Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1708265 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #6340 στις: Νοέμβριος 08, 2019, 09:12:41 πμ »
Στο συγκεκριμένο πιο πολύ θα ενοχληθείς ότι όλα είναι σε λάθος θέση, παρά στο πως οδηγείται, αυτό όμως είναι σε όλα τα συγκεκριμένα μοντέλα και στα νέα.

Κλειδί μίζας αριστερά αντί γα δεξιά από το τιμόνι, τάπα βενζίνης μπροστά αριστερά αντί για πίσω, γυαλοκαθαριστήρες με ανάποδη φορά κλπ... Όλα τέλος πάντων αντίθετα από ολα τα άλλα αυτοκίνητα.
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6341 στις: Νοέμβριος 08, 2019, 11:42:35 πμ »
Αναρωτιέμαι, αυτό το αυτοκίνητο μπορούμε να το οδηγήσουμε εμείς σήμερα; Που έχουμε συνηθίσει με τα υδραυλικά-ηλεκτρικά-υποβοηθούμενα-αυτόματα κλπ.;
Ή μας χρειάζεται σεμινάριο αλλαγής ταχυτήτων πρώτα & φρεναρίσματος στη συνέχεια;
Εννοώ πέραν της οπτικής ευχαρίστησης την οποία θεωρώ δεδομένη, ανταποκρίνονται σε αυτά που θεωρούμε πλέον ως στάνταρ; Εικάζω ότι μπορεί να μην έχει ούτε ηλεκτρικά παράθυρα, ούτε οθόνη πολυμέσων με phone mirroring :p

Sent from my iPhone using Tapatalk

Θα είναι αυτοκίνητο του Σαββατοκύριακου, οπότε δεν μας νοιάζει. Από αυτά που απολαμβάνεις νωχελικά τη βόλτα, την ώρα που το τριανταφυλί του ουρανού βαθμιαία γίνεται σκούρο πορτοκαλί, μέχρι που τα χρώματα της ημέρας σβήνουν. Και δίπλα κάθεται το κορίτσι* με μαντίλι στα μαλλιά και λουλουδάτο φόρεμα με κουμπιά μπροστά, φαίνονται τα λευκά της γόνατα ...

* ή το αγόρι, ελπίζω χωρίς μαντήλι στα μαλλιά.

Μικρός νόμιζα ότι ήμουν η μετενσάρκωση του Τζακ Κέρουακ.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6342 στις: Νοέμβριος 08, 2019, 02:32:48 μμ »
911 ένα αμάξι σταθμός στην αυτοκίνητο βιομηχανία.

Θα μπορούσα να γράψω εκθέσεις ολόκληρες αλλά μέσα από το φόρουμ είναι αδύνατο να καταλάβει ένας λάτρης της οδήγησης τι σημαίνει 911 εκτός και εάν με το αριστερό του χέρι γυρίσει την μίζα.

Η μίζα είναι αριστερά. Μόνο στην 911 το συναντάς αυτό από την δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα.
Μία παράδοση που πηγάζει από το γεγονός ότι εκείνη την εποχή οι αγώνες αυτοκινήτου ξεκινούσαν με τους οδηγούς έξω από το αμάξι.
Έτρεχαν έμπαιναν στο αμάξι, γυρνούσαν μίζα έβαζαν μπροστά τον κινητήρα, συμπλέκτη επιλογή πρώτης ταχύτητας και εκκίνηση.

Μόνο η 911 συνδιαζε εκείνη την εποχή την αρμονική συνεργασία των 4 άκρων (χέρια, πόδια) του οδηγού.
Το αριστερό χέρι γυρνούσε μίζα, το αριστερό πόδι πατούσε συμπλέκτη, το δεξί χέρι έβαζε πρώτη και το δεξί πόδι πατούσε γκάζι.

Κλάσματα δευτερόλεπτου που έκριναν μια καλή εκκίνηση διότι όλοι οι άλλοι έπρεπε πρώτα να γυρίσουν μίζα και μετά να επιλέξουν ταχύτητα με το δεξί χέρι.

Κινητήρας πίσω από τον κινητήριο άξονα κίνησης. Πολλά γράφηκαν πολλοί γέλασαν κάνεις δεν κατάφερε να στήσει ένα αμάξι όπως η 911.

