Ψηφοφορία

KING OF SUPERWATCHES

G. GENTA No 1 Ref G0025.7
THE MOST COMPLICATED
PP SKY MOON TOURBILLON
VC TOUR DE L ILLE
FM  AETERNITAS MEGA

Αποστολέας Θέμα: ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;  (Αναγνώστηκε 23965 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;
« στις: Απρίλιος 04, 2009, 04:17:50 μμ »
Γεια σας φιλοι μου

ολοι οσοι ασχολουνται με τα ρολογια ξερουν οτι το πολυπλοκοτερο ρολοι τσεπης στον κοσμο ειναι
το calibre 89 της pp (αν και εγω, λογω μεγεθους θα το χαρακτηριζα μαλλον επιτραπεζιο)  και δυσκολα θα βρειτε καποιον να διαφωνησει με αυτο.

Ποιο νομιζετε ομως οτι ειναι το πολυπλοκοτερο ρολοι χειρος στον κοσμο; Oι υποψηφιοι ειναι πολλοι και οι γνωμες διιστανται.
Εγω εχω κανει την ερευνα μου και εχω καταληξει σε μια λιστα με τα πολυπλοκοτερα ρολογια που κατασκευαστηκαν ποτε τα λεγομενα "ultra complicated" η "grand complication"
Θα ηθελα ομως και τη δικη σας γνωμη...

Αρχικα θελω να πω οτι η δικη μου λιστα εγινε με ενα και μοναδικο κριτηριο που καθοριζει τι ειναι  "grand complication" και με το οποιο συμφωνουν πολλοι γνωστες της
λεγομενης υψηλης ωρολογοποιιας  (χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι δεν μπορει καποιος να θεσει τα δικα του κριτηρια)
Απο τις πεντε δυσκολοτερες  και κλασσικοτερες πολυπλοκοτητες της Υ.Ω. πρεπει να υπαρχουν τουλαχιστον τρεις απο τις οποιες μια τουλαχιστον να ειναι ηχητικη!
Οι πολυπλοκοτητες αυτες ειναι:  grand-little strike  ,    minute repeater ,  perpetual calendar  , tourbillon  ,  split chronograph

Ανυπομονω να ακουσω τη γνωμη σας και ισως να συμπληρωσω τη λιστα μου με καποιο νεο υποψηφιο

Η Υ.Ω. ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την παιρνουμε...στα σοβαρα.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ;
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 04, 2009, 08:17:55 μμ »
καλωσορησες αγαπητε φιλε στο φορουμ μας
εξ οσων παραθετεις υποθετω οτι εισαι ''βαθυς'' γνωστης της ωρολογοποιιας και μαλιστα της ΥΩ
μηπως θα μπορουσες να μας παρουσιασεις και τον εαυτο σου -οσο γινεται και επιτρεπεις ?
επισης να μας αναφερεις εσυ τα ρολογια που ανταποκρινονται στα κριτηρια αυτα ?

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 04, 2009, 08:19:20 μμ »
και θα προσκαλουσα τους ποιο ειδικους μας φιλους μελη george_,  viwow, eis, nin, konakis , warover να μας βοηθησουν σε αυτο το ενδιαφερον θεμα

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 04, 2009, 08:53:27 μμ »
Ένα καλό υποψήφιο θα μπορούσε να είναι το ρολόι που υλοποίησε ο τρομερός Paul Gerber, το οποίο είχε Repeater και sonnerie, διηνεκές ημερολόγιο, flying tourbillon, rattrapante, ένδειξη αυτονομίας (power reserve).
Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι  :rolleyes:

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 04, 2009, 10:18:16 μμ »
Υπάρχει νήμα για αυτό το θέμα, το οποίο είχε ξεκινήσει για το Tour de L'ile της Vacheron Constantin. Αν μπρρεί κάποιος να το βρεί για να μην ξαναγράφουμε τα ίδια. Μάλιστα επειδή κάποιοι μετρούσαν τις πολυπλοκότητες 1,2,3,4, κλπ είχα προτείνει εγώ να ιεραρχήσουμε τις πολυπλοκότητες και να τιε γράψει κάποιος για κάθε μοντέλο με την ίδια σειρά να δούμε όταν κάποιος λέει οτι έχει δύο παραπάνω τι είναι; Αλλο να είναι μια Grande et Petite Sonnerie και άλλο ο μήνας.....

