Ψηφοφορία

KING OF SUPERWATCHES

G. GENTA No 1 Ref G0025.7
THE MOST COMPLICATED
PP SKY MOON TOURBILLON
VC TOUR DE L ILLE
FM  AETERNITAS MEGA

Αποστολέας Θέμα: ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;  (Αναγνώστηκε 23985 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 06, 2009, 07:59:19 μμ »
Φίλε Μαδια είμαι ένα βήμα πριν αρχίσω να τρέχω γύρω από τον κήπο φωνάζοντας " Κι'άλλο κι'άλλο θέλω κι'άλλο" !!!  :jump: :jump: :jump: :jump: :smt026 :smt026 :smt026 :smt041 :smt041 :fire: :fire: :fire: :respect:

Με έχεις "αρρωστήσει" με όλα αυτά τα ωραία! Μην σταματήσεις για κανένα λόγο σε παρακαλώ!

Φιλικά Κωνσταντίνος

ΥΓ. Σε χιλιοπαρακαλώ εάν έχεις το οτιδήποτε να μου προτείνεις να διαβάσω για κάποιο από αυτά τα complications,feel free to let me know! Συστήματα reserve ενέργειας για τα σφυριά,υλικά,αναγκαιότητα και είδη λιπαντικών ή και κάτι απλούστερο ένα σχέδιο των μηχανισμών αυτών των ρολογιών να δω πώς στο καλό τα χώρεσαν όλα εκεί μέσα!!! Οποιαδήποτε τεχνική ή μη πληροφορία θα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων !  :) :) :) :)
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 06, 2009, 08:55:22 μμ »
φιλε ΜΑΔΙΑΣ ειλικρινα χαιρομαι πολυ να διαβαζω τα ποστ σου και να μαθαινω πραγματα που δεν ηξερα
ειναι αληθεια οτι με εκλυουν ρολογια με πολυπλοκοτητες και ετσι δινεις τροφη στην φαντασια μου-μας
αν υπηρχαν και φωτο θα ηταν ονειρο  ;D

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 06, 2009, 09:05:01 μμ »
2.υπαρχουν πολυπλοκοτητες που δεν συνδιαζονται αμεσα με ενδειξεις
αλλα βρισκονται μεσα στον μηχανισμο(π.χ πολυπλοκοτητα σταθερης μεταφορας της ροπης του ελατηριου) Ποιος λοιπον θα μας πει ποσες ακριβως ειναι και ποια η δυσκολια τους;
Eπισης ουτε η καταμετρηση των εξαρτηματων του μηχανισμου μπορει να αποτελεσει το απολυτο κριτηριο.Ειναι μονο μια ενδειξη και τιποτα περισσοτερο αφου η ιδια πολυπλοκοτητα μπορει πολλες φορες να υλοποιηθει με καλυτερο και απλουστερο τροπο χαρη στη χρηση της τεχνολογιας αλλα και χαρη στην εφευρετηκοτητα του κατασκευαστη.

Νομιζα οτι οι πολυπλοκοτητες(complications) εχουν να κανουν με τις επιπλεον ενδειξεις του ρολογιου περαν της ενδειξης της ωρας,δεν ηξερα οτι προσμετρωνται και οι εκαστοτε μηχανικες λυσεις.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 06, 2009, 09:19:14 μμ »
Ειλικρινά μπράβο σου!!  :respect: :respect: περιμένω με αγωνία την συνέχεια!!

