Αποστολέας Θέμα: Ζωοφιλία  (Αναγνώστηκε 326060 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ζωοφιλία
« Απάντηση #760 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 05:37:13 μμ »
Μαργαρίτα ωραία ποστ και απόλυτα σωστή σε ό,τι είπες!!Φαίνεται οτι έχεις ασχοληθεί με το θέμα !!!!👍🏻

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #761 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 05:53:44 μμ »
- Πάλι αυτός. Όλο φωτογραφίες, κι από κανά κόκκαλο τίποτα...

Δώστης κανένα κόκκαλο της έρμης ! Πως αντιστέκεσαι σε τέτοιο βλέμμα ???

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #762 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 06:09:26 μμ »
Δώστης κανένα κόκκαλο της έρμης ! Πως αντιστέκεσαι σε τέτοιο βλέμμα ???

Είμαι σκληρός εγώ.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #763 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 09:08:02 μμ »
Καλά, αν σου μασουλήσει κανέναν φακό καμιά ώρα, μην πεις ότι δε σε προειδοποίησα...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #764 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 09:35:58 μμ »
Εάν κάποιος θέλει καθαρόαιμο σκύλο, η μόνη σωστή λύση ειναι ο επίσημος εκτροφέας. Ο εκτροφέας φροντίζει να έχει υγιή ζώα, να τα μεγαλώνει σωστά, να τους κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.
Κάθε ράτσα έχει συγκεκριμένα κληρονομικά θέματα υγείας τα οποία πρέπει να ελέγχονται πριν το ζευγάρωμα.

Δικιά μου άποψη είναι μακριά και απ'τα επίσημα εκτροφεία. Μην κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας, petshop πολυτελείας είναι. Ναι, ένας εκτροφέας φροντίζει τα ζώα, τα ταϊζει σωστά κτλ. Ολα αυτά τα κάνει όμως όχι απ'την καλή του την καρδιά αλλα για εμπορικούς σκοπούς, για να ανεβάσει όσο το δυνατόν την τιμή. Και στο background βάζουν τα ζώα να αναπαράγονται σαν κουνέλια δημιουργώντας προβλήματα στις ράτσες. Γι'αυτο έχουν και ζώα που τα πουλάνε σαν pets και ζώα που τα πουλάνε για αναπαραγωγή. Γι'αυτό δεν σου δίνουν τα χαρτιά αν δεν στειρώσεις το ζώο, για να μην τους πάρεις την δουλειά.

Ασε, έχω γνωρίσει τους καλύτερους και καλά απ'αυτούς, ολοι ίδιοι δεν είναι αλλά όλοι ένα στόχο έχουν. Η αγάπη που βγάζουν στις φωτογραφίες στο facebook κτλ, είναι επι πληρωμή.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #765 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 09:41:28 μμ »
Οπότε αν για κάποιο λόγο θέλει κάποιος ένα σκυλί συγκεκριμένης ράτσας, τελικά από που να το πάρει ρε παιδιά ???

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #766 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 09:58:40 μμ »
Δικιά μου άποψη είναι μακριά και απ'τα επίσημα εκτροφεία. Μην κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας, petshop πολυτελείας είναι. Ναι, ένας εκτροφέας φροντίζει τα ζώα, τα ταϊζει σωστά κτλ. Ολα αυτά τα κάνει όμως όχι απ'την καλή του την καρδιά αλλα για εμπορικούς σκοπούς, για να ανεβάσει όσο το δυνατόν την τιμή. Και στο background βάζουν τα ζώα να αναπαράγονται σαν κουνέλια δημιουργώντας προβλήματα στις ράτσες. Γι'αυτο έχουν και ζώα που τα πουλάνε σαν pets και ζώα που τα πουλάνε για αναπαραγωγή. Γι'αυτό δεν σου δίνουν τα χαρτιά αν δεν στειρώσεις το ζώο, για να μην τους πάρεις την δουλειά.

Ασε, έχω γνωρίσει τους καλύτερους και καλά απ'αυτούς, ολοι ίδιοι δεν είναι αλλά όλοι ένα στόχο έχουν. Η αγάπη που βγάζουν στις φωτογραφίες στο facebook κτλ, είναι επι πληρωμή.
Προσυπογράφω.

Τον Οκτώβριο του 1996, με τον αδελφό μου και ένα από τα κορίτσια μου.