Τα πιο πολύπλοκα ρολόγια στον κόσμο είναι

Patek Philippe Sky Moon Tourbillon
Vacheron Constantin Tour De L'ile
Audemars Piguet Grande Complisation
Blancpain 1735
IWC Grande Complication
IWC Il Destriero Scafusia
Franck Muller Aeternitas

Ίσως να ξεχνάω κάποια...

Φιλικά'

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 05, 2009, 11:46:55 πμ »
Reverso grande complication à triptyque ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 05, 2009, 11:49:13 πμ »
Reverso grande complication à triptyque ...

Φιλικά Στέφανος.

+100

Φιλικά,

Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 05, 2009, 12:56:41 μμ »
Καλωσορισες φιλε ΜΑΔΙΑΣ.
Πιστευω οτι η μεγαλυτερη προκληση για εναν ωρολογοποιο/εταιρεια απ ολες που ανεφερες ειναι αναμφισβητητα τα ρολογια με grand strike complication(Grand Sonnerie).
Ο κυριοτερος λογος φυσικα εχει να κανει με το γριφο που λεγεται διαχειρηση της ενεργειας,ετσι ωστε το ρολοι  να χτυπαει σε ολες τις ωρες και σε ΟΛΑ τα τεταρτα,αλλα και να υπαρχει παντα αποθεμα για να εχουμε ποιοτικο ηχο.Ως γνωστο τετοιο προβλημα δεν υπαρχει με τα min.repeaters,διοτι η χρηση του γινεται κατ επιλογην και το ελατηριο του ειναι παντα φορτισμενο πριν χρησιμοποιηθει.
Ως εκ τουτου λιγες ειναι οι μαρκες που φτιαχνουν ρολογια με grand strike,μπορω να θυμηθω τον P.Dufour που ηταν και απ τους πρωτους,F.P.Journe,Audemars Piguet και μερικοι ακομη. :)

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 05, 2009, 12:59:41 μμ »
IWC Grande complication  φιλε eis αν δεν κανω λαθος ειναι ενα απο αυτο
πως το θεεεεεεεεελω
perpetual, grande strike, chronograph .... αστα να πανε .. μονο 57 κομματια το χρονο μπορουν να παραχθουν ..
συμβιβαζομαι να παρω το 57ο  :(

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 05, 2009, 03:21:49 μμ »
IWC Grande complication  φιλε eis αν δεν κανω λαθος ειναι ενα απο αυτο
πως το θεεεεεεεεελω
perpetual, grande strike, chronograph .... αστα να πανε .. μονο 57 κομματια το χρονο μπορουν να παραχθουν ..
συμβιβαζομαι να παρω το 57ο  :(

