Ψηφοφορία

KING OF SUPERWATCHES

G. GENTA No 1 Ref G0025.7
THE MOST COMPLICATED
PP SKY MOON TOURBILLON
VC TOUR DE L ILLE
FM  AETERNITAS MEGA

Αποστολέας Θέμα: ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;  (Αναγνώστηκε 23937 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;
« Απάντηση #60 στις: Απρίλιος 12, 2009, 08:45:00 μμ »
Ψήφισα και εγώ με τη σειρά μου... και έκανα την έκπληξη με το VC ;)

Φιλικά Κωνσταντίνος
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Απρίλιος 12, 2009, 08:45:13 μμ »
εγω το The most complicated
μου χτυπαω ποιο ομορφο τουλαχιστον στο ματι  ;D

Αποσυνδεδεμένος vaguras

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Απρίλιος 12, 2009, 08:53:07 μμ »
PP για μένα...
Chi dice donna, dice danno...

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Απρίλιος 12, 2009, 08:58:47 μμ »
PP μετά από ώριμη σκέψη, περίπου 10 δευτερολέπτων!!!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Απρίλιος 12, 2009, 09:01:35 μμ »
Frank για εμένα χωρίς διλήμματα!

Φιλικά,

Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Απρίλιος 12, 2009, 09:13:15 μμ »
Franck Muller, έξυπνος, ταλαντούχος, βραβευμένος ...

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Απρίλιος 13, 2009, 02:08:27 πμ »
Το Aeternitas όπως και το Aeternitas Mega το έχει από την αρχή σχεδιάσει (μηχανικά) και κατασκευάσει ο Pierre-Michel Golay και όχι ο Franck Muller. Ο Golay είναι ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας από τότε που ο Franck δεν είναι πια εκεί ενώ ανήκει σε μία από τις πλέον ιστορικές οικογένειες της ΥΩ με παρουσία αιώνων και Προέδρους της AP μέχρι εκατοντάδες ωρολογοποιούς, ανάμεσα στους οποίους και ο πρωην αρχιτεχνίτης της JLC, Sylvain. Πριν από τον Golay, από την εταιρεία πέρασε, σφού έφυγε από την ομώνυμη, o Roger Dubuis που υπήρξε ένας από τους μεγάλους ανταγωνιστές του Franck. Έχει ο καιρός γυρίσματα... Ξέρετε ποιός γνωστός ωρολογοποιός ήταν δάσκαλος του Franck;

Τώρα. Όταν παρουσιάστηκε πρώτη φορά το Sky Moon Tourbillon της Patek, η εταιρεία ανακοίνωσε οτι μπορεί να κατασκευάζει δύο τον χρόνο. Ήρθαν στην Έκθεση της Βασιλείας 30 περίπου πελάτες με το ιδιωτικό τους αεροπλάνο και στόχο να πείσουν τον κύριο Stern, ιδιοκτήτη της ΡΡ να τους δώσει ένα από τα πρώτα. Καταλαβαίνετε οτι η επιλογή ήταν πολύ σημαντική, γιατί όταν έχεις 30 πολυεκατομμυριούχους να θέλουν το ρολόι, αν κάνεις το λάθος και δώσεις κάποιο από τα πρώτα σε κάποιον που θα το πάει σε δημοπρασία, θα έχεις τους άλλους 29 να το "χτυπάνε" μέχρι τον ουρανό και αυτόν τον ένα να βγάζει ένα κάρο λεφτά.

Λέγεται οτι ως πρώτος πελάτης επελέγει Αμερικανός μεγάλης οικογένειας ο οποίος το αγόρασε για να το χαρίσει στον νεογέννητο εγγονό του. Μηδέν ρίσκο για την ΡΡ. Και μετά λένε οτι γεννιόμαστε όλοι ίσοι...

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ. Μόλις έλαβα γράμμα από μέλη της οικογενείας Golay (Γκολέ), οτι δεν έχουν καμμία σχέση με τον έλληνα ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ.

http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=18422
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 13, 2009, 02:31:03 πμ από VIWOW »
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Απρίλιος 13, 2009, 02:31:14 πμ »
..........It's the Aeternitas Mega, a supercomplication and one of the largest watches I have ever seen. It contains a grande et petit sonnerie with Westminster chime, rattrapante chronograph, 1000-year perpetual calendar with retrograde indicators and equation of time, and of course a tourbillon. Franck Muller has had Pierre-Michel Golay, the talented watchmaker formerly of Gerald Genta and creator of the Genta automatic Westminster chime grande sonnerie, onboard for some time. One can expect many more supercomplications from the Watchland group in time to come..............