Έχω ζήσει 40 χρόνια με σκύλους και γάτες (και όχι μόνο).
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα σκυλιά δεν ζουν ευτυχισμένα στο αφύσικο περιβάλλον ενός διαμερίσματος.
Επίσης, λόγω της εγγενούς επιθετικότητας του ανθρώπινου είδους δεν θα εμπιστευόμουν ζώο σε παιδί, χωρίς στενή επιτήρηση.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #767 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 10:13:55 μμ »
Πως μπορω να χαρακτηρισω αυτους που κρατανε ένα μεγαλο σκυλι στον στενο χωρο ενός μπαλκονιού η σε ένα μικρο διαμερισμα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #768 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 10:25:40 μμ »
Και αφού το νήμα είναι περί ζωοφιλίας, υποθέτω το έχετε δει αυτό το super βιντεάκι:

http://youtu.be/gMRMmIfb7ww

Σκεφτείτε τι πείνα είχε τραβήξει η αλεπουδίτσα για να πλησιάσει τόσο πολύ και να τρώει από το χέρι της κοπέλας !

Μπράβο τους πάντως :up:

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #769 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 10:27:31 μμ »
Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, το μόνο που θέλουν ειναι αγάπη. Αν λοιπόν εκτός απο άφθονη αγάπη, μπορείς και να τους εξασφαλίσεις ένα μίνιμουμ 2 περιπάτων την ημέρα και την διατροφή του, ειναι παραπάνω απο αρκετά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για μικρό ζώο σε μεγάλο σπίτι, ούτε για μεγάλο ζώο σε μικρό σπίτι. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις ένα ζωάκι ειναι τα άσυλα ζώων, οπου εκεί υπάρχουν ζωάκια που περιμένουν να βρουν μια οικογένεια να τα υιοθετήσει και να της δώσουν άνευ όρων αγάπη.

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #770 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 10:42:23 μμ »

Δεν έχουν καμία σχέση με πετ σοπς οι σωστοί εκτροφείς. Μα καμία απολύτως. Δε ξερω απο τι καρδιά τα κάνει, ξερω οτι ο εκτροφέας ο σωστός δε δινει σκύλο οπου κι οπου, ξερω οτι και στον δικό μου, και για τη κολλητή μου που πήγαμε να παρει , κάτσαμε κανα δίωρο και συΖητουσαμε. Στην τελική αυτο που με ενδιαφέρει ειναι το κουτάβι να προέρχεται απο γονείς αντιπροσωπευτικά δείγματα της ράτσας και υγιείς. Κι αυτο δεν υπάρχει ουτε κανα διάνοια στα πετ σοπς...
Έχει κουτάβια pets και show , γιατί σε καμία γέννα τα κουτάβια δεν ειναι ολα ίδια! Πουθενά δε γινεται αυτο, δε μπορεί ολα να ναι top class. Αυτος που δεν ενδιαφέρεται να κατέβει σε εκθέσεις δε θα ζητήσει λοιπόν το τέλειο, ΧΩΡΙΣ ομως αυτο να σημαίνει οτι θα παρει "λιγότερο λαμπραντορ" .
Επισης φυσικά και σου δίνουν χαρτιά όταν παρεις το κουτάβι, τόσα χρονια στη κυνοφιλία δε το έχω ακούσει αυτο που λες. Μπορεί να σε συμβουλεύσει, αν και πως πρέπει να το ζευγαρώσεις, αλλα να σε εξαναγκάζει σε στείρωση πρωτη φορά το ακούω. Σίγουρα το κατακρίνω.

Προφανώς ειναι επι πληρωμή δεν ειναι τοςο μ@λακες να τρέχουν σα τους Βέγγους , να διαθέτουν ποσά για εξετάσεις , εκθέσεις κλπ και να τα χαρίζουν. Εδώ ζητάνε τα πετ σοπς που σου φέρνουν άρρωστα ημιαιμα στοιβαγμένα σε φορτηγά...

Sent from my iPad using Tapatalk

Dim G4

• Επισκέπτης
« Απάντηση #771 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 10:50:28 μμ »
Πιστεύω οτι έχει ήδη τρομάξει και θα αγοράσει τελικά χρυσόψαρο... ::)