Μεγαλειώδες ρολόι, αυτό σε πλατίνα με μπρασελέ ζυγίζει κοντά μισό κιλό !!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 05, 2009, 04:50:43 μμ »
Αγαπητοι φιλοι
σας ευχαριστω ολους για την ανταποκριση σας.
Αναβοντας την κουβεντα θα ηθελα πρωτα να απευθυνθω στον antonis και στον stef Mac που
απ οτι καταλαβαινω ειναι θαυμαστες της JLC (κι εγω το ιδιο!) .Φιλοι μου λυπαμαι αλλα στη λιστα μου
δεν υπαρχει κανενα ρολοι της JLC! Kαι ο λογος ειναι απλος. Σημερα που στην υψηλη ωρολογοποιια
εχει πραγματοποιειθει το απιστευτο και εκεινο που μενει να γινει ειναι το απολυτως αδυνατο δεν
μπορω να θεωρησω ως G.C. ενα ρολοι που δεν εχει μια τουλαχιστον ηχητικη πολυπλοκοτητα!
Το triptyque με 642 εξαρτηματα στον μηχανισμο ειναι ενα φανταστικο ρολοι (και πανεμορφο) που
εγω προσωπικα θα το χαρακτηριζα "εξαιρετικα πολυπλοκο"  "εξαιρετικα ιδιαιτερο" μια και ειναι το μονα
δικο στον κοσμο με τρεις οψεις και "εξαιρετικα σημαντικο" οντας επετειακη  εκδοση με πολλες πολυ
πλοκοτητες  και πρωτιες (νεο escapement κλπ)
Επισης ειναι απο τα λιγα ρολογια με πραγματικες αστρονομικες ενδειξεις  (ουρανιος χαρτης που
περιστρεφεται με βαση τον αστρικο χρονο κ.α). Με ολα αυτα θελω να πω οτι το triptych oπως και το
gyrotourbillon 1 αλλα και πολλα αλλα ρολογια δεν μπορουν να μπουν στη λιστα μου ως G.C. ειναι
ομως σιγουρα στην λιστα των ρολογιων των ονειρων μου.

Για αλλους λογους θα διαφωνησω με τους φιλους megalos και trevolet: Tο IWC G. C.  διαθετει
minute repeater , perpetual calendar +year+moonphase , αλλα και χρονογραφο που ομως...δεν
ειναι split , ουτε και tourbillon. Mπορει η εταιρεια να το διαφημιζει ως G.C. αλλα απο τη δικη μου
λιστα κοβεται μετα πολλων επαινων. Μεταξετασταιο με 4,9 λοιπον.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ δεν θα ελεγα το ιδιο για το επαιτεικο il destriero scafusia. Με MR , Tourbillon , P.C ,
και split ch. και 750 εξαρτηματα στον μηχανισμο απετελεσε το1993 το πολυπλοκοτερο ρολοι χειρος
στον κοσμο παιρνοντας το ρεκορ απο το επισης φανταστικο BLANCPAIN 1735 (MR , T , P.C. αλλα
χωρις ενδειξη χρονου και φασεων , και split chr.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 05, 2009, 05:09:30 μμ »
Αγαπητέ ΜΑΔΙΑΣ καλός ήρθες και εύχομαι να γράφεις τέτοια ενδιαφέροντα θέματα πάντα !!!

Βάση των δικό σου κριτηρίων όντος το Reverso grande complication à triptyque να μην συμπεριλαμβάνετε στην αυστηρή αυτή λίστα,
αλλά τότε θα πρέπει να είναι μόνα τους αυτά τα δύο (Reverso grande complication à triptyque & Franck Muller Aeternitas  )
σε μια άλλη μοναδική λίστα γιατί μπόρεσαν και χώρεσαν όλα αυτά τα complications σε τόσο μικρές διαστάσεις ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 05, 2009, 05:09:40 μμ »
φιλε ΜΑΔΙΑΣ
χαιρομαι που μπηκες παλι στη κουβεντα
κατ΄αρχας δεν απαντησες στο ερωτημα μου για μια μικρη εστω ανωνυμη παρουσιαση σου
δευτερον γιατι και ποιος λεει -τροπος του λεγειν- οτι η μια πρεπει να ειναι ηχητικη πολυπλοκοτητα
Και για το IWC GC αφου εχει γιατι δεν το θεωρεις ?
επειδη δεν εχει tourbillon ?
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 05, 2009, 09:45:05 μμ από Megalos »

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 05, 2009, 09:53:17 μμ »
γιατι και ποιος λεει -τροπος του λεγειν- οτι η μια πρεπει να ειναι ηχητικη πολυπλοκοτητα

εδώ θα συμφωνήσω..

