
 Παντως το να παρω και ενα αλλο ρολογακι,δε θα με χαλαγε.Περυσι,εκανα μια συλλογη φακων της Νικον.Ας ειναι καλα το e-Bay.(Εχω εναν περιδρομο πια απο δαυτους).
 Kαι για σπορ πο πολυ ενδιαφερομαι.Και το Ζενιθ που εχω,σπορ ειναι.Γραββατα,ετσι κι αλλοιως,μονο στην κηδεια του πατερα μου,φορεσα.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 08, 2009, 10:28:02 πμ »
οκ μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσε θετικα και με ενεργεια !
για να δουμε λοιπον τι μπορουμε ν ακανουμε με ρολογα .......
σου στελνω πμ...
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 08, 2009, 10:41:48 πμ »
Αφού σ' ενδιαφέρει τόσο πολύ η ακρίβεια, μπορείς να δεις και τα radio controlled χειρός της Junghans. Κάποια μάλιστα είναι και αναλογικά:
http://www.junghanswatches.co.uk/JunghansSigmaRadioControlledwatch030460100.htm
http://www.junghanswatches.co.uk/JunghansSigmaRadioControlledwatch030460000.htm

Ρώτα μόνο αν συντονίζουν και Ευρώπη, γιατί ο δέκτης κάποιων ρολογιών τέτοιου τύπου συντονίζει μόνο Αμερική (Κολοράντο).

Από την άλλη βέβαια, αναρωτιέμαι πώς θα είναι να
- είσαι ο μόνος στην παρέα που το ρολόι του έχει απόκλιση ένα εκατομυριοστό του δευτερολέπτου
- "μαλώνεις" πάντα με τους άλλους για το ποιος έχει πιο σωστή ώρα.

;D

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 10, 2009, 09:00:05 πμ »
Ενημερωτικά και μόνο το πιο ακριβές ρολόι είναι το Citizen Chronomaster

Τhe most accurate production watch. Citizen Chronomaster. The A660 module is accurate to +-5 s a year. Shown below is my favourite dial adorning the beautiful CTQ57-0954.

http://www.larrybiggs.net/scwf/index.php?mod=103&action=1&id=1197302306

Εχω βαλει στο κομπιουτερ,(στο μυαλο μου εννοω),την ολη ιστορια,και την στριφογυριζω,οπως συνηθιζω παντα,για να δω τελικα,που θα κατσει.
 Διαβασα για τα "THE Citizen Chronomaster",προσοχη στο THE,εχει σημασια,και ειδα τα διαφορα μοντελλα,να μερικα απ αυτα.http://stores.shop.ebay.com/Joyful-Japan__W0QQ_armrsZ1QQ_fsubZ3739859 ,και ειναι φοβερα ενδιαφεροντα.+-5sec το χρονο,και λεπτα και ελαφρια και οχι τουβλα στο χερι.
 Το κλωθογυριζω τωρα,και το μονο που με προβληματιζει,ειναι το πως και ποσο μπορει να στοιχισει κατι τετοιο,αν ελθει στην Ελλαδα.
 Μπορω να το ρισκαρω,αλλα και παλι,πολλα τα λεφτα για ρισκο.
 Αμα κολλωσω,με βλεπω να πηγαινω σε καποιο απο τα Sinn,με quartz,τα καταδυτικα,και μαλλον αυτο.http://www.sinnwatches.com/proddetail.php?prod=si020
 Το κακο ειναι,οτι μπηκα σε τριπακι,και το ξερω οτι θα βγω με ελαφροτερες τις τσεπες στο τελος.