Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1667870 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #340 στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 09:15:13 μμ »
δεν εχω δει πολλες 400 500 550 κτλ στο κεντρο εχω δει ομως απειρα cherokee cayene ςwrangler ktl
οσο για το 4χ4 ειναι απλο δεν χρησιμοποιειται πουθενα αυτο μπορεις καλλιστα να το δεις απο τα πλαινα τον αυτοκινητων δε εχουν ουτε μια γρατζουνια!απλα δεν πατανε χωμα
ειναι φορτωμενα δε με τοσα ηλεκτρονικα παου χανεται η μαγεια της οδηγησης ......σαν να λες οτι αλλαξα το αυτοματο ρολοι και εβαλα  QUARTZ...και το δικο μου ειναι φορτωμενο με ενα καρο αυτοματισμους του απενεργοποιω ολους αν το αλλαζα το μονο που θα κρατουσα ειναι ο καθρεφτης (γκριζαρει οταν τον χτυπανε δυνατα φωτα)
τραινο σημαινει οτι βγαζεις ενα αυτοκινητο για μακρυ ταξιδι και παει μονο του χωρις μικρορυθμισεις στο τιμονι καταπινει την ασφαλτο
λες και ειναι ραγες τραινου.....11 ωριτσες Αθηνα Βελιγραδι με δυο στασεις για καυσιματο εκανα πανω απο 12 φορες.
Το dc της citroen ηταν τρομερα ανετο αυτοκινητο (ο νονος μου ειχε ενα)και θυμαμαι τρομερες βολτες με αυτο.....
οταν πρωτοπηγα στο εξωτερικο απο τα πρωτα αυτοκινητα που ειχα ηταν μια gs
το αυτο κινητο ειναι για μενα εργαλειο το χρησιμοποιω για να παω στο σημειο αλφα στο σημειο βητα και περιμενω καποια στανταρ
αν ειναι hyundai sonata, scoda octavia ,nissan primera ,ford focus,toyta land cruiser , λιγο με απασχολει αυτο που με απασχολει ειναι αν ρυπαινει το περιβαλλον και ποσα καυσιμα καιει ,ιδιως αν ειναι mercedes,bmw ουτε που τα κοιταω ...δεν ειναι ουτε του γουστου μου ουτε κανΟυν για την δουλεια που τα θελω αν μιλησουμε για audi ,volkswaggen κατι παει και ερχεται.
και πιστεψε με με 400 χλμ εβδομαδιαια στην αθηνα ολα τα αυτοκινητα σαν κουτια μου φαινονται .....
εβαλα το ford για σερβις και πηρα την πρωτη μερα ενα yaris....την επομενη πηρα ενα καινουργιο διλιτρο PASSAT στο τελος της μερα και τα δυο ηταν ιδια δυο εργαλεια που με πηγαν στα ραντεβου μου στις επισκεψεις μου στο γραφειο μου ....και με πηγαν σπιτι !η διαφορα ηταν οτι το κουβαδακι ειχε καψει την μιση και βαλε βενζινη....απο την land rover προτιμω τα defender 110 και οχι το lux discovery.
Αλλο ενα τρομερο εργαλειο ειναι το hummer h1 βεβαια για την ελλαδα ειναι σχεδον αχρηστο λογω στενων επαρχιακων δρομων
αλλα κανει τρομερα πραγματα !
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/2_1z8JSE63A" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2_1z8JSE63A" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>
(χαμηλωστε τον ηχο)
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/NkjZtfgqC2w" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NkjZtfgqC2w" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>
(hummer vs smart)
σχεδιαστικα η m/b cls ειναι ωραια αλλα .....δεν χωραω ετσι ωστε να οδηγαω ασφαλης οποτε αποριπτεται.....
καλο βραδυ.
το επομενο μου αυτοκινητο θα ειναι υβριδικο, το δικο σας?

Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #341 στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 10:16:21 μμ »
Πραγματι η καινουρια S-class δανειστηκε πολλα (δυστυχως) στοιχεια απο την 7αρα, ακομα και στο εσωτερικο. Πραγμα που μου φαινεται καπως παραξενο μιας και θεωρουσα την προηγουμενη S-class υποδειγμα executive car. Το new edge design δε μου λεει και πολλα.

Αγαπητε Acidblack το επομενο μου αμαξι θα ειναι Alfa. Τελος. Για εναν ορκισμενο Alfisti οι επιλογες ειναι δυο, Alfa ή πεζος.  ;)

Φιλικα
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #342 στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 10:36:12 μμ »
Eγω ειμαι fan της 6αρας κ της z4 απο ΒΜW.
Aλλα αν ηταν να παρω αυτοκινητο στην κατηγορια της 7αρας θα αγοραζα S class.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #343 στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 11:39:27 μμ »
Φίλε Adastra, μου φαίνεται οτι στα αυτοκίνητα ταιριαζουμε. Έχω αγοράσει πριν 5 χρόνια μια 147 2000 Selespeed λευκή με κόκκινα δεφμάτινα καθίσματα και τις 17άρες ζάντες τις καλές με τις τρεις τρύπες, το οποίο μου βγήκε η ψυχή να το πουλήσω το 2008, με 12000χλμ. Το είχε χρησιμοποιήσει η γυναίκα μου μόνο για 1 χρόνο.

Τώρα έχω την προηγούμενη S του 2004 σε Long 500 4Matic σε χρώμα Chablis (από το λευκό γαλλικό κρασί) και αντίστοιχα καθίσματα. Ανάμεσα είχα το ML 350. Το S, δεν παίζεται... Εννοείται οτι πριν το πάρω δοκίμασα τα πάντα, μεταξύ των οποίων και το καινούργιο.

Όσο για αυτό που αναφέρεις acid προφανώς τα προσωπικά γούστα του καθενός είναι σεβαστά και προφανώς μετράει και η διάθεση. Στα παιδικά μου χρόνια με έναν σκαραβαίο ταξίδευα στην Ευρώπη κάθε χρόνο και το ταξίδι ήταν 6000χλμ κάθε φορά, μέσω Γιουγκοσλαβίας πάντα. Είχαμε κάνει μέσα στο μικρό VW οικογενειακά πολλές φορές Θεσσαλονίκη - Αυστρία σερί χωρίς ύπνο (του οδηγού εννοώ, οι υπόλοιποι...) κα έχω κάνει και Αθήνα Παρίσι χωρίς ύπνο με ένα Passat 1.8T, πάλι με τον πατέρα μου. Αυτά είναι άθλοι, αλλά πριν τα Χριστούγεννα έκανα Γλυφάδα-Κιάτο 40 λεπτά με την S και δεν το παίρνεις είδηση. Χαζεύεις το DVD και φτάνεις ατσαλάκωτος. Δεν έχει καμία σχέση η αίσθηση. Ούτε οι σταγόνες τις βροχής δεν "κάθονται" στο παρμπρίζ.

Εμένα η δική μου λογική είναι ακριβώς η αντίθετη. Αφού κάθεσαι που κάθεσαι στο μποτιλιάρισμα, γιατί να μην κάθεσαι αναπαυτικά, να βλέπεις το dvd σου και να έχεις τα παγάκια και το ποτάκι σου; (για το τελευταίο κάνω πλάκα. Αντίθετα καμία φορά που παίρνουμε σουβλάκια, ανάβω το φώς, τρώμε μέσα στο αυτοκίνητο και λέω, αν μας βλέπει κανείς μέσα από τα κουρτινάκια με το καλογυαλισμένο 500 να τρώμε σουβλάκια, θα γελάει..)

Όλα στην ζωή μία ιδέα είναι. Και για μένα το 500 είναι ένα εργαλείο. Μου προσφέρει αυτό ακριβώς που χρειάζομαι στις μετακινήσεις μου... Το μόνο αρνητικό είναι επειδή είναι ο τύπος του αυτοκινήτου τέτοιος, έχουν φροντίσει να μην ακούς τον κινητήρα μέσα και είναι κρίμα. Πρόσφατα πηγαίναμε με μια SL65AMG δίπλα-δίπλα στην Αττική και αν και χειμώνας είχα ανοιξει το παράθυρο να την ακούω. Ποίημα...