Φιλικά,

Αντώνης

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 05, 2009, 10:46:32 μμ »
γιατι και ποιος λεει -τροπος του λεγειν- οτι η μια πρεπει να ειναι ηχητικη πολυπλοκοτητα

Ο ΜΑΔΙΑΣ μιλαει για τα δικα του προσωπικα κριτηρια απ οτι καταλαβα Κωστα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 05, 2009, 11:05:42 μμ »
Aγαπητοι φιλοι γεια σας και παλι
απο καποιο λαθος χειρισμου ( η σχεση μου με τους υπολογιστες δεν ειναι ιδιαιτερα καλη και θα ηθελα
να με βοηθησετε πως να συμπεριλαβω φωτογαφιες γιατι σιγουρα θα χρειαστει) εστειλα το μισο κειμενο και τωρα επανερχομαι δριμυτερος. Πρωτα στον φιλο megalos:
Mε λενε Παναγιωτη και ειμαι μηχανολογος μηχανικος. Οταν ο πατερας μου μου αγορασε το πρωτο μου ρολοι (ενα ελβετικο κουρδιστο HALCON) σε ηληκια 5 ετων κοιμηθηκα μαζι του και το κοιταζα μαγεμενος ολη τη νυχτα. Τοτε καταλαβα οτι μου αρεσουν τα ρολογια (για τις γυναικες το καταλαβα πολυ αργοτερα) Δυστυχως η μαμα μου θεωρουσε οτι ημουνα πολυ μικρος για να φοραω ρολοι και μου το εδινε μονο καθε Κυριακη που πηγαινα εκκλησια (καταλαβαινετε βεβαια οτι εγινα χριστιανος μονο και μονο για να ικανοποιω το παθος μου) Απο τοτε αγορασα αρκετα ρολογια αλλα μονο τα τελευταια πεντε χρονια ασχολουμαι σε βαθος με την Υ.Ω. Οι τεχνικες μου γνωσεις με βοηθησαν να εμβαθυνω σε πολλα θεματα και να αξιολογω μηχανισμους χωρις βεβαια να ειμαι ωρολογοποιος ενω πιστευω οτι εχω πολλα ακομα να μαθω και οτι υπαρχει παντα καποιος που ξερει πιο πολλα απο μενα.

Αυτα προς το παρον και τωρα στην ουσια της συζητησης¨
Φιλε megalos ορισμος γιατο τι ειναι G.C. δεν υπαρχει οπως επισης δεν υπαρχει ορισμος για το τι ειναι
Υ.Ω. Ο καθενας μπορει  σιγουρα να δωσει τον δικο του και εγω δεν διεκδικω τον τιτλο της αυθεντιας
Απο την επαφη μου με τον χωρο και διαβαζοντας διαφορα αρθρα ανθρωπων με περσσοτερες γνωσεις
απο μενα διαβασα καπου αυτον τον ορισμο και τον υιοθετησα για δυο λογους
1.Πρεπει να βαλουμε ψηλα τον πηχη γιατι αλλιως με την πληθωρα των εταιρειων και των ρολογιων
που υπαρχουν η λιστα που θα φτιαξουμε θα ειναι τεραστια. Το ρολοι για να λαβει τον υψιστο τιτλοτου
G.C. πρεπει να ειναι κατι το πολυ "δυσκολο" και μονο η υπερλεπτη ηχητικη πολυπλοκοτητα μπορει σημερα να βαλει ενα υψηλο βαθμο δυσκολιας (σημερα tourbillon και P.C. κατασκευαζει και η κουτση
Μαρια) 2. Ο συνδιασμος των πολυπλοκοτητων αυξανει ιδιαιτερα τον βαθμο δυσκολιας σε θεμα μελετης
κατασκευης -συναρμολογησης με  δυσκολες πολυπλοκοτητες  οπως split chr.   ,tourbillon ,  p.c.
που θεωρουνται απο τους συλλεκτες ως οι πλεον κλασσικες.
Γι αυτο το λογο θα επιμεινω στον ορισμο μου αλλα ειμαι και προθυμος να ακουσω καποιον αλλο
Καταλαβαινεις λοιπον γιατι εκοψα το  IWC G.C. με 4.99 (ειμαι αντιπαθητικος το ξερω) Εχει 2.5
πολυπλοκοτητες αντι για 3 (ο χρονογραφος δεν ειναι split) και σιγουρα δεν ειναι scafusia.