Φιλικά,

Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος Panagiotis_1975

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 06, 2009, 09:23:41 μμ »
Παρότι τρομερά άσχετος με την πολυπλοκότητα των πληροφοριών που παρατέθηκαν αλλά και με τις τεχνικές γνώσεις που προϋποθέτει η κατανόησή τους, θα αποτολμήσω ένα απλό ερώτημα που με έχει απασχολήσει κι όποιος το θεωρήσει άξιο λόγου ας το απαντήσει. Η ακρίβεια μέχρι πιο βαθμό συνυπολογίζεται στα κριτήρια για το χαρακτηρισμό ενός ρολογιού ως G.C.; Π.χ. αν δεν κάνώ λάθος, ένα ρολόι με perpetual calentar και δυνατότητα απεικόνισης ημέρας, ημερομηνίας, έτους και ενδεχομένως φάσεων σελήνης, θεωρητικά εφόσον βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία θα πρέπει να μπορεί ακόμα και μετά από δεκαετίες χρήσης να είναι αξιόπιστο ως προς τη μέτρηση του χρόνου χωρίς σημαντικές αποκλίσεις. Δεν ξέρω όμως αν πρακτικά υπάρχει τέτοια δυνατότητα (λογικά όχι γιατί ακόμα και ρολόγια που θεωρητικά μπορούν να λειτουργήσουν ως P.C. για 100 χρόνια θα πρέπει αναγκαστικά να υποστούν κάποια service στην πορεία, δεν είναι έτσι;). Θα θελα όμως να μάθω αν έχει γίνει προσπάθεια μέτρησης των δυνατοτήτων τέτοιων G.C., έστω μέσω μαθηματικών μοντέλων προσομοίωσης της λειτουργίας τους. Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις κι ελπίζω το ερώτημα να μην είναι απελπιστικά αφελές.