Επειδη όμως δεν είμαστε οδηγοί αγώνων ούτε επενδυτές αυτοκινήτων κρατώ την εικόνα που περιέγραψε ο Χάρης.

είτε την παρακάτω....
Μοναδική εμπειρία να βλέπεις την ανατολή του ήλιου στο Stelvio έχοντας φράσει την κορυφή πίσω από το τιμόνι της.

Δεν ανεβαίνει η φώτο. Επιφυλασσομαι.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6343 στις: Νοέμβριος 09, 2019, 11:44:14 πμ »
Θα είναι αυτοκίνητο του Σαββατοκύριακου, οπότε δεν μας νοιάζει. Από αυτά που απολαμβάνεις νωχελικά τη βόλτα, την ώρα που το τριανταφυλί του ουρανού βαθμιαία γίνεται σκούρο πορτοκαλί, μέχρι που τα χρώματα της ημέρας σβήνουν. Και δίπλα κάθεται το κορίτσι* με μαντίλι στα μαλλιά και λουλουδάτο φόρεμα με κουμπιά μπροστά, φαίνονται τα λευκά της γόνατα ...

* ή το αγόρι, ελπίζω χωρίς μαντήλι στα μαλλιά.

Μικρός νόμιζα ότι ήμουν η μετενσάρκωση του Τζακ Κέρουακ.

Αυτές τις ηλιόλουστες ημέρες του Νοεμβρίου, έχει ξυπνήσει ο ποιητής μέσα σου. Fact.

Περιμένω με αγωνία το επόμενο καλλιτεχνικό σου ξύπνημα & το να βρεθούμε & κάποια στιγμή από κοντά πάλι, για να θυμηθούμε πως είναι οι φάτσες μας :lol:

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6344 στις: Νοέμβριος 09, 2019, 11:50:36 πμ »

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #6345 στις: Νοέμβριος 09, 2019, 12:00:35 μμ »
911 ένα αμάξι σταθμός στην αυτοκίνητο βιομηχανία.

Θα μπορούσα να γράψω εκθέσεις ολόκληρες αλλά μέσα από το φόρουμ είναι αδύνατο να καταλάβει ένας λάτρης της οδήγησης τι σημαίνει 911 εκτός και εάν με το αριστερό του χέρι γυρίσει την μίζα.

Η μίζα είναι αριστερά. Μόνο στην 911 το συναντάς αυτό από την δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα.
Μία παράδοση που πηγάζει από το γεγονός ότι εκείνη την εποχή οι αγώνες αυτοκινήτου ξεκινούσαν με τους οδηγούς έξω από το αμάξι.
Έτρεχαν έμπαιναν στο αμάξι, γυρνούσαν μίζα έβαζαν μπροστά τον κινητήρα, συμπλέκτη επιλογή πρώτης ταχύτητας και εκκίνηση.

Μόνο η 911 συνδιαζε εκείνη την εποχή την αρμονική συνεργασία των 4 άκρων (χέρια, πόδια) του οδηγού.
Το αριστερό χέρι γυρνούσε μίζα, το αριστερό πόδι πατούσε συμπλέκτη, το δεξί χέρι έβαζε πρώτη και το δεξί πόδι πατούσε γκάζι.

Κλάσματα δευτερόλεπτου που έκριναν μια καλή εκκίνηση διότι όλοι οι άλλοι έπρεπε πρώτα να γυρίσουν μίζα και μετά να επιλέξουν ταχύτητα με το δεξί χέρι.

Κινητήρας πίσω από τον κινητήριο άξονα κίνησης. Πολλά γράφηκαν πολλοί γέλασαν κάνεις δεν κατάφερε να στήσει ένα αμάξι όπως η 911.

Επειδη όμως δεν είμαστε οδηγοί αγώνων ούτε επενδυτές αυτοκινήτων κρατώ την εικόνα που περιέγραψε ο Χάρης.

είτε την παρακάτω....
Μοναδική εμπειρία να βλέπεις την ανατολή του ήλιου στο Stelvio έχοντας φράσει την κορυφή πίσω από το τιμόνι της.

Δεν ανεβαίνει η φώτο. Επιφυλασσομαι.

έτσι όπως είναι δομημένη η Ελλάδα δύσκολο να έχω στην κατοχή μου ένα τέτοιο αυτοκίνητο...