Τωρα στον φιλο μου stefMac. Για το triptyque νομιζω οτι σου απαντησα.Τα ιδια ισχυουν και γιατο
aeternitas.Απορριπτεται μετα πολλων επαινων.Φανταστικο ρολοι αλλα οχι αρκετα για να λαβει την
υψιστη των τιμων. Νομιζω ομως οτι το καταλαβε και ο δαιμονιος FRANK MULLER γι αυτο ενα χρονο
αργοτερα επανηλθε με κατι πραγματικα  ΜΕGΑ-ΛΟ: AETERNITAS MEGA και πεφτεις ξερος!
Γι αυτο το ρολοι θα επανελθω ομως κι εγω στο μελλον.

Τωρα στον φιλο eisenberg. Σιγουρα η G/L STRIKE ειναι η απολυτη ωρολογιακη πολυπλοκοτητα.
Η δυσκολια κατασκευης της (συνδιαζεται σχεδον παντα με MR) εναι τεραστια και απαιτει χειρουργικη ακριβεια και πολυχρονη τεχνικη μελετη.Γι αυτο μολις το 1992 ο ph. Dufour καταφερε να κατασκευασει το πρωτο G/L STRIKE+MR με δυο σφυρια αλλα απο τοτε εγιναν πολλα...
Σιγουρα ομως παρολο που η πολυπλοκοτητα αυτη απαιτει εκατονταδες εξαρτηματα (και τα ρολογια
που τη φερουν ειναι μετρημενα στα δαχτυλα) δεν φτανει απο μονη της να εκτιναξει τη δυσκολια στα
υψη και να χαρα κτηρισει ενα ρολοι G.C.  Λειπει μια πολυπλοκοτητα ακομη...
Ετσι το1994 η ΑP κατασκευασε το δικοτης G/L STRIKE+QUARTER REPEATER ενω το 1997 ξεπερασε
τον εαυτο της φτιαχνοντας ενα G/L STRIKE+MR CARILLON με τρια σφυρια! Κανενα ομως απο αυτα
δεν τολμησε να το ονομασει G.C. (ευτυχως γιατι θα επρεπε να διαμαρτυρηθω εγγραφως)
Τελος ο F,P. Journe πριν λιγα χρονια παρουσιασε το δικο του G/L STRIKE+MR με δυο σφυρια που
πηρε πολλα βραβεια σε grand prix οχι ομως και τον τιτλο G.C.

Επανερχομαι ομως απο εκει που σταματησα στην τελευταια μας επαφη.Ελεγα οτι το πρωτο πραγματικα G.C. ηταν το BLANCPAIN 1735(που απο λαθος εγραψα οτι δεν ειχε φασεις σεληνης)
το1991 και ακολουθησε το 1993 το  IWC scafusia που εντυπωσιασε το φιλοθεαμον ωρολογιακο κοινο
και πολλοι ειπαν οτι πιασαμε ταβανι...
Ομως η συνεχεια ηρθε μολις το 1994. Τοτε ο απιστευτος GERALD GENDA...αλλα θελω να ακουσω
και τη δικη σας γνωμη γιατι νομιζω οτι σας κουρασα.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 05, 2009, 11:27:15 μμ »
Καθόλου δεν μας κούρασες! Περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια...