Φιλικά

Κωστής

ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #344 στις: Μάρτιος 01, 2009, 12:32:13 πμ »
προσωπικα δεν δεχομαι τα προβληματα που βγαζουν
τα αυτοκινητα και οχι μονο να τα λενε
''χαρακτηρα'' ;)

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #345 στις: Μάρτιος 01, 2009, 01:15:50 πμ »

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Μάρτιος 01, 2009, 06:01:39 πμ »
Φιλε giorgo mg επειδη προφανως αναφερεσαι στα ιταλικα αυτοκινητα που βγαζουν προβληματα και λεμε οτι εχουν χαρακτηρα, προφανως ειναι ο χαρακτηρισμος που χρησιμοποιουμε για να δικαιολογησουμε την αγαπη μας προς αυτα. Αλλα οπως και να χει τα ιταλικα τα αγαπαμε. Δεν μπορω να φανταστω καποιον να αγαπα μια Κορολα ή ενα Μαζντα 6 αλλα ξερω πολλους που αγαπουν μια 147 ή μια Giullieta!

Οπως λεω αστειευομενος και σ'αυτους που απορουν με το κολλημα μου με τα ιταλικα αυτοκινητα..."Κολλας με τη γυναικα που σε παιδευει περισσοτερο"  ;) :D ;D

Φιλικα
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Μάρτιος 01, 2009, 08:32:47 πμ »
................να το πούμε κι αλλιώς(σε ευχάριστη συζήτηση με φίλους γρήγορων ιταλικών αυτ/των και τα προβλήματα αυτών με ηλεκτρικά-θορύβους κλπ "ιταλικά")... η ατάκα που μου άρεσε:
Ρε φίλε ξέρεις κανέναν να "σκοτώθηκε" από τριγμούς!.....πάρε λιοπόν το Koreo-japonokουτάκι σου και άντε καμιά βολτίτσα.....................
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Μάρτιος 01, 2009, 09:08:19 πμ »
τριγμοι τριξιματα τελος! βαζεις ενα τρελο ηχοσυστημα και τα υπερκαλυπτει!
απο τα ιταλικα μου αρεσουν το nero d avola kai to santachrsistina tis antinori ,αντε και κανενα LACRIMAE CHRISTI και το peosciouto di parma και το grana padano kai h parmigiana regiano παλαιωσης
ΤΟ 2004 με το που τελειωσαν οι αγωνες πηρα ενα απο τα hyundaι SONATA που χρησιμοποιησουν για τους επισημους ....
το κρατησα δυο χρονια με λιγα χιλιομετρα και μετα τω εδωσα ,ποιοτητα κυλισης τρομερη βλαβες μηδεν σερβις τζαμπαταν
μετα τo honda αγοραζω κορεατικα και γιαπωνεζους .....αξιοπιστια και value for money στην δουλεια μου εχω γερμανους
τα τελευταια 5 χρονια εχω κανει 25 σερβις εκτακτα σε πληθωρα βλαβων και ενα απο αυτα κοντεψε να με στελει στα θυμαρακια πριν τρεις βδομαδες
οποτε παω πασο...σιγουρα εχουν ενα prestige ....αλλα με το leasing παιρνει ο οποιοσδηποτε οτι αυτοκινητο θελει.....
οποτε θα παω στα σιγουρα γιατι πολυ απλα το κοστος συντηρησης τους υπερβαινει οποιδηποτε οριο και με τοσες ζημιες ασε καλυτερα ......
λεω λοιπον να παρω υβριδικο toyta η honda(εβγαλαν καινουργιο μοντελο)
αυτη η CITROEN κατι ειχε ανακοινωσει αλλα.......
stef!!!!!!help τα φωτα σου!