Αποσυνδεδεμένος Panagiotis_1975

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 06, 2009, 09:42:19 μμ »
Ως παράδειγμα τέτοιου ρολογιού αναφέρω το JLC Master Grande Tradition Perpetual Calendar Tourbillon.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 06, 2009, 09:53:15 μμ »
Φιλοι μου σας ευχαριστω και μου δινετε το κουραγιο να συνεχισω
Λογω κουρασης θα ηθελα να απαντησω μονο στον eisenberg
H απαντηση σου με προβληματισε! Ειλικρινα δεν ειμαι σιγουρος αν στις πολυπλοκοτητες προσμετρωνται οι τεχνικες λυσεις η  μονο οι ενδειξεις -λειτουργιες. Υποσχομαι ομως να το ψαξω
και μεχρι τοτε βαζω ερωτηματικο στο συγκεκριμενο σημειο.Ευχαριστω παντως για την παρεμβαση.
Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 07, 2009, 03:47:43 μμ »
Γεια σας φιλοι
azaas αν ηξερα που θα ευρισκα αυτα τα βιβλια θα τα αγοραζα και για μενα.Οι πληροφοριεs μου προερχονται απο αρθρα- περιοδικα -συζητησεις και περιηγησεις στο NTERNET(πολλες τεχνικες πληροφοριες εχουν τα site: thepurists , timezone κ.α.)
sin σε ευχαριστω για τις πληροφοριες σου.Προσωπικα  εχω καταγραψει δεκαδες πολυπλοκοτητες
(μια μερα θα ανοιξουμε αυτο το θεμα-ειναι τρομερα ενδιαφερον) αλλα πρωτη φορα ακουω τον χαρακτηρισμο a toc -a tact. Μηπως ξερεις τι ειναι;
megalos πες μου πως θα συμπεριλαβω φωτογραφιες μεσα στο κειμενο (ειλικρινα δεν ξερω) και θα στειλω για να ηδονιστεις(πιστευω το site δεν απαγορευει τον ωρολογιακο αυνανισμο)
Τελος επιτρεψτε μου να γυρισω στο  αρχικο θεμα, αφενος για να ευχαριστησω οσους αντεχουν ακομα την αναδρομη μου αφ ετερου  γιατι αν μπλεξουμε με τις πολυπλοκοτητες το θεμα ειναι τεραστιο και εγω τελικα θελω να παρω τη γνωμη σας για το πολυπλοκοτερο ρολοι (για τις πολυπλοκοτητες θα επανελθω-το θεμα εχει ζουμι)
Ελεγα λοιπον οτι ο F. MULLER τη δεκαετια του 80 ηταν ενας ταλαντουχος ωρολογοποιος αλλα και γνωστο μουτρο στον υποκοσμο της Υ.Ω. Ονειρο του ηταν να γινει ευρυτερα γνωστος και να φτιαξει τα πολυπλοκοτερα ρολογια.Οταν επεσε στα χερια του ενα καταπληκτικο ρολοι τσεπης του LOUIS PIGUET
του 19ου αιωνα με G/L STRIKE και εξαιρετικα compact μηχανισμο, αποφασισε να στηριχτει πανω του
για να φτιαξει το πολυπλοκοτερο ρολοι στον κοσμο. Δεν ειχε ομως χρηματα να χρηματοδοτησει την ολη επιχειρηση και οσοι δεχονταν να τον βοηθησουν ηθελαν να μπει και το ονομα τους στο καντραν
(βεβαια ο MULLER ηθελε το δικο του ονομα για να γινει διασημος).Τελικα βρεθηκε ενας τρελλος συλλεκτης και η επιχειρηση πολυπλοκοτητα ξεκινησε. Ο F. MULLER στηριζομενος στον μηχανισμο του PIGUET εφτιαξε ενα υπερπολυπλοκο ρολοι με G/L STRIKE, M.R.,P.C με retrograde μηνα,ενδειξη 24 ωρων, θερμομετρο και 651 εξαρτηματα στον μηχανισμο. Οταν πρωτοπαρουσιαστηκε το 1992 με το ονομα του MULLER στο καντραν ηταν βεβαια ενα απο τα πολυπλοκοτερα ρολογια και οMULLER γνωρισε παγκοσμια αναγνωριση. Ομως ο χρηματοδοτης-συλλεκτης και κατοχος του οντας κι αυτος βαρεμενος με την Υ.