αυτά που γράφεις Νικολά τα είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο της πορσε για την ιστορία της με σκληρό εξώφυλλο...
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6346 στις: Νοέμβριος 09, 2019, 02:56:52 μμ »
έτσι όπως είναι δομημένη η Ελλάδα δύσκολο να έχω στην κατοχή μου ένα τέτοιο αυτοκίνητο...

αυτά που γράφεις Νικολά τα είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο της πορσε για την ιστορία της με σκληρό εξώφυλλο...

Ε καλά μην ξεφεύγεις και τόσο...

Σε όλες τις χώρες του κόσμου, είναι τέτοιες οι «δομές» που σε αυτά τα αυτοκίνητα έχει «δικαίωμα» ένα ελάχιστο μέρος του πληθυσμού.

Τουλάχιστον να χαίρεσαι που με τις υφιστάμενες δομές, έχεις σπίτι, φως,νερό, τηλέφωνο, Wi-fi, νοσοκομεία & σχολεία με τοίχους & όχι παράγκες κλπ.
Γιατί έχουμε θεωρήσει ως «δεδομένα» πράγματα που σε παρά πολλές χώρες του κόσμου & για τεράστιο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού είναι science fiction.

Μη «ζοριζόμαστε» κιόλας που δεν έχουμε και μία 911 :p

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #6347 στις: Νοέμβριος 09, 2019, 03:17:00 μμ »
Άγγελε όπως λέει και ο κουμπάρος sky is the limit χαχαχαχαχα

Πάντως η Honda με το e έκανε μεγάλο άλμα λέει στα ηλεκτρικά είδα review και μου φάνηκε δυνατό... με διάρκεια 200km

Sent from Huawei P8 using Tapatalk Pro

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6348 στις: Νοέμβριος 09, 2019, 04:30:45 μμ »

Πάντως η Honda με το e έκανε μεγάλο άλμα λέει στα ηλεκτρικά είδα review και μου φάνηκε δυνατό... με διάρκεια 200km

Ακόμα καλύτερα αυτό  ;)

Πιάνει τα 100 σε 1,9 sec  :o

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tesla_Roadster_(2020)
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6349 στις: Νοέμβριος 10, 2019, 04:06:17 μμ »
Θα το γράψω κι ας φάω γιούχα Ήταν και θα είναι ο βασιλιάς.

Αν δούλευα τώρα, εύκολα έδινα το δικό μου το mk7 και έπαιρνα το 8αρι. Μόνο και μόνο για το εσωτερικό. Τα πάντα είναι αφής. Μέχρι και τα φώτα στην οροφή. Έχει τσακίσει τον ανταγωνισμό.

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #6350 στις: Νοέμβριος 10, 2019, 04:17:56 μμ »
Θα το γράψω κι ας φάω γιούχα Ήταν και θα είναι ο βασιλιάς.

Αν δούλευα τώρα, εύκολα έδινα το δικό μου το mk7 και έπαιρνα το 8αρι. Μόνο και μόνο για το εσωτερικό. Τα πάντα είναι αφής. Μέχρι και τα φώτα στην οροφή. Έχει τσακίσει τον ανταγωνισμό.

ελα και ηθελα να παω!! ριξε κανενα μηνυμα!

για πες εντυπωσεις γενικα! ηθελα να δω αρκετα, πρεπει παταγο να εκανε το mini couper se σωστα;;;

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6351 στις: Νοέμβριος 10, 2019, 04:52:57 μμ »
ελα και ηθελα να παω!! ριξε κανενα μηνυμα!

για πες εντυπωσεις γενικα! ηθελα να δω αρκετα, πρεπει παταγο να εκανε το mini couper se σωστα;;;
Μάλλον θα ξαναπάω, με τον Γιάννη μες τη βδομάδα!! Αν είναι θα σου στείλω.

Εμένα στα mini να σου πω το μάτι μου πήγε στο clubman John cooper works πρωτίστως άλλα και στο επετειακό για τα 60 χρόνια!

Η mercedes έχει τρομερό περίπτερο με τα concept cars να φαίνονται 30 χρόνια μπροστά.

Η bmw είχε το i3 και το χ5 - από τα ακριβότερα. Η νέα 1 δε με ενθουσίασε. Η νέες γρίλιες στη μάσκα είναι too much και γενικά ως σχεδιασμός αδιάφορος θα έλεγα. Στην M μέσα , ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός άλλα δεν νομίζω να ναι και στη βασική έκδοση.