Αποσυνδεδεμένος zikos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Μάρτιος 01, 2009, 10:02:21 πμ »
Στο χωριο μου λενε...
Οποιος εχει ιταλικο,αγαπαει τα αυτοκινητα.
Οποιος εχει ιαπωνεζικο, τον αγαπαει το αυτοκινητο.
Αλλα τωρα που το ξανασκεπτομαι...σιγα το χωριο!!!
Εφυγε ο SENNA και αφησε εμενα!!!
Τα παντα ολα!!!
Tι να λεμε τωρα!!! Mαθε μπαλιτσα αγορι μου!!!

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #350 στις: Μάρτιος 01, 2009, 10:50:07 πμ »
δεν ειπα οτι δεν μου αρεσουν τα ιταλικα...να τα βλεπω.
εως εκει ομως.
δεν θα αγοραζα ποτε.
απο σχεδιαση δεν παιζονται.
γενικα οι ιταλοι ειναι μπροστα.

απλα ειμαι υπερ της αξιοπιστιας.
οχι οτι δεν ειναι τυχερα πολλες φορες!
εχω φιλο που εχει φιατ πουντο και δεν του εχει βγαλει προβλημα και εχω φιλο με κορολα που εχει αγανακτησει.
μιλαω σε γενικες γραμμες.

πριν 2 χρονια που πηραμε αυτοκινητο στην οικογενεια
(εγω δεν εχω γιατι το θεωρω ασκοπα εξοδα αφου δεν κινουμαι σχεδον ποτε με 4τροχο)
προτιμησαμε να παρουμε μεταχ. γερμανικο σε αριστη κατασταση παρα ιαπωνεζικο καινουργιο.

οπως και να το κανουμε αλλο το πατημα της toyota και αλλο της bmw  ;)

δεν ειμαι κολλημενος ουτε βλεπω με παρωπιδες.
ξερω τι μπορει να προσφερει το καθε αυτοκινητο.
και στην τελικη οι καυ$%ς πληρωνωνται!!
 ;D

φιλικα
γιωργος
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 01, 2009, 05:29:34 μμ από giorgos mg »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Μάρτιος 01, 2009, 12:04:34 μμ »
συμφωνω απολυτα με τον giorgo_mg
ειναι και νασαι τυχερος ....το τι θα σου κατσει .....
μαλλον με τα γιαπωνεζικα ειναι τυχερος και με τα γερμανικα ατυχος αν και εχω αγορασει γερμανικο αυτοκινητο
για τον πεθερο μου απο γερμανια ενα μεταχειρισμενο α6 audi 2,4 ,του εκανα ενα καλο service στο βελιγραδι με καποιε μετατροπες
και το στειλα μαυροβουνιο με εναν φιλο .....μετα απο πεντε δεκα μερες το εκλεψαν  :(
μολις καταλαβαν οτι το αυτοκινητο ειναι φτιαγμενο για ανθρωπο με προβλημα (ο πεθερος μου ειναι βετερανος του εμφυλιου)
το παρατησαν εκει που ηταν, δυο τετραγωνα παρακατω ....απο τοτε ...το εχουν ξανακλεψει αλλεσ δυο φορες και το εχουν παρατησει  και μια φορα παρκαρει μπροστα απο το σπιτι με ενα σημειωμα που εγραφε συγνωμη....!
αλλα καθε φορα που πρεπει να απει για service o πεθερος μου βαρυγκομαει ,παει η συνταξη!

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Μάρτιος 01, 2009, 01:16:30 μμ »
Δεν έχω κόλλημα με τα ιταλικά αυτοκίνητα. Νομίζω όμως οτι αυτοί που έχουν δεν είναι λόγω της σχεδίασης, αλλά της οδηγικής απόλαυσης και συμπεριφοράς.