Ω, (οπως καλη ωρα εμεις) δεν ηταν ικανοποιημενος. Ηθελε να εχει στην κατοχη του το πολυπλοκοτερο ρολοι στον κοσμο με διαφορα απο το προηγουμενο.Ετσι απευθυνθηκε σε εναν αλλο βαρεμενο της Υ.Ω. αλλα και σεσημασμενο ωρολογοποιο της νυχτας τον PAUL GERBER που ειχε ατελιε στην Γενευη.Αυτος ανελαβε να τελειωσει το εργο που ξεκινησε ο PIGUET και συνεχισε ο MULLER.Μετα απο προσπαθειες ετων ο GERBER ολοκληρωσε ενα απιθανο ρολοι. προσθετωντας στον ηδη περιορισμενο χωρο του ρολογιου ενα flying tourbillon, ενα power  reserve, και ενα split χρονογραφο με flyback και instant change minutes!!!
Ετσι παρουσιασε το 1995 ενα super ρολοι με 1037 εξαρτηματα και ολες αυτες τις πολυπλοκοτητες που
αναφεραμε. Αν και δεν ειχε 4 αλλα 2 σφυρια σε συνολο πολοπλυκοτητων και εξαρτηματων φαινοταν
να ξεπερνα οτιδηποτε αλλο ειχε κυκλοφορησει μεχρι εκεινη την ωρα. Και ο βαρεμενος και ευτυχισμενος ιδιοκτητης του μολις το αντικρυσε αναφωνησε:" ΝΕΝΙΚΗΚΑ ΣΕ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ!!" (συγγνωμη ,GERALD GENTA ηθελα να πω) και: " ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΕΡΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!"  και το ονομασε  "THE MOST COMPLICATED"  Το ρολοι φερει στο καντραν το ονομα του MULLER και στο πισω μερος τα ονοματα των 3 δημιουργων του:"  PIGUET-MULLER-GERBER"
Φυσικα υπαρχει μονο ενα κομματι και ειναι καπως δυσκολο να το βρειτε στα μεταχειρισμενα...
Απο τοτε περασαν παλλα χρονια. Κυκλοφορησαν υπεροχα ρολογια G.C.  απο αρκετες εταιρειες
(που ικανοποιουν το αυστηρο κριτηριο που εχω θεσει) Ενδεικτικα αναφερω το υπεροχο conquistador
G.C του muller , το 5016 της pp με 2 cathedral gong, τα opera2 και ref 09970  της G PERREGAUX
τα G.C της AP , DEWITT, J.DUNAND, το patrimony 2755 της VC  και μερικα αλλα που υπαρχουν στη λιστα μου.  Ιδιαιτερα να αναφερω  το PP 5207 και R. DUBUIS  EXCALIBER  που εχουν εκτος των αλλων και instantaneous pc μια πολυ σημαντικη πολυπλοκοτητα.
Κανενα ομως κατα τη γνωμη μου δεν μπορει να συγκριθει με τα GENTA-MULLER που περιεγραψα ουτε απο πλευρας πολυπλοκοτητας ουτε απο πλευρας πρωτοτυπιας και τιποτα για πολλα χρονια δεν φαινοταν ικανο να ταραξει τα ησυχα λιβαδεια της Υ.Ω.  (βουκολικο τοπιο, για να δωσω μια λογοτεχνικη νοτα στο κειμενο...)
Τιποτα ομως στη ζωη (και στην Υ.Ω) δεν κραταει πολυ. Το 2001 ενα νεο υπερρολοι ηρθε να ταραξει τα λιμναζοντα υδατα,απο μια πολυ μεγαλη εταιρεια αυτη τη φορα.
...Ας με σταματησει καποιος γιατι κουραστηκα..Ωχ παιδια η γυναικα μου ερχεται με τον "πλαστη"
Σιγα... ωχ ..το laptotop....     παιδια θα τα πουμε αργοτερα...     ελπιζω....