αποψη:
So, what is this Aeternitas Mega? Purely a marketing ploy? A sincere attempt to push the horology envelope ever further outwards? Or a sop to to their figurehead's mid-life identity crisis by the hard-nosed Watchland board? Perhaps all of the above? Who cares, this is one hell of a timepiece...assuming it actually works....

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Απρίλιος 13, 2009, 03:20:19 μμ »
Καταπληκτικες πληροφοριες και ευχαριστω θερμα τους φιλους viwow και george
Ωστε ο Pierre Michel  Golay βρισκεται πισω απο το aeternitas και οχι μονο!
" Ευθυνεται " και για την κατασκευη του πρωτου G/L STRIKE MR  με 4 σφυρια του  G.GENTA!!!!
Nα συλληφθει αμεσως αυτος ο κυριος και να κλειστει σε φυλακες υψιστης ασφαλειας!
Πρωτου μας τρελλανει εντελως δηλαδη .....
Οσο για το τι ακριβως ειναι αυτα τα υπερρολογια,ειναι το λιγοτερο που με ενδιαφερει. Μου
αρκει που υπαρχουν και τα ονειρευομαι.
Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Απρίλιος 13, 2009, 03:36:55 μμ »
PP και από εμένα, για λόγους αισθητικούς.
Θεωρώ το FM πιο complicated αλλά το patek είναι πανέμορφο!!!!!!!

ΜΑΔΙΑΣ ευχαριστώ για την ευκαιρία στο όνειρο...

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Απρίλιος 13, 2009, 03:58:39 μμ »
Από προσωπική εμπειρία, επειδή έχω πιάσει στα χέρια μου τα τρία από τα πέντε της ψηφοφορίας (τα τρία τελευταία στην σειρά) να σας πω οτι το ΡΡ είναι "άλλο πράγμα"!!!

Επίσης εντυπωσιακό ήταν το Il Destriero Scafusia της IWC και το 1735 της Blancpain, αλλά και το τσέπης Grande Complication της Audemars Piguet.

Να σημειώσω οτι όλα τα ανωτέρω εκτός το ΡΡ, τα έχουν φέρει και στην Ελλάδα οι αντιπρόσωποι των εταιρειών στο πλαίσιο της έκθεσής Very Important Watches.

Αγαπητέ κύριε Μαδιά το τόπικ είναι συνολικά πολύ ενδιαφέρον και προσωπικά χαίρομαι που βρίσκω κάποιον που ενδιαφέρεται και αγαπάει τον "αφρό" της Υψηλής Ωρολογοποιίας. Θα ήθελα μόνο να προσθέσω κάτι και αυτό γιατί όσο εξελισσόταν το τόπικ δεν είχα την δυνατότητα να συμμετέχω.

Καταλαβαίνω βέβαια οτι κάνετε ένα παιχνίδι και αυτό είναι πολύ ωραίο. Για να αξιολογήσει όμως κανείς τέτοια ρολόγια σε βάθος και να τα συγκρίνει νομίζω οτι παίζουν ρόλο κάποιες "λεπτομέρειες". Η κάθε πολυπλοκότητα δεν εκτελείται από έναν ωρολογοποιό με την ίδια επιτυχία, πρωτοτυπία, φαντασία, αυστηρότητα, ποιότητα. Έτσι δεν είναι καθόλου όλα τα tourbillon ίδια. Μπορείς να έχεις ένα tourbillon σήμερα της ..."σειράς" (όσο και αν ακούγεται προκλητικό) και να έχεις και το tourbillon των Greubel & Forsay. Δεν έχουν καμμία σχέση.