Γενικά πάντως αν παρατηρήσει κανείς θα δει οτι τα αυτοκίνητα έχουν πλέον χάσει τον χαρακτήρα και την ποιότητα που είχαν παλαιότερα. Πριν 40 χρόνια το Volkswagen δεν είχς καμία σχέση με το Fiat της εποχής και αυτός που αγόραζε το ένα δεν το έπαιρνε το άλλο ούτε τζάμπα. Σήμερα όλα τα αυτοκίνητα είναι ίδια (ιδίως τα μαζικής κατανάλωσης). Είχα γράψει και στο Ώρες σε άρθρο για το τι συμβαίνει στην ωρολογοποιία, "ποιός σοκάρεται που στο ίδιο εργοστάσιο στην Τσεχία κατασκευάζονται το Toyota Aygo, το Citroen C1 και το Peugeot 1006 και το μόνο στο οποίο διαφέρουν είνια τα φανάρια τους; Ποιός σοκάρεται που το πρώτο γαλλικό τζιπ το σχεδιάζουν κορεάτες για την Citroen;"

Αν μελετήσεις τις διαφοροποιήσεις στο ίδιο μοντέλο για μια δεκαετία, θα διαπιστώσεις οτι όλα έγιναν φθηνότερα και χειρότερα. Ο λόγος είναι απλός. Το αυτοκίνητο είναι ένα βιομηχανικό προιόν. Δεν είναι αντικείμενο Τέχνης. Και ως εκ τούτου υπόκειται στους νόμους της αγοράς. Αν η μια εταιρεία προσθέσει κάτι ακριβό στο μοντέλο της ο ανταγωνισμός θα είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει και να βάλει κάτι ακόμη ακριβότερο στο δικό του. Η πρώτη εταιρεία θα αναγκαστεί τότε να σηκώσει τον "πήχυ" ακόμη πιο ψηλά. Τι θα γίνει; Θα ανεβεί το κόστος κατασκευής των αυτοκινήτων. Και; Θα πληρώσει κανείς περισσότερο; Θα αγοράζουμε τα αυτοκίνητα δύο-δύο; Τίποτα από τα δύο. Απλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα βγάζουν λιγότερα.

Η λύση είναι απλή. Κατασκευάζουν όλοι ένα παραπλήσιο μεσαίας (υποφερτής είναι το σωστό) ποιότητας, κρατώντας τον ανταγωνισμό χαμηλά και κοιτούν να μοιραστούν τα έξοδα (κοινά σασί, εξαρτήματα κλπ) ακόμη και με αυτούς που πριν λίγες δεκαετίες ήταν θανάσιμοι εχθροί. Ο κόσμος δεν αγοράζει πλέον με πάθος, όπως παλιά, αλλά με υπολογισμό. Αυτός μου δίνει το 6δισκο ή τα δερμάτινα τζάμπα, ο άλλος έχει πιο πολλές δόσεις, η τάδε μάρκα κάνει λιγότερα ή φθηνότερα σέρβις. Μέσα σε αυτή την λογική η Citroen για χρόνια αποσιωπούσε το ένδοξο παρελθόν της που στο μυαλό πολλών είχε συνδυαστεί με την πολυπλοκότητα των αυτοκινήτων της και με τα προβλήματα και προσπαθούσε να πείσει οτι κάνει απλά, αξιόπιστα αυτοκίνητα σαν την Toyota.

Δεν ήταν έτσι πάντα. Παρά το γεγονός οτι ο σχεδιασμός του βάτραχου κράτησε 18 χρόνια, τελικά το αυτοκίνητο που ήταν γεμάτο πρωτοτυπίες παρουσιάστηκε στις 10.10.1955 εσπευσμένα. Σε τρεις ημέρες πήραν 80.000 παραγγελίες. Τα πρώτα μοντέλα είχαν απίστευτα προβλήματα. Κάποιοι Γάλλοι, φίλοι της εταιρείας κυκλοφορούσαν με δύο αυτοκίνητα. Αυτοί μπροστά και από πίσω ο οδηγός τους με ένα δεύτερο που το έπαιρναν όταν το πρώτο τους άφηνε πάλι από κάποιο σωληνάκι που τα "έπαιξε". Σήμερα δεν υπάρχει αυτό.