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Απρίλιος 07, 2009, 04:17:23 μμ »
Πάνω στο καλύτερο μας έκοψε η γυναίκα σου!!! ;D ;D
Περιμένουμε με αγωνία...

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Απρίλιος 07, 2009, 06:13:35 μμ »
Αυτά είναι!!! Το ζενίθ της ωρολογοποιίας σε όλο του το μεγαλείο!  :2thumbs: Ελπίζω να γλύτωσες γιατί θέλουμε κιάλλο  ;)
 :axe:

Φιλικά Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 07, 2009, 08:37:51 μμ »
αλλα πρωτη φορα ακουω τον χαρακτηρισμο a toc -a tact. Μηπως ξερεις τι ειναι;

Το "a toc" είναι ουσιαστικά ένα repeater, στο οποίο ένα σφυράκι αντί να χτυπά σε gong χτυπά πάνω σε μια επιφάνεια στο εσωτερικό της κάσας, και δεν παράγεται παρά ένας υπόκωφος, πνιχτός "ήχος" που γίνεται αντιληπτός ως δόνηση στο χέρι. Ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με προβλήματα ακοής ή σε χώρους που πρέπει να υπάρχει ησυχία.
Το δε "a tact" είναι μια κομπλικασιόν που επινοήθηκε από τον Breguet για να αντιλαμβάνεται κανείς την ώρα μέσω της αφής. Επειδή εθεωρείτο αγένεια να είσαι με παρέα και να κοιτάς το ρολόι σου, ο Breguet δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο είχε κάτι προεξοχές περιμετρικά του ρολογιού και έναν μεγάλο δείκτη. Η θέση του δείκτη σε σχέση με τις προεξοχές μαρτυρούσε σιωπηρά την ώρα δια της αφής. Ήταν θέμα ... τακτ.  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2009, 08:46:44 μμ από nin »

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 07, 2009, 08:54:21 μμ »
Για αυτό στα "έργα εποχής" μόνιμα τους δείχνει με ημίψηλο καπέλο να χαϊδεύουν το ρολόι τους;

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 07, 2009, 08:58:16 μμ »
Το "a toc" είναι ουσιαστικά ένα repeater, στο οποίο ένα σφυράκι αντί να χτυπά σε gong χτυπά πάνω σε μια επιφάνεια στο εσωτερικό της κάσας, και δεν παράγεται παρά ένας υπόκωφος, πνιχτός "ήχος" που γίνεται αντιληπτός ως δόνηση στο χέρι. Ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με προβλήματα ακοής ή σε χώρους που πρέπει να υπάρχει ησυχία.
Το δε "a tact" είναι μια κομπλικασιόν που επινοήθηκε από τον Breguet για να αντιλαμβάνεται κανείς την ώρα μέσω της αφής. Επειδή εθεωρείτο αγένεια να είσαι με παρέα και να κοιτάς το ρολόι σου, ο Breguet δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο είχε κάτι προεξοχές περιμετρικά του ρολογιού και έναν μεγάλο δείκτη. Η θέση του δείκτη σε σχέση με τις προεξοχές μαρτυρούσε σιωπηρά την ώρα δια της αφής. Ήταν θέμα ... τακτ.  ;)
nin πολυ ενδιαφεροντα τα ανωτερω.. εξελισσεσαι σε ιστορικο ωρολογοποιιας φιλε .. μπραβο