Για παράδειγμα. Το ένα ρολόι που βρίσκεται στην λίστα και έχει τον έναστρο ουρανό μπορούν να σου το παραδώσουν για οποιαδήποτε γεωγραφική θέση έχει η πόλη όπου ζεις. Το άλλο είναι υπολογισμένο για την Γενεύη. Επιπλέον το πρώτο έχει τα αστέρια σε τρεις "στρώσεις" κρύσταλλου που κινούνται με διαφορετική ταχύτητα, ενώ το δεύτερο είναι όλα τα αστέρια μαζί. Είναι το ίδιο;

Το Perpetual Calendar του Aeternitas θα κάνει λάθος σε 1000 χρόνια στην ένδειξη της ημερομηνίας. Τα περισσότερα άλλα Perpetual Calendar θα κάνουν λάθος το 2100. Θα μου πεις και τι έγινε; Αλλά αυτό σημαίνει οτι αυτό που θα κάνει αργότερα λάθος είναι υπολογισμένο με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ο μηχανισμός του πολιού Perpetual Calendar της ΙWC είχε 80 εξαρτήματα και θα κάνει λάθος το 2100. O καινούργιος που φοράει το Portugieser έχει πάνω από 110 εξαρτήματα και θα κάνει λάθος το 2500. Δεν είναι το ίδιο.

Ψηφίζω Patek.

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Απρίλιος 13, 2009, 07:04:30 μμ »
Καταπληκτικες πληροφοριες και ευχαριστω θερμα τους φιλους viwow και george
Ωστε ο Pierre Michel  Golay βρισκεται πισω απο το aeternitas και οχι μονο!
" Ευθυνεται " και για την κατασκευη του πρωτου G/L STRIKE MR  με 4 σφυρια του  G.GENTA!!!!
Nα συλληφθει αμεσως αυτος ο κυριος και να κλειστει σε φυλακες υψιστης ασφαλειας!
Πρωτου μας τρελλανει εντελως δηλαδη .....
Οσο για το τι ακριβως ειναι αυτα τα υπερρολογια,ειναι το λιγοτερο που με ενδιαφερει. Μου
αρκει που υπαρχουν και τα ονειρευομαι.
+1 :up:

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Απρίλιος 13, 2009, 10:04:37 μμ »
Aγαπητε  viwow
δεν μπορω παρα να συμφωνησω με τις παρατηρησεις σου .Θα ελεγα μαλιστα οτι συμφωνω και
επαυξανω. Σε καποιο αλλο post μου ιδιο θεμα εγραψα μαλιστα οτι η ιδια
πολυπλοκοτητα μπορει να υλοποιηθει με πολλους διαφορετικους τροπους και οτι ο αριθμος των
εξαρτηματων που δινει ο κατασκευαστης  δεν ειναι παρα ενα ενδεικτικο στοιχειο και τιποτα περισσοτερο. Η χρηση της τεχνολογιας και η  εφευρετικοτητα του καθε κατασκευαστη μπορουν
να οδηγησουν σε τεχνικες λυσεις με πολυ καλυτερα αποτελεσματα και λιγοτερα εξαρτηματα χωρις
αυτο να ειναι μειονεκτημα, το αντιθετο. Ενα απλο παραδειγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ο
υπεροχος και πανεξυπνος μηχανισμος P.C της ΙWC ,που ειναι ταυτοχρονα επαναστατικος,ευχρηστος
και εξιοπιστος χωρις να ειναι φορτωμενος με τεραστιο αριθμο εξαρτηματων.
Φυσικα η τελικη αξιολογηση του μηχανισμου ειναι εκεινη που του δινει αξια και εκτινασσει την τιμη του στα υψη.Ποσο πρωτοτυπος ειναι ο μηχανισμος; ποσο αξιοπιστος ;ποσο ακριβης;   ποσο η λειτουργια του ειναι "μεταξενια " ;ποσο "'ταχυς" ειναι ; (αλλιως η αλλαγη των ενδειξεων ενος pc  να
αρχιζει στις 7 το απογευμα και να τελειωνει στις 4 το πρωι και αλλιως φυσικα να αλλαζουν ολες οι ενδειξεις ακαριαια στις 12 μμ και η ημερομηνια να πεταγεται απο το 28 στο 1 ) Ολα αυτα μετρανε πολυ και σε πληροφορω οτι εγω σαν μηχανολογος δεν τα θεωρω καθολου ασημαντα.
Και φυσικα για να συνεχισω αλλιως ειναι ενα χρονομετρο με τον 7750 (καλος μηχανισμος-γαιδουρι,
δεν τον υποτιμω)και αλλιως ο duometre η ο F.P JOURNE που δειχνει 100α του δευτερολεπτου και παει
λεγοντας. Οσο για το tourbillon , ξερεις ,αυτοματο κιβωτιο εχει και η ferrari  αυτοματο εχει και το
peugeot 107 που οδηγω εγω! Ρολοι με "tourbillon" ειναι και το G.F. QUADRUPLE με δυο Τourbillon
που το καθενα γυριζει γυρω απο δυο αξονες και διαφορικο, η το JLC GYROTOURBILLON  και βεβαια
επισης ρολοι tourbillon ειναι και αυτο που φτιαχνει η "κουτση Μαρια ".
Προσοχη λοιπον για καποιους φιλους (δεν μιλαω για σενα) που σκεπτονται να κανουν μια σοβααρη
αγορα. Ψαξιμο σε βαθος γιατι τα κολπα του marketing ειναι πολλα και ειναι κριμα να πληρωσουν μονο για μια καλογυαλισμενη κασα.
Τελος χαιρομαι που ειπες οτι το sky moon ειναι απιθανο. (δεν ειναι τυχαιο οτι η pp ειναι Νο 1 χωρις
να προσφερει σκαλιστες γεφυρες , μπλε βιδες και "μεταξωτες κορδελλες") Προσωπικα εχω μια αδυναμια στις ουρανιες ενδειξεις και αν διαβασες τα post  μου θα ειδες οτι εκθιαζω ιδιαιτερα τον απιστευτο ουρανο του sky moon που η ακριβεια του συγκρινεται μονο με το astrolabium.
Πραγματικο sidereal time ,κινηση με τρεις ταχυτητες (απο σενα το διαβασα και επαθα ,αλλα δεν μπορεσα να βρω αλλες πληροφοριες) για να αποδωθει με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ακριβεια η κινηση των "κοντινων" σωματων -πλανητων ,φεγγαρι που διαγραφει τροχια στο καντραν προσoμοιωνοντας και την κλιση του δισκου κοκ. Καταλαβαινει κανεις οτι αλλη η αξια αυτου του
ουρανου και αλλη του ουρανου που θα βρουμε στο tour de l ille η στο JLC TRIPTYQUE.
Γι αυτο εγραψα οτι ισως το pp να ειναι το δυσκολοτερο στην κατασκευη και θα το ψηφιζα γιατι  ειναι
και το μονο patek που μου αρεσει αισθητικα (και με εντυπωσιακη κασα)
Ομως  την τελευταια στιγμη ,ο ηχος του westminster ηχησε στ αυτια μου και το χερι μου πηγε στο "aeternitas mega"  (παρακαλω τους απανταχου συλλεκτες να μην επηρεαστουν και να αγορασουν κατα συνειδηση)
Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Απρίλιος 14, 2009, 03:55:46 πμ »
Έπρεπε να σε έχω μαζί μου στην παρουσίαση του ΡΡ. Είχαν φτιάξει ένα κουτί 10Χ10 εκατοστά και εκεί είχαν τα τρία κρύσταλλα με τα αστέρια (ηλιακό σύστημα, γαλαξίας, εξωγαλακτικά σώματα). Στο πλάι υπήρχε μια μανιβέλα και γύριζες τον "χρόνο" γρήγορα και έβλεπες κάποια αστέρια να προσπερνούν τα άλλα....

Η ΡΡ δεν είναι τυχαίο οτι είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που "κρύβει" το cage του tourbillon, αφού η χρήση του αφορά την ακριβέστερη μέτρηση του χρόνου και όχι την οπτική απόλαυση, ενώ η έκθεση του μηχανισμού στον ήλιο, δημιουργεί μεγαλύτερη καταπόνηση του μηχανισμού και των λιπαντικών του.

Εμένα τα Minute Repeater χειρός δεν με συγκινούν, γιατί ο ήχος τους είναι αδύναμος. Με 5000 ευρώ αγοράζεις ένα ΡΡ τσέπης χρυσό του 1900 με Minute Repeater που χτυπάει σαν καμπάνα...

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Απρίλιος 15, 2009, 08:56:05 πμ »
Το FRANCK MULLER  'AETERNITAS MEGA'

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/0W6pBdabvA4" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0W6pBdabvA4" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».