Η volvo είχε τα xc 40-60-90 και v60 cross country. Για μένα το xc90 είναι το κορυφαίο πολυτελές suv και θα επέλεγα ΕΥΚΟΛΑ Αυτό έναντι των γερμανικών.

Peugeot 208 new: ομολογώ πως από κοντά μου φάνηκε καλύτερο από τις φωτο. Βέβαια οι γάλλοι συνεχίζουν την υπέρτατη μαλακια του "βάζω το τιμόνι σε θέση που δε βλέπω τον πίνακα οργανων". Ο οποίος είναι εντυπωσιακός με 3d effect που δεν έχουμε ξαναδεί. Γενικά το εσωτερικό του λέει.

Corsa new: απλά αδιάφορο.

Clio new: αδιάφορο επίσης αν κ σε σχέση με τo corsa φαίνεται πιο ποιοτικό. Overall 208>clio>corsa.

Mazda: επανεμφάνιση στην ελληνική αγορά με κινητήρες εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Ωραία design εξωτερικά, εσωτερικά πολλή φτήνια. Έχει και το ολοκαινουριο MX-5.

Jeep: πρώτη φορά φέτος που πέτυχα ανοιχτό το εργαλειο wrangler

Ford: ΚΤΗΝΟΣ raptor. Πραγματικά κτήνος.

Scoda: τιμιοτατο scala! Πολύ καλοί χώροι επιβατών και αποσκευών, προσεγμένο εσωτερικό, καλός εξοπλισμός, γνωστοί οικονομικοι-αποδοτικοι κινητήρες.

Vw: πρεμιέρα για το κάμπριο t-roq, είδα και τo cross  το syvακι της. Αυτά τα δύο είναι font to watch ΧΩΡΙΣ να έχουν κάτι το... διαστημικό Arteon, touareg έχει κ φέτος, όπως επίσης και polo gti

Είχε και alfa romeo, fiat, dacia, Hyundai, Subaru...

Στο τέλος της έκθεσης, που είναι τα αξεσουάρ, έχει και μια lambo σε περίπτερο με δερμάτινα σαλόνια 

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6352 στις: Νοέμβριος 10, 2019, 05:22:27 μμ »
Μάλλον θα ξαναπάω, με τον Γιάννη μες τη βδομάδα!! Αν είναι θα σου στείλω.

Εμένα στα mini να σου πω το μάτι μου πήγε στο clubman John cooper works πρωτίστως άλλα και στο επετειακό για τα 60 χρόνια!

Η mercedes έχει τρομερό περίπτερο με τα concept cars να φαίνονται 30 χρόνια μπροστά.

Η bmw είχε το i3 και το χ5 - από τα ακριβότερα. Η νέα 1 δε με ενθουσίασε. Η νέες γρίλιες στη μάσκα είναι too much και γενικά ως σχεδιασμός αδιάφορος θα έλεγα. Στην M μέσα , ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός άλλα δεν νομίζω να ναι και στη βασική έκδοση.

Η volvo είχε τα xc 40-60-90 και v60 cross country. Για μένα το xc90 είναι το κορυφαίο πολυτελές suv και θα επέλεγα ΕΥΚΟΛΑ Αυτό έναντι των γερμανικών.

Peugeot 208 new: ομολογώ πως από κοντά μου φάνηκε καλύτερο από τις φωτο. Βέβαια οι γάλλοι συνεχίζουν την υπέρτατη μαλακια του "βάζω το τιμόνι σε θέση που δε βλέπω τον πίνακα οργανων". Ο οποίος είναι εντυπωσιακός με 3d effect που δεν έχουμε ξαναδεί. Γενικά το εσωτερικό του λέει.

Corsa new: απλά αδιάφορο.

Clio new: αδιάφορο επίσης αν κ σε σχέση με τo corsa φαίνεται πιο ποιοτικό. Overall 208>clio>corsa.

Mazda: επανεμφάνιση στην ελληνική αγορά με κινητήρες εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Ωραία design εξωτερικά, εσωτερικά πολλή φτήνια. Έχει και το ολοκαινουριο MX-5.