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 07, 2009, 09:13:13 μμ »

Πολυ ενδιαφεροντα Χαρη  :smt023

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απρίλιος 07, 2009, 09:16:23 μμ »
Μπράβο φίλε nin!! πρώτη φορά ακούω για το a toc και το a tact!!  =D> =D>

Φιλικά,

Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Απρίλιος 07, 2009, 09:51:37 μμ »
Χαρη, μπραβο! :smt023 =D>
Πολυ ωραια η επεξηγηση-αναφορα στις πολυπλοκοτητες 'a toc' και 'a tact'!
Φιλικα,
Αρης
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Απρίλιος 08, 2009, 04:08:16 μμ »
Αφου ευχαριστησω θερμα τον nin για την παρεμβαση του ,επιτρεψτε μου να συνεχισω την αναδρομη,
για να φτασουμε και στην ψηφοφορια. Στοχος του παιχνιδοιυ και δικος μου ειναι 1. να διαχωρισω τα πολυπλοκα ρολογια απο τα G.C.  2. Με μια συντομη ιστορικη αναδρομη να ξεχωρισω (αιτιολογωντας το οσο καλυτερα μπορω)   τα 4-5 που κατα την γνωμη μου ειναι υπερρολογια και
3. να γινει ψηφοφορια για την αναδειξη  του king of superwatches.
Στο μεταξυ διαφωνιες και παρεμβασεις ειναι ευπροσδεκτες. (οποιος διαφωνησει μαζι μου, θα πεταχτει
απο το φορουμ και ας παει στους purists)
Eλεγα λοιπον οτι το 2001 η PP παρουσιασε το δικο της υπερρολοι που δεν ειναι και limited edition(ευτυχως γιατι θα το αγορασω χωρις να ταλαιπωρηθω στην μαυρη αγορα). SKY MOON TOURBILLON
με 686 εξαρτηματα στον μηχανισμο.Παρολο που εχει MR με 2 cathedral gong, PC,  retrograde date',
power reserve ,φασεις σεληνης και tourbillon, εκ πρωτης οψεως  δεν φαινεται κατι ιδιαιτερο για υπερρολοι.Οταν ομως το γυρισεις απο την αναποδη μενεις με το στομα ανοιχτο! 
Ενας υπεροχος νυχτερινος ουρανος σε μπλε enamel με εκατονταδες χρυσα αστερια και ενα ρομαντικο φεγγαρι περιστρεφονται μπροστα στα ματια σου, σε πραγματικο sidereal time  (1 " ημερα"=23 ωρες
και56 λεπτα περιπου). Την αστρικη ωρα δειχνουν οι skeleton δεικτες ενω το φεγγαρι που διαγραφει
τροχια στο καντραν δειχνει εκτος απο τις φασεις και την κλιση του δισκου στον ουρανο!!
Καπου διαβασα μαλιστα (δεν μπορεσα να το διασταυρωσω) οτι το κρυσταλλο που φερει τα αστερια δεν ειναι ενα αλλα τρια που κινουνται με διαφορετικες ταχυτητες!!! Ετσι προσομοιωνεται καλυτερα
η κινηση των σωματων που βρισκονται σε διαφορετικες αποστασεις και καποια αστερια φαινεται να προσπερνουν καποια αλλα!!! Δεν ξερω αν αυτο ειναι το πιο πολυπλοκο ρολοι, σιγουρα ομως ειναι ενα απο τα πιο δυσκολα στην κατασκευη και με την πρωτοτυπια και τις 2 οψεις του εγινε ιδιαιτερα περιζητητο.(Σ αυτο συντελει και το μεγαλο ονομα της PP). Παραλληλα πιστευω οτι μαζι με το astrolabium της U.N  αποτελουν τα 2 ρολογια χειρος  με τις πιο ακριβεις ουρανιες ενδειξεις στον χωρο
της Υ.Ω.   Η συνεχεια της ιστοριας μας τωρα. Το 2005 ενα απο τα μεγαλυτερα ονοματα του χωρου ειχε γενεθλεια και ολοι περιμεναν κατι ξεχωριστο. Πραγματι δεν επεσαν εξω. Η V.C κατασκευασε 7 αντιτυπα του πιο πολυπλοκου ρολογιου της ιστοριας της και σιγουρα δημιουργησε ενα ακομη υποψηφιο για τιν τιτλο. TOUR DE L ILLE λοιπον με 834 εξαρτηματα στον μηχανισμο και 2 οψεις.
Στη μια  MR, power reserve , ενταση ηχου, δευτερη ωρα, φασεις σεληνης, και tourbillon. Στην δευτερη P.C , equation,  ωρα ανατολης και δυσης του ηλιου και ουρανιος χαρτης που περιστρεφεται με sidereal time (οχι ομως με την ακριβεια των ενδειξεων του sky moon).
O αριθμος των πολυπλοκοτητων και εξαρτηματων , το ονομα της V.C  και η πρωτοτυπια και δυσκολια
κατασκευης του ,το καθιστουν σιγουρα ενα ρολοι -σταθμο στην τρελλη κουρσα του απιαστου ονειρου της Υ.Ω. Ομως η ιστορια δεν τελειωνει ακομα.
Ενας πετυχημενος και διασημος πια ωρολογοποιος  φαινεται οτι δεν ειχε κορεσει ακομα την κ....του
(συγγνωμη, την καψα του ηθελα να πω) για τα πολυπλοκα super υπερρολογια!!
Την επομενη φορα το τελευταιο μερος......(επιτελους)