Σίγουρα τα υβριδικά είναι η καλύτερη λύση για την Αθήνα. Είναι και η S έτοιμη σε υβριδικό. Και έχουν και πολλά πλεονεκτήματα, όπως το οτι δεν έχουν μονά-ζυγά και δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και πληρώνουν λιγότερο δασμό. Κατά την γνώμη μου επειδή θα εξελιχθεί και άλλο η τεχνολογία τους είναι φρόνιμο να τα αγοράζει κανείς σε λογικά αυτοκίνητα (Prius) και όχι σε ακριβά μοντέλα (Lexus) που θα χάσει πολύ στην μεταπώληση μετά από 3-4 χρόνια που η τεχνολογία τους θα έχει ξεπεραστεί.

Το μόνο που χρειάζεται προσοχή στα υβριδικά είναι το να θυμάται κανείς διαρκώς οτι οι πεζοί δεν τον ακούν, αφού το αυτοκίνητο είναι εντελώς αθόρυβο.

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος anastasios101

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Μάρτιος 01, 2009, 01:16:40 μμ »
. Δεν μπορω να φανταστω καποιον να αγαπα μια Κορολα ή ενα Μαζντα 6 αλλα ξερω πολλους που αγαπουν μια 147 ή μια Giullieta!

δεν ξέρω για τα Toyota αλλά ως mazdaκιας μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τα mazda εκτός από τέρατα αξιοπιστίας αποδεδειγμένης σε όλες τις παγκόσμιες στατιστικές είναι αυτοκίνητα άκρως οδηγοκεντρικά και fun to drive με αποτέλεσμα να έχουν ένα τεράστιο κοινό που τα αγαπούν.
μάλιστα σε ψηφοφορία που έγινε σε γνωστό γερμανικό περιοδικό του χώρου οι κάτοχοι mazda ψήφισαν με τα μεγαλύτερα ποσοστά ότι το επόμενο αυτοκίνητό τους θα είναι και πάλι mazda!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Μάρτιος 01, 2009, 01:59:36 μμ »
ενα απο τα πεντε αυτοκινητα που πουλαει η χοντα στην ελλαδα ειναι υβριδικα ......
για την τουοτα ειναι 1 στα δεκα ,υπολογιζεται οτι σε ενα δυο χρονια θα εχουν περιπου το 15 % της αγορας
αναμενονται οι απαντησεις απο τους ευρωπαιους οι αμερικανοι ειναι ηδη σε παραγωγη....
οσο για τις lexus ειναι κατα γενικη εκτιμηση απο τα περιοδικα του χωρου το καταληλο αυτοκινητο για μενα δεν παει σχεδον ποτε συνεργειο !(δημοσκοπηση σε after sales centers στην ευρωπη το 2008) μαλλον για παντρεια τα βλεπω ...παρα για μεταπωληση.
η τεχνολογεια σατ υβριδικα αν δεν παρουν μερισμα ανω του 25% δεν θα εξελιχθει .....
οσο για τους πεζους στην αθηνα ........ειναι κυριολεκτικα στον κοσμο τους!δεν ακουνε κανονικα αυτοκινητα τα υβριδικα θα προσεξουν?

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Μάρτιος 01, 2009, 02:03:05 μμ »
Δεν προσπαθω να υποτιμησω τα Κορολα και τα Μαζντα. Ηταν 2 τυχαια παραδειγματα εξ'Ανατολης. Μαλιστα για μενα η Μαζντα ισως ειναι η τελευταια ιαπωνεζικη μαρκα που ακομα δινει μεγαλη σημασια στην οδηγικη συμπεριφορα ακομα και σε βασικες εκδοσεις. Ο ετερος οδηγικος γιγαντας της Ανατολης, η Χοντα, πιστευω δινει προσοχη πια μονο στις R εκδοσεις των αυτοκινητων της και αφηνει τις βασικες εκδοσεις χωρις τη σπιρταδα και το νευρο που ειχαν παλια.