Θοδωρής.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 05, 2009, 11:37:17 μμ »
Μην σταματάς!!!! Όχι τώρα που πήρες φόρα.... και μιας και είσαι και "του επαγγέλματος" και το έχεις ψάξει το θέμα,μήπως κατά τύχη έχεις κάποια λινκς να διαβάσουμε και τεχνικές λεπτομέρειες για όλα αυτά τα ωραία? Ή ακομα και να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο δεν θα με χάλαγε!!!

Τον τελευταίο καιρό βέβαια πολύ στο διάβασμα το έχω ρίξει και θα με πείτε και φυτό  ;D Αλλά δεν πειράζει,εμένα μ'αρέσει!  ;)

Φιλικά Κωνσταντίνος

ΥΓ. Κατά μια διαβολική σύμπτωση σήμερα διάβαζα για το πως η διαμόρφωση της εσωτερικής επιφάνειας του case back ενός minute repeater μπορεί να παίξει ρόλο στο κατά πόσο καλή ή κακή θα είναι η ακουστική του!  :o
you cannot kill what you did not create

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 05, 2009, 11:51:07 μμ »
ΥΓ. Κατά μια διαβολική σύμπτωση σήμερα διάβαζα για το πως η διαμόρφωση της εσωτερικής επιφάνειας του case back ενός minute repeater μπορεί να παίξει ρόλο στο κατά πόσο καλή ή κακή θα είναι η ακουστική του!  :o

Οσο κι αν σας φανει περιεργο,το καλυτερο μεταλλο για να εχεις ποιοτικο ηχο σε ρολογια με sonnerie ειναι το ατσαλι.Γι αυτο και Grand sonnerie του Francois Journe εχει κασα απο ανοξειδωτο ατσαλι κι οχι καποιο ευγενες μεταλλο.

Φιλε ΜΑΔΙΑ συνεχισε,βγαλ τα απο μεσα σου,ολοι ομοιοπαθεις ειμαστε εδω μεσα!Τα λες πολυ καλα :)