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Απρίλιος 09, 2009, 03:54:39 μμ »
Αυτό το άτιμο το Vacheron εάν είχα λεφτά θα το αγόραζα και θα το εξέθετα σε ανοιχτή για το κοινό έκθεση... ειλικρινά σταθμός,κατά την ταπεινή μου γνώμη, για την ωρολογοποιία και για τον μηχανισμό του αλλά και για τον επετειακό του χαρακτήρα!

Φιλικά Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Απρίλιος 10, 2009, 05:01:43 μμ »
Φιλε azaαs
oποιο απ αυτα τα υπερρολογια και να αγοραζες σιγουρα δεν θα εβγαινες χαμενος. Οσο για το vc
που ανεφερες  κανε υπομονη για να το ψηφισεις στο τελος. Εναι καταπληκτικο, ισως το καλυτερο
σε σχεδιαση  με φανταστικο σκαλισμα στο καντραν ,αλλα  εγω προσωπικα θα φοραγα στο χερι μου το sky moon. O νυχτερινος ουρανος του
με τρελλαινει ,δεν ξερω ομως αν θα το ψηφισω για πολυπλοκοτερο! Απλως μιλαω για αισθητικη προτιμηση (ειναι ζητημα αν υπαρχει αλλο patek που να το θεωρω εστω μετριο σχεδιαστικα...)
Στην ιστορια μας τωρα. Ελεγα λοιπον οτι ο δαιμονιος FRANK MULLER που μεχρι τοτε ειχε φτιαξει
πολλα G.C.,δεν επαναπαυθηκε στις επιτυχιες του και στη δοξα του " most complicated". Φαινεται οτι εψαχνε κατι ακομα πιο εντυπωσιακο! Οταν το 2005 παρουσιασε το Aeternitas, ολοι αναρωτιονταν
πως καταφερε να χωρεσει τοσες ενδειξεις στη μια μονο οψη ενος ρολογιου!!
Το ρολοι ειναι ιδιαιτερα εντυπωσιακο με tourbillon , split chrono , δυο επιπλεον χρονικες ζωνες ,
ενδειξη 24 ωρων, power reserve , equation , retrograde ωρες για τον χρονογραφο και την ημερομηνια, P.C, και φασεις σεληνης! Το εντυπωσιακοτερο ολων ομως  ειναι οτι οι φασεις και το ημερολογιο εχουν ακριβεια 1000ετων που μετρωνται αντιστροφα σε ειδικo παραθυρο στο κεντρο του καντραν!!! (μια παγκοσμια πρωτια)Το αποτελεσμα ηταν  εκπληκτικο ,ομως ηταν βεβαιο οτι χωρις ηχητικη πολυπλοκοτητα ,το σπουδαιο αυτο ρολοι δεν θα περνουσε στην ιστορια.!
Φημολογειται μαλιστα (κι εγω δεν εχω λογους να μην το πιστεψω!) οτι οταν ο F. MULLER το παρουσιασε στους κυκλους της Υ.Ω , οι σκληροπηρυνικοι του χωρου τον εκραξαν, ΑΚΡΙΒΩΣ  με τα παρακατω λογια: "Kαλα ,ασχετος εισαι;; Δεν διαβασες ποτε σου ,αρθρα του ΜΑΔΙΑΣ ;;;
(σημ. συγγρ. : παιδια ευχαριστω ,με συγκινησατε...)  Πως τολμας ,ενα ρολοι που δεν "μιλαει" να μας το παρουσιαζεις ως  G.C !!!!;;; Φυγε αμεσως ,και να γυρισεις  με τον κηδεμονα σου, και ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ηχητικη πολυπλοκοτητα !!!! "
Προβληματισμενος ο FRANK ,στρωθηκε στη δουλεια και μεσα σε ενα μολις χρονο, μας αφησε ξερους.
AETERNITAS MEGA με ολες τις πολυπλοκοτητες του απλου  συν G/L STRIKE +M.R και μαλιστα με ηχο
Westminster 4 TYΡΙΑ (συγνωμη, σφυρια ηθελα να πω) και ακομη  power reserve για τον ηχο, ενδειξη
λειτουργιας strike (grand- little) ,και strike on -off. !!
Και ολα αυτα στην μια οψη του Aeternitas -που φαινεται και το cage του tourbillon-, ενω το ρολοι
ειναι και αυτοματο!!!! (ημαρτον...παραδινομαι...ελεος...θα το φαω το φαι μου...!)
Προβληματιστηκατε; Kι εγω το ιδιο! Με 1400 περιπου εξαρτηματα στον μηχανισμο και τοσες πολυπλοκοτητες φαινεται φαβορι,αλλα δεν βαζω το χερι μου στη φωτια αν ειναι δυσκολοτερο στην
κατασκευη απο ενα sky moon η ενα tour de l ille. Συνοψιζοντας να θυμισω οτι τα GENTA , MOST COMPLICATED και AETERNITAS MEGA εχουν G/L STRIKE -την υπερτατη πολυπλοκοτητα και ειναι και
αυτοματα, ομως τα sky moon- tour de l ille ειναι εξαιρετικα πρωτοτυπα και δυσκολα στην κατασκευη,
με δυο οψεις και φανταστικες αστρονομικες ενδειξεις.
Αυτοι λοιπον αγαπητοι φιλοι ειναι οι ηρωες μου!! (εκτος πια κι αν οσο γραφω αυτες τις γραμμες ,κυκλοφορησει και τιποτε αλλο με STAR TREK και χαρτη του γαλαξια μας! )
Αν εχετε να προτεινετε και κατι αλλο που να μπορει να σταθει επαξια διπλα σ αυτα τα "ιερα τερατα"
ειμαι προθυμος να σας ακουσω. Η επιλογη του  "KING OF SUPER WATCHES" δικη σας!!!

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απρίλιος 10, 2009, 05:31:27 μμ »
Φημολογειται μαλιστα (κι εγω δεν εχω λογους να μην το πιστεψω!) οτι οταν ο F. MULLER το παρουσιασε στους κυκλους της Υ.Ω , οι σκληροπηρυνικοι του χωρου τον εκραξαν, ΑΚΡΙΒΩΣ  με τα παρακατω λογια: "Kαλα ,ασχετος εισαι;; Δεν διαβασες ποτε σου ,αρθρα του ΜΑΔΙΑΣ ;;;

AΠΑΙΧΤΟΣ!!!  :dielaughing:

:smt082 :smt043