Αυτο που εννοουσα ειναι οτι οσο καλα αυτοκινητα και να ειναι τα ιαπωνεζικα, το 80% των αφισων αυτοκινητων σε ενα παιδικο δωματιο θα αποτελειται απο Ιταλικα αυτοκινητα. Αυτα ειναι που σου ξυπνουν τα παθη!

Φιλικα
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Μάρτιος 01, 2009, 03:40:06 μμ »
Θα το ξαναπώ και για τα αυτοκίνητα, όπως το έχω πει και για τα ρολόγια. Άλλο το τι μπορείς και τι σε συμφέρει να αγοράσεις και άλλο τι αποτελεί όνειρο και σταθμό στην εξέλιξη της ωρολογοποιίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας αντίστοιχα και έργο Τέχνης.

Αυτό που λές Αναντάσιε για τους ιδιοκτήτες Mazda που θα ξαναγοράσουν είναι πολύ σημαντικό (το σημαντικότερο για μια εταιρεία) αλλά αφορά την λογική επιλογή που συνδυάζει πολλές παραμέτρους και όχι το πόσο το αυτοκίνητο θα τρελάνει κόσμο.

Αυτό νομίζω οτι λέει ο adastra με τις αφίσες. Δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη λύση να παντρευτείς την Μπελούτσι, αλλά μπορείς να την θαυμάζεις για την εμφάνισή της και δεν πρέπει να είναι και κακή για test drive... Τώρα για γάμο...

Μην νομίζεις Acidblack οτι οι εταιρείες ακολουθούν τις επιλογές του καταναλωτικού κοινού για να εξελίξουν τα υβριδικά. Έχουν ένα "παλούκι" στην ....εξάτμιση που λέει οτι σε λίγα (30 νομίζω) χρόνια θα τελειώσουν τα κοιτάσματα πετρελαίου και για να μην σμπρώχνουμε πρέπει να έχουν αντικαταστήσει όλα τα μοντέλα με ηλεκτρικά ή υδρογόνου κλπ.

Όσο για το Lexus. Πήρα το 2006 μια ML και ένας γνωστός μου πήρε ένα Lexus 400 το υβριδικό τζιπ. Ένα μήνα μετά το ML στοίχειζε 5000 περισσότερο και το Lexus 5000 λιγότερο. Εγώ το πούλησα το ML μετά από 20 μήνες, λόγω αλλαγής στις ανάγκες της οικογέγειάς μου και έχασα το 15% των χρημάτων που πλήρωσα. Αυτός αν θέλει να το πουλήσει θα χάσει περισσότερα από τα μισά λεφτά που έδωσε τότε. Αν μάλιστα βγάλει η ίδια εταιρεία νέα ανανεωμένη γενιά του ίδιου μοντέλου με νέα τεχνολογία, θα το πετάξει στα σκουπίδια. Και μην μου πεις οτι δεν θα θέλει να το πουλήσει γιατί σε αυτό το επίπεδο τιμής οι άνθρωποι βαριούνται συχνά τα αυτοκίνητά τους ή τα θεωρούν ξεπερασμένα, ή τα αγόρασε και κάποιος γνωστός τους που τον βρίσκουν μ....κα κοκ. Σε πληροφορώ οτι ο συγκεκριμένος το πήρε το υβριδικό γιατί ενώ έχει και Porsche κλπ, τσιγκουνεύεται την βενζίνη...

Άβυσσος...

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Μάρτιος 01, 2009, 04:41:48 μμ »
.......

Είχα γράψει και στο Ώρες σε άρθρο για το τι συμβαίνει στην ωρολογοποιία, "ποιός σοκάρεται που στο ίδιο εργοστάσιο στην Τσεχία κατασκευάζονται το Toyota Aygo, το Citroen C1 και το Peugeot 1006 και το μόνο στο οποίο διαφέρουν είνια τα φανάρια τους;
Έχουν και τα τρία την ίδια μηχανή (ΤΟΥΟΤΑ) ...!

Ποιός σοκάρεται που το πρώτο γαλλικό τζιπ το σχεδιάζουν κορεάτες για την Citroen;"
.....
Είναι made in Japan και κατασκευάζεται από την Mitsubishi Motors,
είναι "ίδιο" με το Outlander αλλά η μηχανή είναι Citroen στο C-Crosser ενώ στο Outlander είναι VW ...