Jeep: πρώτη φορά φέτος που πέτυχα ανοιχτό το εργαλειο wrangler

Ford: ΚΤΗΝΟΣ raptor. Πραγματικά κτήνος.

Scoda: τιμιοτατο scala! Πολύ καλοί χώροι επιβατών και αποσκευών, προσεγμένο εσωτερικό, καλός εξοπλισμός, γνωστοί οικονομικοι-αποδοτικοι κινητήρες.

Vw: πρεμιέρα για το κάμπριο t-roq, είδα και τo cross  το syvακι της. Αυτά τα δύο είναι font to watch ΧΩΡΙΣ να έχουν κάτι το... διαστημικό Arteon, touareg έχει κ φέτος, όπως επίσης και polo gti

Είχε και alfa romeo, fiat, dacia, Hyundai, Subaru...

Στο τέλος της έκθεσης, που είναι τα αξεσουάρ, έχει και μια lambo σε περίπτερο με δερμάτινα σαλόνια 

Πςςς αυτη ειναι αναλυση...! Ουτε σε περιοδικο...! Μου τα ειπες ολα οποτε δεν θα παω...

Στάλθηκε από το SM-J530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6353 στις: Νοέμβριος 10, 2019, 06:54:49 μμ »
Άσε γιατί σήμερα με τον άλλο «βασιλιά» το Α3, έκανα τη διαδρομή του Διονύσου με ψιλόβροχο και έβριζα που δεν κατάφερα να πείσω τους συναδέλφους να πάρουμε τη Giulietta.
Σε αυτές τις κατηγορίες τιμής, όλη η Γερμανική «σχολή» είναι απλά για να μετακινείσαι. Μόνο η Giulietta και το Civic οδηγούνται κιόλας. Άντε και το Focus. Άντε και η παλιά σειρά «1».

Για χώρους, εσωτερικά, ποιότητες, συνδεσιμότητες κλπ. δε συζητάω. Είμαι σε φάση που ακόμα μία φορά στο τόσο απολαμβάνω την οδήγηση :)

Αποσυνδεδεμένος MLuffyD

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6354 στις: Νοέμβριος 10, 2019, 06:55:32 μμ »
Αμα πατε πειτε και σε μενα αν με βολευει η μερα να ερθω  :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος MLuffyD

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6355 στις: Νοέμβριος 10, 2019, 06:57:06 μμ »
Άσε γιατί σήμερα με τον άλλο «βασιλιά» το Α3, έκανα τη διαδρομή του Διονύσου με ψιλόβροχο και έβριζα που δεν κατάφερα να πείσω τους συναδέλφους να πάρουμε τη Giulietta.
Σε αυτές τις κατηγορίες τιμής, όλη η Γερμανική «σχολή» είναι απλά για να μετακινείσαι. Μόνο η Giulietta και το Civic οδηγούνται κιόλας. Άντε και το Focus. Άντε και η παλιά σειρά «1».

Για χώρους, εσωτερικά, ποιότητες, συνδεσιμότητες κλπ. δε συζητάω. Είμαι σε φάση που ακόμα μία φορά στο τόσο απολαμβάνω την οδήγηση :)

Το bmw f20 ειναι οπλο. Ειδικα εαν το ''πειραξεις'' και λιγο βγαζει ματια!!! Δεν συγκρινεται η θεση οδηγησης που εχει, η πισω κινηση, και πως μπαινει στις στροφες!!!

Αποσυνδεδεμένος MLuffyD

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6356 στις: Νοέμβριος 10, 2019, 07:07:06 μμ »
Και να προσθεσω πότε η vag group εβγαλε αμαξι που ηταν ο ''βασιλιας'' ??  :D :D :D :P :P

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6357 στις: Νοέμβριος 15, 2019, 10:45:46 πμ »
Να και κάτι σε αυτοκινητιστικό επίπεδο, που δε βλέπεις κάθε μέρα στην Αθήνα:

Κούκλα & από κοντά :up:

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6358 στις: Νοέμβριος 15, 2019, 10:52:09 πμ »
Να και κάτι σε αυτοκινητιστικό επίπεδο, που δε βλέπεις κάθε μέρα στην Αθήνα:

Κούκλα & από κοντά :up:

Είπα και εγώ θα δούμε κανένα τέτοιο  :D

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6359 στις: Νοέμβριος 15, 2019, 03:53:57 μμ »

Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...