Aγαπητε viwow
δεν μπορω παρα να συμφωνησω με τις παρατηρησεις σου .Θα ελεγα μαλιστα οτι συμφωνω και
επαυξανω. Σε καποιο αλλο post μου ιδιο θεμα εγραψα μαλιστα οτι η ιδια
πολυπλοκοτητα μπορει να υλοποιηθει με πολλους διαφορετικους τροπους και οτι ο αριθμος των
εξαρτηματων που δινει ο κατασκευαστης δεν ειναι παρα ενα ενδεικτικο στοιχειο και τιποτα περισσοτερο. Η χρηση της τεχνολογιας και η εφευρετικοτητα του καθε κατασκευαστη μπορουν
να οδηγησουν σε τεχνικες λυσεις με πολυ καλυτερα αποτελεσματα και λιγοτερα εξαρτηματα χωρις
αυτο να ειναι μειονεκτημα, το αντιθετο. Ενα απλο παραδειγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ο
υπεροχος και πανεξυπνος μηχανισμος P.C της ΙWC ,που ειναι ταυτοχρονα επαναστατικος,ευχρηστος
και εξιοπιστος χωρις να ειναι φορτωμενος με τεραστιο αριθμο εξαρτηματων.
Φυσικα η τελικη αξιολογηση του μηχανισμου ειναι εκεινη που του δινει αξια και εκτινασσει την τιμη του στα υψη.Ποσο πρωτοτυπος ειναι ο μηχανισμος; ποσο αξιοπιστος ;ποσο ακριβης; ποσο η λειτουργια του ειναι "μεταξενια " ;ποσο "'ταχυς" ειναι ; (αλλιως η αλλαγη των ενδειξεων ενος pc να
αρχιζει στις 7 το απογευμα και να τελειωνει στις 4 το πρωι και αλλιως φυσικα να αλλαζουν ολες οι ενδειξεις ακαριαια στις 12 μμ και η ημερομηνια να πεταγεται απο το 28 στο 1 ) Ολα αυτα μετρανε πολυ και σε πληροφορω οτι εγω σαν μηχανολογος δεν τα θεωρω καθολου ασημαντα.
Και φυσικα για να συνεχισω αλλιως ειναι ενα χρονομετρο με τον 7750 (καλος μηχανισμος-γαιδουρι,
δεν τον υποτιμω)και αλλιως ο duometre η ο F.P JOURNE που δειχνει 100α του δευτερολεπτου και παει
λεγοντας. Οσο για το tourbillon , ξερεις ,αυτοματο κιβωτιο εχει και η ferrari αυτοματο εχει και το
peugeot 107 που οδηγω εγω! Ρολοι με "tourbillon" ειναι και το G.F. QUADRUPLE με δυο Τourbillon
που το καθενα γυριζει γυρω απο δυο αξονες και διαφορικο, η το JLC GYROTOURBILLON και βεβαια
επισης ρολοι tourbillon ειναι και αυτο που φτιαχνει η "κουτση Μαρια ".
Προσοχη λοιπον για καποιους φιλους (δεν μιλαω για σενα) που σκεπτονται να κανουν μια σοβααρη
αγορα. Ψαξιμο σε βαθος γιατι τα κολπα του marketing ειναι πολλα και ειναι κριμα να πληρωσουν μονο για μια καλογυαλισμενη κασα.
Τελος χαιρομαι που ειπες οτι το sky moon ειναι απιθανο. (δεν ειναι τυχαιο οτι η pp ειναι Νο 1 χωρις
να προσφερει σκαλιστες γεφυρες , μπλε βιδες και "μεταξωτες κορδελλες") Προσωπικα εχω μια αδυναμια στις ουρανιες ενδειξεις και αν διαβασες τα post μου θα ειδες οτι εκθιαζω ιδιαιτερα τον απιστευτο ουρανο του sky moon που η ακριβεια του συγκρινεται μονο με το astrolabium.
Πραγματικο sidereal time ,κινηση με τρεις ταχυτητες (απο σενα το διαβασα και επαθα ,αλλα δεν μπορεσα να βρω αλλες πληροφοριες) για να αποδωθει με οσο το δυνατον μεγαλυτερη ακριβεια η κινηση των "κοντινων" σωματων -πλανητων ,φεγγαρι που διαγραφει τροχια στο καντραν προσoμοιωνοντας και την κλιση του δισκου κοκ. Καταλαβαινει κανεις οτι αλλη η αξια αυτου του
ουρανου και αλλη του ουρανου που θα βρουμε στο tour de l ille η στο JLC TRIPTYQUE.
Γι αυτο εγραψα οτι ισως το pp να ειναι το δυσκολοτερο στην κατασκευη και θα το ψηφιζα γιατι ειναι
και το μονο patek που μου αρεσει αισθητικα (και με εντυπωσιακη κασα)
Ομως την τελευταια στιγμη ,ο ηχος του westminster ηχησε στ αυτια μου και το χερι μου πηγε στο "aeternitas mega" (παρακαλω τους απανταχου συλλεκτες να μην επηρεαστουν και να αγορασουν κατα συνειδηση)