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• 46mm case
    • Προφίλ
Απ: Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #358 στις: Μάρτιος 01, 2009, 05:46:06 μμ »
Όσο για το Lexus. Πήρα το 2006 μια ML και ένας γνωστός μου πήρε ένα Lexus 400 το υβριδικό τζιπ. Ένα μήνα μετά το ML στοίχειζε 5000 περισσότερο και το Lexus 5000 λιγότερο. Εγώ το πούλησα το ML μετά από 20 μήνες, λόγω αλλαγής στις ανάγκες της οικογέγειάς μου και έχασα το 15% των χρημάτων που πλήρωσα. Αυτός αν θέλει να το πουλήσει θα χάσει περισσότερα από τα μισά λεφτά που έδωσε τότε. Αν μάλιστα βγάλει η ίδια εταιρεία νέα ανανεωμένη γενιά του ίδιου μοντέλου με νέα τεχνολογία, θα το πετάξει στα σκουπίδια. Και μην μου πεις οτι δεν θα θέλει να το πουλήσει γιατί σε αυτό το επίπεδο τιμής οι άνθρωποι βαριούνται συχνά τα αυτοκίνητά τους ή τα θεωρούν ξεπερασμένα, ή τα αγόρασε και κάποιος γνωστός τους που τον βρίσκουν μ....κα κοκ. Σε πληροφορώ οτι ο συγκεκριμένος το πήρε το υβριδικό γιατί ενώ έχει και Porsche κλπ, τσιγκουνεύεται την βενζίνη...

Άβυσσος...

Φιλικά

Κωστής

lol xa xa xa
Γενικα ολα τα αυτοκινητα χανουν μεγαλη αξια τους με το που βαλεις το κλειδι κ πας μια βολτα.
Πιστευω η καλυτερη αγορα αυτοκινητου ειναι να παρεις ενα καλομεταχειρισμενο με λιγα χιλιομετρα...!
Βεβαια υπαρχουν και καταναλωτες που αγοραζουν ενα μοντελο με προοπτικη να το κρατησουν πολλα
χρονια και να συνδεθουν μαζι του.

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Μάρτιος 01, 2009, 05:47:34 μμ »
καλα!
ας μην μιλησουμε για ενναλακτικες πηγες ενεργειας...
και γιατι δεν προωθουνται!!!

παντα το χρημα κρυβεται απο πισω....
και στην συγκεκριμενη οι πετ/βιομ/νιες.

η honda το καλοκαιρι που μας περασε εδωσε στο ευρυ κοινο της αμερικανικης αγορας το συγκεκριμενο οχημα (υδρογονου)

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/RlyYWQ8_Mzc" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RlyYWQ8_Mzc" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

και απο οκτωβρη στην ιαπωνικη

(φανταστειτε τι κανει το χρημα και  ο υπερκαταναλωτισμος των αμερικανων...
που πρωτα δοθηκε εκει παρα στην χωρα που παραγεται!!)

μην μου πειτε οτι ειναι ασχημο..
τα πιο πολλα υβριδικα που τον πιο σημαντικο ρολο παιζει η αεροδυναμικη εχουν τετοια σχεδιαση.
αλλωστε ειναι υποκειμενικο το θεμα ομορφιας.
εμενα το prius μου αρεσει παρα πολυ.
και αν θελετε να μιλησουμε με λιγα νουμερα.

σε 100.000 χλμ. με ενα prius γλυτωνεις 10.000 ευρω σε βενζινη.
(που σημαντικοτερο ειναι το ποσο λιγοτερο ογκο καυσαεριων αφηνει στην ατμοσφαιρα)

οσο για το toyota prius δεν εχει καμια σχεση με το honda civic
σε θεμα αρχων λειτουργιας.
το prius δουλευει πολυ περισσοτερο με τον ηλεκτροκινητηρα του.

φιλικα
γιωργος