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #772 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 10:56:35 μμ »
Δεν έχουν καμία σχέση με πετ σοπς οι σωστοί εκτροφείς. Μα καμία απολύτως. Δε ξερω απο τι καρδιά τα κάνει, ξερω οτι ο εκτροφέας ο σωστός δε δινει σκύλο οπου κι οπου, ξερω οτι και στον δικό μου, και για τη κολλητή μου που πήγαμε να παρει , κάτσαμε κανα δίωρο και συΖητουσαμε. Στην τελική αυτο που με ενδιαφέρει ειναι το κουτάβι να προέρχεται απο γονείς αντιπροσωπευτικά δείγματα της ράτσας και υγιείς. Κι αυτο δεν υπάρχει ουτε κανα διάνοια στα πετ σοπς...
Έχει κουτάβια pets και show , γιατί σε καμία γέννα τα κουτάβια δεν ειναι ολα ίδια! Πουθενά δε γινεται αυτο, δε μπορεί ολα να ναι top class. Αυτος που δεν ενδιαφέρεται να κατέβει σε εκθέσεις δε θα ζητήσει λοιπόν το τέλειο, ΧΩΡΙΣ ομως αυτο να σημαίνει οτι θα παρει "λιγότερο λαμπραντορ" .
Επισης φυσικά και σου δίνουν χαρτιά όταν παρεις το κουτάβι, τόσα χρονια στη κυνοφιλία δε το έχω ακούσει αυτο που λες. Μπορεί να σε συμβουλεύσει, αν και πως πρέπει να το ζευγαρώσεις, αλλα να σε εξαναγκάζει σε στείρωση πρωτη φορά το ακούω. Σίγουρα το κατακρίνω.

Προφανώς ειναι επι πληρωμή δεν ειναι τοςο μ@λακες να τρέχουν σα τους Βέγγους , να διαθέτουν ποσά για εξετάσεις , εκθέσεις κλπ και να τα χαρίζουν. Εδώ ζητάνε τα πετ σοπς που σου φέρνουν άρρωστα ημιαιμα στοιβαγμένα σε φορτηγά...

Sent from my iPad using Tapatalk
Διαφορετικό θέμα έθιξα αλλα οκ, συμφώνησες κατά λάθος μαζί μου σε αυτό που ήθελα να πω.

Αποσυνδεδεμένος corsair1965

• 50mm case
  • Χάρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #773 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 11:09:27 μμ »
Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, το μόνο που θέλουν ειναι αγάπη. Αν λοιπόν εκτός απο άφθονη αγάπη, μπορείς και να τους εξασφαλίσεις ένα μίνιμουμ 2 περιπάτων την ημέρα και την διατροφή του, ειναι παραπάνω απο αρκετά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για μικρό ζώο σε μεγάλο σπίτι, ούτε για μεγάλο ζώο σε μικρό σπίτι. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις ένα ζωάκι ειναι τα άσυλα ζώων, οπου εκεί υπάρχουν ζωάκια που περιμένουν να βρουν μια οικογένεια να τα υιοθετήσει και να της δώσουν άνευ όρων αγάπη.

Συμφωνώ απόλυτα! :yes: :yes:
χο χο χο!

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #774 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 11:12:49 μμ »
ΜΗΝ πάρεις λαμπραντόρ...

Καθώς και Grenental (Βελγικό Ποιμενικό), εκτός αν κάποιος είναι εργένης χωρίς υποχρεώσεις, με πολύ ελεύθερο χρόνο!
Ειδικά τα θηλυκά Grenental είναι απίστευτα κτητικά.
Και όπως μου έχει πει ένας ειδικός για την ατυχή περίπτωση που βρεθείς αντιμέτωπος με ένα Grenental :
"Αν είναι αρσενικό μπορεί και να δείξει έλεος..., το θηλυκό ΟΧΙ!"

Πιστεύω οτι έχει ήδη τρομάξει και θα αγοράσει τελικά χρυσόψαρο... ::)

Κρίμα θα είναι!  :)
Τα παιδιά γίνονται ποιο υπεύθυνα όταν φροντίζουν έναν σκύλο ή γάτα.

+1

Γενική τοποθέτηση που απευθύνεται στο νήμα και όχι σε συγκεκριμένο post.

Μεγάλος σκύλος σημαίνει:
Καθημερινά τουλάχιστον δυο εξόδους (πρωί/Βράδυ) με ελάχιστη βόλτα τα 500m. Και όχι ένα, δυο οικοδομικά τετράγωνα.
Ενώ κάθε Σ/Κ θέλουν εντατικό παιχνίδι που να περιλαμβάνει αρκετό τρέξιμο και απόδραση στη φύση!

Τυχεροί είναι όσοι ιδιοκτήτες κατορθώνουν να συνδυάσουν ποδήλατο με βόλτα του σκύλου.

Ευτυχισμένος είναι ένας σκύλος που βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του εισπράττοντας αγάπη και αποτελώντας αναπόσπαστο μέλος αυτής, είτε κατοικεί σε διαμέρισμα είτε σε ένα στρέμμα γης. Η καθημερινή βόλτα δεν είναι μόνο για να ανακουφιστεί ο σκύλος αλλά αποτελεί τον μοναδικό ουσιαστικό τρόπο ξεμουδιάσματος και ικανοποίησης του τετράποδου φίλου.
Για αυτό και η βόλτα πρέπει να διαρκεί αρκετά... και να περιλαμβάνει και λίγο παιχνίδι, ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνούμε το γεγονός ότι ο σκύλος ανυπομονεί για αυτή την στιγμή και δεν δυσκολεύεται να το δείξει με κάθε δυνατό τρόπο.
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #775 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 11:16:52 μμ »
imagehost
screenshot program

Το παληκαρακι μου, ο Ροκυ.

