Φιλοι μου γεια σας
σας ευχαριστω για την ανταποκριση σας στο θεμα μου, για τα ενθαρρυντικα σας λογια αλλα και για την κριτικη σας σ αυτα που γραφω. Κατ αχην θα ηθελα να δηλωσω οτι δεν εχω καμμια σχεση με την φωτογραφια που εμφανιζεται αριστερα κατω απο το ονομα μου(ελα Παναγια μου, εγω ειμαι ωραιοτερος) ουτε και ξερω πως εμφανιστηκε.Θα την κρατησω ομως γιατι ειμαι πολυ μεγαλυτερος.
Στη συνεχεια θα απευθυνθω στον φιλο viwow.Noιζω οτι η λιστα σου ειναι πολυ καλη(διαφωνω με aeternitas και iwc G.C) Οσο για το θεμα με τις πολυπλοκοτητες θελω να συμφωνησω οτι δεν ειναι τοσο απλο να ανακηρυξεις το πιο πολυπλοκο ρολοι στον κοσμο απλα μετρωντας τις αριθμητικα.
Οι λογοι ειναι δυο 1.οι πολυπλοκοτητες δεν ειναι ολες ισοδυναμες (αλλο μια Μ.R. ΜΕ 4 ΣΦΥΡΙΑ και αλλο μια ενδειξη φασεων) και 2.υπαρχουν πολυπλοκοτητες που δεν συνδιαζονται αμεσα με ενδειξεις
αλλα βρισκονται μεσα στον μηχανισμο(π.χ πολυπλοκοτητα σταθερης μεταφορας της ροπης του ελατηριου) Ποιος λοιπον θα μας πει ποσες ακριβως ειναι και ποια η δυσκολια τους;
Eπισης ουτε η καταμετρηση των εξαρτηματων του μηχανισμου μπορει να αποτελεσει το απολυτο κριτηριο.Ειναι μονο μια ενδειξη και τιποτα περισσοτερο αφου η ιδια πολυπλοκοτητα μπορει πολλες φορες να υλοποιηθει με καλυτερο και απλουστερο τροπο χαρη στη χρηση της τεχνολογιας αλλα και χαρη στην εφευρετηκοτητα του κατασκευαστη.Και βεβαια αυτο δεν ειναι μειονεκτημα,το αντιθετο.
Η συζητηση μας λοιπον εχει νοημα ,δεν ειναι ανουσια.Εγω προσωπικα αν και εχω εντοπισει τα
πολυπλοκοτερα δεν εχω καταληξει ακομα στον νικητη και εδω θελω την ψηφο σας.Αν και πιστευω
οτι τελειωνοντας την αναδρομη μου ,θα προσθεσετε καποια νεα στη λιστα σας, θα διαγραψετε καποια αλλα ενω σιγουρα θα προβληματιστειτε για το αποτελεσμα.
Πισω στο θεμα μας τωρα αφου καποιοι φιλοι οπως, ο azaas και ο koubilaihan φαινεται να ενδιαφερονται σοβαρα.Ελεγα λοιπον οτι η συνεχεια ηρθε μολις το 1994 απο τον καταπληκτικο GERALD GENTA.Θελοντας να γιορτασει τα 25α γενεθλεια της εταιρειας του καταφερε να παρουσιασει ενα τρομερο ρολοι που οι σκληροπηρυνικοι (διαβαζε βαρεμενοι) της Υ.Ω. το χαρακτηρισαν ως "μητερα
πασων των ηχητικων πολυπλοκοτητων" και "πολυπλοκοτερο ρολοι στον κοσμο". Πραγματι το ρολογακι αυτο (GGENTA G/L STRIKE REF G0025.7 ) ειχε G/L STRIKE , M.R, TOURB. P.C., δευτερη ωρα, 2 power reserve (για sonnerie και μηχανισμο), ενδειξη επιλογης strike (grand-little) και επιλογης
strike (on-off) ,αυτοματο κουρδισμα και ολ αυτα με οχι λιγοτερα απο 1000 εξαρτηματα στον μηχανισμο! Το φοβεροτερο ολων ομως ηταν οτι δουλευε με 4 σφυρια !!! προσωμοιωνοντας τον ηχο του Westminster και χτυπωντας τα τεταρτα με διαφορετικους συνδιασμους καθε φορα!!!
Μαλιστα ενα χρονο μετα παρουσιασε μια νεα εκδοση G/L STRIKE Retrograde ref GG0026.6 που αντι για δευτερη ωρα ειχε retrograde ημερομηνια! Και τα δυο ρολογια ειναι ιδιαιτερα σπανια και θα δυσκολευτειτε να βρειτε ακομα και φωτογραφιες τους! (Για αγορα παντως αν εχετε οικονομιες διαθετει καποιο κομματι ο οικος Christies). O GG κυκλοφορησε απο τοτε πολλες αλλες "απλουστερες "εκδοσεις του ρολογιου αυτου (παντα G.C. με G/L STRIKE+MR+TOURBILLON)
ειτε ως GG ειτε ως DANIEL ROTH που νομιζω ομως οτι δεν μπορουν να συγκριθουν με τα δυο επετειακα μοντελα. Μετα απο αυτο οι επιδοξοι μνηστηρες λουφαξαν και τα μεγαλα ονοματα (AP ,PP, VC) δεν ειχαν τη δυναμη να κοντραρουν αυτο το υπερρολοι. Οχι ολοι ομως.
Ενας νεος σχετικα ωρολογοποιος ο δαιμονιος FRANK MULLER ειμαι σιγουρος οτι δεν μπορουσε να κοιμηθει ησυχος τα βραδια... Ξερετε τι εκανε;
(Aν κουραστηκατε , μιληστε ελευθερα...θα το βουλωσω)