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΔΙΑΣ

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 06, 2009, 07:40:58 μμ »
Φιλοι μου γεια σας
σας ευχαριστω για την ανταποκριση σας στο θεμα μου, για τα ενθαρρυντικα σας λογια αλλα και για την κριτικη σας σ αυτα που γραφω. Κατ αχην θα ηθελα να δηλωσω οτι δεν εχω καμμια σχεση με την φωτογραφια που εμφανιζεται αριστερα κατω απο το ονομα μου(ελα Παναγια μου, εγω ειμαι ωραιοτερος) ουτε και ξερω πως εμφανιστηκε.Θα την κρατησω ομως γιατι ειμαι πολυ μεγαλυτερος.
Στη συνεχεια θα απευθυνθω στον φιλο viwow.Noιζω οτι η λιστα σου ειναι πολυ καλη(διαφωνω με aeternitas και iwc G.C) Οσο για το θεμα με τις πολυπλοκοτητες θελω να συμφωνησω οτι δεν ειναι τοσο απλο να ανακηρυξεις  το πιο πολυπλοκο ρολοι στον κοσμο απλα μετρωντας τις αριθμητικα.
Οι λογοι ειναι δυο 1.οι πολυπλοκοτητες δεν ειναι ολες ισοδυναμες (αλλο μια Μ.R. ΜΕ 4 ΣΦΥΡΙΑ και αλλο μια ενδειξη φασεων) και 2.υπαρχουν πολυπλοκοτητες που δεν συνδιαζονται αμεσα με ενδειξεις
αλλα βρισκονται μεσα στον μηχανισμο(π.χ πολυπλοκοτητα σταθερης μεταφορας της ροπης του ελατηριου) Ποιος λοιπον θα μας πει ποσες ακριβως ειναι και ποια η δυσκολια τους;
Eπισης ουτε η καταμετρηση των εξαρτηματων του μηχανισμου μπορει να αποτελεσει το απολυτο κριτηριο.Ειναι μονο μια ενδειξη και τιποτα περισσοτερο αφου η ιδια πολυπλοκοτητα μπορει πολλες φορες να υλοποιηθει με καλυτερο και απλουστερο τροπο χαρη στη χρηση της τεχνολογιας αλλα και χαρη στην εφευρετηκοτητα του κατασκευαστη.Και βεβαια αυτο δεν ειναι μειονεκτημα,το αντιθετο.
Η συζητηση μας λοιπον εχει νοημα ,δεν ειναι ανουσια.Εγω προσωπικα αν και εχω εντοπισει τα
πολυπλοκοτερα δεν εχω καταληξει ακομα στον νικητη και εδω θελω την ψηφο σας.Αν και πιστευω
οτι τελειωνοντας την αναδρομη μου ,θα προσθεσετε καποια  νεα στη λιστα σας, θα διαγραψετε καποια αλλα ενω σιγουρα θα προβληματιστειτε για το αποτελεσμα.
Πισω στο θεμα μας τωρα αφου καποιοι φιλοι οπως, ο azaas και ο koubilaihan φαινεται να ενδιαφερονται σοβαρα.Ελεγα λοιπον οτι η συνεχεια ηρθε μολις το 1994 απο τον καταπληκτικο GERALD GENTA.Θελοντας να γιορτασει τα 25α γενεθλεια της εταιρειας του καταφερε να παρουσιασει ενα τρομερο ρολοι που οι σκληροπηρυνικοι (διαβαζε βαρεμενοι) της Υ.Ω. το χαρακτηρισαν ως "μητερα
πασων των ηχητικων πολυπλοκοτητων" και "πολυπλοκοτερο ρολοι στον κοσμο". Πραγματι το ρολογακι αυτο (GGENTA G/L STRIKE REF  G0025.7  ) ειχε G/L STRIKE , M.R,  TOURB.  P.C., δευτερη ωρα, 2 power reserve (για sonnerie και μηχανισμο), ενδειξη επιλογης strike (grand-little) και επιλογης
strike (on-off) ,αυτοματο κουρδισμα και ολ αυτα με οχι λιγοτερα απο 1000 εξαρτηματα στον μηχανισμο! Το φοβεροτερο ολων ομως ηταν οτι δουλευε με 4 σφυρια !!! προσωμοιωνοντας τον ηχο του Westminster και χτυπωντας τα τεταρτα με διαφορετικους συνδιασμους καθε φορα!!!
Μαλιστα ενα χρονο μετα παρουσιασε μια νεα εκδοση G/L STRIKE Retrograde ref  GG0026.6   που αντι για δευτερη ωρα ειχε retrograde ημερομηνια!  Και τα δυο ρολογια ειναι ιδιαιτερα σπανια  και θα δυσκολευτειτε να βρειτε ακομα και φωτογραφιες τους! (Για αγορα παντως αν εχετε οικονομιες διαθετει καποιο κομματι ο οικος Christies). O GG κυκλοφορησε απο τοτε πολλες αλλες "απλουστερες "εκδοσεις  του ρολογιου αυτου (παντα  G.C. με G/L STRIKE+MR+TOURBILLON)
ειτε ως GG ειτε ως DANIEL ROTH που νομιζω ομως οτι δεν μπορουν να συγκριθουν με τα δυο επετειακα μοντελα. Μετα απο αυτο οι επιδοξοι μνηστηρες λουφαξαν και τα μεγαλα ονοματα (AP ,PP, VC) δεν ειχαν τη δυναμη να κοντραρουν αυτο το υπερρολοι. Οχι ολοι ομως.
Ενας νεος σχετικα ωρολογοποιος ο δαιμονιος  FRANK MULLER  ειμαι σιγουρος οτι δεν μπορουσε να κοιμηθει ησυχος τα βραδια... Ξερετε τι εκανε;
(Aν κουραστηκατε , μιληστε ελευθερα...θα το βουλωσω)