Εζησε μαζι μας στο πατρικο μου σπιτι και ηταν κυριος.
Ποτε δεν εκανε ζημια, οποτε ηθελε βολτα, εκτος απο τις καθορισμενες, ερχοταν και μας το ελεγε, φιλικοτατος με ολους, ιδιατερα με τα παιδια, εκτος σπιτιου αλλα εξαιρετικος φυλακας οταν εκλειναν οι πορτες.
Κυριως εκοβε βολτες στη βεραντα το χειμωνα και στο εξοχικο το καλοκαιρι, μαλλον χωρις να τον ενοχλει. Η παρεα μας ηταν το ζητουμενο γι αυτον και δευτερευοντως ο χωρος.

Η εκπαιδευση του εγινε αποκλειστικα απο μενα, διοτι σαν φοιτητης ειχα αρκετο ελευθερο χρονο.
Με τις οδηγιες φιλου κτηνιατρου, διαβασα αρκετα βιβλια για το χαρακτηρα και την εκπαιδευση του και κατι καταφερα.

Τασο, μη φοβασαι τα μεγαλοσωμα σκυλια, ειδικα τα λυκοσκυλα, γερμανικα και βελγικα, ειναι εξαιρετικοι φιλοι των παιδιων.
Τον Ροκυ μου τον εκαναν αλογο τα ξαδερφακια μου και τα παιδακια της γειτονιας, κι αυτος παντα επαιζε μαζι τους. Δεν πειραζε ποτε κανεναν, εαν δεν ηταν γατα ;D!!

Και ηταν εξαιρετικος φυλακας, αν και για σενα αυτο δεν ειναι ζητουμενο. Θεωρω ομως οτι εχει καποιο ενδιαφερον το γεγονος οτι, παροντος αυτου, κανεις δεν θα τολμησει να σκεφτει καν, να ακουμπησει το παληκαρι σου!!!

Υ.Γ Φιλε Βαγγελη, βελγος ηταν και ο Ροκυ μου, αλλα σε διαβεβαιω οτι δεν μας ειχε δημιουργησει κανενα προβλημα.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #776 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 11:19:12 μμ »
Παντως αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος να παρει καποιος συγκεκριμενη ρατσα, η πιο ορθη λυση ειναι να υιοθετησει ενα ταλαιπωρο ζωακι απ´ το δρομο ή τα καταφυγια..

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #777 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 11:24:45 μμ »
Παντως αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος να παρει καποιος συγκεκριμενη ρατσα, η πιο ορθη λυση ειναι να υιοθετησει ενα ταλαιπωρο ζωακι απ´ το δρομο ή τα καταφυγια..

Σωστός, Βίκτωρα!

Το είπε και ο Πάνος παραπάνω και νομίζω είναι η καλύτερη εκδήλωση ζωοφιλίας.
Της πραγματικής ζωοφιλίας.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #778 στις: Δεκέμβριος 14, 2016, 11:33:26 μμ »
Οι συζητήσεις αυτές πάντα μου φέρνουν στο μυαλό τον Άργο μου...

Και φυσικά και τη Στιλβη μου..

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 14, 2016, 11:45:27 μμ από argo98 »

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #779 στις: Δεκέμβριος 15, 2016, 12:10:19 πμ »
Υ.Γ Φιλε Βαγγελη, βελγος ηταν και ο Ροκυ μου, αλλα σε διαβεβαιω οτι δεν μας ειχε δημιουργησει κανενα προβλημα.

Ναι μια χαρά, άλλωστε δεν έχει να κάνει με την χώρα αλλά με την ράτσα. Πάρε ένα Θηλυκό Grenental και θα χάσεις πάσα ιδέα!

Το έχει ένας γνωστός μου (εκπαιδευμένο και σωστά κοινωνικοποιημένο), παρόλα αυτά τον έχουν ξεγράψει όλοι οι συγγενείς και φίλοι! Δεν πατά σπίτι του άνθρωπος, ούτε για τα κάλαντα!  :)

Και εγώ όταν βρεθώ κοντά της φροντίζω πάντα να κρατώ μια απόσταση ασφαλείας (όχι πως θα με σώσει, άλλα έτσι για την ψευδαίσθηση).
Και να σκεφτείς ότι το θηλυκό είναι αρκετά μικρότερο σε διαστάσεις από το αρσενικό.
Vangelis (aka IronHawk)