Φιλε azaαs
oποιο απ αυτα τα υπερρολογια και να αγοραζες σιγουρα δεν θα εβγαινες χαμενος. Οσο για το vc
που ανεφερες κανε υπομονη για να το ψηφισεις στο τελος. Εναι καταπληκτικο, ισως το καλυτερο
σε σχεδιαση με φανταστικο σκαλισμα στο καντραν ,αλλα εγω προσωπικα θα φοραγα στο χερι μου το sky moon. O νυχτερινος ουρανος του
με τρελλαινει ,δεν ξερω ομως αν θα το ψηφισω για πολυπλοκοτερο! Απλως μιλαω για αισθητικη προτιμηση (ειναι ζητημα αν υπαρχει αλλο patek που να το θεωρω εστω μετριο σχεδιαστικα...)
Στην ιστορια μας τωρα. Ελεγα λοιπον οτι ο δαιμονιος FRANK MULLER που μεχρι τοτε ειχε φτιαξει
πολλα G.C.,δεν επαναπαυθηκε στις επιτυχιες του και στη δοξα του " most complicated". Φαινεται οτι εψαχνε κατι ακομα πιο εντυπωσιακο! Οταν το 2005 παρουσιασε το Aeternitas, ολοι αναρωτιονταν
πως καταφερε να χωρεσει τοσες ενδειξεις στη μια μονο οψη ενος ρολογιου!!
Το ρολοι ειναι ιδιαιτερα εντυπωσιακο με tourbillon , split chrono , δυο επιπλεον χρονικες ζωνες ,
ενδειξη 24 ωρων, power reserve , equation , retrograde ωρες για τον χρονογραφο και την ημερομηνια, P.C, και φασεις σεληνης! Το εντυπωσιακοτερο ολων ομως ειναι οτι οι φασεις και το ημερολογιο εχουν ακριβεια 1000ετων που μετρωνται αντιστροφα σε ειδικo παραθυρο στο κεντρο του καντραν!!! (μια παγκοσμια πρωτια)Το αποτελεσμα ηταν εκπληκτικο ,ομως ηταν βεβαιο οτι χωρις ηχητικη πολυπλοκοτητα ,το σπουδαιο αυτο ρολοι δεν θα περνουσε στην ιστορια.!
Φημολογειται μαλιστα (κι εγω δεν εχω λογους να μην το πιστεψω!) οτι οταν ο F. MULLER το παρουσιασε στους κυκλους της Υ.Ω , οι σκληροπηρυνικοι του χωρου τον εκραξαν, ΑΚΡΙΒΩΣ με τα παρακατω λογια: "Kαλα ,ασχετος εισαι;; Δεν διαβασες ποτε σου ,αρθρα του ΜΑΔΙΑΣ ;;;
(σημ. συγγρ. : παιδια ευχαριστω ,με συγκινησατε...) Πως τολμας ,ενα ρολοι που δεν "μιλαει" να μας το παρουσιαζεις ως G.C !!!!;;; Φυγε αμεσως ,και να γυρισεις με τον κηδεμονα σου, και ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ηχητικη πολυπλοκοτητα !!!! "
Προβληματισμενος ο FRANK ,στρωθηκε στη δουλεια και μεσα σε ενα μολις χρονο, μας αφησε ξερους.
AETERNITAS MEGA με ολες τις πολυπλοκοτητες του απλου συν G/L STRIKE +M.R και μαλιστα με ηχο
Westminster 4 TYΡΙΑ (συγνωμη, σφυρια ηθελα να πω) και ακομη power reserve για τον ηχο, ενδειξη
λειτουργιας strike (grand- little) ,και strike on -off. !!
Και ολα αυτα στην μια οψη του Aeternitas -που φαινεται και το cage του tourbillon-, ενω το ρολοι
ειναι και αυτοματο!!!! (ημαρτον...παραδινομαι...ελεος...θα το φαω το φαι μου...!)
Προβληματιστηκατε; Kι εγω το ιδιο! Με 1400 περιπου εξαρτηματα στον μηχανισμο και τοσες πολυπλοκοτητες φαινεται φαβορι,αλλα δεν βαζω το χερι μου στη φωτια αν ειναι δυσκολοτερο στην
κατασκευη απο ενα sky moon η ενα tour de l ille. Συνοψιζοντας να θυμισω οτι τα GENTA , MOST COMPLICATED και AETERNITAS MEGA εχουν G/L STRIKE -την υπερτατη πολυπλοκοτητα και ειναι και
αυτοματα, ομως τα sky moon- tour de l ille ειναι εξαιρετικα πρωτοτυπα και δυσκολα στην κατασκευη,
με δυο οψεις και φανταστικες αστρονομικες ενδειξεις.
Αυτοι λοιπον αγαπητοι φιλοι ειναι οι ηρωες μου!! (εκτος πια κι αν οσο γραφω αυτες τις γραμμες ,κυκλοφορησει και τιποτε αλλο με STAR TREK και χαρτη του γαλαξια μας! )
Αν εχετε να προτεινετε και κατι αλλο που να μπορει να σταθει επαξια διπλα σ αυτα τα "ιερα τερατα"
ειμαι προθυμος να σας ακουσω. Η επιλογη του "KING OF SUPER WATCHES" δικη σας!!!